Cikkek, elemzések, portrék, interjúk

Téma Oldal Cikk Szerző
Capone (2020)
 
www.youtube.com Egy gengszterfejedelem megrendítő hanyatlása
Tom Hardy új filmjében a legendás maffiózó, Al Capone bőrébe bújhatott. De vajon maga a film hogy sikerült?
Benny Bug
The Omega Man (1971)
Az omega ember
divany.hu Hogyan látja a filmvilág a járványapokalipsziseket?
Most, hogy egy kisebb apokalipszist élünk át, érdekes látni, hogy a filmesek miként képzelték el, ha egy járvány közepette áll feje tetejére a világ.
ChrisAdam
MASH (1970)
 
www.filmtett.ro Nincs fájdalom az öngyilkosságban
"Ötvenéves immár a koreai háborúról szóló, de a vietnami háborúra utaló szatíra, ami Robert Altmant sztárrendezővé avanzsálta és megalapozta stílusát, és ami minden idők egyik legsikeresebb klasszikus tévésorozatát is eredményezte később." (filmtett.ro)
Skin (2018)
 
magyarnarancs.hu A rasszistává nevelt fiú...Skin (2018) - kritika
A film üzenete erős és meggyőző, szituációi élükre állítottak, provokálják a néző állásfoglalását, a thrillerekkel kompatibilis filmnyelv magával ragadó, egyszerre realista és lázálomszerű. Karakterei árnyaltak, még a legsötétebb figurák motivációi sem egysíkúak, látjuk nagyon is emberi sérültségüket s a sérültségre adott téves válaszokat.
Terminal (2018)
 
filmnezo2.blog.hu Terminal (2018)
Ez tipikusan egy olyan film, ami beleesik abba a hibába, hogy már azelőtt kultfilm akart lenni, hogy elkészült volna.
Black '47 (2018)
 
www.filmtekercs.hu A bosszú annak ér valamit, aki nem éhezik – Black ’47
Magányos lovas érkezik egy haldokló kisvárosba, ahol azzal szembesül, hogy a családját kisemmizték, ezért bosszút fogad. A leírás eddig bármelyik amerikai westerné lehetne, ez a film azonban az Írországban játszódó Black ’47, amiben egy bosszúszomjas harcosban ölt testet az elnyomott írek minden haragja a nagy éhínség idején.
The Breaking Point (1950)
 
timegoesby.blog.hu The Breaking Point 1950
Ernest Hemingway To Have and Have Not című regényéből három film is készült az idők folyamán, amelyek között az elsőről, az azonos című, Howard Hawks rendezte 1944-es Humphrey Bogart-Lauren Bacall féle verzióról már esett szó ezen a blogon. Michael Curtiz The Breaking Point című noir adaptációja azért készült, hogy legyen egy olyan film, ami - az előzővel ellentétben -, hasonlít az eredeti regényhez. (A harmadik adaptáció 1958-ban készült The Gun Runners címmel, ami azonban már meg sem közelíti az első kettő színvonalát.)
Drakulics elvtárs (2019)
Comrade Drakulich
efesasanisimasa.com Drakulics elvtárs (2019) - kritika
Tipikus “rossz magyar film” a Drakulics elvtárs, egy lufi, amit azért fújtak, hogy legyen valami szép színes, amitől jobb kedvünk lesz, de az a lufi az első szellőre kipukkad, semmivé válik. Úgy vélelmezem, hogy egyszer jött egy telefon fentről, most lehet szép pénzeket kapni ’56-os témára, Márk, nincs valami filmötleted? Márk előkapart valami régi, félbemaradt vámpírtörténetet a fiókjából, amit talán még gimnazistakorában vetett papírra, beleírt néhány dolgot, ami hirtelen eszébe jutott, miket hallott a vasárnap családi ebédeknél arról az átkos “cuculizmusról”, amiben kis hazánk leledzett 45 éven át – így történt, nem így történt, tök mindegy. Íme a végeredmény. Kár érte.
Éden (2019)
 
