# | Film | Rendező | Műfaj | Nézettség | Átlag | Megjegyzés |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | The Texas Chainsaw Massacre (2003) A texasi láncfűrészes |
Marcus Nispel | horror, krimi, thriller | 470 | 3,1 | Brutálisan kemény horror. Nispel egyetlen jó filmje. Az a helyzet, hogy hamarabb láttam ezt, mint az eredetit, ráadásul moziban néztem. Azonnal beszívott az a beteg, fülledt, texasi hangulat és az addig nem tapasztalt erőszak. Ha az ezután következő filmjei alapján rendezőnek nem is túl jó, azt el kell ismerni, hogy Nispel nagyon ért a kamerához és a fényhez. Nem véletlenül a reklámok és videóklipek világából érkezett. Ennélfogva gyönyörű képeket, beállításokat láthatunk végig a filmben, ami az említett hangulattal és a brutalitással együtt különleges elegyet alkot. Egyébként úgy gondolom, hogy ez a film az egyik legjobban sikerült horror-remake is. |
2 | Final Destination 2 (2003) Végső állomás 2. |
David R. Ellis | horror, thriller | 617 | 3,2 | Könnyedebb vizekre evezvén, a második helyen az egyik legjobb horrorfilm folytatást láthatjuk. A sorozatból én eddig ezt néztem meg a legtöbbször, élvezhetőségben és szavatosságban talán még jobb is, mint az első rész. |
3 | Haute tension (2003) Magasfeszültség |
Alexandre Aja | horror, thriller | 378 | 3,4 | A legjobb formájában lévő Euró horror. Másfél órányi izgalom. |
4 | Dead End (2003) Zsákutca |
Fabrice Canepa - Jean-Baptiste Andrea | horror, thriller, vígjáték | 120 | 3,2 | Nagyon szeretem ezt a filmet. Bár annak idején nagyobbat ütött (akkor még nem volt tele boldog-boldogtalan filmje hasonló trükkös fordulattal, mint később) és egy adagnyi naivitás is van benne, a mai napig szívesen megnézem. |
5 | Darkness Falls (2003) A sötétség leple |
Jonathan Liebesman | horror, thriller | 177 | 2,5 | Moziélmény, amit akkor nagyon élveztem. A gonosz elég félelmetes, a hangulat elég sötét. A színészek... na ott van mit meggyónni. |
6 | Wrong Turn (2003) Halálos kitérő |
Rob Schmidt | horror, thriller | 298 | 3,1 | Nagyon ezt sem kell bemutatni. Nem egy világmegváltó alkotás, de egész jó szekvenciák (és csajok) vannak benne. |
7 | Visitors (2003) Látogatók |
Richard Franklin | dráma, horror, thriller | 1 | ? | Kevéssé ismert pszichológiai horror, melyben Radha Mitchellt szellemek látogatják meg egyszemélyes hajóján az óceán közepén. |
8 | Chakushin ari (2003) One Missed Call |
Miike Takashi | horror, thriller | 40 | 3,5 | Sötét tónusú, szomorú történet, melynek egy bizonyos jelenete (tv-stúdió) az egyik legváratlanabbul érheti a nézőt. Nem egy túl gyakran újranézős film. |
9 | Freddy vs. Jason (2003) |
Ronny Yu | akciófilm, fantasy, horror, ... | 391 | 2,8 | Bár jobbat is kihozhattak volna belőle, de így is nagy élmény egy filmben látni Fricit és Jászont. |