Cikkek, elemzések, portrék, interjúk

Téma Oldal Cikk Szerző
West Side Story (2021)
 
hetediksor.hu WEST SIDE STORY – KRITIKA
A West Side Story egy csoda.
West Side Story (2021)
 
www.filmtekercs.hu Egy idegen, ki fajtád öli – West Side Story
Steven Spielberg filmjében kegyetlen, karcos világban járunk, ami ugyanakkor szívszorító és feledhetetlen, s ezt az érzést Spielbergnek köszönhetjük.
West Side Story (2021)
 
telex.hu Az új West Side Story néha lepipálja a régi klasszikust
A West Side Story egy pompás musical, tele szemet gyönyörködtető, grandiózus, elképesztő energiával megrendezett táncjelenetekkel, nagyon jól válogatott szereplőkkel, sokkal lendületesebb történetmeséléssel és kevésbé stilizált, kézzelfogható világgal.
House of Gucci (2021)
A Gucci-ház
filmpalota.hu A Gucci-ház - Kritika
A film nyilván nem csinál forradalmat, és bőven vannak hibái. Ami azt illeti, fél órát nyugodtan ki lehetett volna vágni belőle, vagy legalábbis érdekes, valóban fontos tényekkel megtölteni (az utolsó harmadot kifejezetten gyorsan lezavarják, a vázlatos összefoglalót a végén nemkülönben – pedig mindkettőben lett volna annyi tényanyag, ami értetlen tátogásra késztette volna a közönséget), és persze a gazdagság és a fényűzés hátulütőiről, valamint a hatalom megrészegítő hatásairól sem mond újat, viszont ettől függetlenül is működik. Nem krimiként, inkább egy szappanoperaszerű drámaként (néha-néha azért felsejlik A Keresztapa hangulata), amelynek valószínűleg nem az volt a szándéka, hogy még jobban népszerűsítse a Gucci-márkát, de úgy tűnik, mégis többeket vonz be miatta a boltokba, mint ahányakat elriaszt.
Victor Vance
The Exterminator (1980)
Exterminator
epik.hu Darált hús és a city: The Exterminator
egyfajta óda a régi New Yorkhoz, a Guiliani előtti, striciskurvás, háztömbönként kirabolnak és közben használt kotonba lépsz-New Yorkhoz. Egy óda, amelyben embereket darálnak le, patkányokkal zabáltatnak fel, ágyékon lőnek, satöbbi Vigyázat, Spoiler veszély!!
Venom: Let There Be Carnage (2021)
Venom 2.: Vérontó
sg.hu B-kategóriába süllyedt a Venom 2. - Vérontó
Nagyon vártuk és Tom Hardy ismét nagyon jól működik a filmben, de sajnos a Venom 2. - Vérontó kimondottan unalmas és buta film lett.
Benedetta (2021)
 
www.puliwood.hu Benedetta - Kritika
Verhoeven újabb felkavaró filmmel jelentkezett. Habár állítása szerint sosem a provokáció hajtja, valahogy mindig megilletik ezzel a jelzővel Paul Verhoevent. A rendező, aki annak idején Sharon Stone-ból könyörtelen szexuális ragadozót és sorozatgyilkost faragott, aki bogárinvázióval beszélt a fasizmusról, legújabb filmjében két apácáról mesél, akik a tizenhetedik században szexuális viszonyba keverednek egymással.
Retfærdighedens ryttere (2020)
Az igazság bajnokai
www.puliwood.hu Az igazság bajnokai - Kritika
Döntéseink súlya, avagy egy keserédes bosszúsztori, ahogy azt csak a legnagyobbak tudják. Anders Thomas Jensen elsősorban forgatókönyvíróként ismert, de rendezőként is letette már a névjegyét. Az igazság bajnokai az ötödik nagyjátékfilmje A gengszterek fogadója, a Zöld hentesek, az Ádám almái és a Férfiak és csirkék után. Ismét a szokásos gárdájával dolgozott, vagyis visszatért a főbb szerepekben Mads Mikkelsen és Nikolaj Lie Kaas.
Post Mortem (2020)
 