hvg.hu Kocsis Ágnes: Az, hogy tönkretesszük a Földet, hatással van a kapcsolatainkra is - Éden
Úgy volt, hogy Kocsis Ágnes következő mozifilmjét, az Édent a rotterdami világpremier után nálunk is bemutatják tavasszal. A világjárvány azonban, mint minden más területen, itt is keresztülhúzta a számításokat. Pedig talán minden korábbinál aktuálisabb mindaz, amit a film érint: az elmagányosodás, az elmélyült koncentrációra való képességünk fokozatos elvesztése, a környezet, amelyet mi tettünk a saját magunk számára ellenséggé. A rendezővel beszélgettünk.
Jojo Rabbit (2019)
Jojo Nyuszi
www.filmtett.ro Szeretetpropaganda a legjobb fajtából
Egy film a szeretet erejéről vidáman heilhitlerező gyerekekkel, idióta Hitlerrel és német Beatles-feldolgozással – megannyi ponton születhetett volna ebből katasztrófa, Taika Waititi viszont ismét bebizonyította, hogy akkor tud kibontakozni igazán, ha nem a Marvelnek kell dolgoznia.
Extraction (2020)
Tyler Rake: A kimenekítés
www.filmtett.ro Posztmarveles stressz szindróma
Mihez kezdenek a marveles alkotók a Bosszúállók szinte történelmi sikere után? Egyesek megpróbálnak eltávolodni az akció műfajától és kínos fantasy-kalandfilm remake-hez adják az arcukat (Robert Downey Jr. és a Dolittle), mások folytatják az egyébként is szép és többnyire igényes színészi munkájukat (Mark Ruffalo és a Dark Waters), a kemény mag pedig visszatérni látszik a képregényadaptációhoz, ugyanis A kimenekítés az Ande Parks, Joe Russo és Anthony Russo által közösen jegyzett, Ciudad című képregény filmes feldolgozása.
idomtalan
A hét nyolcadik napja (2006)
 
www.prae.hu A hetedik ajtó kinyílik? - Elek Judit: A hét nyolcadik napja
Ennek a filmnek nem története van, hanem meséje, ahogyan ezt a szüzsé kissé pikareszk jellege, egymástól karakteresen eltérő esztétikai minőségeket, giccset, tragikumot, komikumot, drámaiságot egymás mellé helyező, színes-zenés revü-jelenetet, és mitikus súlyú lábmosást egyaránt zökkenőmentesen egymás után felsorakoztató lineáris szövése is igazolja. Ahogyan már a címe is súgja – A hét nyolcadik napja ugyanis egy nem létező nap, olyan, mint a Szörnyeteg vagy a Kékszakállú kastélyában a hetedik ajtó, mesei távlatokat nyit.
Veri az ördög a feleségét (1977)
 
www.jelenkor.net Egy tál gőzölgő szocializmus
A Veri az ördög a feleségét az egyik legpontosabb, egyúttal az egyik legszórakoztatóbb látlelet a Kádár-rendszer társadalmáról.
Tenebra
Jennifer's Body (2009)
Ördög bújt beléd
filmvilag.hu Menekülés a konvenciók elől (Karyn Kusama-portré)
Karyn Kusama hősnői horrorként élik meg a rájuk kényszerített, egyéniségüket elnyomó társadalmi szerepüket.
Tenebra
divany.hu Már 30 éve, hogy „Rambo egy buzi”
Amikor a buddy cop filmekre gondolunk, talán a Halálos fegyver, a 48 óra vagy a Bad Boys-filmek ugornak be elsőként, pedig a Tango és Cash is kaphatna éppen ennyi szeretetet. Mi megadjuk neki, ugyanis éppen ma 30 éve mutatták be a hazai mozik. Ennek apropóján összegyűjtöttünk pár izgalmas tudnivalót róla.
ChrisAdam
Bad Boys for Life (2020)
Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk
www.filmtett.ro Fiatalos öregfiúk
Hiába készülnek rá, korántsem kell még nyugdíjba vonulni a nagydumás rosszfiúknak.
The File on Thelma Jordon (1950)
 
timegoesby.blog.hu A Thelma Jordon akta (The File on Thelma Jordon) 1950
Ez az 1950-es film noir a műfaj egyik ikonikus és meghatározó filmje, a Double Indemnity által vágott ösvényen halad, és felfogható a nagy előd tompított, romantikusabb verziójának is. A film egy olyan családos férfiról szól, akit elcsábít egy hátsó szándékokkal és titkos tervvel rendelkező rejtélyes nő.
Champion (1949)
 
