Charlie Chaplin Top 5

BonnyJohnny toplistája, 2010. november 17.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 The Great Dictator (1940)
A diktátor
Charles Chaplin dráma, háborús film, szatíra, ... 520 4,6 Chaplin végül hangosfilmet készített, de a jelenetek humora sokhelyütt még mindig a némafilmeket idézi. A Föld történelmének egyik legszégyenletesebb időszakát zseniális bájjal dolgozza fel, nem kevésbé nagyszerű, ahogy a diktátorok karakterét kifigurázza. A vége jelenet igencsak giccses és pacifista, de nyitott szívvel befogadva nagyon értékes.
2 Modern Times (1936)
Modern idők
Charles Chaplin dráma, némafilm, szatíra, ... 480 4,6 Chaplin szereplői kilenc évvel a hangosfilm feltalálása után sem szólalnak meg, igaz, a hangok, a zene, és a hangszórókból hallható beszéd már a film része. Fergeteges jelenetek követik egymást, valamint a film megdöbbentően aktuális maradt.
3 City Lights (1931)
Nagyvárosi fények
Charles Chaplin dráma, némafilm, szerelmi történet, ... 339 4,7 Az egyik legszebb, és legmeghatóbb romantikus film, pedig egy szó sem hangzik el benne, igaz, a hangosfilm negyedik évében született. A finálé pedig az egyik legszebb a filmművészetben.
4 The Gold Rush (1925)
Aranyláz
Charles Chaplin kalandfilm, némafilm, szerelmi történet, ... 398 4,6 Valahogy nem éreztem egységesnek a filmet. Inkább olyan érzést keltett, mint három összefüggő burleszk film egymás után rakva. Ettől függetlenül zseniális, és a 85 éve klasszikus jelenetek máig fergetegesek, és minden bizonnyal további 85 év múlva is azok maradnak.
5 The Kid (1921)
A kölyök
Charles Chaplin dráma, némafilm, vígjáték 294 4,5 Egy igazán szeretnivaló film, sok mosollyal és pár csepp könnyel. A kölyök nagyon aranyos, és jól működik együtt Chaplinnel.