2015

coles toplistája, 2018. január 7.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Inside Out (2015)
Agymanók
Pete Docter - Ronnie del Carmen animáció, dráma, fantasy, ... 843 4,3 Amikor az a kicsi kocsi harmadszorra csak egy utassal indul felfelé...
2 Earthlings (2005)
 
Shaun Monson dokumentumfilm 70 4,5 Sose fájt egy film (nézése). Eddig.
3 Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
Alejandro González Iñárritu dráma, szatíra, vígjáték 931 4,0 "A thing is a thing, not what is said of that thing." (S. S.)
4 Whiplash (2014)
 
Damien Chazelle dráma, zenés film 935 4,4 (K*rva) jó munka.
5 Der 90. Geburtstag oder Dinner for One (1963)
Már megint ugyanaz a vacsora
Heinz Dunkhase rövidfilm, vígjáték 23 4,1 James kűrjei őrületesek! :-D
6 French Connection II (1975)
Francia kapcsolat II.
John Frankenheimer akciófilm, dráma, krimi, ... 83 3,5 Nem fogja be az elsőt, fene. Ám így is sulykolnám. Van súlya! Marha Sunyi...
7 Deddo ribusu (2004)
Dead Leaves
Imaishi Hiroyuki akciófilm, anime, kalandfilm 23 4,3 "What You See Is What The Fuck." (deathcode)
8 Ko to tamo peva (1980)
Ki énekel ott?
Slobodan Sijan szatíra, vígjáték 43 4,3 A Kusturica előtti jugoszláv komédiák királya.
9 Maratonci trce pocasni krug (1982)
Lopják a koporsómat
Slobodan Sijan vígjáték 39 4,0 "Ó, hogy az Isten rohassza rád az eget! Rám hozta a frászt..." Slobodan Sijan vagány vígjátéka. (V)egyétek!
10 Harper (1966)
Harper - Célpontban
Jack Smight dráma, krimi 38 4,2 Paul Newman? Lauren Bacall?! (Neo) noir??? Kihagyhatatlan.
11 Banpaia hantâ D (2000)
D, a vámpírvadász: Vérszomj
Jack Fletcher (III) - Kawajiri Yoshiaki - Tai Kit Mak akciófilm, animáció, anime, ... 204 4,0 Csak egy(-két) harapás... (Vér)szomjazom az ilyesmit.
12 Jûbei ninpûchô (1993)
Ninja Scroll
Kawajiri Yoshiaki - Kevin Seymour akciófilm, animáció, anime, ... 153 4,1 Pofás kis anime. Beszippantott a világa.
13 Bakjwi (2009)
Thirst
Park Chan-wook dráma, horror 135 3,8 Még ika-fika-Zsófika társaságában volt hozzá szerencsém. Kb. ötpercenként jelezte, kapcsoljuk ki ezt a... ...(a furcsa halált halt) Émile Zola műve alapján ontották? Vám, pír, szomj. "Meg nem alvadó irónia."
14 Sorcerer (1977)
A félelem ára
William Friedkin kalandfilm, thriller 86 3,9 William Friedkin (és Roy Scheider) már-már felér a korábbi adaptációhoz. Az "eredetit" még Korfun láttam, e "másolatnak" sokáig esélyt se adtam. Pedig. (Tessék felütni Georges Arnaud irományát!)
15 Nyeszkolko dnyej iz zsiznyi I. I. Oblomova (1980)
Oblomov néhány napja
Nyikita Mihalkov dráma, szerelmi történet, vígjáték 59 4,4 "Kissé gyarló gyümölcs talán..."
16 Pozitia copilului (2013)
Anyai szív
Calin Peter Netzer dráma 125 4,3 A román film(gyártás) (egyik) csúcsa. Talán néha nem ártana belenézni ama bizonyos (visszapillantó)tükörbe...
17 The Pawnbroker (1964)
A zálogos
Sidney Lumet dráma 54 4,0 Megrázó (lehet).
18 The Interview (2014)
Az interjú
Evan Goldberg - Seth Rogen szatíra, vígjáték 330 3,1 Szénné nyerítettem magam. (Más okot nemigen lelek.)
19 Calvary (2014)
Kálvária
John Michael McDonagh dráma 278 4,0 Brendan Gleeson (James atya) & John Michael McDonagh... E nevek (általában) garanciát jelentenek.
20 Edge of Tomorrow (2014)
A holnap határa
Doug Liman akciófilm, sci-fi 890 3,9 All You Need Is Kill... ...és még: Arzén és levendula, Portyán, A Gólem, Wonderful Adventures of Nils, The Freddie Mercury Tribute: Concert for AIDS Awareness, Ákos…, Batman Beyond: Return of the Joker, Kényszerleszállás, Trafic, Házasság olasz módra, Rövidfilm a gyilkosságról, Egy faun megkésett délutánja, Családi tűzfészek, Egymásra nézve, Charles Chaplin – Langford Reed…, A kenguru, Macskajáték, Korn's Family Values Live, A Perfect Circle Live: Featuring Stone and Echo, Találkoztam boldog cigányokkal is, Zelig, Sherlock Holmes és a zöld ruhás nő, Gyilkos elegancia, Félelem a sötétben, Kung Fury, A mamlasz, A főiskola, Buster, a bunyós, Három korszak, Etűdök gépzongorára, Utószezon, Cowboy az aranyásók között, Metallica…, Apocalypse: The Second World War, Senki nem tud semmit, A velence kalmár, Az erőszak városa, Anna, Iszony, A félelem megeszi a lelket, Véres igazság, Monty Python Amerikában, Bloc Party, Eastwood faktor, Fekete fülű fehér Bim, Amerikai mesterlövész, A maláj tigris, A gazember halála, Csak egyszer élünk, Fekete nárcisz, Egy ember lemarad, Holdárnyékban, Django Rides Again, A bosszú lovasa, Elhallgatott gyalázat, Argo 2., A kaland, A hülyeség kora, A villanykörte összeesküvés - A tervezett elavulás története, Monsanto szerint a világ, Lenni vagy nem lenni, Világvége, Pop, csajok satöbbi, A kaszás, Szörnyetegek, Most és mindörökké, Elmegyek vadnyugatra, Fácángyilkosok, Nyomtalanul, Srác a biciklivel, Ulver…, Papírsárkányok, Hortobágy, Mamma Róma, Az igazságtevő, Foxcatcher, Váratlan örökség, A mindenség elmélete (egy brazíliai moziban...), Kódjátszma, A látogató, Milos Forman: Amibe nem halsz bele…, Szűzforrás, Végzetes rágalom, Szép remények, A bíró, Ki kopog az ajtómon?, Éjjeli féreg, A halál csöndje, Abigél... Kurtán: Party Central, Riley's First Date?, The Looking Planet, Az öreg, Pletyka délutánja, Egy kerecsensólyom története, Georges Méliès…, Dave Fleischer - William Henning..., Premier automne, Coda, A Single Life, A Dél dala, Deftones…, Chuck Jones…, Sigur Rós…, Motkány: Botrány az égben, Foxed!, Wire Cutters, One-Minute Time Machine, 850 meters, Freddy vs Jason vs Ash, Sweet Cocoon, Nizzáról jut eszembe, Komédia a tetőn, Toy Story That Time Forgot, Love at First Sight, Globál menü, You're in Love, Charlie Brown, Follow the Sun!, The Guardians, Mudvayne…, Ingrid és Thomas, Ernst & lyset, The Second Death, Whiplash, Friz Freleng… ...remélem, senki/semmi se' maradt ki! Jöhet 2014?