Cikkek, elemzések, portrék, interjúk

Téma Oldal Cikk Szerző
The New Mutants (2020)
Az új mutánsok
www.kulter.hu Felvezető egy X-Men-filmhez
A Rozsomák történetét lezáró produkcióhoz hasonlóan reménykeltő volt Az új mutánsok, elsősorban a beígért horrormotívumai miatt, ám sajnos a sok halasztásnak, átírásnak és a Fox Stúdió Disney általi felvásárlásának az ifjú mutánscsapat itta meg a levét.
Tenebra
Sputnik (2020)
 
www.filmtekercs.hu Recseg-ropog, de működik – Sputnik
A nyolcadik utas ezúttal egy szovjet kozmonauta bensőséges társául szegődik: a Sputnik című orosz horror hatalmas siker lett hazájában.
Hocus Pocus (1993)
Hókusz pókusz
magyarnarancs.hu Tizenhét évvel bemutatója után ért csúcsra a halloween-i film
Másolt és tévéből felvett műsorokkal teli VHS-kazettákban fuldokló gyerekkorom egyik ikonikus filmje volt a Hókusz-pókusz. Ebben egy fiatal srác és kishúga kénytelenek három boszorkány elől menekülni, miután véletlenül életre keltették őket - a futásban segítségükre van egy beszélő macska és a srác plátói szerelme is. Mindez talán bohókásan hangzik, és valóban akadnak benne ilyen hangulatú jelenetek; például amikor a legfiatalabb boszi a buszsofőrt elcsábítva átveszi a helyét a vezető ülésben, vagy amikor a több száz éves boszorkányok nem tudják értelmezni, miért öltöznek az emberek rendőrnek, vagy ördögnek – Halloween van, ami számukra persze semmit nem jelent.
Sheytan vojud nadarad (2020)
Nincs gonosz
popcornproject.hu Nincs gonosz kritika
A halálbüntetés, az „ember a törvény által felhatalmazott élet és halál ura” tematikája (kimondva vagy kimondatlanul) sokakat foglalkoztat. Nyilván nehéz téma, és az egyik legfőbb ellenérv (senkit sem szabad elpusztítani, minden ember értékes) filmes hangoztatása könnyen átcsúszhat giccsbe és hazugságba. Mohammad Rasoulof rendező-forgatókönyvíró sokkal érzékenyebben és intelligensebben közelíti meg a tárgykört Nincs gonosz címet viselő filmjében.
Berlin Alexanderplatz (2020)
 
popcornproject.hu Berlin Alexanderplatz kritika
A dramaturgia teljesen meseszerű, öt felvonásban narrálja Mieze Francis életét, onnantól kezdve, hogy megérkezik Németországba. A komolyzenei elemek alátámasztják az érzelmek és tragédiák fontosságát. Francis többször hangoztatja, hogy ő csak jó akar lenni, Mieze narrációjában ezt megerősíti azzal, hogy elmondja: „Francis rákényszerült a bűnözésre.” A valóság, sajnos még ennél is könyörtelenebb, hiszen semmi meseszerű nincs a világszerte jelenleg is tomboló menekülthelyzetben, és Francis nem az egyetlen Európában, aki ebben a cipőben jár, több ezer társa űzi mindennap a bűnözés különféle formáit. Így Francis egyfajta jelképévé válik – még ha kicsit közhelyesen is. A film nagy erősségeiéhez tartozik, hogy nem kényszerít senkit ítélkezésre, hanem bemutatja a rideg valóságot.
Honest Thief (2020)
Becsületes tolvaj
www.youtube.com Becsületes Tolvaj kritika
Liam Neeson továbbra sem viseli jól, ha veszély fenyegeti a szeretteit...
Benny Bug
Visszatérés Epipóba (2020)
 
www.prae.hu Egy csendben széthullott mesevilág
Még jóval a #MeToo és a Harvey Weinstein-botrány előtt jelent meg egy leleplező cikk bizonyos S. tanár úrról, akinek szexuális bűncselekményeiről csak 25 év elteltével mertek és tudtak beszélni áldozatai. Nekik ad arcot és hangot a Visszatérés Epipóba.
Tenebra
Sputnik (2020)
 
www.puliwood.hu Sputnik - Oroszföldön a szimbióta hozza haza az űrhajóst.
Van abban valami, amikor az orosz filmipar nagy ritkán egy olyan sci-fire adja a fejét, amelyet nemzetközi piacra is szán, ami a kész produkciók láttán többnyire érthető, ám az orosz fantasztikus irodalom múltjának fényében valamelyest mégis fájó. A hetekben megjelent Sputnik a legújabb, méghozzá egy kifejezetten korrekt képviselője az orosz sci-finek, mely az identitást a minőség oltárán áldozta fel.
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (2020)
Preparations to Be Together for an Unknown Period of Time
www.kortarsonline.hu Fejben járó
A Felkészülés… kétségkívül az utóbbi idők legeredetibb és legszebb magyar szerelmesfilmje a Testről és lélekről mellett.
Sputnik (2020)
 
