Top 5 Harry Potter

Glasseye toplistája, 2013. április 10.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)
Harry Potter és a Halál ereklyéi - II. rész
David Yates dráma, fantasy, kalandfilm 948 3,7 Mert a legek filmje.. A végén az összecsapás (a Roxfordi csata) bemutatása a filmtörténelem egyik legmomumentálisabb és leghosszabb csatajelenete volt! Nem hiába lett a világ egyik legtöbb bevételt hozó filmje! Klasszikus.
2 Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
Harry Potter és a Tűz Serlege
Mike Newell fantasy, kalandfilm 1162 3,6 Nagyon szép színei voltak az epizódnak, és nem mellesleg Robert Pattinson is itt tűnt fel először! Végre kezdett a Harry Potter ettől a résztől kezdve kibújni a gyerekmese zsánerből!
3 Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
Harry Potter és a Titkok Kamrája
Chris Columbus fantasy, kalandfilm 1258 3,4 Régi nagy kedvenc, amit újra és újra meg tudnák nézni annyira megunhatatlan jeleneteket tartalmaz!
4 Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
Harry Potter és a Főnix Rendje
David Yates fantasy, kalandfilm 1135 3,4 Ez az a Harry Potter film ami talán az egyik legsötétebb, legbaljóslatúbb hangulatú film az egész szériában. Nem tetszett benne hogy annyira el volt nyújtva annak ellenére hogy a könyvben szinte alig van érdemi cselekményszál. Inkább J. K. Rowling ebben a kötetben a szereplők lelki világára koncentrált mint sem a történetmesélésre. Ez kiütközik a filmen is, egy kissé vontatott, csöpögősebb az előzőekhez képest!
5 Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)
Harry Potter és a bölcsek köve
Chris Columbus fantasy, kalandfilm 1368 3,5 A legbugyutább, leg-leg gyerekeknek szánt epizód természetesen A bölcsek köve! Nem hinném hogy ha az összes mozifilm ilyen bugyuta, gagyis lenne akkor ebből világsiker keletkezett volna. A szereplők, a történet úgy ann-block az egész egy mese.. ovisoknak...