TOP 5 Terrence Malick

redsovi toplistája, 2016. március 27.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 The Tree of Life (2011)
Az élet fája
Terrence Malick dráma 574 3,5 Ha nem lenne annyi alapmű az előző századból, azt mondanám ez a legjobb dolog, ami valaha készült. Egyben csodálatos és elgondolkodtató, egy velőig hatoló utazás, ahol szem- és fültanúi lehetünk az Univerzum születésének és egy család hétköznapjainak. Mallick ennél magasabbra nem is tehette volna a lécet, nem elég, hogy megtalálta a kémiát a szereplők között, kreált egy időtlen mesterművet, ami időről időre nézve komplexebb, szerethetőbb, fájóbb és érezhetőbb.
2 The Thin Red Line (1998)
Az őrület határán
Terrence Malick dráma, háborús film 579 4,2 Számomra a valaha készült legjobb háborús film. Persze a hangsúly lehetne a háborún is, de ha így lenne, akkor bizony nem egy ilyen mélyreható lövedék érné a néző agyát. Művészfilmbe szőtt csaták, párbeszédek, elmélázások, megfejelve annyi tartalommal, hogy egy hét sem lenne elég a kivesézésükre. Mestermű.
3 Badlands (1973)
Sivár vidék
Terrence Malick dráma, krimi, szerelmi történet, ... 276 4,2 Jóval kevesebb komplexitás, viszont ennek helyében tobzódik a Martin Sheen keltette erőszaktól. Szintén a mester egyik legfényesebb ékköve, zseniálisan megírva és valósággá öntve.
4 The New World (2005)
Az új világ
Terrence Malick dráma, életrajzi film, kalandfilm, ... 252 3,4 Emocionális lélektúra a konkvisztádorok világában, ezúttal Malick szemein keresztül. Isten jóllehet, jelen van, mégsem mozgatja kényszerűen a szálakat. Modern Pocahontas történet hibátlanná formálva. Nem ússzuk meg sírás nélkül.
5 Days of Heaven (1978)
Mennyei napok
Terrence Malick dráma, szerelmi történet 193 4,0 Még mindig erőteljes művészfilmről beszélünk, melyet főleg az operatőri munka emel a magasba.