timegoesby.blog.hu Champion 1949
Kirk Douglas (1916-2020), Hollywood aranykorának három 100 évet megélt túlélőjének (Olivia de Havilland 103, Marsha Hunt 102) egyike a tegnapi nap folyamán 103 éves korában távozott ebből a világból. Több évtizedes pályafutása során háromszor jelölték Oscar-díjra, legelső alkalommal ebben a noir drámában nyújtott alakításáért, amivel a hollywoodi sztárok közé emelkedett az addig inkább csak mellékszerepeket játszó színész. A Championban egy olyan bokszolót alakít, akinek elsősorban a saját démonjaival kell megküzdenie annak érdekében, hogy sikeres lehessen. A siker azonban nagyon relatív fogalom.
The Way Back (2020)
 
www.filmtett.ro Terápiás játék
Gavin O’Connor A zsaruk becsülete és a Warrior – A végső menet után ismét egy hamisítatlan férfimelodrámával próbál könnyeket csalni a szemünkbe. Mivel pedig legújabb filmje, a The Way Back központi témája az alkoholizmus, Ben Afflecknél jobb főszereplőt keresve sem találhatott volna.
Aniara (2018)
 
www.filmtett.ro Lebegő koporsó
A konvencionális elbeszélések sorából kitérve az Aniara izgalmasan jelentékteleníti el hőseit és egyúttal a természet féktelen igazságát avanzsálja szereplővé. Párhuzamos valóságunk a címadó űrhajó fedélzetéről köszön vissza, vesztegzárra kifejezetten ajánlott.
The Flight of the Phoenix (1965)
A Főnix felrepül
magyar.film.hu Ahogy foszlik le a bőr, úgy tárul fel az igazi jellem
Nem elég, hogy a sivatagban rekedtek, még egymást is utálják: féktelen harag repíti a csavarkulcsot James Stewart irányába. Robert Aldrich kalandfilmje kitaszít a forró napsütésbe, összezár pár lehetetlen alakkal, aztán felejthetetlen leckét ad az együttműködés fontosságáról.
wurlitzer
Napló gyermekeimnek (1982)
 
www.jelenkor.net Egy makacs nő jegyzetei a zsarnokságról
A Filmarchívum a járvány idejére online megtekinthetővé tett sok magyar filmklasszikust, köztük Mészáros Márta Napló-trilógiáját. Benke Attila írása.
Tenebra
Békeidő (2020)
Treasure City
www.es.hu Tágra zárt szemek
Ám ennél jóval gazdagabb-színesebb a textúra, s ettől lesz Hajdu újabb munkája az utóbbi évek egyik legizgalmasabb magyar mozgóképévé: ahogy a bonyolultan összerakott vázszerkezetre, akár festő a laza skiccre, felviszi a dús anyagot, ahogy a struktúra megtelik vibráló élettel.
Vad Magyarország - A vizek birodalma (2011)
 
