TOP MŰVÉSZFILMEK

Havierez toplistája, 2017. január 12.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Miracles from Heaven (2016)
Csoda a mennyben
Patricia Riggen dráma, életrajzi film 43 3,3 A Beam család hihetetlen, ám igaz története. Amikor Christy megtudja hogy tízéves lánya, Anna egy ritka, gyógyithatatlan betegségben szenved, elhatározza, hogy megtalálja a gyógyulásának a módját, bármibe kerüljön is. Később Anna egy szörnyű balesetet szenved, amit nemcsak hogy túlélt, de hihetetlen és megmagyarázhatatlan csodában lesz része. A baleset ugyanis drámai változást hoz a kislány állapotában, lehetővé téve, hogy elinduljon a gyógyulás felé, és a család újra boldogan éljen.
2 Breathe In (2013)
Kísértés
Drake Doremus dráma 78 3,5 Ahogy a nyár őszre fordul Keith Reynolds zenetanár az éhező művészként megélt régi napjain mereng. Miközben felesége, Megan és lánya, Lauren a lány középiskolai utolsó évére készül, Keith azokba az estékbe kapaszkodik amikor egy neves manhattani szimfonikus zenekarnál helyettesíthet csellistaként. Megan úgy dönt, hogy a család befogad egy külföldi cserediákot. Sophie az angol középiskolai végzős könnyen beilleszkedik, de hamarosan nagy kihívás elé állítja a családi kapcsolatrendszert. Felszínre hozza Keith személyiségének impulzivitását mellyel a látszólag tökéletes családot ismeretlen területekre taszítja.
3 Stille hjerte (2014)
Csendes szív / Néma szív
Bille August dráma 37 3,7 Egy család három generációja összegyűlik egy hétvégére. Az együtt töltött idő során régi nézeteltérések és sérelmek törnek a felszínre. A súlyosan beteg anya kívánságát - hogy meghaljon, mielőtt elhatalmasodik rajta a kór - egyre nehezebben kezelik a családtagok.
4 White Frog (2012)
A bátyám árnyékában
Quentin Lee dráma 10 3,0 Nick Young tizenöt éves ázsiai-amerikai tinédzser. A fiú Asperger-szindrómában, az autizmus enyhe formájában szenved. Az igazi kapcsolatot a világgal a "tökéletes" bátyja jelenti számára. Nick élete azonban örökre megváltozik, amikor Chaz egy autóbalesetben életét veszti. Azért, hogy továbbra is kapcsolatban maradjon Chazzal, Nick egyre mélyebbre ás a halott bátyja múltjában. Ennek során olyan titkok kerülnek felszínre, amelyek azzal fenyegetnek, hogy szétbomlasztják a Young családot.
5 Rachel Getting Married (2008)
Rachel esküvője
Jonathan Demme dráma, szerelmi történet 183 3,5 Rachel esküvőjére összegyűlik a Buchman család apraja-nagyja, a közeli és távoli rokonság, a régi barátok. Az alkalomra hazautazik Rachel húga, a szabad szájú Kym is, a család fekete báránya. Miközben a meghívott vendégek a gondtalan hétvégi ünneplésre készülnek, viharfelhők gyülekeznek az égen, a családtagok közötti régi viszályok, sérelmek és számos feledni vágyott tragédia kerül felszínre. A nagy eszem-iszom és a zenés mulatságok közepett Kym hisztérikus természete és csípős megjegyzései előre nem látott indulatokat gerjesztenek.
6 Won't Back Down (2012)
Nem hátrálunk meg
Daniel Barnz dráma 10 3,3 Jamie-t, a fiatal anyát elkeseríti, hogy a gyermekének állandó kudarcélményben van része az iskolában. Értetlensége süket fülekre talál a tanároknál és az iskola vezetésénél. Szerencsére nem várt segítséget kap Nonától, az egyik tanárnőtől. A két eltökélt asszony hosszú küzdelembe kezd, hogy megváltoztassák a bürokraták hozzáállását, ne a tudatlanság és az érdektelenség uralja az iskolát. A sok akadály ellenére elérik, hogy felszámolják az egyenlőtlenségeket, és színvonalasabb oktatást biztosítsanak a gyerekeknek.
