Cikkek, elemzések, portrék, interjúk

Téma Oldal Cikk Szerző
Undir trénu (2017)
A fa alatt
filmsomnia.hu A fa alatt - kritika
A kommunikáció fontos eszköz a társadalmunkban, így tudjuk egy másik embernek a tudtára adni gondolatainkat, gondjainkat, érzelmeinket. Ugyanakkor vannak egyéb (pl. lelki) faktorok, amelyek befolyásolhatják a kommunikációs csatornán keresztül érkező információkat. Ilyenkor pedig fennáll az esélye annak, hogy a félreértelmezés által felnagyítunk egy nüansznyi problémát. Ilyen például, amikor egy fa az egyik szomszédnak útban van, másik azonban nem hajlandó semmit tenni az ügy érdekében.
Undir trénu (2017)
A fa alatt
www.filmtett.ro Fából bosszúspirál izlandi módra
Az Ádám almái óta tudjuk, mekkora keserédes csinadratta tud kerekedni egy fa körül, ezúttal Izlandon áll a bál a szomszédok közt – kétszer olyan brutálisan és feleannyira viccesen.
The Ritual (2017)
 
www.filmtekercs.hu Térdelj le, és rettegj!
A horrorantológiákat maga mögött hagyó David Bruckner Netflixen elérhető elsőfilmjében négy férfi skandináv túrája kapcsán elmélkedik a bátorság és férfiasság mibenlétén. A The Ritual lehetetlen küllemű horrorfilmes szörnyére pedig jobb előre felkészülni!
kovchlajos
Three Peaks (2017)
Három hegycsúcs
popcornproject.hu Három hegycsúcs kritika
Ajánlani viszont nagyon keveseknek ajánlom a filmet, akármennyire is tetszett. Nem közönségbarát alkotás, sokszor nyomasztó, meglehetősen lassú. Viszont aki ezeken a tényezőkön felül tud emelkedni (és ráadásul még a hegyeket is szereti), annak magával ragadó moziélményben lesz része.
Pociag (1959)
Az éjszakai vonat
www.filmvilag.hu Éjszakai vonaton - Jerzy Kawalerowicz
Az éjszakai vonat az ötvenes évek lengyel filmiskolájának egyik legmaradandóbb darabja. Alighanem az egyik legegyetemesebb lengyel film, amely egy dzsesszballada könnyedségével mesél az élet értelmének hiábavaló kereséséről és nem várt megleléséről.
You Were Never Really Here (2017)
Sosem voltál itt
geekz.444.hu Sosem voltál itt - Sötétségből a fénybe
A Sosem voltál itt a megigéző kameramunkától Jonny Greenwood szintetizátoros morajlásaiig az atmoszferikus és sűrű, kompakt audiovizuális történetmesélés lehengerlő mesterkurzusa, a magány, a terror, a kétségbeesés, az elveszettség, a paranoia gyönyörű színkompozíciója és nyomasztó zajszimfóniája. Az a fajta filmélmény, amilyenből jó, ha pár évente van egy.
Olórin
You Were Never Really Here (2017)
Sosem voltál itt
www.moziverzoom.hu Sosem voltál itt - kritika
Lynne Ramsay akciódús filmjének főszerepében Joaquin Phoenixet, a sármos színészt láthatjuk, akinek külseje a történet kedvéért meglehetősen megváltozott, ugyanis hatalmas bozontos szakállal láthatják őt rajongói. Egy olyan FBI ügynököt alakít, aki egyben háborús veterán is, és az eddigi életében olyan szomorú, megrendítő és drámai dolgokat látott, melyek idegrendszerét kissé tönkretették.
