Kedvenc horrorjaim 2003-ból

Bateman toplistája, 2019. október 31.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 The Texas Chainsaw Massacre (2003)
A texasi láncfűrészes
Marcus Nispel horror, krimi, thriller 470 3,1 Brutálisan kemény horror. Nispel egyetlen jó filmje. Az a helyzet, hogy hamarabb láttam ezt, mint az eredetit, ráadásul moziban néztem. Azonnal beszívott az a beteg, fülledt, texasi hangulat és az addig nem tapasztalt erőszak. Ha az ezután következő filmjei alapján rendezőnek nem is túl jó, azt el kell ismerni, hogy Nispel nagyon ért a kamerához és a fényhez. Nem véletlenül a reklámok és videóklipek világából érkezett. Ennélfogva gyönyörű képeket, beállításokat láthatunk végig a filmben, ami az említett hangulattal és a brutalitással együtt különleges elegyet alkot. Egyébként úgy gondolom, hogy ez a film az egyik legjobban sikerült horror-remake is.
2 Final Destination 2 (2003)
Végső állomás 2.
David R. Ellis horror, thriller 617 3,2 Könnyedebb vizekre evezvén, a második helyen az egyik legjobb horrorfilm folytatást láthatjuk. A sorozatból én eddig ezt néztem meg a legtöbbször, élvezhetőségben és szavatosságban talán még jobb is, mint az első rész.
3 Haute tension (2003)
Magasfeszültség
Alexandre Aja horror, thriller 378 3,4 A legjobb formájában lévő Euró horror. Másfél órányi izgalom.
4 Dead End (2003)
Zsákutca
Fabrice Canepa - Jean-Baptiste Andrea horror, thriller, vígjáték 120 3,2 Nagyon szeretem ezt a filmet. Bár annak idején nagyobbat ütött (akkor még nem volt tele boldog-boldogtalan filmje hasonló trükkös fordulattal, mint később) és egy adagnyi naivitás is van benne, a mai napig szívesen megnézem.
5 Darkness Falls (2003)
A sötétség leple
Jonathan Liebesman horror, thriller 177 2,5 Moziélmény, amit akkor nagyon élveztem. A gonosz elég félelmetes, a hangulat elég sötét. A színészek... na ott van mit meggyónni.
6 Wrong Turn (2003)
Halálos kitérő
Rob Schmidt horror, thriller 298 3,1 Nagyon ezt sem kell bemutatni. Nem egy világmegváltó alkotás, de egész jó szekvenciák (és csajok) vannak benne.
7 Visitors (2003)
Látogatók
Richard Franklin dráma, horror, thriller 1 ? Kevéssé ismert pszichológiai horror, melyben Radha Mitchellt szellemek látogatják meg egyszemélyes hajóján az óceán közepén.
8 Chakushin ari (2003)
One Missed Call
Miike Takashi horror, thriller 40 3,5 Sötét tónusú, szomorú történet, melynek egy bizonyos jelenete (tv-stúdió) az egyik legváratlanabbul érheti a nézőt. Nem egy túl gyakran újranézős film.
9 Freddy vs. Jason (2003)
 
Ronny Yu akciófilm, fantasy, horror, ... 391 2,8 Bár jobbat is kihozhattak volna belőle, de így is nagy élmény egy filmben látni Fricit és Jászont.