Kedvenc horrorjaim 1998-ból

Bateman toplistája, 2019. október 30.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Urban Legend (1998)
Rémségek könyve
Jamie Blanks horror, thriller 168 2,9 Itt-ott közhelyes, de szerintem az átlagtól jobban sikerült, a szívemhez közelálló slasher, érdekes alapkoncepcióval és Christopher Young sejtelmes, paráztató zenéjével.
2 Vampires (1998)
Vámpírok
John Carpenter akciófilm, horror, thriller 206 3,0 Moziban ugyan nem láttam, de később az akkoriban újdonságként ható HBO-ról felvéve tucatszor megnéztem. Rohadtul jó hangulata van, ami nagyban köszönhető Carpenter western-megközelítésű rendezésének és muzsikájának, valamint a jó trükköknek.
3 Halloween H20: 20 Years Later (1998)
Halloween H20: Húsz év múlva
Steve Miner horror, thriller 179 2,8 És itt van Michael, itt van újra. A széria egyik legjobb epizódja. A filmzene különlegessége, hogy a széria folyamán először a főtémát átírták nagyzenekarra.
4 Blade (1998)
Penge
Stephen Norrington akciófilm, horror, thriller 911 3,4 Az év egyik nagy sikere volt a film. Szerencsére akkoriban még egy képregény borongós hangulatát nem akarták mindenáron csilli-villivé erőszakolni a filmadaptációhoz, így megmaradt a sötét tónus. A soundtracket telerakták igazi tökös hip-hop, dance és elektronikus dalokkal, az akkor ereje és sztársága teljében lévő Wesley Snipes személyében pedig életre kelt Penge.
5 Ringu (1998)
Kör
Nakata Hideo fantasy, horror, thriller 230 3,5 Érdekes mozi. Én először az amerikai változatot láttam, amit bizonyos szempontból jobbnak tartok ennél, viszont a japán eredeti több dologban is különbözik. Meg kellett néznem kétszer, hogy ráérezzek az ízére, ami olyannyira sikerült, hogy mára inkább ez az, ami többször vendégeskedik a lejátszóban, szemben az amerikai változattal.
6 Phantoms (1998)
Fantomok
Joe Chappelle dráma, horror, thriller 72 2,7 Ezt a filmet az első háromnegyed óráért érdemes megnézni, ami nagyon izgalmasra, hangulatosra és paráztatóra sikerült. Mesteri módon építi a rejtélyt és szaporítja a bennünk felmerülő kérdéseket, majd hirtelen, mintha ollóval vágnák, a rejtélyre adott hülye válasszal fél perc alatt leredukálja a film nívóját. Nem azt mondom, hogy innentől nézhetetlenné válik, csak közel sem marad annyira élvezetes és szórakoztató, mint az első fele.
7 Sphere (1998)
A gömb
Barry Levinson dráma, sci-fi, thriller 635 3,4 Majdnem hasonló a helyzet, mint a Fantomok esetében: jól indul, de a végére kissé leül. Ettől függetlenül sikerül egy sajátos atmoszférát kreálni, amit nagyon szeretek.
8 Deep Rising (1998)
Kísértethajó
Stephen Sommers akciófilm, horror, kalandfilm, ... 196 2,7 Jól megcsinált bűnös élvezet.
9 The Faculty (1998)
Faculty - Az invázium
Robert Rodriguez horror, sci-fi, thriller 282 3,5 Egy kis Bodysnatchers innen, egy kis Scream onnan: Rodriguez jól használja az ollót, és a nagy elődök legjobb hagyományaiból és pillanataiból képes egy majdhogynem újszerűnek ható remek kis tinihorrort alkotni.
10 Sun faa sau si (1998)
Bio Zombie
Wilson Yip horror, vígjáték 10 3,3 Két idióta plázapatkány mindennapjaiba kapunk betekintést: pitiáner seftelés, csajozás, potyázás és hasonló dolgok.... míg egyszer csak megjelennek a zombik.