Legjobb monológok

uccse toplistája, 2010. augusztus 16.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Kill Bill: Vol. 2 (2004)
Kill Bill 2.
Quentin Tarantino akciófilm, dráma, harcművészeti film, ... 1532 4,1 "Biztosan tudod, mennyire szeretem a képregényeket. Különösen a szuperhős-történeteket. Lenyűgözőnek találom az őket övező mitológiát. Vegyük például a kedvencemet, Superman-t. Nem valami jó képregény és nincs is túl jól megrajzolva. De az őt övező mítosz nemcsak zseniális, hanem egyedi is. Minden szuperhősös képregény szerves része a hős alteregója. Batman-é Bruce Wayne, Pókemberé Peter Parker. Mikor a figura reggel felébred, ő Peter Parker. Fel kell vennie a jelmezét, hogy Pókember lehessen. És ezen a téren Superman-nek nincs párja. Superman nem Superman-né válik. Ő Superman-nek született. Mikor Superman felkel, ő Superman. Az alteregója Clark Kent. Az igazi arcát akkor látni, mikor a kék jelmezét viseli, rajta a nagy piros S-sel és a piros köpennyel, amiben Kent-ék rátaláltak. Ez az igazi Énje. Amit Kent visel; a szemüveg, az öltöny, az a maszk. Kent öltözete eszköz arra, hogy Superman szemléljen bennünket. Clark Kent az, aminek Superman látja az embereket. És mik Clark Kent fő jellemvonásai? Gyenge. Önbizalom hiányos. Gyáva. Clark Kent Superman kritikája az egész emberi fajról..."
2 Beautiful Girls (1996)
Gyönyörű lányok
Ted Demme dráma, szerelmi történet, vígjáték 154 3,8 "A gyönyörű lányok megbizseregtetnek, mintha whiskys kólát innál. A felhők között jársz, az egyedüli tökély, amire ember csak vágyhat. Az ígéret, egy szebb nap ígérete, a felcsillanó remény, egy új holnap ígérete. Ez a különleges légkör csak egy gyönyörű lány mellett érezhető, a mosolyában, a lelkében, minden mozdulatában, amivel elfeledteti, milyen rohadt az élet..."
3 Adaptation. (2002)
Adaptáció.
Spike Jonze dráma, vígjáték 511 3,8 "Az a legcsodálatosabb, hogy minden virág különleges kapcsolatot alakít ki az őt beporzó rovarral. Egy orchidea a formájával vonz magához egy bizonyos rovart. A párját. A lélektársát. Az semmi mást nem akar, csak párzani vele. Mikor a rovar elszáll, és egy újabb lélektárs virággal porzik, beporozza azt. Sem a virág, sem a rovar nem foghatja fel párzásuk jelentőségét. Honnan is tudhatnák, hogy az ő szerelmük az életet terjeszti? Csak teszik a dolgukat és közben valami hatalmas és csodálatos történik. Megmutatják nekünk hogy éljünk."
4 Jay and Silent Bob Strike Back (2001)
Jay és Néma Bob visszavág
Kevin Smith (I) kalandfilm, vígjáték 888 3,6 "Akik ezt olvassák, azt hiszik Jay és Néma Bob balfaszok, mert ez a pár faszfej ezt írja a képregényhős Jayről és Néma Bobról, és ha egy este én és Uzsidoboz smacizunk egy macát, ő meg azt mondja: "Óóó de le akarom szopni a gyíkotokat", és megkérdi: "hogy hívnak?", erre én: "Jay és Néma Bob, térdre!!" Ő meg erre: "Ááá olvastam ám az interneten, hogy ti skacok nyomorult kis recskagépek vagytok", és elmegy és inkább két másik tagot cidáz le!! EGY NAGY LÓFASZ!! Ki kell nyírni a baszott kis gecókat mielőtt hazavágják a jó hírünket!"
5 Kumo no mukô, yakusoku no basho (2004)
The Place Promised in Our Early Days
Shinkai Makoto animáció, anime, dráma, ... 77 3,9 "Ahogy megérkeztem a szobámba és bezártam az ajtót, úgy éreztem, mintha a csontjaim széttépnék a húsomat ahogy túljutottam ezen az erős szívszorító fájdalmon. Mégis mióta vannak ilyen fájdalmaim? Egyedül élve az éjszakák szinte örökkévalóságnak tűntek. Ha már végképp nem tudtam elütni az időmet a közeli vasútállomásra mentem, és úgy tettem, mintha várnék valakire. Ha már ezt is meguntam, hazasétáltam amilyen lassan csak lehetett. Voltak barátaim az egyetemen, de nem szerettem velük lógni az iskolán kívül. Ebben a harminc milliós városban nem volt egy ember se, akivel szívesen együtt töltöttem volna az időt..."
