Kedvenc horrorjaim 1995-ből

Bateman toplistája, 2019. október 30.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Screamers (1995)
Screamers - Az elhagyott bolygó
Christian Duguay akciófilm, dráma, horror, ... 183 3,1 Legmaradandóbb moziélményeim egyike ez a film. Sci-fi és horrorrajongó kissrácként tövig rágtam a körmömet izgalmamban, miközben Peter Wellerék az elhagyott haditámaszpont folyosóin menekültek, nyomukban a sikoltókkal. Mai szemmel nyilván nem üt már akkorát, de a varázsa még megvan.
2 The Mangler (1995)
A mángorló
Tobe Hooper horror 88 2,4 Soha nem értettem, hogy miért utálják olyan sokan ezt a filmet. Én nagyon bírtam Ted Levine nyomozóját és Robert Englund mosodatulajdonosát, de főleg az utóbbi rohadtul szemét és beteges karakterét Bírtam a helyszínt: a vizes, párás, fülledt levegőjű mosodát, a sztorit, és a nem épp szokványos finálét.
3 Tales from the Crypt: Demon Knight (1995)
Mesék a kriptából: Démon lovag
Ernest R. Dickerson - Gilbert Adler horror, thriller, vígjáték 55 3,1 Ezt a filmet nem olyan rég, úgy 7-8 éve láttam először, és azóta sokszor újranéztem. Egy jópofa kis horror, ami elég sokat meríthetett a "Holtak Serege" című fantasy novellából.
4 Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)
Halloween: Az átok beteljesül
Joe Chappelle horror, thriller 81 2,0 Még egy film, ami elég nagy közutálatnak örvendett. Az én baráti körömből is majdnem mindenki utálta, talán csak ketten voltunk, akiknek bejött a mozi hangulata és az eddigiektől eltérő sztori, ami persze gagyi, de ez még egy hozzáértéssel készült Halloween-mozi, lásd pl. a helyszínek, a fények, Michael mészárlásai. Nem a legizmosabb a szériából, de vannak nála rosszabbak.
5 Sidste time (1995)
Az utolsó órán
Martin Schmidt horror 12 3,2 Egy újabb film, amit a tévéből ismertem meg. Nagyon érződik rajta egy amolyan európai 90-es évek fíling, amit manapság már retrónak hívunk.
6 Exquisite Tenderness (1995)
Terápia
Carl Schenkel horror, thriller 9 ? Videókölcsönzés által megismert film. Szeretem a kórházakban játszódó horrorokat, ez pedig pont egy ilyen, ráadásul teljesen nézhető. És még itthon is megjelent DVD-n.
7 Proteus (1995)
A cápaember
Bob Keen horror, sci-fi 11 1,4 Csak olyan horrorrajongóknak ajánlom, akik szeretik az "annyira szar, hogy már jó"-típusú creature-feature filmeket.
8 The Langoliers (1995)
Stephen King: Langolierek - Az idő fogságában
Tom Holland dráma, fantasy, horror, ... 287 3,1 Még egy videotékából megismert, manapság retró értékkel bíró film. A sztori és a rejtély érdekes, a CGI pocsék, egyébként pedig tényleg egy jó kis mozi.