www.filmtekercs.hu Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország!
Magyarországról sok minden juthat az ember eszébe. A politika, a szemét, a Parlament, a Halászbástya, a tokaji vagy a szekszárdi, a szép lányok vagy a magyar ugar. Esetleg szentimentálisabb hangulatban beugorhat, hogy szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország. De hogy azzal a szóval társítsuk az országunk nevét, hogy „vad”, hát ahhoz nagy bátorság kell, gondolhatnánk. Török Zoltán azonban megmutatja, hogy nem kell ehhez túl elszálltnak lenni, a vadon itt van körülöttünk, karnyújtásnyira.
Les misérables (2019)
Nyomorultak
www.filmtett.ro Itt mindenki francia
Félreértés ne essék, ez nem a Victor Hugo-féle Les misérables. Ráadásul, hogy még egy félreértés hasonlóan ne essék, itt mindenki francia, még akkor is, ha a bőrszínek teljes szivárványában rázzák büszkén a piros-fehér-kéket – üzeni Ladj Ly rendező az utcai népfelkelést idéző címképekkel, ahogy a Champs-Élysées-n a nemzeti futballcsapat győzelmét ünneplő tömeg őrjöng.
divany.hu Sorozatok karanténra: ezekkel üsd el az időt!
Ahogy visszavonultunk otthonainkba a járványügyi figyelmeztetések után, megírtuk, hogy milyen klasszikus, méltán zseniálisnak tartott filmeket érdemes megnézni. Most jöjjenek a sorozatok.
ChrisAdam
La vérité (2019)
Az igazság
www.youtube.com A megbocsátás kapujában
Hogy sikerült Ethan Hawke és Juliette Binoche új filmje? Katt és kiderül!
Benny Bug
Békeidő (2020)
Treasure City
dunszt.sk Körfogalomban - Békeidő kritika
...a Békeidő a magyar társadalom és politika örökösen visszatérő elemére, az alá-fölérendeltségi viszonyok meghaladásának képtelenségére fókuszál. Ezt a refeudalizációt a film mozaikszerű narratív építkezése különböző szinteken vizsgálja. A filmben paternalista módszerek és hierarchikus viszonyok épülnek ki a bolti eladó és az ingerült vásárló, a gőgös állam és a jogaiért harcoló állampolgár, a szülők és a lázadó gyermekek, a munkaadók és a kiszolgáltatott munkavállalók, a színészek és a helyzetükkel való visszaélést kimaxoló színházi rendezők között egyaránt, melyek vizuális jelekkel ugyanazt a bizonyítványt állítják ki rólunk, mint a magyar társadalomtörténet: az egyenlőségelven alapuló polgári átalakulás sikertelenségét. A Békeidő a társadalmi széthullás filmje, mikroszinten és makroszinten egyaránt.
Underwater (2020)
Árok
filmsor.net Árok filmkritika
Még az is lehet, hogy évekkel később nagy klasszikusként fogunk rá emlékezni. Az Árok kifejezetten remekül idézi meg a nagy klasszikus Alien-franchise-t, sőt jó néhány Alien-filmet le is köröz.
safranyn
Békeidő (2020)
Treasure City
www.szeretlekmagyarorszag.hu Még szerencse, hogy nincsen igazi háború - Kritika Hajdú Szabolcs Békeidő című új filmjéről
Meglehetősen éles időszakban kerül a nézők elé a Békeidő, amelynek címe is sokat mondó. Tulajdonképpen „béke van” Magyarországon, csak a lelkünk, az agyunk kerül egyre inkább „hadiállapotba”.
Az ötödik pecsét (1976)
 
www.mmalexikon.hu Az ötödik pecsét
Az ötödik pecsét akár Fábri Zoltán utolsó műve is lehetne, mert tulajdonképpen az életmű fontosabb témáit és formai megoldásait összegzi. Fábri már 1963-ban szerette volna megfilmesíteni Sánta Ferenc azonos című regényét, azonban erre nem kerülhetett sor, mert a hatalomnak nem tetszett a történet keserű iróniája. Helyette a másik Sánta-műből, a Húsz órából készült 1965-ben adaptáció, Az ötödik pecsét terve a hetvenes évek közepéig pihent. a Kaffka Margit regényét feldolgozó Hangyaboly (1971) és Az ötödik pecsét az iróniát sem mellőző parabolák általában a diktatúrákról, s azon belül annak kádári puha változatáról.
Tenebra
The Green Mile (1999)
Halálsoron
divany.hu 20 éve, hogy John Coffey könnyekkel a szemében beült a villamosszékbe
Van abban valami nagyon bizsergető érzés, amikor egy igazán zseniális filmet idézünk fel. Régen láttuk, apró részleteire talán nem is emlékszünk, de nyomot hagyott, a hangulata kitörölhetetlen. Így vagyunk a Halálsoronnal is, amit éppen ma, április 27-én mutattak be 20 éve a hazai mozik.
ChrisAdam
Békeidő (2020)
Treasure City
dunszt.sk Körfogalomban
Sajátos körülmények között, a Vimeo videomegosztó portálon debütált Hajdu Szabolcs legújabb mozgóképes dolgozata, a Békeidő, amely azonnal filmtörténetet is írt.
Fantasy Island (2020)
A vágyak szigete
index.hu A vágyak szigete láttán agymosásra vágytam
Az ember gyerekként elég sokszor fantáziál arról, hogy de jó lenne, ha minden kívánsága teljesülne, a szerencsétlenebbje meg az Aladdin rajzfilm után a nagyanyja kamrájában dörzsölgeti a családi ezüstkancsót, mert hátha...
Fantasy Island (2020)
A vágyak szigete
www.filmtett.ro Még a Lost is ijesztőbb
Mit kapunk, ha összegyúrunk egy majdnem elfeledett, 70-es évekbeli, nem túl izgalmas amerikai tévésorozatot a Lost csodaszigetével, túl tágan megfogalmazott válaszaival, és egy fejvakargatóan rosszul megírt, másodkategóriás horrorkomédiával, az egészet pedig nyakon öntjük egy adag valóságshow-szereplő mélységű, de szebb arcú karakterrel? A válasz természetesen: A vágyak szigete, 2020.
Chicago (2002)
 