6 Watchmen (2009)
Watchmen - Az őrzők
Zack Snyder akciófilm, sci-fi, thriller 998 3,8 "Egyszer hallottam egy viccet: Az ember elmegy orvoshoz. Azt mondja, depressziós. Hogy az élet kemény és kegyetlen. Egyedül érzi magát a fenyegető világban. Az orvos azt mondja, "a kezelés egyszerű. A kiváló bohóc, Pagliacci ma este épp a városban van. Menjen el a műsorára, az majd felvidítja." Erre az ember könnyekben tör ki: "De doktor úr, én vagyok Pagliacci!" Jó vicc. Mindenki nevet. Dobpergés. Függöny..."
7 American Beauty (1999)
Amerikai szépség
Sam Mendes dráma, szatíra, szerelmi történet 1816 4,4 "Azt hiszem igen dühös lehetnék amiatt, ami velem történt, de nehéz dühösnek lenni, amikor oly sok szépség van a világban. Néha úgy érzem, hogy egyszerre látom mindet és túl sok. A szívem felduzzad, mint egy léggömb, és majd szétrobban. Aztán eszembe jut, hogy ellazuljak, és ne próbáljak meg belekapaszkodni. Aztán esőként rám hullik az egész és nem érzek mást, csak hálát, hülye kis életem minden percéért."
8 Sin City (2005)
Sin City - A bűn városa
Frank Miller - Quentin Tarantino - Robert Rodriguez akciófilm, thriller 1698 4,2 "Az utolsó rohadt patkányt is ki kell nyírni. Mindegyiket. Nem bosszúból. Nem azért, mert megérdemlik. Nem azért, mert ettől jobb lesz a világ. Semmi nemes vagy becsületes nincs ebben. Azért kell megölnünk őket, hogy halottak legyenek. Egy rakás véres tetemre van szükség, hogy ha Wallenquist maffiafőnök átnézi a bevételi és kiadási oldalt, lássa, nem érte meg az óvárosi lányokkal ujjat húznia."
9 Fight Club (1999)
Harcosok klubja
David Fincher dráma, krimi, thriller 2113 4,6 "A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború. A mi válságunk az életünk. A TV elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rock-sztárok leszünk. Pedig nem leszünk. Erre lassan rádöbbenünk. És nagyon-nagyon berágunk!"
10 Trainspotting (1996)
 
Danny Boyle dráma, krimi, vígjáték 1560 4,3 "Ha van anyagod, csak egy dolog izgat, hogy belődd magad. De amikor nincs, hirtelen minden más izgatni kezd. Nincs pénzed, le se szarnak. Van pénzed, túl sokat ittál. Nincs csajod, nincs kefélés. Van csajod, túl sokat akar. Aggódhatsz a számlák miatt. Az ennivaló miatt. Valami szaros futball csapat miatt, ami nem képes győzni. Az emberi kapcsolatok miatt. És mindenfélék miatt, amik mit sem számítanak, ha őszintén és keményen drogfüggő vagy."
11 Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)
Star Wars V. rész: A Birodalom visszavág
Irvin Kershner akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 1409 4,4 "Készen állsz? Ugyan, mit tudsz te erről? Nyolcszáz esztendeje tanítom a jedi lovagokat, ha valaki, hát én tudom, ki az, aki felkészült. Nemcsak elhivatottságra van itt szükség, de hideg fejre is. Ezt itt már régóta figyelem. És a tekinteted mindig elkalandozott a jövőbe, az ismeretlenbe... Hm? Mert mit keresett? Hmpf. Kalandot. Heh. Veszélyt. Heh. A jedinek nem ez a fontos. Te nem leled a helyed."
12 Scarface (1983)
A sebhelyesarcú
Brian De Palma akciófilm, dráma, krimi, ... 1092 4,4 "Mit bámultok? Egy rakás kibaszott seggfej. Mi az, nincs vér a pucátokban ahhoz, hogy olyanokká váljatok, mint én? Nektek szükségetek van az olyan emberekre, mint én. Akikre ujjal mutogathattok: "Itt a rossz fiú!" Miért, ti kik vagytok? A jók? Nem. Nem vagytok ti jók. Csak tudjátok, hogy kell elrejtőzni a világ elől. Hazudni. Nekem nincs ilyen problémám. Én mindig az igazat mondom. Akkor is, ha hazudok. Kívánjatok jó éjszakát a rossz fiúnak! Gyerünk. Utoljára láttok ilyen rossz fiút mint én, az biztos. Gyerünk. Adjatok utat a rossz fiúnak."