Top 20 James Bond film szerintem

D0ndraper toplistája, 2016. július 27.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 A View to a Kill (1985)
Halálvágta
John Glen akciófilm, kalandfilm 218 3,3 Itt sikerült minden. A főcímzene elmondhatatlanul jó (mondjuk Duran Durantől mit vár az ember?), az akció jelenetek, a humor és a kémkedés tökéletes arányban vannak elosztva, a film kezdeti jelenete pedig az egyik legjobb a szériából. Christopher Walken Zorinjáról már nem is beszélve...
2 The Spy Who Loved Me (1977)
A kém, aki szeretett engem
Lewis Gilbert akciófilm, kalandfilm 250 3,8 Roger Moore harmadik Bond filmje, ami már már művészi (Aki látta, elég csak annyit mondani, gízai piramisok). A főcímdal szenzációs, a Bond lány a széria legjobbja, a történet a víz alatti várossal már annyira elszállt, hogy nem lehet nem élvezni, és itt ismerhetjük meg a legszerethetőbb gonoszt: Cápát. Egy dolog miatt nem lett első, mégpedig azért, mert itt Roger Moore nem érződik igazi Bondnak.
3 Goldfinger (1964)
 
Guy Hamilton akciófilm, kalandfilm, thriller 397 4,0 Rengeteg ember szerint az egyértelműen legjobb, amit meg is tudok érteni. Ez az igazi esszenciális Bond film az Aston Martinnal, kütyükkel, főgonosszal. Csak azért harmadik, mert a könyv alapján még többet is ki lehetett volna hozni belőle.
4 The Living Daylights (1987)
Halálos rémületben
John Glen akciófilm, kalandfilm 210 3,5 Az egyetlen Dalton film a listán. A bevezető egyértelműen a széria legjobbja, a hegedű tokos menekülés pedig a legelborultabb az egész Bond Franchiseban.
5 Skyfall (2012)
 
Sam Mendes akciófilm, kalandfilm, thriller 947 3,8 A legsötétebb rész a szériából, ám Bond itt annyira emberi, a főgonosz annyira jó, a végső leszámolás annyira izgalmas és látványos, hogy talán a második általam legtöbbször megtekintett Bond film (az első egyértelműen a Halálvágta)
6 On Her Majesty's Secret Service (1969)
Őfelsége titkosszolgálatában
Peter R. Hunt akciófilm, kalandfilm, szerelmi történet, ... 242 3,7 Emlékszem nagyon vonakodtam nekiállni. Mindenhol csupa leszólásokat halottam, hogy Lazenby mekkora bájgúnár, hogy milyen vontatott. Aztán megnéztem. Tipikus példa amikor nem szabad mások véleményére adni, nagyon izgalmas volt, a tájak gyönyőrűek voltak, és Lazenby sokkal jobban működött Bondként, mint az öreg Connery.
7 Dr. No (1962)
 
Terence Young akciófilm, kalandfilm, thriller 408 3,8 Az első Bond film. Annyira nosztalgikus érzés megtekinteni, bár ma már enyhén szólva is idejét múltnak tűnhet, mégis annyira belengi a nosztalgikus érzés, hogy ez számomra az egyik legkedvesebb Bond filmmé teszi.
8 The World is Not Enough (1999)
A világ nem elég
Michael Apted akciófilm, kalandfilm, krimi, ... 493 3,3 Egy dolog emeli ki számomra nagyon a többi Bond film közül: Az MI6-et egy jelenetben mint munkahely mutatja be. Valamint a legendás képsor, amikor Brosnan lebukik a víz alá és mit csinál? Megigazítja a nyakkendőjét. Zseniális.
9 Thunderball (1965)
Tűzgolyó
Terence Young akciófilm, kalandfilm 276 3,5 JETPACK!!
10 Live and Let Die (1973)
Élni és halni hagyni
Guy Hamilton akciófilm, kalandfilm, thriller 239 3,3 Bond a gettóba téved. El lehet ezt az alapanyagot rontani?!
11 The Man with the Golden Gun (1974)
Az aranypisztolyos férfi
Guy Hamilton akciófilm, kalandfilm 223 3,4 Gyönyörű. Ez a film egyszerűen gyönyörű. A sok kitartott kép miközben szól a zene, egyszerűen gyönyörű. És Roger Moore egy karatebajnok.
12 GoldenEye (1995)
Aranyszem
Martin Campbell akciófilm, kalandfilm, thriller 525 3,6 A borzalmas Magányos ügynök után az egész szériát fel kellett támasztania ennek a filmnek. És sikerült is. "For England James?" "No. For me."
13 Tomorrow Never Dies (1997)
A Holnap markában
Roger Spottiswoode akciófilm, kalandfilm, thriller 414 3,3 Az első Bond film amit láttam. És az itteni motoros üldözés még a Terminator 2-ét is veri. Elliot Carver pedig egy igazi genny láda.
14 Casino Royale (2006)
 
Martin Campbell akciófilm, dráma, krimi, ... 976 3,7 Lassú. Kimért. Bond hangulat 100%. A főgonoszt pedig nem lehet nem utálni (Szegény Madds.)
15 For Your Eyes Only (1981)
Szigorúan bizalmas
John Glen akciófilm, kalandfilm, thriller 216 3,6 Az egyetlen Bond film ami valamiért folyton kimaradt. Hála Isten a Tesco elkezdte árusítani a Bond filmeket, így rábukkantam, és IMÁDTAM.
16 Octopussy (1983)
Polipka
John Glen akciófilm, kalandfilm 209 3,4 Annyira idióta, komolytalan és bárgyú, hogy nem lehet nem szeretni.
17 Moonraker (1979)
Holdkelte
Lewis Gilbert akciófilm, kalandfilm, sci-fi 220 2,9 Sikeresen megtudták csinálni úgy az űrcsatát, hogy ne érezzem nem odaillőnek/hülyeségnek. És Cápa még mindig a legszerethetőbb gonosz.
18 You Only Live Twice (1967)
Csak kétszer élsz
Lewis Gilbert akciófilm, kalandfilm 266 3,5 Semmi emlékezeteset nem tudok kiemelni, de arra tisztán emlékszem, hogy teszett.
19 Diamonds Are Forever (1971)
Gyémántok az örökkévalóságnak
Guy Hamilton akciófilm, kalandfilm, thriller 232 3,3 Az öreg Connery sajnos nekem már nem tudta Bondként eladni magát. Kár, pedig a film szenzációs lehetett volna, és tuti benne lenne a top 10-ben.
20 Die Another Day (2002)
Halj meg máskor!
Lee Tamahori akciófilm, kalandfilm, thriller 600 2,9 Bár ez egy nagyon csúnya dolog volt tőlem, de csak azért tettem fel a listára hogy lehordhassam a sárga földig. Listába foglalva! -Hale Berry nem vonzó -A főgonosz röhejes -A láthatatlan autó a széria legnagyobb hülyesége -Ha nem megy a CGI minek eröltetni? -Ha még szar is a CGI miért logikátlan hülyeségre kell felhasználni? -Hogy az Istenben néz ki az a főgonosz?! Hogy?! -Hogy lehet egy ennyire jól kezdődö filmet ennyire elrontani? -Mi a f###om az a befejező ütközet? -Kinek állt érdekében ez a film, mégis, kinek?!