Kedvenc horrorjaim 1994-ből

Bateman toplistája, 2019. október 30.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Nattevagten (1994)
Éjféli játszma
Ole Bornedal horror, thriller 156 3,9 Fuh, ezt a filmet jónéhányszor kikölcsönöztem, majd megvettem és még most is őrzöm a polcon a VHS-t, mivel természetesen a mai napig nem jött ki itthon még DVD-n sem. ebben a moziban minden a helyén van: az atmoszféra, a helyszínek, a sztori, a színészek, a zene, minden tökéletes. Bornedal pedig szerintem azóta sem csinált ennél jobb filmet, pedig pl. a "Dina vagyok" is egy nagyon színvonalas, különleges alkotás. A remake-t is szeretem, szerencsére értő kézzel nyúltak hozzá, de az eredeti a jobb.
2 Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)
Interjú a vámpírral
Neil Jordan dráma, fantasy, horror 1143 4,0 Sokkal inkább dráma, mint horror. Számomra ez a legjobb vámpírfilm.
3 In the Mouth of Madness (1995)
Az őrület torkában
John Carpenter fantasy, horror, thriller 230 3,7 Carpenter hajszál híján mesterművet alkotott.
4 Dellamorte Dellamore (1994)
Cemetery Man
Michele Soavi fantasy, horror, szerelmi történet, ... 262 4,2 Lírai, álomszerű alkotás, az olasz iskola termése.
5 The Puppet Masters (1994)
A parazita
Stuart Orme horror, sci-fi 103 3,2 Gyermekkorom egyik nagy sci-fi horror kedvence. Mai szemmel látva már itt-ott azért megmosolyogtató, de még mindig szórakoztató és sokkal rosszabb filmek készülnek ma a témában.
6 Phantasm III: Lord of the Dead (1994)
Agyrém 3.
Don Coscarelli akciófilm, fantasy, horror, ... 23 3,1 A Pro7 csatornán kaptam el úgy 20 éve. Ez volt az első Phantasm, amit láttam. A tévében persze a "Das Böse III" címmel ment. Évekig kutattam utána, míg az internet térnyerésével sikerült rátalálnom. Nem a legizmosabb rész, de jó.
7 Wes Craven's New Nightmare (1994)
Rémálom az Elm utcában 7.: Freddy feltámad
Wes Craven dráma, fantasy, horror, ... 184 2,7 Szokás nagyon lehúzni ezt a mozit, de nálam jobban szerepel, mint a borzasztó Freddy Halála. Elsőre érdekes ez a "Freddy átlép a való világba" koncepció, később persze már fárasztó, de tény, hogy vannak benne egész jó jelenetek.
8 Death Machine (1994)
Gyilkológép
Stephen Norrington akciófilm, horror, sci-fi 19 2,6 A végére hagytam azt a filmet, amit még aktív tékábajárós időszakomból ismerek. Érdekes módon annak idején nem tetszett, majd pár évvel később újra megnéztem és rákaptam az ízére. Stephen Norrington, a Penge és a Szövetség rendezőjének korai zsengéje.