expertin.blog.hu Az ártatlanság csak púder a szenzációra vágyó közönség számára
A húszas évekbeli Chicagóban tombol a jazz és az erőszak: a gyilkolás szinte a szórakozás egy fajtájává nőtte ki magát, és legfeljebb akkora bűnt jelent, mint megszegni az alkoholtilalmat. A történet középpontjában két sikeréhes nő áll, akik hirtelen felindulásból és/vagy féltékenységből gyilkosságot követnek el. Hiába is keresnénk pozitív hősöket, Chicagóban mindenkit csupán a showbiznisz érdekel.
Chicago (2002)
 
www.filmtett.ro Csábító nők – fehér gépfegyverrel
Vigyázat! A látszat nemcsak néha csal. A Chicagóban mindig. A látszat színes káprázat, észveszejtő hatalmas kavalkád, csillogó ruhák, villódzó fények, gyönyörű nők és pergő ritmus, ami minket is magával sodor. Belekerülünk a sűrűjébe még az elején, és itt is maradunk.
Bombshell (2019)
Botrány
www.filmtett.ro Bombázók széllel szemben
A Botrány egy, a bulvár-hírműsorok stílusában és színvonalán vászonra fröcskölt, végtelenül középszerű és cinikus alkotás; mintegy önmaga karikatúrája. Drámait nem, csupán szexuális feszültséget képes teremteni a moziteremben, vagyis ironikus módon pont ugyanúgy használja (ki) sztárjai – mindenekelőtt Margot Robbie – attraktív adottságait, ahogyan az általa megformált fiktív karakterét a Fox hírcsatorna alapító atyái.
Békeidő (2020)
Treasure City
hvg.hu Nincs feloldozás ebből a lefojtott agresszióval átitatott világból
A Békeidőben mindenki uralkodni akar a másik felett, a felszín alatt szinte háborús feszültség húzódik meg, amely bármikor robbanhat. A valós eseményekkel, közérzettel való hasonlóság nem a véletlen műve.
Békeidő (2020)
Treasure City
www.prae.hu Frusztrált Magyarország
A remek Ernelláék Farkaséknál után Hajdu Szabolcs ismét „független filmet” forgatott Békeidő címmel, amelyet nem éppen békeidőben, online mutattak be. Az új film sok tekintetben hasonlít elődjére, ám annál sokkal nagyobb volumenű, kifejezetten társadalomkritikus mű.
Tenebra
Extraction (2020)
Tyler Rake: A kimenekítés
filmsor.net Tyler Rake - A kimenekítés filmkritika
A Tyler Rake – A kimenekítés valahol az Elrabolva-filmek találkozása A tűzben edzett férfival, a Leon a profi szellemiségében. Azoknál persze sokkal nyersebb és véresebb, mégsem emiatt nyújt maradandó élményt, hanem dinamikussága és akciószekvenciái miatt.
safranyn
Les invisibles (2018)
A láthatatlanok
hetediksor.hu A LÁTHATATLANOK – kritika
Bizonyára mindenki látott már olyan köztéri padot, amit – sokszor utólag – középen kettéosztottak egy könyöklővel. Ez a megoldás természetesen nem a mi kényelmünket szolgálja, hanem arra való, hogy a padra senki ne tudjon lefeküdni. A hajléktalanság létező, valós probléma, melynek tagadása, frekventált helyekről való kiszorítása vagy éppen kriminalizálása egyáltalán nem jelent megoldást sem az érintettek, sem a társadalom egésze számára. A hajléktalanság mögött rengeteg emberi történet van, a „csak az nem dolgozik, aki nem akar”, a „magának köszönheti, hogy ide jutott” és hasonló megjegyzések jól tükrözik – a sokszor ránk erőltetett – közgondolkodást, a politikusok szájából pedig kifejezetten visszataszítóak. A láthatatlanok úgy szól a hajléktalanságról, hogy közben végig ott van benne a tenni akarás szándéka, az optimizmus és a humor. Nehéz témát tesz emészthetővé, ha szabad ezt mondani, szórakoztatóvá, hitelességéhez hozzájárul, hogy az alkotók régóta foglalkoznak ezzel a témával.
The Hunt (2020)
Vadászat
kulter.hu Donald Trump rémálomfilmje
A társadalomtudatos horrorokra specializálódott Blumhouse Productions és a Universal legújabb közös művén, a Vadászaton „átok ül”, mert nem elég, hogy tavalyi bemutatóját a daytoni és az El Pasó-i tömegmészárlások miatt kirobbant közfelháborodást követően elhalasztották, de idén sem ment túl sokáig a mozikban a koronavírus-járvány miatt. Pedig igen okos és jól összerakott film, nagyon is megérdemelné a nagyvásznat.
Tenebra
The King (2019)
V. Henrik
www.filmtett.ro A királynak nincs barátja
V. Henrik angol király története nem először ihleti alkotásra a művészeket: először Shakespeare dolgozta fel a történetét, majd az ő drámáját adaptálta filmre 1944-ben Lawrence Olivier, aztán 1989-ben Kenneth Branagh szerzett vele három Oscar-jelölést. David Michôd tavaly, Velencében bemutatott történelmi (melo)drámája nem feltétlenül a shakespeari mű újraálmodása, inkább a história egy új, önálló, Joel Edgertonnal közösen írt értelmezése.
Békeidő (2020)
Treasure City
www.filmtett.ro „A harc lent az emberek között zajlik, az arénában, a hétköznapokban”
Hajdu Szabolcs Békeidő című filmje lesz az első olyan magyar nagyjátékfilm, amelynek online, a Vimeo videómegosztón lesz az ősbemutatója. Az április 23-i premierre készülve beszélgettünk a rendezővel a nagyrészt Kolozsváron, sok erdélyi résztvevővel forgatott film-antológiáról, amely a Látókép-Production, a Filmtett Egyesület és a svájci Bord Cadre Films gyártásában készült, producere Török-Illyés Orsolya és Hajdu Szabolcs mellett Jim Stark, Jim Jarmusch korábbi állandó producere, aki a 2014-es Délibáb után dolgozik ismét az alkotópárossal.
Fosse/Verdon (2019)
 