You Were Never Really Here (2017)
Sosem voltál itt
hu.ign.com A Pokolban edzett férfi
Az emberi elme a filmművészet egyik leginkább izgalmas, természetéből adódóan örökösen feltáratlan területe, ahová alkotóként csak akkor érdemes tévednünk, ha határozottan mondani is kívánunk valamit. Lynne Ramsay már Beszélnünk kell Kevinről című munkájával világossá tette, hogy aggasztóan jól ismeri a tudat legsötétebb zugait, a hat éves hiátust követően elkészült Sosem voltál itt pedig, ha lehet, még mélyebbre rántja nézőjét a feneketlen sötétségbe, miközben két szubzsáner stílusjegyeit is magán hordozza, de egyik sorba sem áll be igazán.
Deadpool 2 (2018)
Deadpool 2.
supernaturalmovies.blog.hu Jó mocskos, posztmodern vicc – Deadpool 2
A Deadpool 2 nem egy klasszikus értelemben vett jó film, inkább olyan, mint amit egy képregényeken és nem feltétlenül gyerekeknek szánt műfaji filmeken cseperedett kiskamasz jó filmként maga elé vizionál. És ez a kissrác most elégedetten dőlhet hátra a moziszékben.
Lakat Barnabás
Marvin ou la belle éducation (2017)
Színpadon az életem
popcornproject.hu Színpadon az életem kritika
Más kritikákba belepillantva azt gondolom, hogy egyedül, de legalábbis kisebbségben leszek negatív véleményemmel. Talán pont a téma miatt sokak tetszését el fogja nyerni a film. A másság miatti kirekesztés, az intolerancia valóban elítélendő dolgok, boldogabb lenne nélkülük a világ. A Színpadon az életemmel alapélményként egy nagy kérdés munkál bennem: hogyan akar megértést és elfogadást hirdetni egy olyan film, ami a „prolit” csak és kizárólag nevetséges karikatúraként hajlandó láttatni.
Deadpool 2 (2018)
Deadpool 2.
popcornproject.hu Deadpool 2. kritika
Ajánlom a Deadpool 2.-t. azoknak, akik csak ki akarnak kapcsolódni, azoknak, akik valami különlegeset keresnek, azoknak, akik nevetni akarnak, úgy majdhogynem bárkinek. 16 év felett, mert ez 16-os karikás lett. (Igen, valószínűleg jött pár kritika az első kapcsán, hogy az a 18-as nem az igazi.) Összességében adok egy nyolc pontot a tízből. Ígérem, a második megtekintésnél keresni fogom a hibákat. Vagy a harmadiknál.
Nostalghia (1983)
Nosztalgia
filmvilag.hu Az idő betegsége - Tarkovszkij Nosztalgiája
A Nosztalgia minden, csak nem a szó szentimentális értelmében vett nosztalgikus film. Semmi köze az európai és amerikai mozikat az utolsó tíz-tizenöt esztendőben elöntő nosztalgiahullámhoz, melyben századunk elsüllyedt évtizedei, a húszas évek, harmincas évek, ötvenes évek válnak édes-bús emléktemetővé. A tisztán esztétikai élvezet éppen az idő múlásában, a letűnt korok hangulatában lel gyönyörűséget, abban, ami visszavonhatatlanul semmivé foszlott. Ezzel szemben az a nosztalgia, amely az erkölcsi érzület kiindulópontja, a múltat nem tekinti nemlétnek: „Minden lejátszódhat újra, holott megismételhetetlen, minden megváltódhat, holott megváltoztathatatlan, jóvátehető, holott jóvátehetetlen és vadonatúj, holott végérvényesen vége van” (Pilinszky János). Ez a behatolás az időbe, abba, ami megtörtént: válság és betegség. A nosztalgia orosz jelentése szerint nem csupán honvágy, hanem betegség, halálos gyötrelem, gyöngeség, mely megtöri az életerőt...De a nosztalgia – mint Tarkovszkijnál minden mélypont, minden betegség, minden szenvedés – a remény állapota is.
Deadpool 2 (2018)
Deadpool 2.
hu.ign.com KÁBEL A RENGETEGBEN
Lehet, hogy a Deadpool 2. már nem fog úgy meglepni, mint a két évvel ezelőtt készült első rész, de mindent megtesz azért, hogy annak nyomába szegődjön, sőt, esetenként még le is pipálja azt.
