Meg ne nézd ! Szubjektíven összeállított lista a legrosszabb filmekről 2. rész

Jereváni Rádió toplistája, 2008. augusztus 5.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Parlez-moi d'amour (2002)
Beszélj a szerelemről!
Sophie Marceau dráma 19 2,2 Minden idők legunalmasabb filmje.
2 Anyád!... a szúnyogok (2000)
 
Jancsó Miklós vígjáték 270 3,2 Tökéletesen nézhetetlen kategória. Sűrű káromkodásokkal teletűzdelt zagyvaság, se eleje, se vége, se közepe, értelme nincs.
3 Argo (2004)
 
Árpa Attila akciófilm, vígjáték 860 3,3 Tarantino/Guy Ritchie koppintás sufni-tuning módra. Árpa Attila észrevehette volna, hogy a fentebb említett rendezők zseniálitása nem abban áll, hogy a filmjeikben sokat káromkodnak. Egy borzalom, ahogy megpróbál keménynek látszani ezekkel a karakterekkel, hulladék történetecskével és sűrű trágársággal.
4 Érzékek iskolája (1996)
 
Sólyom András dráma 65 2,9 Az archaikus nyelvbe oltott narráció/nyöszörgések és a színes felvevőlencse előtt a folyóban úszó hattyúk együttes audiovizuális élménye ideális vallatóanyag.
5 Ken Park (2002)
 
Edward Lachman - Larry Clark dráma 489 2,9 Polgárpukkasztás tartalom nélkül, hányingert keltő képek formájában. Van itt minden kérem, tinédzser fiúra rámászó részeg apuka, barátnő anyjának kinyalása, magát fojtogató fiú onanizálása premier plánban, marihuána, közöny, gördeszka. Mindezt a "lerántjuk a leplet az amerikai családokról" jegyében. De mellélőttek, mert ezzel a hányadékkal (filmnek azért nem nevezném) inkább saját beteg, perverz világukat leplezték le.
6 Nocsnoj dozor (2004)
Éjszakai őrség
Timur Bekmambetov akciófilm, fantasy, horror, ... 254 3,2 Stroboszkóp gyorsaságával vetekedő vágások, valami misztikum, rettentő eredeti történet a Jó és a Rossz küzdelméről a földön. New York helyett Moszkva, Ford és Chrysler helyett Lada és Kama3. Értelmetlen zagyvalék.
7 The Hot Chick (2002)
Tökös csaj
Tom Brady fantasy, vígjáték 519 2,6 Ízléstelen, primitív, altáji humor egy Rob Schneider nevű borzalommal a főszerepben.
8 The English Patient (1996)
Az angol beteg
Anthony Minghella dráma, háborús film, szerelmi történet 722 3,6 Három óra tömény nyál és giccs, plusz euthanázia méltatás. Kapott érte egy raklap oscar-díjat, ezen sincs mit csodálkozni.
9 From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money (1999)
Alkonyattól pirkadatig 2.: A texasi vérdíj
Scott Spiegel akciófilm, fantasy, horror, ... 89 1,9 Az eredeti sem jött be nekem, de ez a folytatás egyszerűen bűnrossz. Úristen, és van ennek harmadik része is, az milyen lehet?
10 Régi idők focija (1973)
 
Sándor Pál vígjáték 183 3,5 Értem én, hogy némafilmes stílus, de ez akkor is egy borzalom. Hogy mitől zseniális az, hogy Garas Dezső 66-szor elmondja, hogy "Kell egy csapat!", azt máig nem tudom megérteni.
11 Armageddon (1998)
 
Michael Bay akciófilm, dráma, kalandfilm, ... 1254 3,3 Az USA természetesen megmenti a világot most is, ezúttal egy rosszindulatú aszteroidától. A megoldás is megvan: Bruce Willis a kőkemény olajfuró és tökös csapata, egy gyorstalpaló ürhajós tanfolyamot elvégezve felrobbantják az utolsó pillanatban a gaz meteoritot (plusz love story Ben Affleck és Liv Tyler). Mindezt patetikus zenével kísérve, sűrű csillagos-sávos lobogóerdőbe burkolva, megspékelve a világ hálájával Tokiótól Japánig bezárólag. Ha lenne hányós ikon most belinkelném.
12 Yadon ilaheyya (2002)
Deus ex machina
Elia Suleiman dráma, háborús film, szerelmi történet, ... 22 3,3 Palesztin film a zsidó-palesztin viszonyról, Rómeó és Júliás alaphelyzettel megspékelve? Ez így papíron baromi jól hangzik. A film azonban dögunalom.