A legjobb Batman-filmadaptációk

Hannibal Lecter toplistája, 2022. március 10.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Batman (1989)
Batman - A denevérember
Tim Burton akciófilm, fantasy 1130 3,9 Minden idők legnagyszerűbb nagyvásznas szuperhősfilmje. Kihagyhatatlan mestermű, hivatkozási pont, örök klasszikus. Burton gótikus stílusú, markáns art-déco jegyeket mutató Gotham City-je szemkápráztató, az atmoszférateremtés perfekt, a Jó és a Rossz harcára építő, a legrégibb archetípusokból táplálkozó történet pedig minden nemes egyszerűsége ellenére - vagy épp azért - lebilincselő. Michael Keaton minden idők legjobb Batmanje, Jack Nicholson pedig minden idők legjobb Jokere.
2 Batman: Mask of the Phantasm (1993)
Batman: A rém álarca
Bruce W. Timm - Eric Radomski animáció, krimi, szerelmi történet, ... 124 3,9 Ezerszer tragikusabb és drámaibb, mint Christopher Nolan Sötét lovag-trilógiája, ráadásul egy perc alatt a bőröd alá kúszik. A felejthetetlen animációs széria egészestés "verziója", mely önálló nagyfilmként is tökéletesen megállja a helyét, köszönhetően a ragyogó időfelbontásnak, a kellően szövevényes történetnek és az elsőrangú színészi alakításoknak (Conroy és Hamill kolosszális).
3 Batman Returns (1992)
Batman visszatér
Tim Burton akciófilm, fantasy 886 3,5 A Batman 1992-es folytatása már sokkal erőteljesebben tükrözi Tim Burton sajátos alkotói univerzumának jegyeit, mint a nagy előd. Minden infantilizmusa ellenére szinte tökéletes Batman-mozi, színpompás, izgalmasan defektes figurákkal - a négy főbb karakter köré szőtt bonyolult viszonyrendszer külön szót érdemel -, ha lehet, még az első résznél is megnyerőbb miliővel, és minden idők legjobb nagyvásznas Batman-jelmezével, amire egyszerűen öröm ránézni.