Zalaba Ferenc
Revenge (2017)
A bosszú
port.hu A bosszú - Barbie kicsit véres lett
"Vajon méltán felkapott a horrorba oltott francia túlélő thriller, vagy a bő lére eresztett, művészi idézőjelbe tett vérfürdőnek és a feminista felhangoknak szól a váratlan népszerűség?"
Taxi 5 (2018)
Taxi 5.
ujszo.com Taxi 5: Most tessék abbahagyni!
Nem biztos, hogy érdemes már most, májusban kijelenteni, de nagyon hajlik rá az ember, hogy elmondja: a Taxi 5 valószínűleg az év legrosszabb filmje, és aki nem él-hal a benzingőzért vagy a pompás Ferrarikért, messziről kerülje el a széria legújabb felvonását.
Isle of Dogs (2018)
Kutyák szigete
ujszo.com Ebek és emberek
Szenteljünk pár sort "Wes Anderson (A fantasztikus Róka úr, Holdfény királyság, Grand Budapest Hotel) legújabb alkotásának, a Kutyák szigete című, japán beütésű, stop-motion technikával készült animációs filmnek. A rendező egyéb munkáihoz hasonlóan ez is sokféleképpen értelmezhető, és az emberek világára kivetített, aktuálpolitikai kicsengésű allegóriaként is abszolút megállja a helyét."
How to Talk to Girls at Parties (2017)
Így csajozz egy földönkívülivel
popcornproject.hu Így csajozz egy földönkívülivel kritika
A harsány színek, a jó zenék és a néhol drogos trippet idéző képek sem képesek kellően felrázni a művet. Néhol igazán le tud ülni, nem annyira szórakoztató, mint lehetne. A trailer alapján egy friss, vagány filmet várunk, de csak egy klisés retrót kapunk, enyhén következetlen történettel, érdekes befejezéssel. Ez bizony nem elég.
Visages, villages (2017)
Arcélek, útszélek
artportal.hu JR, Varda és a verda: fotomobil a francia valóságban
A francia új hullám nagyasszonya és a balos street art művész egy furgonnal bejárják a francia vidéket. Embereket keresnek. Ezt örökíti meg egy dokumentumfilm. Működik?
A Quiet Place (2018)
Hang nélkül
www.prae.hu Ha kiáltasz, meghalsz
Az utóbbi pár évben reneszánszát éli a horror műfaja, minthogy rendkívül igényes alkotások csatlakoznak a zsánerhez. A legújabb darab a Michael Bay stúdiójában készült Hang nélkül, mely izgalmas koncepcióra alapozza annyira már nem izgalmas történetét.
Tenebra
Isle of Dogs (2018)
Kutyák szigete
art7.hu Kutyavilág - Kutyák szigete kritika
A Kutyák szigete egy olyan remekmű lett, ami nemcsak egy audiovizuális költemény az ebekhez: kiemeli az általuk képviselt értékeket; miközben rendkívül intelligens, ám egy pillanatig sem tolakodó politikai üzenettel operál, amit a remek szinkronhangok és az egyszerű, mégis csípős humor tesz igazán egésszé.
Entebbe (2018)
7 vérfagyasztó nap
popcornproject.hu 7 vérfagyasztó nap kritika
A film egyfajta tabló, ezerféle sors és világszemlélet kavarog benne. Közös, hogy egy ponton cselekedni, és – ha szükséges – kockáztatni kell. A 7 vérfagyasztó nap utolsó jelenete egyfajta életbölcsesség, igaz közhely, de képi világgal megjelenítve a zsigereinkbe hatol.
How to Talk to Girls at Parties (2017)
Így csajozz egy földönkívülivel
supernaturalmovies.blog.hu Romantikus punk-sci-fi - Így csajozz egy földönkívülivel
Neil Gaiman azonos című novellája (eredetiben How to Talk to Girls at Parties) egy minden tizenéves fiút érintő problémakört jár körül a maga jól kifundált, szürrealitásba hajló módján. Hogyan álljunk szóba csajokkal? Nehéz ügy, hogy Marty McFly szavaival éljek, hiszen a lányok sokszor olyanok, mintha nem is erről a bolygóról származnának, de hát pont ez a jó bennük.