7 Little Birds (2011)
Kismadarak
Elgin James dráma 12 3,3 A tizenöt éves Lily és barátnője, Alison a kaliforniai Salton-tó melletti lepusztult településen él. Ami egykoron a gazdagok és hírességek paradicsoma volt, mára majdnem szellemvárossá vált. A mániákus, egyedülálló anyjával élő, lázadó természetű Lily bezárva érzi magát a pusztuló környezetben. A lányok megismerkednek néhány odalátogató Los Angeles-i utcagyerekkel. Ennek hatására Lily rábeszéli Alison, hogy menjenek a fiúkkal. A nagyvárosban a két lány belecsöppen a fiúk piti bűnökkel teli világába.
8 The Squid and the Whale (2005)
A tintahal és a bálna
Noah Baumbach dráma, vígjáték 205 3,8 Bernard egyetemi tanár, egykor kiváló novellistaként is jegyezték. Felesége, Joan csak most bontogatja az írói szárnyait, és mint kiderül, van is érzéke az íráshoz. Ez pedig éppen elegendő ahhoz, hogy Bernardban feltámadjon a szakmai féltékenység, amely végül a család szétszakadásához vezet. Mindezt legjobban a két tizenéves fiú sínyli meg. Amikor választás elé kerülnek, Walt az apjával, Frank pedig az édesanyjával marad. Idővel Joan egyre sűrűbben találkozgat a fia teniszedzőjével, miközben Bernard az egyik tanítványával, Lilivel randevúzgat, akit mellesleg a fia is kedvel.
9 Amour (2012)
Szerelem
Michael Haneke dráma 338 4,2 A film középpontjában egy egymást kamaszként szerető idős párizsi értelmiségi házaspár áll. Miután az asszony két egymást követő agyvérzésben megbénul és magatehetetlenné válik, férje nem hajlandó feleségét kórházba küldeni, hanem ő maga ápolja.
10 The Burning Plain (2008)
Megváltás
Guillermo Arriaga dráma, krimi, szerelmi történet 71 3,8 Múlt és jelen, időben és térben távol élő emberek élete keveredik a szerteágazó történetben. Látszólag nincs összefüggés közöttük. Vagy mégis? Mariana, a tizenhat éves mexikói tinédzser megpróbálja egyenesbe hozni szülei széttört életét az egyik Új-Mexikó állambeli határvárosban. Az Oregon állambeli Portlandben élő Sylvia, miközben a múltban elkövetett hibáit szeretné helyrehozni, egy érzelmi odüsszeát jár be. Maria, a fiatal lány segít megtalálni szüleinek a megbocsátást és a szeretetet. Ginának és Nicknek szembe kell nézniük a titkos kapcsolatuk jövőjével - lévén mindketten házasok.
11 Rabbit Hole (2010)
Engedd el!
John Cameron Mitchell dráma 133 3,4 Becca és Howie Corbett (Nicole Kidman, Aaron Eckhart) boldog házasságban élnek, míg egy nap tragikus autóbaleset következtében elvesztik egyszülött fiúkat, Danny-t. Becca nem is megy vissza dolgozni, hanem az idillinek már közel sem nevezhető otthon melegében próbálja túltenni magát a történteket, azonban látszólag semmi sem múlasztja el azt a végtelen fájdalmat, amit érez. Végül a fiatal képregényrajzolóban, Jasonben lel egyfajta barátra, akivel meg tudja osztani problémáit. Épp abban a tindézser fiúban, aki elgázolta Danny-t. Míg Beccának ez szép lassan segít elfeledtetni a gyászt, Howie egyre jobban a múltba temetkezik, és kívülálló embereknél keresi a megváltást. Corbették mindketten sodródnak az árral, és meglepő, olykor pedig veszélyes döntéseket hoznak, hogy ráleljenek egy boldogabb életre.