www.puliwood.hu Post Mortem - Kritika
Végre van mozifilmes horrorunk, de az eredményt nem biztos, hogy kirakjuk az ablakba. Kifejezetten megörültem, amikor bejelentették, hogy nagy költségvetésű horror készül kis hazánkban. Ideje volt már, hogy végre itthon is készüljenek olyan zsánerfilmek, melyek a borzongani vágyók igényeit elégítik ki. Mint a műfaj rajongója, izgatottan vártam, hogy mivel rukkol elő a Trezor és A vizsga rendezője, Bergendy Péter és bár az elvárásaim nem voltak az egekben, mégis nagyon szerettem volna, hogy jól sikerüljön a Post Mortem. Sajnos nem így lett.
Six Minutes to Midnight (2020)
Hat perc éjfélig
port.hu Lagymatag lett Judi Dench nácineveldés kémfilmje
Az HBO GO kínálatába frissen felkerült Hat perc éjfélig sok szempontból klasszikus brit kémfilm, csak hiányzik belőle a kellő fifika és brutalitás, illetve jót tett volna egy szerelmi szál is, de oka van annak, miért nem kapunk olyat.
Sing 2 (2021)
Énekelj! 2.
port.hu Az Énekelj! alkotói a második résszel sem hibáztak, sőt!
Kevés olyan gyerek van, aki ne nézte volna meg többször is az első Énekelj! filmet, és nyilván ugyanerre a „sorsra jut” a folytatás is, amivel szerencsére nem hibáztak.
Post Mortem (2020)
 
www.cinegore.net Post Mortem – Interjú a rendezővel, Bergendy Péterrel
A Post Mortem sajtóvetítését követően nyílt lehetőségünk arra, hogy a film rendezőjével, Bergendy Péterrel is leülhessünk egy 20 perces beszélgetés erejéig és kifaggassuk a film készítésével, inspirációival kapcsolatban.
Post Mortem (2020)
 
www.cinegore.net Post Mortem – Interjú Klem Viktorral, Hais Fruzsinával és Schell Judittal
A Post Mortem sajtóvetítését követően lehetőségünk nyílt néhány interjú készítésére a film főszereplőit alakító színészekkel, akiket így kifaggathattunk arról, milyen élmény volt az első nagyköltségvetésű magyar horrorfilmen dolgozni, milyen kihívásokkal kellett farkasszemet nézniük a forgatás során és mekkora meglepetésként érte őket a film sikere nemzetközi fesztiválokon, majd a döntés, hogy Magyarország a Post Mortemet jelöli a következő Oscar-díjra.
Venom: Let There Be Carnage (2021)
Venom 2.: Vérontó
www.szeretlekmagyarorszag.hu Csavard fel a szörnyeket!
Ha egy színész (itt Tom Hardy) láthatóan élvezi, amit csinál, az sokat javíthat egy gyenge forgatókönyvön.
Midnight Mass (2021)
Mise éjfélkor
www.szeretlekmagyarorszag.hu Mise éjfélkor – egy kegyetlen gyomros a klasszikus horror zsánernek
A Mise éjfélkor, a Netflix kínálatának egyik legerősebb horror-dráma sorozata. Kegyetlen, csontig hatoló és egyben gyönyörű, teljesen kifogytam a szuperlatívuszokból.
Így vagy tökéletes (2021)
 
cornandsoda.com ,,Fekete Ernő karakterének olyannak kell lennie, aki nem szeretnék lenni tíz év múlva” – Interjú Varsics Péter rendezővel
Legelső nagyjátékfilmje, az Így vagy tökéletes (2020) kapcsán beszélgettünk Varsics Péter rendezővel.
Így vagy tökéletes (2021)
 