geekz.444.hu Szputynik - Világegyetem szimbiótái, egyesüljetek!
Alighogy bemutatták az orosz Aliennek kikiáltott Szputnyikot, egy hónapra rá már ki is akarják paterolni Lenin holttestét saját mauzóleumából. Mindez véletlen lenne? A paleoasztronautika szakértői szerint a válasz egészen biztosan nem, de ha esetleg mi azoknak a táborát gyarapítjuk, akik számára nem Daniken életműve és a Prometheus jelenti a hiteles történelmi forrást, feltűnhet, hogy a jelenkori Oroszország meglehetősen ambivalensen viszonyul a szovjet múlthoz (értsd: a Sztálin által megalapozott szuperhatalmi “gloire-ra” és a Hruscsov-éra relatív létbiztonsága iránti nosztalgiára szívesen épít a putyini propaganda, a marxista-leninista ideológiát viszont már nem találja olyan szexinek). Nos, az orosz sci-fi fénykora is erre a korszakra datálható, és említett filmünk is a hidegháború idején játszódik.
Enola Holmes (2020)
 
www.youtube.com Enola Holmes - kritika
Az Enola Holmes kellemes, jóleső szórakozás. Ne írjuk le Sherlock húgát se!
Benny Bug
Katonazene (1961)
 
orszagut.com Dráma a boldog békeidőkből
A történetben feltáruló XIX. század végi magyar katonavilág csupán látszatra idilli. Hildebrand István operatőr (A kőszívű ember fiai, A Pogány Madonna, Psyché) és Varga Mátyás látványtervező (Budapesti tavasz, Az eltüsszentett birodalom, Árvácska) olyan színes világot alkotott, amilyet a néző a 60-as évek népszerű Jókai-adaptációihoz vagy az Osztrák-Magyar Monarchia derűs képeslapjaihoz társít. Ám a látszat csal, mert Marton Endre műve nem a Várkonyi Zoltán rendezte Egy magyar nábob, hanem sokkal inkább Georg Büchner 1913-ban megjelent Woyzeck című drámájának a párja, amelyet Werner Herzog (1979) és Szász János (1994) filmrendező is feldolgozott.
Tenebra
Visszatérés Epipóba (2020)
 
24.hu Sipos Pál azt hihette, hogy megúszta, de végül mégsem sikerült neki
Néhány évvel ezelőtt egy újságcikk révén a nagy nyilvánosság is tudomást szerzett arról, hogy a tanárként és tévésként is komoly sikereket elérő Sipos Pál nagy hírű gyerektáboraiban súlyos visszaélések történtek, Sipos pedig maga is több fiatal fiút molesztált. Oláh Judit Sipos egyik egykori táborozója volt – és filmes, így adta magát, hogy egy dokumentumfilmben ásson a történtek mélyére. A Visszatérés Epipóba a napokban debütál az HBO-n, a rendezővel a filmről, traumákról és feldolgozásukról beszélgettünk.
Visszatérés Epipóba (2020)
 
444.hu Utána minden állat szomorú
25 évvel ezelőtt, Budapest egyik elitgimnáziumában váratlanul felmondott egy fiatal magyartanár. A tanítványait nagyon megrázta az eset. S. jóval több volt, mint egy szorgalmas pedagógus: a tanítványok többsége azt mondta róla, hogy „egy kreatív zseni volt”. Pótapa, báty, haver és közben megingathatatlan tekintély, akinek figyelméért úgy versengtek a gyerekek, hogy ez lett életük legfontosabb ügye. Május közepén mondott fel, anélkül hogy elbúcsúzott volna, és távozása annyira hirtelen volt, hogy nem is kaptak új magyartanárt a másodikosok a tanév hátra lévő néhány hetére. Váratlan eltűnése negyedszázad elteltével is foglalkoztatja egykori tanítványait. Katalint is nagyon foglalkoztatta, hogy mi történhetett, ezért faggatózott azoknál, akik igazán közel álltak S.-hez. A következő tanévben sikerült kiszednie egy osztálytársából, hogy miért tűnt el kedvenc tanára olyan hirtelen. Végre kapott egy választ, de azt nem akarta elhinni.
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (2020)
Preparations to Be Together for an Unknown Period of Time
www.prae.hu Szerelemtől ideges idegsebész
Horvát Lili új filmje, a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott, és most a magyar mozikba kerülő Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre remek lélektani-egzisztencialista szerelmi dráma, amelynek cselekménye kiválóan egyensúlyozik valóság és képzelet határán.
Tenebra
At Eternity's Gate (2018)
Van Gogh az örökkévalóság kapujában
kritikairoda.blog.hu Van Gogh az örökkévalóság kapujában - kritika
Willem Dafoe hatalmasat játszik a főszerepben - így talán a 2 évet (!) csúszott magyar bemutató is megbocsájtható.
Benny Bug
The Devil All the Time (2020)
Mindig az ördöggel
youtu.be Mindig az ördöggel - kritika
A Mindig az ördöggel nehéz és kegyetlen gothic noir - valamint egy újabb jó ok, hogy maradjunk Netflix-előfizetők.
Benny Bug
The Social Dilemma (2020)
Társadalmi dilemma
www.filmtett.ro Mi vagyunk a termékek
A Társadalmi dilemma minden aránytévesztése ellenére is az utóbbi évek legfontosabb dokumentumfilmje. Ennél érhetőbben ugyanis még senki nem foglalta össze az adatkapitalizmus rémálmát.
Greenland (2020)
Greenland - Az utolsó menedék
kritikairoda.blog.hu Greenland - kritika
A Greenland nem okoz meglepetést, de teljesen vállalható film.
Benny Bug
Tenet (2020)
 
