Megpörget és padlóra csap - okosfilmek tízese (Japán, Dél-Korea)

mimóza toplistája, 2019. május 23.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Ai no mukidashi (2008)
Love Exposure
Sono Shion akciófilm, dráma, szerelmi történet, ... 69 4,3 1Korinthus 13 a lehető legbizarrabb de egyben legfinomabb tálalásban.
2 Dolls (2002)
Bábok
Kitano Takeshi dráma, szerelmi történet 207 4,3 Kitano megfosztja a bűnöst és az áldozatot is mindattól, ami már-már a kezében volt. Nincs bűnös, nincs áldozat. Szerelem van. Így van rendjén
3 Oldeuboi (2003)
Oldboy
Park Chan-wook akciófilm, dráma, thriller 1163 4,4 A bosszú allegorikus meséjeként értelmezve helyénvaló a szörnyű ábrázolás, hiszen ki mondta, hogy a bosszú érzete és vágya finom, áttetsző, kedves és jó? (!!!!)
4 Hana-Bi (1997)
Tűzvirágok
Kitano Takeshi dráma, krimi, thriller 210 4,2 Ez a film legbelül érint. Szétszed, összerak. Üt, gyógyít. Hasít, elsimít. Taszít, átölel. Földbe döngöl, égbe emel. Megfagyaszt, vagy épp érezteti a rózsa illatát. Késztet, hogy dönts, futsz vagy maradsz, eldobod a reményt vagy mindenáron őrzöd. Elintézi, hogy fejlődj, alkoss, épülj, de ne stagnálj. Érezz. Sokfélét. Mélyet. Elveszejtőt, megváltót. Hogy élj.
5 Failan (2001)
 
Song Hae-sung dráma, szerelmi történet 61 4,2 A mélység, az erőszak, a nyers brutalitás, a lelkiismeret nélkül élt mindennapok világát egyszer csak keresztezi a szépség, tisztaság, alázat, odaadás, rend és szorgalom útja.
6 Janghwa, Hongryeon (2003)
Két nővér
Kim Jee-woon dráma, horror, thriller 269 3,9 Makacs tény, hogy csomagot akasztunk az utánunk jövők vállára, hisz belőlünk vannak, de az is kétségtelen, hogy fizikai/lelki/mentális egészséggel, szeretettel, hűséggel megkönnyíthetjük az útjukat....
7 Wandâfuru raifu (1998)
Túlvilág
Koreeda Hirokazu dráma, fantasy 23 4,1 Felesleges, szánalmas élet, NEM létezik, s ami végül számítani fog, az a szereteted minősége. Ha egy egészen parányi nyitottság is van benned, és hajlandóság arra, hogy egy minden ízében igazi mozgóképet láss, és ezúttal ne a puszta szórakozást keresd, akkor nagyon fogod szeretni ezt a zsenialitást.
8 Rashômon (1950)
A vihar kapujában
Akira Kurosawa dráma, krimi, thriller 450 4,6 Onnan kezdve, hogy a favágóval együtt besétálok a bambuszligeten át a cserjésbe egy éterien szép 2 perces jelenetsorban, nincs menekvés... A magam részéről köszönöm, Kurosawa, hogy kíméletlenül és irgalmatlanul kifaggattál... legyen úgy, hogy ezzel is tisztuljak kicsit, amíg lehet, amennyire lehet...
9 Hadaka no shima (1960)
A kopár sziget
Shindô Kaneto dráma 172 4,5 "egyre magasabban, keskeny parcellákon"...
10 Suna no onna (1964)
A homok asszonya
Teshigahara Hiroshi dráma, thriller 166 4,5 Erre a filmre nem csak a szavak hagytak el, de a lélegzet is. Egyszerre hátborzongató és kinyilatkoztatás-szerű. Hibátlan.