# | Film | Rendező | Műfaj | Nézettség | Átlag | Megjegyzés |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | Inside Out (2015) Agymanók |
Pete Docter - Ronnie del Carmen | animáció, dráma, fantasy, ... | 843 | 4,3 | Amikor az a kicsi kocsi harmadszorra csak egy utassal indul felfelé... |
2 | Earthlings (2005) |
Shaun Monson | dokumentumfilm | 70 | 4,5 | Sose fájt egy film (nézése). Eddig. |
3 | Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014) Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) |
Alejandro González Iñárritu | dráma, szatíra, vígjáték | 931 | 4,0 | "A thing is a thing, not what is said of that thing." (S. S.) |
4 | Whiplash (2014) |
Damien Chazelle | dráma, zenés film | 935 | 4,4 | (K*rva) jó munka. |
5 | Der 90. Geburtstag oder Dinner for One (1963) Már megint ugyanaz a vacsora |
Heinz Dunkhase | rövidfilm, vígjáték | 23 | 4,1 | James kűrjei őrületesek! :-D |
6 | French Connection II (1975) Francia kapcsolat II. |
John Frankenheimer | akciófilm, dráma, krimi, ... | 83 | 3,5 | Nem fogja be az elsőt, fene. Ám így is sulykolnám. Van súlya! Marha Sunyi... |
7 | Deddo ribusu (2004) Dead Leaves |
Imaishi Hiroyuki | akciófilm, anime, kalandfilm | 23 | 4,3 | "What You See Is What The Fuck." (deathcode) |
8 | Ko to tamo peva (1980) Ki énekel ott? |
Slobodan Sijan | szatíra, vígjáték | 43 | 4,3 | A Kusturica előtti jugoszláv komédiák királya. |
9 | Maratonci trce pocasni krug (1982) Lopják a koporsómat |
Slobodan Sijan | vígjáték | 39 | 4,0 | "Ó, hogy az Isten rohassza rád az eget! Rám hozta a frászt..." Slobodan Sijan vagány vígjátéka. (V)egyétek! |
10 | Harper (1966) Harper - Célpontban |
Jack Smight | dráma, krimi | 38 | 4,2 | Paul Newman? Lauren Bacall?! (Neo) noir??? Kihagyhatatlan. |
11 | Banpaia hantâ D (2000) D, a vámpírvadász: Vérszomj |
Jack Fletcher (III) - Kawajiri Yoshiaki - Tai Kit Mak | akciófilm, animáció, anime, ... | 204 | 4,0 | Csak egy(-két) harapás... (Vér)szomjazom az ilyesmit. |
12 | Jûbei ninpûchô (1993) Ninja Scroll |
Kawajiri Yoshiaki - Kevin Seymour | akciófilm, animáció, anime, ... | 153 | 4,1 | Pofás kis anime. Beszippantott a világa. |
13 | Bakjwi (2009) Thirst |
Park Chan-wook | dráma, horror | 135 | 3,8 | Még ika-fika-Zsófika társaságában volt hozzá szerencsém. Kb. ötpercenként jelezte, kapcsoljuk ki ezt a... ...(a furcsa halált halt) Émile Zola műve alapján ontották? Vám, pír, szomj. "Meg nem alvadó irónia." |
14 | Sorcerer (1977) A félelem ára |
William Friedkin | kalandfilm, thriller | 86 | 3,9 | William Friedkin (és Roy Scheider) már-már felér a korábbi adaptációhoz. Az "eredetit" még Korfun láttam, e "másolatnak" sokáig esélyt se adtam. Pedig. (Tessék felütni Georges Arnaud irományát!) |
15 | Nyeszkolko dnyej iz zsiznyi I. I. Oblomova (1980) Oblomov néhány napja |
Nyikita Mihalkov | dráma, szerelmi történet, vígjáték | 59 | 4,4 | "Kissé gyarló gyümölcs talán..." |
16 | Pozitia copilului (2013) Anyai szív |
Calin Peter Netzer | dráma | 125 | 4,3 | A román film(gyártás) (egyik) csúcsa. Talán néha nem ártana belenézni ama bizonyos (visszapillantó)tükörbe... |