raddictive.hu Tenet: Oda-vissza
A Tenet masszív moziélmény.
Ninety-Four
The War with Grandpa (2020)
Nagypapa-hadművelet
kritikairoda.blog.hu Nagypapa hadművelet kritika
Nem lesz nagy reunion De Niro és Chris Walken között A szarvasvadász után, de nem is olyan rossz, mint a híre.
Benny Bug
Enola Holmes (2020)
 
akritizator.blog.hu A detektívlány és az eltűnt koncepció esete
A Netflix lehetőségei a pandémia idején talán minden korábbinál jobbak arra, hogy új nézőket tudjon megnyerni magának. A héten megjelenő új filmjével, az Enola Holmes-al is ezt igyekszik elérni részben a jól csengő Holmes nevet, részben pedig egyéb divatos, vagy legalábbis annak gondolt témákat felhasználva.
MicaHiro
The Social Dilemma (2020)
Társadalmi dilemma
24.hu Ha megnézi ezt a filmet, más szemmel tekint majd a mobiljára
A Facebook, a Google és az Instagram egykori fejlesztői kongatják meg a vészharangot, és hívják fel a figyelmet arra, hogy mit művel az adatkapitalizmus a mentális egészségünkkel és a demokráciával.
The Social Dilemma (2020)
Társadalmi dilemma
player.hu Ha eddig rossz megérzéseid voltak a Facebookkal kapcsolatban, most még rosszabbak lesznek
A The Social Dilemma egy olyan dokumentumfilm, ami megpróbálja még a laposföld-hívőknek is megmagyarázni, hogy nem ők teljesen hülyék, ők csak eszközök. Elég jó munkát végez.
Seules les bêtes (2019)
Bestiáda
www.filmtekercs.hu „A szerelem azt jelenti, hogy azt adod, amid nincs” – Bestiáda
Sokrétű, különös atmoszférát árasztó film a Bestiáda, mely izgalmas, fordulatos cselekményvezetésével és a bonyolult és szokatlan emberi kapcsolatok egész tárházával gazdagíthatja az igazi ínyencségre vágyó thriller-noir szerelmeseit.
The Devil All the Time (2020)
Mindig az ördöggel
port.hu A Mindig ​az ördöggel Amerika-képe már regényként is felért egy gyomrossal – megfilmesítve érzéstelenítés nélküli amputálás!
A Mindig ​az ördöggel szeptember 16-án debütált a Netflix kínálatában – és ezúttal egyáltalán nem újságírói túlzás azt állítani, hogy ez volt az év egyik legjobban várt filmje! Az író-rendező António Campos (Jake Gyllenhaal produceri segítségével!) ugyanis nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy mozgóképre adaptálja „a hit és az erőszak új amerikai mesterének” kikiáltott bestseller szerző, Donald Ray Pollock 2011-es regényét, a gyomrossal felérő Mindig az ördöggelt, ami sötét és nyomorúságos képet fest a popkultúrában egekbe magasztalt Amerika-életérzésről.
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (2020)
Preparations to Be Together for an Unknown Period of Time
kritikairoda.blog.hu Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttétre - kritika
Sokkal több ilyen magyar filmre lenne szükségünk.
Benny Bug
Nincs parancs! (2020)
 