cornandsoda.com ,,Képzeld, hogy nincs, nincs szerepálmom” – Interjú Trokán Nóra színésznővel
Legfrissebb nagyjátékfilmje, az Így vagy tökéletes (2020) kapcsán beszélgettünk Trokán Nóra színésznővel.
The Suicide Squad (2021)
The Suicide Squad - Az öngyilkos osztag
filmsor.hu Az Öngyilkos Osztag spoileres kritika
Mit kapsz, ha keresztezed James Gunn tökéletesen elborult elméjét, egy csomó hírességet és a DC Comicsot? Nos, úgy néz ki, hogy egy megosztó, ám a DCEU középszerű alkotásai közül mégis pozitívan elütő filmet, vagyis Az Öngyilkos Osztag-ot.
Dune (2021)
Dűne
filmsor.hu Dűne kritika – Az év filmje?
Sokan már jóval a film tényleges mozikba kerülése előtt biztosak voltak benne, hogy a Dűne korunk egyik legmeghatározóbb nagyvásznas attrakciójává érik, amikor majd eléri a nagyközönséget. Nos, ezeknek az embereknek igazuk volt.
True Story (2021)
Valós történet
index.hu Humoristáról szól a Netflix új sorozata, mégsem nevetünk rajta
November 24-én mutatta be a Netflix a Valós történet (True Story) című sorozatot, és be kell valljuk, még úgy is szkeptikusan ültünk le a thriller elé, hogy az elmúlt néhány napban csak jót lehetett hallani erről a thrillerről. Hogy miért? Kevin Hart neve miatt még mindig nehezünkre esik elhinni, hogy ez az ember tényleg mindent arra tett fel, hogy átpozicionálja magát Hollywoodban, és a drámai műfajban is letegyen valami komolyat az asztalra.
Hawkeye (2021)
Sólyomszem
index.hu Hatalmas meglepetést okozott az új Sólyomszem-sorozat
A Marvel Studios az elmúlt közel egy évben azt tűzte ki célul, hogy másodvonalas szuperhősöket hoz közelebb a nézőkhöz, mégpedig úgy, hogy saját sorozatot ad nekik. Ez rögtön az első ilyen produkcióval, a WandaVisionnel jól sikerült, a rajongók megőrültek a Skarlát Boszorkányért és android párjáért, Vízióért. Pedig korábban a mozifilmekben alig jutottak szerephez, épp úgy, mint Sólyom és a Tél Katonája vagy a nyáron antihőssé avanzsált Loki. A nagy kérdés az volt, vajon a legszürkébb Bosszúállót, Sólyomszemet is sikerül-e izgalmassá tenni, ha a szuperhős megkapja a saját kis kalandját a Disney+-on.
Rifkin's Festival (2020)
Rifkin fesztiválja
24.hu Decens negyvenesre nyomul a nyolcvanéves öregúr – mi ez, ha nem az új Woody Allen-film?
Nyilvános meghurcoltatás ide vagy oda, Woody Allennek újra sikerült összegyűjteni a pénzt egy filmre. Ezúttal Spanyolországba hívták nyaralni, és ha már ott járt, vitt magával egy stábot, a Rifkin fesztiválja pedig pont olyan film, amit nyolcvan fölötti öregurak csinálnak egymásnak, hogy elüssék az időt. A jó hír, hogy Allen semmilyen botrány hatására nem rendez más milyen filmet, mint szokott, de a rossz hír is ugyanez.
The Power of the Dog (2021)
A kutya karmai közt
hu.ign.com Benedict Cumberbatch bunkó cowboya, akit nem tudsz nem szeretni
Mi történik, ha egy nagyszerű rendező nagyszerű színészekkel forgat filmet súlyos témában? Ebből lesz A kutya karmai közt, ami inkább kisebb, mint nagyobb hibái ellenére az év egyik legemlékezetesebb alkotása.
Tenebra
Encanto (2021)
 
www.filmtekercs.hu Mirabel, a különlegesség nélküli különlegesség
Encanto egy kis kolumbiai falu, itt él a Madrigal család, melynek valamennyi tagja varázserővel bír. Kivéve Mirabelt, aki egy teljesen átlagos kislány. Na, de mi történik Encantoban, ha egyszer csak varázstalanodni kezd az őket körülvevő világ?
Ghostbusters: Afterlife (2021)
Szellemirtók: Az örökség
www.filmtekercs.hu Kit hívsz?
A Reitman család nem pihen: a Szellemirtók-franchise pápája, Ivan után most fia, Jason vette át az Ecto-1 kormányát a nosztalgia országútján. Szemmel tartotta a sztrádán éktelenkedő, majd’ 40 éves kátyúkat, de vajon ki is tudta kerülni őket Az öröksége?
Home Sweet Home Alone (2021)
 
www.filmtekercs.hu Tartsd meg a folytatást, te mocskos állat!
Most már biztos, hogy Mickey egér a Sátán szolgálatában áll. Más magyarázat ugyanis nincsen arra a penetráns förtelemre, amit a Disney+-on debütált új Reszkessetek, betörők!-film, a Home Sweet Home Alone képvisel.
The man who laughs
House of Gucci (2021)
A Gucci-ház
magyar.film.hu Királydráma és ripacskodás, jól szabott öltönyökben
Ridley Scott a hírhedt Gucci-gyilkosságot vitte filmre, ám sajnos nem sikerült eldöntenie, sötét királydrámaként vagy morbid szatíraként működne jobban a történet. A komolyabb irányt képviselő színészek kiválóak, de a film csalódást fog okozni azoknak, akik izzó feszültséget vagy bulváros túlzásokat várnak.
Bruised (2020)
Megsebezve
magyarnarancs.hu Halle Berry saját rendezésében verekedné vissza magát az "A-ligába"
A Megsebezve nemcsak Berry rendezői bemutatkozása, de elszánt próbálkozás is, hogy az Oscar-díjas színésznőt ismét komolyan vegyék Hollywoodban. Pont olyan lett, mint az eddigi pályája: harcos és küzdelmes, kevés kiemelkedő pillanattal.
Spencer (2021)
 
