Különleges kapcsolatok

mimóza toplistája, 2022. június 28.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Kimssi pyoryugi (2009)
Számkivetett a Holdon
Lee Hae-jun dráma, szerelmi történet, vígjáték 160 4,4 Dél-koreai Chris McCandless - elődödet már korábban, téged mostantól zártalak a szívembe. Nem, nem teszek különbséget köztetek, egyetértek veletek, fontosakat tanultatok ott távol. Az a vadon és ez a sziget jó tanítómester nektek - és nekünk. Nagyon-nagyon örülök ennek a filmnek, helyes kis kincs. Minden ízében művészeti alkotás. Őszintén csodás. Nem csak az, amit látsz és hallasz, hanem ami megrezzen és kialakul benned. Igen, és a mosoly, ami közben megszületik, ott marad majd belül, akár a kukorica levelén megcsillanó fény.
2 Oasis (2002)
Oázis
Lee Chang-dong dráma, szerelmi történet 25 3,9 Tabudöntögető, eszméletlenül kemény és irtó bátor film. És azok a metrós jelenetek... Felejthetetlen! Különös csoda, amikor valaki érkezik, és gondja van arra, hogy eltüntessen mindent, ami ijesztő árnyékot vet rád!
3 Passione d'amore (1981)
Szerelmi szenvedély
Ettore Scola dráma, szerelmi történet 10 4,3 Ismétlem magam, bátor film ez is. Egészségesek szerelmének ábrázolását láttuk már kismillóegyszer, olyat kevesebbet, ahol az egyiküknek komoly gondjai vannak. A Foscát alakító Valeria D'Obici valóságosan átalakult, átütő hatása van játékának. Az a gondolatom, látnia kellett a Pacsirtában Nagy Annát - olyan megdöbbentő a hasonlóság. (De lehet, csak az én fejemben.)