Megdöbbentő hármas

from hell toplistája, 2011. január 12.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 The Truman Show (1998)
Truman show
Peter Weir dráma, sci-fi, szatíra, ... 1483 4,4 Úgy gondolom örökérvényű alkotás.Többszöri újranézéssel sem tudok betelni vele.De aki először látja a filmet,s nem mondták el neki a történetet és Trumannel együtt jön rá az igazságra...hát az tényleg egy életre szóló élmény. Van-e ember, aki a film megnézése után nem gondolkodik el: ez akár velem is megtörténhet..?! Abszolút gondolatébresztő film, s mindemellett szórakoztató:bővelkedik humorban és tragikumban is.És ha már humor: Jim Carrey.Ez valóban a rá szabott szerep.Vagy inkább dicsérőbben: ő tette magáévá és felejthetetlenné.Igazi érzelmek, igazi katarzis dolgozik benne! Peter Weir filmje megdöbbentő és nagyon,nagyon elgondolkodtató.
2 One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)
Száll a kakukk fészkére
Milos Forman dráma 1414 4,6 Megdöbbentett abból a szempontból,hogy az 1950-es évek után én még nem láttam ilyen tökéletes filmet.A tökéletes nem túl szerencsés szó,de arra célzok vele,hogy ez a mű megmutatja milyen is az igazi FILM! Érzelmek,történet és SZÍNÉSZET! (Bárcsak olvastam volna a regényt is,nagyon érdekes,hogy miben tud többet nyújtani egy film a könyvnél-vagy éppen fordítva-.) És tényleg,ebben a fimben nem találok hibát.Amúgy sem vagyok az a fajta ember,aki a gyenge pontokra összpontosít,de itt ha akarnék se tudnék mit felhánytorgatni.Jack 'McMurphy' Nicholson élete alakítását nyújtja, és körülötte mindenki,a Ratched nővért játszó Louise Fletcher-től a világklasszis Brad Dourif-ig(Billy).Dolgoztam szellemileg sérült emberekkel és bizton állítom: szívbemarkolóan hiteles minden 'beteg' alakítása.Számomra ez a film a színészet diadala,persze egy csodálatos történet alapján.
3 The Last Temptation of Christ (1988)
Krisztus utolsó megkísértése
Martin Scorsese dráma 449 4,2 Friss filmélményem,hisz ma néztem meg! Scorsese-t mélységesen tisztelem amiért filmjeiben szinte egytől-egyig saját tapasztalatait,gondolatait,érzéseit fejezi ki,mégpedig csodálatos formában.Ez az alkotás talán a leginkább figyelemfelkeltő,merész vállalkozás a sok kifejező Scorsese film közül.Maga a téma,Jézus,Isten, oly sokszor kerül a hétköznapi ember elé,hogy bizony sokan 'suhannak át felette' és megelégszenek a polcon lévő Bibliával,vagy a rádióban hallott vallási műsorral.De Scorsese elgondolkodott és aki elgondolkodik, abban kérdések merülnek fel.Ugyanis az igazságot nem tudhatjuk.Valaki így,valaki úgy,valaki meg amúgy 'tudja'.Csakhogy van fontosabb a tudásnál,mégpedig a hit.A Hit,nem a vallás!Zseniális elgondolás és mesteri film. (Az elgondolás természetesen az írót, Nikosz Kazantzakiszt is dicséri!)