widescreen.hu Spencer - Kritika
Egy csöndes, titokzatos, kedves, magával ragadó figura – látszólag visszahúzódó és elveszett, azonban ha közelebbről megnézzük, azonnal látható, hogy magabiztos, és szinte magához vonzza a tekintetet. Rejtőzködő, misztikus jellegével megragadja egy teljes nemzet figyelmét, nem tudjuk róla levenni a szemünket. Meg akarjuk érteni, és egy picit azt hisszük, hogy ismerjük is, de olyan hamar tűnik el ez a gondolat, mint amennyire hirtelen ő maga is elment közülünk.
The Harder They Fall (2021)
A vadnyugat törvényei szerint
igenyesferfi.hu A vadnyugat, mint a kávé, feketén az igazi?
A vadnyugat korántsem volt olyan fehér, mint amilyennek a legtöbb western beállítja. A Netflix új filmje, A vadnyugat törvényei szerint színt visz a műfajba, és nem csak a feketét.
The Stand-In (2020)
A másik én
mindennapmozi.blog.hu A másik én - Kritika
Életet ellopó, hírnévvel viaskodó, bűnbocsánatos.
The Medium (2021)
 
geekz.444.hu The Medium - A filmtörténet legpokolibb ördögűzése
November vége felé az ember viszonylagos biztonsággal dobja be „az év egyik legjobb ’valamije’” jellegű hangzatos sommázásokat, túl nagy meglepetések már nem jöhetnek – más kérdés, hogy a The Medium (2021) esetében valószínűleg már januárban sem ódzkodtam-bátortalankodtam volna ilyesmitől. Idén kétségkívül Banjong Pisanthanakun thai idegőrlője az a horror, amely a hajadnál fogva ráncigál le a pincébe, onnan pedig egyenesen a pokol legmélyére, a végtelenségben gyötrődő lelkek sikolyainak kakofóniájába, és csak akkor enged el, amikor már úgysem tudsz menekülni.
Olórin
Finch (2021)
 
index.hu Tom Hanks a lakatlan sziget után a világvégét is megpróbálja túlélni
Tom Hanks új filmje megkapó dráma, de a könnyed fajtából. Onnantól kezdve, hogy a Finch által épített robot magához tér, jókat lehet mulatni a produkción. Jeff (hangja Caleb Landry Jones) nem egy, a Westworldből szalajtott, jó külsejű android, inkább egy vicces gépszörnyre emlékeztet, ami így is nagyon emberszabású. A robot először csak bólogatni tud, majd beszélni és járni kezd, Tom Hanks karaktere pedig nagy feladatra szánja el magát.
Benedetta (2021)
 
index.hu Durván sokkolt minket két leszbikus apáca (18+)
A holland rendező, Paul Verhoeven egyetlen filmes műfajt sem vet meg. A 83 éves kreatív szakember tető alá hozott olyan sci-fiket, mint a Robotzsaru, a Total Recall – Az emlékmás és a Csillagközi invázió, amelyekben erősen jelen volt az erőszakosság. Verhoeven másik témája, amely láthatólag nagyon izgatja a direktort, a szexualitás, ha az Elemi ösztönt vagy éppen a Showgirlst említjük, mindenki tudja, miről van szó. Paul Verhoeven legutóbb 2016-ban jelentkezett játékfilmmel, a rendező hosszú hallgatását idén a Benedetta című új botrányfilmmel törte meg.
The Beatles: Get Back (2021)
 
recorder.blog.hu Tényleg Yoko hibája volt? - Erre is választ kapunk az új Beatles-dokuban
Majdnem nyolc óra, és nem akar többet, mint megmutatni a Beatles egy hónapját úgy, ahogy volt. Azoknak, akik „csak nézelődnek”, unalmas, de a Get Back egy hardkór rajongó dokumentumfilmje hardkór rajongóknak. Viszont cáfol és megerősít egy csomó mítoszt, amit a banda utolsó két évéről híresztelni szoktunk.
csabaimate
The Beatles: Get Back (2021)
 