How to Talk to Girls at Parties (2017)
Így csajozz egy földönkívülivel
www.filmtekercs.hu Karlovy Vary 2017: Csakragalaxis vs. latexpunk – Így csajozz egy földönkívülivel
Míg Nicole Kidman David Bowie-t megidézve kínál zavarba ejtően vagány alternatívát unalmas életünk helyett John Cameron Mitchell új filmjében, az Így csajozz egy földönkívülivel-ben (How to Talk to Girls at Parties), addig Elle Fanning dühítően erotikus naivitásával sarkall minket némi hónaljsimogatással kísért, veretős punk meghallgatására.
Life of the Party (2018)
A partiállat
blog.elitmozi.hu Nem áll le a Partiállat
Melissa McCarthy elemében van. A partiállat című vígjátékában, elhagyja a férje, de csak rövid ideig szomorkodik: azután visszamegy egyetemistának, beköltözik a kollégiumba és meghökkentően jól feltalálja magát a sok huszonéves között. A bemutatóra még az egész világon várni kell néhány hetet, de a filmet létrehozó csapat már a következő nagy művön dolgozik.
Life of the Party (2018)
A partiállat
www.moziverzoom.hu A partiállat
Mellisa MyCarthy a főszereplője a Partiállat című őrült, dilis komédiának. A színésznő olyan elismert filmek, valamint sorozatok sztárja mint a sokak által kedvelt Szívek szállodája, a Női szervek, A Koszorúslányok, valamint A kém. Ezt a kissé valóságtól elrugaszkodó, tréfát nem mellőző komédiát a férjével együtt írta McCarthy.
Isle of Dogs (2018)
Kutyák szigete
www.es.hu Az elnyomás árnyalatai
A Kutyák szigete allegorikus mese formájában ad humoros kritikát egy magát demokratikusnak feltüntető, agymosásra épülő korrupt rezsimről. Andersonnak valószínűleg fogalma sem volt róla, hogy a kitalált japán városállamról szóló szellemes meséje pontosan illik az Orbán-rendszerre.
Isle of Dogs (2018)
Kutyák szigete
est.hu Kutyák szigete - kritika
Wes Anderson a maga egészen különleges látásmódjával avat be minket a hatalom természetébe, valamint a hatalomgyakorlás technikájába, úgymint az ellenségkép építése, a gyűlöletkampány, a másként gondolkodók kiiktatása vagy a médián keresztüli manipuláció.
A Quiet Place (2018)
Hang nélkül
popcornproject.hu Hang nélkül kritika
Egy szó, mint száz: a Hang nélkül című filmet senkinek sem ajánlanám, de ha esetleg még a kritikám után is úgy érzed, hogy meg kell nézned ezt az „alkotást” sok sikert kívánok hozzá! A többieknek pedig egy “régi” klasszikusból idéznék: Fussatok bolondok!
Blockers (2018)
Szűzőrség
hetediksor.hu SZŰZŐRSÉG – KRITIKA
Virgin alert! Ami egy lánygyermeknek a nagy alkalom, az a szülő számára maga a rémálom. A Szűzőrség – melyben két apuka és egy anyuka az aggódás helyett a tettek mezejére lép – túlnő az olcsó poénokon, de ismeri a határait.
Blockers (2018)
Szűzőrség
player.hu Kritika: Szűzőrség
A tinilányok elszabadulnának, a szülők meg utánuk – s utóbbiak persze nem a gyertyát szeretnék tartani. Ez az a film, ami annak ellenére szerethető, hogy John Cena a fenekével szürcsöli benne a sört.
Blockers (2018)
Szűzőrség
port.hu Szűzőrség – Pocsék poénokon is tudunk jól szórakozni!
