Bottom 10 legrosszabb filmszínész

Tenebra toplistája, 2013. október 8.

# Színész Megjegyzés
1 Adam Sandler Ripacs, idegesítő, irritáló, szívlapát- és Taigetosz-kompatibilis. Több szót sem érdemel.
2 Dwayne Johnson Pankrátorból filmszínész? Nem. Tulajdoképpen Hulk Hogannel megosztva kaphatnák ezt a helyezést, de Hogannak legalább volt valami stílusa. Ez a "The Rock" csak egy jellegtelen vasmacsó, aki, mikor játszani próbálna, akkor a legrosszabb.
3 Don 'The Dragon' Wilson Állítólag a thaibox nagy bajnoka. Nos, mindenki maradjon a kaptafánál. Ha majd thaiboxot akarok nézni, EuroSportra vagy Sport1-2-re kapcsolok, nem pedig a futószalagon fosott Kickbox harcos 1283. részét Don "The Dragon" Wilson antiszínésztől.
4 Bajor Imre Már a langymeleg altató Szomszédokban is ő pezsdítette fel az ember vérét, mert annyira irritáló módon gügyögött, hogy legszívesebben a tévét rúgta volna fel az ember. Ám azóta szerepelt a világ egyik legrosszabb ""film""-jében, a Szuperbojzban, ami miatt kijárna neki egy száműzetés.
5 Jean-Claude Van Damme Vannak neki nézhető filmjei (pl. John Woo Hard Targetje), de amúgy jobb, ha nem próbál játszani, mert nem tud. Csak pózolni. "Spárgázó Zsanklód Vandám van a fenekemre tetoválva" - ahogy a Fostartály együttes énekelte, mert végső soron erre tökéletesen alkalmas ez a "színész".
6 Arnold Schwarzenegger Testépítőből lett színész, majd kormányzó. Már eleve ez vicces. Schwarzi nem lenne rossz, ha a helyén maradna: izomkolosszusnak tökéletes volt mindig is. Terminator, Conan, Commando, Predator - ezekben fapofával kaszabolja az ellent, izzadt-feszült teste átüti a vásznat, és minden igazi férfi így akar kinézni. Ám szerencsétlenségére megpróbált bevállalni drámaibb/vígjátéki szerepeket is, melyek ultrarosszak (Junior, Herkules New Yorkban, Ikrek, Hull a pelyhes).
7 Bruce Lee Hatalmas tisztelet neki a kung-fuért, és persze a filmekben is ezt a látványos harcművészetet népszerűsítette. Talán az elsők között volt, akik behozták ezt a stílust Nyugatra, Hollywoodba. A harcok ma is látványosak filmjeiben, de a béna történet mellett már csak az a bántóbb, mikor szegény Lee játszani próbál.
8 Franco Nero Franco Nero jó volt Djangonak, meg marcona, borostás vadnyugati csavargóknak. Nem volt jó viszont bajszos-szőrös mellkasú japán nindzsának (Enter the Ninja), és borzasztóan rossz volt Árpád vezérként is.
9 Szarvas Attila Sobri és Sacra Corona - ezekért a szarokért kiérdemli, hogy a listán szerepeljen.
10 Lugosi Béla Lugosi egy legenda, egy jelenség, büszkék is lehetünk rá. Színpadon kiváló, ez látszik a Draculából és a Láthatatlan sugárból is. Csak kár, hogy filmen nem színpadiasnak kéne lenni, filmen egészen máshogy kéne játszani. Akcentusa persze vicces, szerethető, de azért valljuk meg, hogy Lugosi mint filmszínész a legrosszabbak között van.