Rockumentary filmek I.

Timon toplistája, 2013. november 17.

Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
Dont Look Back (1967)
 
D.A. Pennebaker dokumentumfilm, zenés film 12 3,9 Bob Dylan korai évei és fellépései. Az újságírókkal/rajongókkal/zenésztársakkal folytatott backstage beszélgetések teszik igazán emlékezetessé a filmet.
The Filth and the Fury (2000)
Szenny és düh
Julien Temple dokumentumfilm, zenés film 31 4,2 A Sex Pistols története. Korkép a '70-es évek brit társadalmáról és a punk mozgalomról.
Pink Floyd: Live at Pompeii (1972)
 
Adrian Maben dokumentumfilm, zenés film 86 4,6 Pszichedelikus utazás, audiovizuális gyönyör. Elképesztően jó a hangulata, és az összes eljátszott szám alap.
Joe Strummer: The Future Is Unwritten (2007)
Joe Strummer - A jövő nincs megírva
Julien Temple dokumentumfilm, zenés film 30 3,8 A The Clash frontemberének életét követi nyomon a '70-as évek angol punkszínterétől az új évezredig. A film után vált igazán szimpatikussá Strummer, mint ember, azelőtt csak egy rockikont láttam benne.
The Beatles Anthology (1995)
 
Bob Smeaton - Geoff Wonfor - Kevin Godley dokumentumfilm, minisorozat, zenés film 21 4,4 Nyolc részes minisorozat, amely a legátfogóbb képet nyújtja a Beatlemania-ról, a gombafejűekről, és a mögöttük álló sztármenedzserről, Brian Epstein-ről.
Stop Making Sense (1984)
 
Jonathan Demme dokumentumfilm, zenés film 17 4,6 Igazi feelgood koncertfilm a Talking Heads-el. David Byrne óriási figura. Az egész koncert felépítése, a koreográfia, a díszletek és a megvilágítás - gyakorlatilag minden rendkívül kreatív és jól átgondolt.
The Last Waltz (1978)
Az utolsó valcer
Martin Scorsese dokumentumfilm, zenés film 55 3,6 The Band utolsó koncertje számos híres zenész közreműködésével.
When You're Strange (2009)
Ha idegen vagy - A Doors története
Tom DiCillo dokumentumfilm, zenés film 40 4,2 Remek hangulatú és nagyon informatív rockumentary a The Doors-ról, rengeteg archív felvétellel és Johnny Depp narrálásával.
Gimme Shelter (1970)
 
Albert Maysles - Charlotte Zwerin - David Maysles dokumentumfilm, zenés film 41 4,3 A The Rolling Stones legendás és botrányos altamonti fellépése. Az egyik legjobb koncertfilm, nagyon átjön a hippi életérzés, a fesztivál-feeling és a káosz.
Woodstock (1970)
 
Michael Wadleigh dokumentumfilm, történelmi film, zenés film 140 4,4 3 Days of Peace & Music. A történelmi jelentőségű hippi fesztivál a korszak legnagyobb zenészeivel.
The Kids Are Alright (1979)
 
Jeff Stein dokumentumfilm, zenés film 3 ? The Who Gitárzúzás, Woodstock és rockoperák. Sok-sok interjú Townshend-el és ingyencirkusz Keith Moon-nal :)
The Song Remains the Same (1976)
A dal ugyanaz marad
Joe Massot - Peter Clifton dokumentumfilm, zenés film 39 4,2 Led Zeppelin A zene kiváló, Jimmy Page rockisten, Bonzo pedig minden idők egyik legjobb dobosa. Az amatőr és teljesen felesleges fantáziaszerű töltelékjelenetek viszont sokat rontanak az élményen.