Voyagers (2021) ☆ 👁

Utazás a semmibe

(Neil Burger)

amerikai-angol-cseh-román sci-fi, thriller

2,6
★★☆☆☆
41 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-05-14 01:10:14 lizardking (4) #4

A szitu tényleg indokolta volna a több szexet és erőszakot, túl visszafogott volt, illetve néhol recseg-ropog egy-egy dramaturgiai megoldás, de a téma és a miliő még mindig van olyan erős, hogy elvigye a hátán a filmet. És bár szerintem többször is igen feszült volt a hangulat, az igaz, hogy ebből a sztoriból egy kíméletlen, kegyetlenül erős darabot is ki lehetett volna hozni, de nekem még így is tetszett.

2022-03-24 12:24:23 fempolip (2) #3

Sajnálom ezt a filmet, mert nagyon jót lehetett volna ebből kihozni.
De tipikus példája lett annak hogy senkit nem szabad megsérteni, ezért egy témát vagy úgy el kell dugni a filmben hogy Holmes-nak kell lenni ahhoz hogy előkerüljön. ha gond van akkor le lehessen tagadni, "áhh azt csak belelátjátok". Vagy pedig, mint a filmben is, nem foglalkozni vele. És csak felületesen.
Ez megöli az értelmét. Mert kalandnak túl gondolkodtató, thrillernek nem elég feszültség teljes és sci-finek pedig épphogy közepes.
Gondolkodok a 3 csillagon. De mivel nem tudom élvezni, így kettes.

2021-12-30 23:14:29 Adamoooo (4) #2

Sokkal okosabb is lehetett volna a sztori. Ha sokkal mélyebben belementek volna a már említett Legyek ura filmhez hasonló társadalom kritikába akár még zseniális film is készülhetett volna. De így csak hármas négyes közé tudom rakni.

2021-05-24 00:12:55 The Cortez (3) #1

Alien a Legyek urával + egy kis Equilibriummal keverve.
Az emberiség jövőjének megmentésére kiválasztott fiatalokat egy űrhajón utaztatják, valamint valami kék lével itatják, hogy elnyomják vele emberi mivoltukat (ez egyébként a Mátrixból ismert Blue Pill koppintása, vagy éppen egy kiváló tisztelgés a film előtt). Mikor a legénység a lefolyóba önti a Blue Curacaóra hasonlító löttyöt, akkor elszabadulnak az ösztönök, na meg az indulatok. Az alkotók mutatnak valamennyi erőszakot, illetve egy kevés szexet, pedig akár mindkettőben komolyabban elmerülhettek volna – ráadásul az alapsztori végett még csak öncélúnak sem lehetne őket nevezni. A karakterek gyengék, az üresjáratoktól hemzsegő cselekmény leginkább unalmas, és még a nyomozós részek sem tudják feldobni.
A mondanivaló ugyan könnyen átjön, de mások sokkal érdekesebben, izgalmasabban fogalmazták meg ezt a témát.