telex.hu A szemünk előtt esik szét a Beatles egy nyolcórás dokumentumfilmben
1969 az egyik legfontosabb év volt a popzene egyetemes történetében. Ekkor történt a tragikus altamonti Rolling Stones-koncert, ahogy a legendás Woodstock fesztivál is, de ebben az évben adta ki az első nagylemezét a Led Zeppelin, a Stooges vagy éppen King Crimson. És szintén ebben az évben adta az utolsó koncertjét egy londoni bérház tetején a Beatles. A koncertet megelőző időszakról film is készült, azonban pár mozis bemutatót leszámítva a felvételek sosem kerültek nyilvánosságra. Egészen eddig, ugyanis Peter Jackson megszerezte a felvétel nyersanyagait, és egy háromrészes, közel 8 órás dokusorozatban mutatta be.
The Trial of the Chicago 7 (2020)
A chicagói 7-ek tárgyalása
filmsor.hu A chicagói 7-ek tárgyalása – filmkritika
A chicagói 7-ek tárgyalásának tizenhárom évbe tellett, mire a forgatókönyvek lapjairól végre filmmé érett. Aaron Sorkin filmjét a Netflix kétségkívül a díjszezonra szánta, s bár az Akadémia legrangosabb kitüntetései közül egyet sem sikerült elnyernie az alkotásnak (hat jelölésből), azért egy Golden Globe-ot mégis magáénak tudhat. Nem mellesleg az utóbbi évek egyik legambiciózusabb és a maga nemében legjobb filmje A chicagói 7-ek tárgyalása.
The Deep House (2021)
 
filmsor.hu The Deep House kritika – Kísértetház a tó mélyén
Ezt a horrort még akkor is lélegzetvisszafojtva nézed, ha csak a feléig működik igazán jól. A The Deep House című film a kísértetházas horror alműfaját víz alatti környezetbe helyezi, vagyis egy jól ismert történet egészen egyedi megközelítését kínálja. A helyszín fokozza a rettegést, mert a veszély nem csak a kísértetházból, de az őket körülvevő vízből is ered.
safranyn
Nagykarácsony (2021)
 
cornandsoda.com „Gyakran onnan érkezik a segítség, ahonnan nem is számítunk rá.” – interjú Zsigmond Emőkével
A Nagykarácsony című új magyar romantikus komédia november 25-én kerül a mozikba. Zsigmond Emőkével, a film egyik főszereplőjével a sajtóbemutató után beszélgettünk.
Így vagy tökéletes (2021)
 
cornandsoda.com ,,Csak rá kellett ülni erre a gumimatracra és napozni” – Interjú Dér Zsolt színművésszel
Legfrissebb nagyjátékfilmje, az Így vagy tökéletes (2020) kapcsán beszélgettünk Dér Zsolt színművésszel.
Evolution (2021)
Evolúció
hvg.hu Empatikusnak kell lennünk a traumáinkkal – Mundruczó új filmje pont akkor ér véget, mikor már kezd jó lenni
Szürreális elemekkel zsigerileg igyekszik hatni ránk Mundruczó Kornél és Wéber Kata új filmje, az Evolúció, amely a második játékfilmjük a traumafeldolgozás témakörében. De a kísérletező forma és a fontos mondanivaló ellenére is kicsit kevés lett ez a film.
Nagykarácsony (2021)
 
www.szeretlekmagyarorszag.hu Pokorny Lia: „A csoda nem feltétlenül a tökéletességben rejlik”
A népszerű színésznőt Nagykarácsony című új filmjéről kérdeztük, de beszélt arról is, mit jelent számára a karácsony, és miről fog szólni a következő vígjáték, amiben szerepet kapott.
Tick, Tick... Boom! (2021)
 
www.szeretlekmagyarorszag.hu Sír, nevet, belehal – Andrew Garfieldnak már oda is adtuk az Oscart a Tick, Tick… Boom!-ért
A színész olyasmit művel a tragikusan fiatalon elhunyt zseni szerepében, amit csak a legnagyobbak tudnak. A Netflixen látható ez a remekmű, amit nem véletlenül hívok így, és őszintén remélem, hogy jobban megtalálja majd kultikus helyét, mint az életrajzi film főszereplője és művei a saját életében. Jonathan Larssonnak ugyanis nem sok idő adatott, erre utal a film címe is, mely egyik musicalének címe: magyarul anno Robbanás előtt címmel mutatták be itthon színházban. Vagyis a Tick, Tick… Boom! azt az időszakot mutatja be, mielőtt Larson karrierje hatalmasat villanva berobbant volna, egészen pontosan a halála előtti időszakot.
The Guilty (2021)
A bűnös
www.szeretlekmagyarorszag.hu Jake Gyllenhaal 90 percen át briliánsan szenved A bűnösben
2018-ban Gustav Möller dán író/rendező elkészített egy majdhogynem tökéletes thriller-kamaradrámát. Az egy helyszínen játszódó történet beszippantotta, megrágta, kiköpte, majd nehéz atmoszférájával agyonnyomta a gyanútlan nézőt. Az eredeti film, megnézése után is velünk maradt, nos, a 2021-es amerikai feldolgozás sajnos nem fog.
Nagykarácsony (2021)
 