A profik szarból is aranyat csinálnak, és ez történt ezzel a papíron rémes vígjátékkal is, ahol három szülő fog össze, hogy megakadályozzák kislányukat abban, hogy élvezzék az életet.
Sweet Country (2017)
Veszett vidék
popcornproject.hu Veszett vidék kritika
A Veszett vidék több szempontból nyújthat maradandó élményt a mozilátogatónak. Aki szereti a (nem feltétlenül pörgős) izgalmakat az nem fog csalódni. Az ausztrál táj csodálata szintén elégséges ok lehet megvenni a mozijegyet. De az, aki látleletet szeretne kapni a rasszizmusról, szintén megtalálhatja a számítását. Számomra ez utóbbi egy mozzanata biztosította a legmeghatározóbb élményt a Veszett vidékkel kapcsolatban.
Visages, villages (2017)
Arcélek, útszélek
www.filmtett.ro Fényképezőgép négy keréken
Sajátosan dokumentarista road movie Agnès Varda és JR (francia street-artist, fotográfus, vizuális művész) Visages, villages (Arcélek, útszélek) című filmje, amely egy tudatosan megszerkesztett, jól irányzott technikai forgatókönyv szerint alakított eseménysort közvetít, és amelyben a véletlennek legalább akkora szerepe van, mint a konceptualizmusnak.
Aus dem Nichts (2017)
Sötétben
kulter.hu Önpusztító bosszúvágy
Manapság kiváltképp nehéz beszélni a terrorizmus globális problémájáról, mikor a nyugati világ is kénytelen testközelből megtapasztalni az ideológia által vezérelt gyűlöletet és féktelen pusztítást. A közelmúltbeli, többek között Németországban elkövetett merényletekhez kapcsolódik lábjegyzetként Fatih Akin legújabb filmje, a Sötétben, mely valószínűleg heves indulatokat fog kiváltani a nézőkből, olyannyira intenzív, személyes és dühös alkotás.
Tenebra
A Quiet Place (2018)
Hang nélkül
supernaturalmovies.blog.hu Beléd fagyasztja a kukoricát
Az utóbbi időben több helyen is lehetett olvasni, hogy a Hang nélkül nem az a film, ami alatt az ember lelkiismeret-furdalás nélkül rágcsálhatja a moziban megszokott ropogtatni valókat. Pedig széles körben bemutatásra kerül, így nagy multiplex mozikban is, ahol szinte kötelező elem a nagy popcorn vagy a még hangosabb rágási hangokat generáló nachos. Mégpedig azért, mert a film, hűen címéhez sokszor operál a csenddel, a dialógusok is többnyire suttogásokban merülnek ki benne, néha egyenesen olyan az egész, mintha egy némafilmet néznénk, viszont amikor mégis van valami hangeffekt, vagy zene, annak bizony súlya, funkciója van. Mindezek ellenére talán mégsem kell amiatt aggódni, hogy valakinek a teremben a hangosan kérődzők és csomagolásokkal zörgők fogják csorbítani az élményét. A látottaktól ugyanis hamar meg fog akadni a torkukon a falat.
Lakat Barnabás
The Hurricane Heist (2017)
Hurrikán-meló
popcornproject.hu Hurrikán meló kritika
A Hurrikán meló c. filmet az a Rob Cohen rendezte, aki az első Halálos iramban filmet, és így nagyjából el is mondtam minden húzóerőt, amit reklámként ki lehetett használni. Bár érződik helyenként valami párhuzam a két alkotás között, de ez a film harmatgyengén muzsikál, pedig nagyon igyekeztem találni benne élvezeti értéket. A nemek aránya röhejes, hiába akciófilm, összesen öt női karakter jut kisebb-nagyobb játékidővel legalább tizenegy férfi főszereplőre, ami egy pontig nem zavart, de ebből két nő mellékszereplő, pár percnyi szereppel, egy pedig azért van ott, hogy a fél melle kint legyen a film végéig. Mármint az egyik mellének a fele. Ha valakinek ez spoiler, bocsánat – bár inkább visszakanyarodok, ez is lehet reklám…
Krotkaja (2017)
A szelíd teremtés
www.vox.hu A szelíd teremtés - kritika
A szelíd teremtés tipikusan olyan film, amelyet nemhogy nem felejtünk el, hanem egyre inkább azon kapjuk magunkat, hogy „berágta” magát a szívünkbe. Figyelem, maradandó moziélmény!
