Legjobb monológok 2

uccse toplistája, 2010. december 12.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Snatch (2000)
Blöff
Guy Ritchie krimi, thriller, vígjáték 1702 4,5 Szóval, ha nem tévedek, te vagy a főfasz. És azok ott kétoldalt a golyóid. Kétféle golyó létezik, a bátor bikagolyó, és a löttyedt kis buzigolyó. A farok, mint olyan célratörő, és tisztán látó. Csak nincs agya. Amint punci szagot érez, rögtön akciózni akar. Téged is megcsapott a jó öreg punciszag, és hozzád csapódtak a csökött kis golyóid, hogy egy jót bulizzatok. De te összekeverted a szezont, a fazonnal. Itt bizony nincs punci. Csak azt fogod kívánni, bárcsak puncid lenne. És akár egy pöcs, elkezdesz tökölni. Lankad az érdeklődésed. A két kis golyód veled együtt megy össze. Továbbá az a tény, hogy másolat van a pisztolyodra vésve, és az, hogy Sivatagi Sas 0.50 van az enyémre vésve, sajnos további összehúzódásra készteti a díszes golyóállományodat. Hát akkor. Kapjátok be!
2 V for Vendetta (2005)
V mint vérbosszú
James McTeigue akciófilm, dráma, fantasy, ... 1016 3,8 Ezen a rendkívül kellemes estén engedelmével nem untatom egy hétköznapi névvel, inkább ismerje meg e különös, drámai alakot. Voilà. Ránézve avatott verselőművész, ki váltakozva játszik vértanút és vétkest, mikor mit rendel a végzet. E jelmez nem vajmi világi hiúság, hanem végső véleménynyilvánítás, mely veszőben van. Viszont íme visszatért váratlan a letűnt vitézség. Vivát. Megfogadta, hogy végez a hitvány veszett varanggyal. Elveszejti a vétkes vezetést, mely vasra ver vihogva, s vérbe fojtja a változás viharát. Az egyetlen válasz a vérbosszú, a vendetta. Végleges változás. Vakmerő, vitézi és végül a várva várt rég vágya törvényes világba vezet. Való igaz, ez a verbális lavina védtelenné vált, így azzal fejezem be, örvendek a szerencsének, szólítson V-nek.
3 Såsom i en spegel (1961)
Tükör által homályosan
Ingmar Bergman dráma 292 4,3 Művész vagyok, a legtisztább fajtából. Költő versek nélkül, festő képek nélkül, muzsikus hangok nélkül. Megvetem az elkészült műveket, szimpla erőfeszítések banális eredményeit. Életem a művem, engedd, hogy irántad érzett szerelmemnek áldozzam.
4 Sin City (2005)
Sin City - A bűn városa
Frank Miller - Quentin Tarantino - Robert Rodriguez akciófilm, thriller 1653 4,2 Véresre vernek, és a vallomásomat lengetik az orrom előtt. Összeköpködöm vérrel, hogy egy tiszta példányt dugjanak a képembe. A féregarcú államügyész-helyettes kikapcsolja a magnót, és közli: ha nem írom alá a vallomást, kinyírják az anyámat. Három helyen eltöröm a karját, utána aláírom.
5 Tango & Cash (1989)
Tango és Cash
Andrej Koncsalovszkij akciófilm, krimi, thriller, ... 733 3,8 El akarjátok vágni a torkomat? Le akarjátok vágni a fejemet? Rajta! Focizhattok a fejemmel, amit akartok, nem érdekel! CSAK EZT NE ENGEDJÉTEK!!! Nem akarok úgy meghalni, hogy aki kinyír, az egy ilyen gennyes, szemforgató külföldi faszfej! Aki engem kinyír az legyen amerikai faszfej!
6 Watchmen (2009)
Watchmen - Az őrzők
Zack Snyder akciófilm, sci-fi, thriller 966 3,8 Inkább az itteni nyugalmat választom. Belefáradtam a Földbe, az emberekbe. Belefáradtam, hogy belekuszálódom szövevényes életükbe. Azt mondják, munkájukkal a paradicsomot akarják létrehozni, amit aztán mégis borzalmaikkal népesítenek be. Talán senki sem teremti a világot. Talán semmit sem teremt senki. Egy órásmester nélküli óra. Túl késő van. Mindig is az volt. És mindig is az lesz. Túl késő.
7 The Prestige (2006)
A tökéletes trükk
Christopher Nolan dráma, thriller 1609 4,4 Minden bűvésztrükk három felvonásból áll. Az első rész neve: Ígéret. A bűvész ilyenkor bemutat egy közönséges tárgyat: egy pakli kártyát, egy madarat vagy egy embert. Kéri, hogy vizsgáljuk meg, valódi-e, változatlan-e, hétköznapi-e. De a tárgy valójában... nem az. A második felvonás neve: Fordulat. A bűvész fogja a közönséges tárgyat, és valami rendkívülit tesz vele. Kíváncsian lessük a titkot... de nem találjuk, mert igazából nem is keressük. Nem akarunk tudomást venni róla, mert félünk attól, hogy becsapnak. De még nem tapsolunk, mert az nem elég, ha a rendkívüli tárgy eltűnik. Elő is kell kerülnie. És itt érünk el a harmadik, legnehezebb felvonáshoz, aminek neve: Jutalom.
8 Inside Man (2006)
A belső ember
Spike Lee akciófilm, krimi, thriller 609 3,8 A nevem Dalton Russell. Jól figyeljenek arra, amit mondok, mert megválogatom a szavaimat, és sosem ismétlem magam. Megmondtam a nevem, ez volt a "ki". A "hol" leginkább börtöncellának volna nevezhető. De egy kis cellában lenni, vagy börtönben, az nem ugyanaz. A "mi" könnyű. Nemrég beindítottam a tökéletes bankrabláshoz vezető eseményeket. Ezzel megvan a "mikor" is. Ami a "miértet" illeti, a nyilvánvaló anyagi okokon túl... A válasz szerfelett egyszerű: mert képes vagyok rá. Így már csak a "hogyan" marad. És, ahogy a költő mondaná: itt a bökkenő...
9 In Bruges (2008)
Erőszakik
Martin McDonagh dráma, krimi, vígjáték 1262 4,3 Számos törpe hajlamos az öngyilkosságra. Aránytalanul sok. Például Hervé Villechaize a Fantáziaszigetekből. Azt hiszem valaki az Időbanditákból is. Gondolom rendkívül elszomorítja őket, hogy nagyon kicsik, meg ilyesmi. Az emberek meglátják őket és elkezdenek nevetni. Gúnyneveket aggatnak rájuk. Tudod, például kis pöcs. Van még egy híres törpe, akit hiányolok, de nem emlékszem a nevére. Nem az R2-D2 fickó, ő még él. Remélem a ti törpétek nem öli meg magát. Azzal jól elbaszná az álomjelenetet.
10 Mad Max 2 (1981)
Mad Max 2.: Az országúti harcos
George Miller (II) akciófilm, kalandfilm, sci-fi 556 3,8 Azt hiszed, te vagy az egyetlen, aki szenved? Mi itt mindannyian keresztülmentünk ezen. De mi nem adtuk fel! Még mindig emberek vagyunk, és maradt bennünk méltóság. És te? Te csak egy vagy a szemétből. Senki vagy!