KT-s zanza egy "újszülött szemével" - avagy válogatás fórumtársak aranymondásaiból (I. rész)

mimóza toplistája, 2018. május 15.

Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
Nuovo Cinema Paradiso (1988)
Cinema Paradiso
Giuseppe Tornatore dráma, szerelmi történet, vígjáték 556 4,4 "Újszülöttként" gyorsan meg kellett állapítanom, hogy itt a KT-n nem csak filmezni nagyszerű, de olvasni is. Sokszor órákra ott felejtem magam a vélemények fül alatt, és csak olvasom az eszmefuttatásaitokat. Óriásiak vagytok így együtt! Kigyűjtöttem néhány gyöngyszemet hozzászólásaitokból. Vegyétek olyan szeretettel, ahogy készült ez a kis lánc. No offense, csak mosolyogjatok! **** "Mit is mondhatnék... van nekünk ez a filmtörténelem, benne ezernyi filmmel, izgalommal, legendás sorral, gyönyörű nővel, bátor férfival, szerelemmel... és vagyunk mi, akik Totóként lessük a vásznat, hallgatjuk a film pörgését, nézzük a celluloid zajos vibrálását, az életre kelt hősök kalandos életútjait." (34. hsz.)
La tortue rouge (2016)
A vörös teknős
Michael Dudok de Wit animáció, dráma, fantasy 226 4,1 Talán valami tiszta érintett meg. A vonalak voltak tiszták meg a színek, az éjszakák meg a nappalok szürkék meg színesek, a lét meg valahol zajlik, erről szól, csak más és más környezetben. Túlélünk és eszünk, meg reménykedünk állandóan. És akkor valami vagy valaki megáld. Odaadja, amit szeretnél. Mindegy, hogy milyen szimbólumot használunk ehhez. A lényeg, hogy meg kell értenünk és megfelelően kell fogadnunk, mert másképp semmit sem ér. És ezért érdemes végigcsinálni bármit. (19. hsz.)
Osztrov (2006)
A sziget
Pavel Lungin dráma 109 3,9 Ebből a filmből annyi emberi szeretet és melegség árad, hogy egy folyamatos, (és biztos nevetséges) üdvözült mosollyal az arcomon néztem végig. (5. hsz.)
Hiroshima mon amour (1959)
Szerelmem, Hirosima
Alain Resnais dráma, szerelmi történet 161 4,3 Olyan szép... Teljesen képlékennyé lágyultam a film nézése közben. ... igen, az emlékek... szépen felrétegeződnek bennünk, a szépek, amiktől kivirulunk, és a fájdalmasak, amiktől meggörnyedünk. Évekkel egyre több rakódik le bennünk, és pont azok a legnagyobb sebet ejtő emlékek nem felejtődnek el, azok bezzeg bennünk maradnak végig, mint a ruhában felejtett gombostű, mindig akkor szúrnak, mikor az ember legkevésbé számítana rá. (8. hsz.)
The Shape of Water (2017)
A víz érintése
Guillermo del Toro dráma, fantasy, szerelmi történet, ... 516 3,1 Szóval ha ezen film készítői újragondolnák a Hófehérkét, akkor vélhetően (biztonság kedvéért spoilerben) 1, a gonosz mostoha nem simán gonosz lenne, hanem rasszista, homofób, idegengyűlölő stb. 2, a törpék mind nagyon kedvesek és pozitív karakterek, egyikőjük meleg lenne, a harmadik egy másik erdő varázslójával dolgozna össze (a történet szempontjából tök lényegtelen módon), lenne köztük néger és féllábú és félszemű Ez eddig nem is hangzik feltétlen rosszul. De jönne a herceg, aki 3, teljesen azonosulhatatlan figura lenne, aki ráadásul kifejezetten a terhére lenne a törpéknek (pl. megölné a kis vakondjaikat vagy valami), de a törpék erre nem azt reagálnák, hogy el kéne gondolkozni azon, hogy jó arc-e ez a srác, hanem azt hogy ő ilyen, fogadjuk el hogy megölte szeretett vakondjainkat, hiszen tud gyógyítani -no nem az igaz szerelem miatt, hanem attól függetlenül is, teljesen random. 4, a végső harc előtt Hófehérke még dalolna egyet, a körülötte szálldosó madarak közül a herceg megenne 1-2-t, majd véres bosszút állna a hét törpe közül néhányat kegyetlenül lemészároló gonosz mostohán. A törpét természetesen senki meg nem siratná, a jó Hófehérke otthagyná a végén az egész bagázst a fenébe. Szerintem az eredeti jobb, na! (59. hsz.)
Isle of Dogs (2018)
Kutyák szigete
Wes Anderson animáció, dráma, fantasy, ... 418 4,1 Naiv szentimentalizmussal manipuláló politikai agymosással a gyűlölettel manipuláló machiavellista agymosás ellen, avagy művészi módon előadott politikai propaganda a primitív politikai propaganda ellen. :) (6. hsz.)
The Shining (1980)
Ragyogás
Stanley Kubrick dráma, horror, thriller 1392 4,4 márpedig nem...!!! és én több felkiáltójelet használtam, úgyhogy nekem van igazam:P (14. hsz.)
Phantom Thread (2017)
Fantomszál
Paul Thomas Anderson dráma, szerelmi történet 307 3,7 Azért megvannak azok a pillanatok, amikor rámtör, hogy felpontozzam KETTŐVEL. Ilyenkor el-elgondolkodom azon, hogy teljesen ellentmondani magamnak bizonyos értelemben a kiegyensúlyozottság legtökéletesebb formája. :D (12. hsz.)
King Arthur (2004)
Arthur király
Antoine Fuqua akciófilm, dráma, háborús film, ... 421 2,9 Ha nem vagy biztos a dologban, valóban jobb az 'ly'-t és a 'j'-t együtt használni. :D (5. hsz.)
Star Wars: The Last Jedi (2017)
Star Wars: Az utolsó Jedik
Rian Johnson akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 671 3,2 Lassan fellőhetnénk a pizsit, srácok!