John Huston Top 5

BonnyJohnny toplistája, 2010. november 19.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 The Treasure of the Sierra Madre (1948)
A Sierra Madre kincse
John Huston dráma, kalandfilm 258 4,5 Nem tudok sok újat mondani erről a filmről. Számomra a filmtörténelem egyik legnagyszerűbb alkotása.
2 The Maltese Falcon (1941)
A máltai sólyom
John Huston dráma, film noir, krimi 413 4,4 Nem tudom, hogy az első film noir-e, de az egyik első, talán az egyik legnagyobb hatású, és szerintem az egyik legjobb. Bogartot láttam korábbi szerepeiben, de itt lépett be a cinikus, marcona főhős karakterébe, ami legendává tette.
3 Key Largo (1948)
 
John Huston dráma, film noir, krimi, ... 134 4,3 Talán nem több, mint egy ujjgyakorlat Huston mestertől, de nem akármilyen teljesítmény. A Bogart-Bacall páros ismét tündököl, Robinson és Claire Trevor zseniális alakítsa mellett.
4 The African Queen (1951)
Afrika királynője
John Huston dráma, kalandfilm, szerelmi történet 160 3,9 A romantikus humoros kalandfilmek mintapéldánya. A filmvászon egyik legnagyobb férfi és női hősével a főszerepekben. Gyönyörű fényképezés.
5 The Man Who Would Be King (1975)
Aki király akart lenni
John Huston kalandfilm 147 4,1 Egy érdekes story két katonaviselt kalandozóról, akik királyok akarnak lenni. A két főszereplő erős alakítása az, ami a film igazi erejét adja. Bár az elejétől végéig jelen van a humor a filmben, valójában egy megrázó dráma, és a karakterek változása érdekes lélektani kérdéseket is felvet.