www.filmtett.ro A csillogó showbiznisz és a szomorúság mögötte
Ha Bob Fosse és Gwen Verdon a napjainkban élnének, minden kétséget kizáróan máris Fordont vagy Verse-t csinált volna belőlük a közvélemény. Ráadásul ők tényleg érdemesek arra, hogy fogalmat kreáljanak belőlük: évtizedeken át uralták Broadway-t, bajtársak voltak a munkában és a szerelemben egyaránt, és annak ellenére is lelki társak maradtak, hogy belátták: nem képesek együtt maradni. Kompromisszumokkal, önámítással, lemondással és fájdalmakkal, ugyanakkor páratlan sikerekkel és szenvedéllyel járó kapcsolatukat az FX új sorozata, a Verdon/Fosse mutatja be.
Ford v Ferrari (2019)
Az aszfalt királyai
www.filmtekercs.hu A győzelmet nem lehet megvenni
Az aszfalt királyai (Ford v Ferrari) egy tökéletes versenyautó, amiben a rendező, James Mangold tövig nyomja a pedált, hiszen tudja, minden alkatrész a helyén van.
Ode to Joy (2019)
Örömóda
www.filmtekercs.hu Te csak szeress, én addig alszom
Mi történik két olyan ember találkozásakor, akik menekülnek bármiféle elköteleződéstől? Hát még, ha kiderül, hogy az egyikőjük álomkóros? Az Örömóda egy ilyen különös találkozásról szól.
Budapest Noir (2017)
 
per10.blog.hu Budapest noir - egy kihagyott ziccer elemzése
A film remekül mutat be egy döntést, melyet az egó előtérbe helyezése, valamint az egyéni érdekek mozgatnak és mindennek beláthatatlan következményei lesznek...
erasto
Siberia (2020)
 
www.filmtett.ro Megszólal a ponty
Talajt vesztett Willem Dafoe, nagy mellű, meztelen nők, és egy mentális utazás Abel Ferrara új filmje, a Siberia szervezőelvei.