10 kedvenc sorozat

ryood toplistája, 2021. december 1.

Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
A híd (1967)
 
Sándor Pál dokumentumfilm, rövidfilm 2 ? Dermesztő skandináv krimi/thriller, ami messze túlmutat műfaján, feszegeti határait. Mindezt precíz, mély karakterábrázolásokkal, jellemfejlődésekkel, némi fanyar északi humorral fűszerezve. Közben egy szívbemarkoló traumatizált főhős esettanulmánya. Felejthetetlen élémény, ami beolvad végül az ember szívébe a sok sötétség ellenére.
Gomorra (2008)
 
Matteo Garrone dráma, krimi 156 3,5 Íme a nápolyi/dél-olasz maffia soha nem látott hitelességgel bemutatott vérfagyasztóan realista világa, ahol kíméletnek, kegyelemnek hely nem nagyon marad. Természetesen a nézőt sem kíméli, amit persze egyáltalán nem bánunk...Szikár, nyers módon csap arcul a bűnszervezetek, klánok valóságával. Pozitív hősök, a törvény betartatói nincsenek itt...
Terápia (1984)
 
Czigány Tamás dokumentumfilm, rövidfilm Egy szoba, egy terapeuta, egy (néha több) páciens, egy szupervizor, és beszélgetések. Így egyszerűen ennyi. Nem hangzik izgalmasnak? Hát nézzétek meg. Ez mindannyiunk élete, mélyre hatolva, a felszínre hozva mindazt, amiről nem akarunk tudomást venni. Terápia ez a javából a közönségnek is. És persze rettentő jó szórakozás!