A James Bond filmek legjobb karakterei

Dynast Grausherra toplistája, 2012. október 16.

# Színész Megjegyzés
1 Sean Connery Az első 007-es a széria során. Lehetne vitatkozni arról, hogy ki volt eddig a legjobb, de hozzám legközelebb az ő stílusa áll.
2 Bernard Lee Az első M, tizenegy alkalommal játszhatta el ezt a szerepet. Nagyon tetszett a kapcsolata Bonddal, rengeteg remek pillanatuk van. A kedvencem az Oroszországból szeretettel rádiós beszélgetése.
3 Judi Dench A legújabb M. Érdekes alak, eleinte nagyon ellenszenvesnek találtam, de az utóbbi részekben sokkal jobban kibontották az alakját, ráadásul az alakítása is kiváló.
4 Desmond Llewelyn 17 Bond filmben szerepelt, ezzel valószínűleg örökké tartó rekordot döntött. Lehetséges, hogy sokszor túlzásba estek a széria során a különböző kütyük garmadájával, de a Bond-Q jelenetek a sorozat legfőbb ismertetőjelévé váltak. Ezért is örülök, hogy a Skyfall során új Q-t köszönthetünk majd.
5 Walter Gotell Anatol Gogol tábornok, a Moore korszak állandó szovjet szereplője. A Polipkát is csak azért sorolom a jobb Bond filmek közé, mert ebben kapta a legtöbb szerepet.