Zenészek és együttesek

Timon toplistája, 2012. augusztus 8.

Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
Amadeus (1984)
 
Milos Forman dráma, életrajzi film, zenés film 887 4,4 A többihez viszonyítva kicsit kilóg a listáról, de mégis itt a helye. Forman amerikai korszakának egyik mesterműve, tökéletes szereposztással. Hulce nevetése pedig priceless :)
Searching for Sugar Man (2012)
Rodriguez nyomában
Malik Bendjelloul dokumentumfilm, életrajzi film, zenés film 81 4,4 Rodriguez, Dél-Afrika "ismeretlen" ikonja.
Control (2007)
 
Anton Corbijn dráma, életrajzi film, zenés film 205 4,0 He's Lost Control (sic!). Biopic Ian Curtis-ről, a Joy Divison tragikus sorsú énekeséről. Jót tett a filmnek, h. a fotográfiában és klipkészítésben jártas Corbijn rendezte, beleégett minden képkockába a kézjegye.
Joy Division (2007)
 
Grant Gee dokumentumfilm, zenés film 23 4,1 Doksi az egyik legnagyobb hatású bandáról archív felvételek és a még élő tagok (későbbi New Order) visszaemlékezései alapján. Rajongóknak kötelező!
Walk the Line (2005)
A nyughatatlan
James Mangold dráma, életrajzi film, szerelmi történet, ... 638 4,0 Életrajzi film Johnny Cash-ről. A két börtönkoncertje (San Quentin és Folsom Prison) zseniális. Nekem mindig is ő lesz a Man in Black.
Ray (2004)
 
Taylor Hackford dráma, életrajzi film, zenés film 349 4,0 Elsősorban Jamie Foxx brutális alakítása miatt érdemes megnézni, de a klasszikus slágereket (és megszületésük körülményeit) is mindig öröm újra látni/hallani. Hit the Road Jack!
The Doors (1991)
Doors
Oliver Stone dráma, életrajzi film, zenés film 450 3,9 "Én vagyok a Gyíkkirály, bármit megtehetek!" Stone azért nem tett meg mindent, de Val Kilmer született Jim Morrison. A játéka elviszi a hátán a filmet, feledtetve ezzel a rendezés és a forgatókönyv hiányosságait.
No Direction Home: Bob Dylan (2005)
"No Direction Home" - A Bob Dylan-dosszié
Martin Scorsese dokumentumfilm, életrajzi film 47 4,2 Amikor egy profi rendező mutatja be minden idők legjobb dalszerző-költőjének a pályafutását. Precíz film, a legapróbb részletig nagyon össze van rakva.
Sid and Nancy (1986)
Sid és Nancy
Alex Cox dráma, életrajzi film, zenés film 97 3,8 Gary Oldman egy jó értelemben vett őrült, a Sex Pistols basszerosának bőrébe bújva pedig teljesen kitombolhatta magát két belövés között. Csak a My Way-t tudnám elfelejteni :)
Pink Floyd The Wall (1982)
Pink Floyd: A fal
Alan Parker animáció, dráma, zenés film 425 4,4 Allegorikus álomutazás a Pink Floyd koncepcióalbumára.