17 | The Pawnbroker (1964) A zálogos |
Sidney Lumet | dráma | 54 | 4,0 | Megrázó (lehet). |
18 | The Interview (2014) Az interjú |
Evan Goldberg - Seth Rogen | szatíra, vígjáték | 330 | 3,1 | Szénné nyerítettem magam. (Más okot nemigen lelek.) |
19 | Calvary (2014) Kálvária |
John Michael McDonagh | dráma | 278 | 4,0 | Brendan Gleeson (James atya) & John Michael McDonagh... E nevek (általában) garanciát jelentenek. |
20 | Edge of Tomorrow (2014) A holnap határa |
Doug Liman | akciófilm, sci-fi | 890 | 3,9 | All You Need Is Kill... ...és még: Arzén és levendula, Portyán, A Gólem, Wonderful Adventures of Nils, The Freddie Mercury Tribute: Concert for AIDS Awareness, Ákos…, Batman Beyond: Return of the Joker, Kényszerleszállás, Trafic, Házasság olasz módra, Rövidfilm a gyilkosságról, Egy faun megkésett délutánja, Családi tűzfészek, Egymásra nézve, Charles Chaplin – Langford Reed…, A kenguru, Macskajáték, Korn's Family Values Live, A Perfect Circle Live: Featuring Stone and Echo, Találkoztam boldog cigányokkal is, Zelig, Sherlock Holmes és a zöld ruhás nő, Gyilkos elegancia, Félelem a sötétben, Kung Fury, A mamlasz, A főiskola, Buster, a bunyós, Három korszak, Etűdök gépzongorára, Utószezon, Cowboy az aranyásók között, Metallica…, Apocalypse: The Second World War, Senki nem tud semmit, A velence kalmár, Az erőszak városa, Anna, Iszony, A félelem megeszi a lelket, Véres igazság, Monty Python Amerikában, Bloc Party, Eastwood faktor, Fekete fülű fehér Bim, Amerikai mesterlövész, A maláj tigris, A gazember halála, Csak egyszer élünk, Fekete nárcisz, Egy ember lemarad, Holdárnyékban, Django Rides Again, A bosszú lovasa, Elhallgatott gyalázat, Argo 2., A kaland, A hülyeség kora, A villanykörte összeesküvés - A tervezett elavulás története, Monsanto szerint a világ, Lenni vagy nem lenni, Világvége, Pop, csajok satöbbi, A kaszás, Szörnyetegek, Most és mindörökké, Elmegyek vadnyugatra, Fácángyilkosok, Nyomtalanul, Srác a biciklivel, Ulver…, Papírsárkányok, Hortobágy, Mamma Róma, Az igazságtevő, Foxcatcher, Váratlan örökség, A mindenség elmélete (egy brazíliai moziban...), Kódjátszma, A látogató, Milos Forman: Amibe nem halsz bele…, Szűzforrás, Végzetes rágalom, Szép remények, A bíró, Ki kopog az ajtómon?, Éjjeli féreg, A halál csöndje, Abigél... Kurtán: Party Central, Riley's First Date?, The Looking Planet, Az öreg, Pletyka délutánja, Egy kerecsensólyom története, Georges Méliès…, Dave Fleischer - William Henning..., Premier automne, Coda, A Single Life, A Dél dala, Deftones…, Chuck Jones…, Sigur Rós…, Motkány: Botrány az égben, Foxed!, Wire Cutters, One-Minute Time Machine, 850 meters, Freddy vs Jason vs Ash, Sweet Cocoon, Nizzáról jut eszembe, Komédia a tetőn, Toy Story That Time Forgot, Love at First Sight, Globál menü, You're in Love, Charlie Brown, Follow the Sun!, The Guardians, Mudvayne…, Ingrid és Thomas, Ernst & lyset, The Second Death, Whiplash, Friz Freleng… ...remélem, senki/semmi se' maradt ki! Jöhet 2014? |