# | Film | Rendező | Műfaj | Nézettség | Átlag | Megjegyzés |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | Noroi (2005) Noroi: The Curse |
Shiraishi Kôji | dráma, horror, thriller | 32 | 3,8 | Bekúszik az ember bőre alá és nem ereszti. Elég rendesen odapörköl rémisztgetésből. |
2 | The Descent (2005) The Descent - A barlang |
Neil Marshall | horror, kalandfilm, thriller | 572 | 3,5 | Sötét, reményvesztett hangulat, kilátástalan helyzet. Így kell jó horrorfilmet csinálni. |
3 | The Exorcism of Emily Rose (2005) Ördögűzés Emily Rose üdvéért |
Scott Derrickson | dráma, horror, thriller | 288 | 3,5 | Bírósági dráma és ördögűzőhorror egy filmben. Már az első kép a téli tájjal, a varjak károgásával és a házzal a semmi közepén megadja a sötét alaphangot. |
4 | Isolation (2005) Elkülönítve |
Billy O'Brien | horror, thriller | 53 | 2,4 | És ha már sötét alaphangulat, akkor Elkülönítve. Remek kis biohorror Írországból. |
5 | Frágiles (2005) Hideg csontok |
Jaume Balagueró | horror, thriller | 153 | 2,9 | Sötét titkot hordozó ódon gyermekkórház... egy kimondatlan rettenet, amiről a gyerekek csak suttogni mernek. Valami kísérti a kórház lezárt szintjét. |
6 | Land of the Dead (2005) A holtak földje |
George A. Romero | akciófilm, horror | 309 | 3,2 | Romero élvezetes zombiaprítós filmje. |
7 | Feast (2005) A dög |
John Gulager | horror, vígjáték | 150 | 3,1 | Amolyan Alkonyattól Pirkadatig-klón, túlpörgetett gore-al. |
8 | Meatball Machine (2005) |
Yamaguchi Yûdai - Yamamoto Jun'ichi | akciófilm, horror, sci-fi | 9 | ? | Agyament cyberpunk-horror a Tetsuo nyomdokain. Ilyet is csak a japánok tudnak csinálni. |
9 | Reeker (2005) Reeker - A halál szaga |
Dave Payne | horror | 42 | 2,7 | Tök jó hangulatú horror, érdekes gonosszal. Sokan nem szeretik, én mindig jól szórakozok rajta. |
10 | White Noise (2005) Fehér zaj |
Geoffrey Sax | dráma, horror, thriller | 321 | 2,7 | Jól induló, érdekes horror, mely a végére kifullad. |
11 | Venom (2005) Kígyóharapás |
Jim Gillespie | fantasy, horror, thriller | 35 | 2,2 | Hangulatos helyszínek, jó alapötlet, kevésbé jó megvalósítás. Azért nézhető. |
12 | Hostel (2005) Motel |
Eli Roth | horror | 549 | 2,8 | Egy kissé túlértékelt, ám szórakoztató gorefesztivál. |
13 | Saw II (2005) Fűrész II. |
Darren Lynn Bousman | horror | 745 | 3,4 | Szerintem a sorozat második leggyengébb epizódja, ettől függetlenül vannak benne jó ötletek. Teszi a dolgát és szórakoztat. |