Krotkaja (2017)
A szelíd teremtés
index.hu Aljas egy film, de milyen aljas - Kritika A szelíd teremtés című filmről
Miközben a film minden perce halálosan nyomasztó, valamiféle leheletnyi humor mégis jut majdnem minden jelenetre, nevetni azonban valahogy nem lesz kedve tőle az embernek. Loznyica, a rendező brutálisan realista módon, de közben az abszurd eszközét is bevetve, mutat be egy olyan társadalmat, amit még mozivásznon is rettenetes látni, nemhogy valakinek a saját hazájában.
Avengers: Infinity War (2018)
Bosszúállók: Végtelen háború
www.puliwood.hu Bosszúállók: Végtelen háború - Kritika
Ami jól állt a kém- illetve politikai thrillerbe fojtott Amerika Kapitány moziknak és sajátos ízt kölcsönöztek nekik, addig itt már rezeg a léc és tényleg a Végtelen háború termék mivoltát emeli ki, ami viszont értelemszerűen Thanos miatt nem lehet olyan önfeledt módon szórakoztató örömünnep, mint a 2012-es első rész. Ugyanakkor befejezetlensége, fél film mivolta miatt éppen annyira nehéz önállóan kezelni, mint egy sorozat kicsúcsosodásaként...
TomPowell
Avengers: Infinity War (2018)
Bosszúállók: Végtelen háború
filmsor.net Thanos kora - Bosszúállók: Végtelen háború filmkritika
A Bosszúállók: Végtelen háború (és annak egy év múlva érkező folytatása) pontot tesz egy 10 éven át épített történet végére. Egy remekbe szabott, poénokban gazdag, ugyanakkor drámai, sokkoló pontot, amellyel a Marvel ismét bebizonyította, hogy ma ők gyártják a legszórakoztatóbb nagyköltségvetésű mozikat.
Avengers: Infinity War (2018)
Bosszúállók: Végtelen háború
filmvilag.blog.hu A mindenhatóság paradoxona - Bosszúállók: Végtelen háború
Látványos? Igen. Hangos? Eléggé. Nagyon sok szuperhős vonul fel és meglepő dolgok történnek?! Hajjaj, de még mennyire! Mindenki megnyugodhat, a Marvel aktuális zászlóshajója üzembiztosan szállítja az attrakciót, a menetrendszerű pattogatott kukoricázást továbbra sem fenyegeti semmi. A kassza felrobban és csendben gördülnek tovább a futószalagok, nem nagyon van itt más, csak a szokásos ügymenet. Úgyhogy aki esetleg a márka minősége miatt aggódott, az nyugodtan lapozzon!
Avengers: Infinity War (2018)
Bosszúállók: Végtelen háború
index.hu A Bosszúállók 3 olyan, mint a félbehagyott dugás
Megvan az a vicc, hogy a pap, a rabbi meg az imám bemennek a kuplerájba? És az, hogy a pap, a rabbi, az imám, a lelkész, a lelkipásztor, a sámán, a varázsló, a guru, a láma, a tulku, a rinpócse, a tenzó, a szerzetes, a prédikátor, a pandit, a mulla, a gadol, a boszorkány, a druida, a laman, a dastúr, az apáca és Semjén Zsolt bemennek a kuplerájba? Pedig ha valaki beül a harmadik Bosszúállókra, nagyjából erre számítson.
Avengers: Infinity War (2018)
Bosszúállók: Végtelen háború
hu.ign.com CSAK EGY CSETTINTÉS...
És így kell ezt csinálni: egyszerre kiszolgálni és meglepni a rajongókat, és olyan élménnyel megajándékozni a tömegeket, melyhez foghatót csak ritkán láthatnak.