port.hu Nagykarácsony – Jól kisült a magyar romkomkalács
Megszületett az első magyar karácsonyi film. Giccsből a vártnál kevesebb, poénból annál több van benne.
Venom: Let There Be Carnage (2021)
Venom 2.: Vérontó
parameter.sk Hiányzik a vér a pucájából
Bár az első Venom-film nem nevezhető egy világmegváltó produkciónak, a maga módján megtalálta a rajongóbázisát. A képregényes karakter legfontosabb jellemzőjét, az erőszakot, a brutalitást és a vérengzést azonban joggal hiányolhattuk, ezzel gyakorlatilag a lényegi mivoltát irtották ki. Bizakodva várhattuk a második részt, hogy kívánságunk hátha célba ér, de sajnos süket fülekre talált.
Nuovo Cinema Paradiso (1988)
Cinema Paradiso
www.filmtekercs.hu IMDb 250: A távolban lehet csak hazatalálni – Cinema Paradiso
A Cinema Paradiso egyszerre szicíliai útikalauz és az odüsszeuszi útkeresést megmutatni képes remekmű. Ars poetica, amely nemcsak a művész, hanem médiuma helyét is keresi. Az alkotói szándék talán egyértelmű, de hogy a befogadó melyik oldalát látja erősebbnek és tartja-e emiatt a legjobb 250 film közé valónak, elsősorban rajta múlik.
Red Notice (2021)
Különösen veszélyes bűnözők
www.filmtekercs.hu Mi a f*sz van?!
Egy arannyal díszített, kétezer éves, kultikus tárgy, Kleopátra tojásának megszerzéséért folyik az ádáz küzdelem fél világon át. Két férfi és egy nő, egyikőjük FBI ügynök, a másik kettő hírhedt műkincstolvaj, akik Különösen veszélyes bűnözők. A kérdés, hogy szerezzék meg Kleopátra tojását: egyedül vagy egymással szövetkezve, netán egymás nélkül, avagy egymás ellenében? Hát, hogy is van ez?
Nagykarácsony (2021)
 
magyar.film.hu Ettől a filmtől mindenkinek egy kicsit boldogabb lesz a karácsonya
Túlságosan is kötelességtudóan követi a romantikus komédiák szabálykönyvét, de cserébe üdítő gyakorisággal vannak benne emlékezetes poénok és a nagyszerű színészek őszinte bájt kölcsönöznek a filmnek. Ötvös András ismét remek a férfiasságában elbizonytalanodó főhős szerepében, Zsigmond Emőkénél senki nem tudja karakánabb és elbűvölőbb módon azt mondani, hogy a szeplőtelen fogantatás nem vicc, az ördögien nevető Szabó Kimmel Tamás pedig a film titkos fegyvere. Most már nekünk is van egy klassz karácsonyi romantikus komédiánk.
wurlitzer
House of Gucci (2021)
A Gucci-ház
www.kritizator.hu A név kötelez
Vannak olyan nevek, amelyekhez az idők során bizonyos jelzőket társítottak. Ezek hol pozitív, hol pedig inkább negatív vonatkozásúak, viszont általuk az a bizonyos név egyfajta fogalmat képvisel. Ugyan adott esetben ezek lehetnek akár konkrét személyek vagy földrajzi helységek is, azonban általában inkább tárgyak szoktak lenni. Habár az is igaz, hogy olykor egyes tárgyak nevei meg szoktak egyezni bizonyos személyek neveivel is. Természetesen ez sem feltétlenül véletlen, mivel a gazdasági vagy a tudományos élet egyes szereplői gyakorta neveznek el dolgokat saját maguk vagy éppenséggel egy számukra fontos személy után. Az egyik ilyen meglehetősen közismert név a Gucci, amely Guccio Gucci után kapta a nevét és tulajdonképpen a gazdagság és a kifinomultság egyik jelképének számít.