Film | Rendező | Műfaj | Nézettség | Átlag | Megjegyzés |
---|---|---|---|---|---|
The Deer Hunter (1978) A szarvasvadász |
Michael Cimino | dráma, háborús film | 751 | 4,3 | Hát, most ehhez igazából nem lehet sok mindent hozzáfűzni, aki látta a filmet gondolom tudja melyik jelenetről van szó (aki nem: Orosz rulett a vietnámi táborban) és hiába tudtam, mi lesz a vége a filmnek (hála a DVD hátuljának) az egész jelenet alatt a kezem a fotel karfájába mélyesztettem, és levegőt venni is alig bírtam, annyira feszült és izgalmas volt. |
Eyes Wide Shut (1999) Tágra zárt szemek |
Stanley Kubrick | dráma, thriller | 945 | 4,0 | Én semmit nem tudtam a filmről, a Kubrick díszdobozomban volt benne, és gondoltam, hogy akkor miért is ne? Tanulva a Szarvasvadászból, nem olvastam el a hátulját. A film csak ment-mendegélt, nem történt szinte semmi (megjegyzem, én így is nagyon szerettem) aztán BUMMM, jött a szertartás, ami alatt mozdulni sem bírtam. Hát igen, zseniális, de Kubricktól mit is vár az ember? |
Blade Runner (1982) Szárnyas fejvadász |
Ridley Scott | akciófilm, dráma, sci-fi, ... | 1224 | 4,1 | A végső "leszámolás" aminek a vége számomra a legtöbb érzelemmel átitatott filmes monológ valaha. |
Drive (2011) Drive - Gázt! |
Nicolas Winding Refn | akciófilm, dráma, krimi | 1148 | 4,0 | Aki látta, valószínűleg emlékszik a befejezésre. SPOILER Amikor kb 1 perce látjuk már Drivert, és mind azt hittük, hogy meghal, pislog egyet, elindul a Real Hero és elszáguld. A mai napig borsódzik a hátam, számomra minden idők második legjobb befejezése (az első az egyik általam legjobban utált filmé, a Keresztapa 3-é.) |
The Godfather: Part II (1974) A keresztapa 2. |
Francis Ford Coppola | dráma, krimi, thriller | 1179 | 4,5 | Nem is tudom, melyiket emeljem ki. Végül aztán természetesen, a szilveszteri partin elhangzott Michael-Fredo párbeszéd lett számomra az egész trilógia csúcspontja. |
The Shining (1980) Ragyogás |
Stanley Kubrick | dráma, horror, thriller | 1391 | 4,4 | Ismét bajban vagyok, szívem szerint az összes jelenetet kiemelném, de talán a lépcsős jelenet számomra a beftó. Ha már egyszer felvették 127x... |
Easy Street (1917) Chaplin, a rendőr |
Charles Chaplin | némafilm, rövidfilm | 67 | 4,3 | Számomra az a kádas jelenet a mai napig felülmúl minden vígjátékot. |
The Gold Rush (1925) Aranyláz |
Charles Chaplin | kalandfilm, némafilm, szerelmi történet, ... | 393 | 4,6 | Amikor Chaplin már megfőzte a cipőjét, de a "lakótársa" még mindig üvöltözik, hogy éhes, erre Chaplin felajánlja a másik cipőjét... Hát ott ember legyen a talpán aki nem nevet. |
Il buono, il brutto, il cattivo (1966) A Jó, a Rossz és a Csúf |
Sergio Leone | western | 1034 | 4,6 | Sajnos úgy láttam eme mesterművet, hogy tudtam, mi lesz a végső párbaj kimentele... Így aztán az én kedvenc jelenetem az, amikor Tuco megtalálja a temetőt. |
Once Upon a Time in America (1984) Volt egyszer egy Amerika |
Sergio Leone | dráma, krimi | 709 | 4,4 | A leggyönyörűbb film amit valaha láttam. És a végső "párbaj" pedig a legjobb amit valaha filmbe írtak. |
It's a Wonderful Life (1946) Az élet csodaszép |
Frank Capra | dráma, fantasy, szerelmi történet, ... | 450 | 4,5 | "Ne feledd. Amíg vannak barátaid, sosem vagy szegény." |
Schindler's List (1993) Schindler listája |
Steven Spielberg | dráma, életrajzi film, történelmi film | 1451 | 4,3 | Számomra az utolsó jelenetsor, amikor énekelnek, és mennek Schindler sírjához. Számomra egyértelműen a leginspirálóbb film. |
Me and Earl and the Dying Girl (2015) Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni |
Alfonso Gomez-Rejon | dráma, vígjáték | 334 | 3,9 | Hát ezzel nem nagyon lövök le semmilyen poént, lévén a címben is benne van, az utolsó filmnézés a korházban, mikor Rachel meghal. |
Ex Machina (2014) |
Alex Garland | dráma, sci-fi, thriller | 780 | 4,0 | A befejezés. Na az után eltartott egy darabig, míg össze szedtem a gondolataimat. |
Taxi Driver (1976) Taxisofőr |
Martin Scorsese | dráma, krimi, thriller | 1294 | 4,4 | Bár mindenki másnál a méltán legendás "you talkin' to me?" szerepelne itt, nálam egyértelműen az visz mindent, hogy "Itt van egy férfi aki nem tűr többet". |
Pulp Fiction (1994) Ponyvaregény |
Quentin Tarantino | dráma, krimi, szatíra, ... | 2140 | 4,5 | Sam L. Jackson nagy monológja az étteremben. |
Goodfellas (1990) Nagymenők |
Martin Scorsese | dráma, életrajzi film, krimi | 1198 | 4,4 | "Funny how?" |
Blue Velvet (1986) Kék bársony |
David Lynch | dráma, krimi, thriller | 615 | 4,1 | Mikor Jeffreyt az In Dreams című számra elverik. |
Mulholland Dr. (2001) Mulholland Drive - A sötétség útja |
David Lynch | dráma, thriller | 824 | 4,2 | Az a casting jelenet... Na az... David Lynch egy zseni. |
C'era una volta il West (1968) Volt egyszer egy Vadnyugat |
Sergio Leone | dráma, western | 1115 | 4,6 | Mikor megtudjuk Harmónikás motivációját. |