Zalaba Ferenc
Avengers: Infinity War (2018)
Bosszúállók: Végtelen háború
geekz.444.hu Thanos: Végtelen háború
A Végtelen háborúban (Avengers: Infinity War), az idén 10 éves Marvel Cinematic Universe 19. etapjában talán az a legjobb, hogy képes komolyan meglepni, ráadásul úgy, hogy egy ideig észre sem veszed. Már majdnem fut a stáblista, mire rájössz, hogy a cím, a marketing, a saját prekoncepcióid mind megtévesztettek: ez nem egy Bosszúállók-film, hanem egy Thanos-film. Bumm.
Olórin
Salyut-7 (2017)
 
roboraptor.24.hu Az oroszok Gravitációja egy látványos történelemhamisítás
Az orosz filmgyártás termékei lassan, de azért nem észrevétlenül szivárognak be a köztudatba, és érnek el mind nagyobb közönséget hazai berkeken belül is. Bár ellensúlyozni még nem fogják a nyugati kínálatot, de üdítő érzés rábukkanni egy-egy olyan darabra, amit esti szabadidős programként szívesen választhatunk.
Rampage (2018)
Rampage - Tombolás
roboraptor.24.hu Az albínó gorilla és a varacskos-sárkánykrokodil még Godzillánál is menőbb
Tombolás! A genetikai kísérlet csúfosan félresikerül! Tombolás! Borzalmas fenevadak támadják meg a várost! Tombolás! Csak egy ember állíthatja meg a pusztítást! Tombolás! Szenzációs látványeffektek! Tombolás! Lélegzetállító akció, könnyfakasztó dráma, rekeszizom szaggató humor! Tombolás! Hát persze, hogy a Tombolás is a VICO filmje. A VICO filmje az ön kedvenc filmje!
The man who laughs
Isle of Dogs (2018)
Kutyák szigete
roboraptor.24.hu Ül, fekszik, pitizik, fellázad!
Sok filmkedvelő kedvenc szatíráinak alkotója, Wes Anderson, a jelek szerint kimeríthetetlen fantáziával és egészen egyedi vizuális filmnyelvvel rendelkezik. Kell egy alapvető fogékonyság, és a művészettel való kompromisszumra törekvés ahhoz, hogy mozgóképeit igazán szeretni tudjuk, ám ha ez megvan, akkor az élmény garantált. Nagy örömre ad okot, hogy a 2009-es A fantasztikus Róka úr után a rendező újra animációs filmet készített. A Kutyák szigete minden értelemben harsányan ugat, és egyáltalán nem a levegőbe beszél.
Bonne Pomme (2017)
Senki sem tökéletes
popcornproject.hu Senki sem tökéletes kritika
Összefoglalva már sokszor látott, de igazából soha meg nem unható panelekből felépítve kapunk egy a maga nem túl bölcs, de nagyon kedves módján szerethető mozifilmet. Szombat estére tökéletes kikapcsolódás.
Ghostland (2018)
Ghostland - A rettegés háza
popcornproject.hu Ghostland - A rettegés háza kritika
A Mártírok többek között azért is lett zseniális, mert abban a horror három szubzsánere követi egymást gyönyörűen összefűzve, igazi műfaji bravúr. A rendező megpróbálta ismételni önmagát, csak éppen a kívánt slasher-pszichothriller-rape/revenge trió helyett valami félig átsütött katyvasz lett a végeredmény. Se íze, se bűze, pedig próbálkozik szegény, csak éppen a dialógok ostobák, a fordulatok kiszámíthatóak, a kivitelezés pedig harmatos. Könyörgöm még a jump scare-ek is bénák!
Sweet Country (2017)
Veszett vidék
www.pcguru.hu Veszett vidék filmkritika - az ausztrál vadnyugat Mad Max előtt
Ha van ideális helyszín egy brutális filmhez, akkor az a perzselő ausztrál préri, ahol a legújabb thriller, a Veszett vidék játszódik.
Tenebra