Afro-amerikai színészek

Hannibal Lecter toplistája, 2011. augusztus 31.

# Színész Megjegyzés
1 Richard Pryor Minden idők talán legnagyobb komikusa (Louis de Funes mellett), az ARC. Ellenállhatatlan a személyisége, még akkor is, ha felejthető, vagy egyenesen rossz filmekben szerepel. Gene Wilderrel közös filmjeikben (Száguldás gyilkosságokkal, Dutyi-dili, Vaklárma, Folt a zsákját) nyújtotta legemlékezetesebb alakításait.
2 Morgan Freeman Generációjának egyik legnagyobb és legsokoldalúbb színésze. A remény rabjai melegszívű fegyencétől kezdve a Hetedik megcsömörlött nyomozóján keresztül egészen az Invictus megfontolt államfőjéig szinte minden létező karaktert eljátszott már a vásznon.
3 Dennis Haysbert Ugyan filmszerepekben is feltűnik néha (sőt, néha egész komoly szerepekben, mint például a Távol a mennyországtól mélyérzésű kertészeként), legfontosabb színészi teljesítménye mégis a 24-hez köthető. David Palmer elnökként maga a megtestesült HATALOM és BÖLCSESSÉG: tekintélyt sugárzó, nyílt tekintete valósághűen őszinte. Az ember tényleg ilyennek képzelne egy vezetőt. Nagy kár, hogy csak az első öt évadban tűnt fel.
4 Eddie Murphy Néhány produkciójával (48 óra, Beverly Hills-i zsaru, Szerepcsere) kétségtelenül filmtörténelmet írt. Richard Pryor méltó utódja lehetett volna, ha az elmúlt két évtizedet nem hírnevének totális lejáratásával, gyatrábbnál gyatrább családi vígjátékok szériagyártásával tölti.
5 Samuel L. Jackson Ő az a színész, akit egyszerűen jó nézni. Az örök mellékszereplő, akinek lénye azonnal hozzánő a nézőhöz.