www.prae.hu A rendszerváltás, amire mi is büszkék lehetünk
A magyar kollektív emlékezet 30 év távlatából szkeptikusan tekint vissza az 1989-es rendszerváltásra, pedig mint amellett Szalay Péter Nincs parancs! című dokumentumfilmje érvel, a vasfüggöny lebontásában vállalt kulcsszerepünkre igen is büszkének kell lennünk.
Tenebra
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (2020)
Preparations to Be Together for an Unknown Period of Time
www.filmtett.ro Egy hatás alatt álló nő
„De hülyék a nők! Még az okosak is” – jelenti ki egy budapesti kórház orvosprofesszora Horvát Lili legújabb nagyjátékfilmjében, melynek akár a tételmondata is lehetne ez a megállapítás; ám az író-rendező azért ennél sokkal megértőbben viszonyul hősnőjéhez, aki Amerikában ünnepelt idegsebész létére egy reménytelennek tűnő szerelem miatt költözik vissza szülőhazájába.
Éden (2019)
 
www.filmtett.ro Hány kiló egy űrruha a Földön?
Kevés rendező képes megőrizni a stiláris és tematikai egységét több filmen keresztül úgy, hogy közben ne váljon önismétlővé. Kocsis Ágnes határozottan ezen kevesek közé tartozik, hisz mindegyik filmje gyakorlatilag ugyanazt a témát járja körbe nagyon hasonló filmnyelvi eszközökkel, mégis megőrzik érvényességüket. Ez javarészt az Édenre is igaz, bizonyos elemeiben azonban eltér az eddigi filmektől (Friss levegő, Pál Adrienn), ami nem mindig válik a nézői élmény és a film előnyére.
idomtalan
Golden Boy (1939)
 
timegoesby.blog.hu Golden Boy 1939
William Holden, azaz a "Golden Boy" látható első főszerepében, ami egyben el is indította négy évtizedes karrierjét. Pályafutása csúcsára, amikor az egyik legnépszerűbb és legtöbb bevételt termelő hollywoodi színész lett, az 50-es években ért fel olyan filmek segítségével, mint az Alkony sugárút 1950, a Stalag 17 1953, a Sabrina 1954, vagy a Híd a Kwai folyón 1957. Elindulásában sokat segített neki Barbara Stanwyck színésznő, a későbbi noirok egyik legjobb femme fataleja, aki Holden partnere volt ebben a filmben. Stanwyck nagyon határozottan lépett közbe, amikor a Golden Boy producere menet közben le akarta cserélni a kissé még zöldfülű színészt, amiért Holden egész életében hálás volt a színésznőnek. Barátságuk évtizedekig kitartott, egészen William Holden 1981-es haláláig. Stanwyck a következő évben vehette át életmű Oscarját, aminek átvételekor is megemlékezett William Holdenről: „Nagyon szerettem őt és nagyon hiányzik. Mindig azt kívánta, hogy nyerjek egy Oscart. És ma este, Golden Boyom, a kívánságod teljesült.” A Golden Boy pedig egy olyan tehetséges fiatalemberről szól, aki feladja művészi álmait, amikor abbahagyja a hegedülést a profi boksz kedvéért, azért, hogy kitörhessen a new yorki gettóból.
Unhinged (2020)
Téboly
www.youtube.com Téboly kritika
Sose dudáljatok rá egy mérges Russell Crowe-ra, mert baj lesz belőle...
Benny Bug
I'm Thinking of Ending Things (2020)
A befejezésen gondolkozom
www.filmtett.ro A képzelet titokzatos tárgya
Charlie Kaufman új filmje minden bizonnyal az egyik legkülöncebb darab a Netflixen, és jól rávilágít egy mostanában kibontakozó jelenségre: rengeteg markáns szerzői világgal rendelkező alkotó viszonylag szabadon készítheti el filmjét a Netflix égisze alatt (Spike Lee, Alex Garland, de akár Scorsese-t is említhetnénk), amire nem biztos, hogy a klasszikus stúdiógyártásban ma már lehetősége lenne. A befejezésen gondolkozom Kaufmanhoz hűen egy igazán izgalmas darab, talán az Egy makulátlan elme örök ragyogása távoli rokona, de van benne minden, amiért szeretjük az excentrikus adaptációkba bocsátkozó író-rendezőt (hisz ez a film is Iain Reid regényén alapszik).
idomtalan
The Social Dilemma (2020)
Társadalmi dilemma
444.hu Fölösleges a Skynetre várni
... ennél érthetőbben és hatásosabban még senki és semmi nem foglalta össze, mi fenyeget bennünket a telefonunk és a számítógépünk képernyője mögül.
Mulan (2020)
 
kulter.hu Egy harcosnő Kínáért
A Disney hullámzó színvonalú remake-hullámának legújabb filmje a hányattatott sorsú Mulan, amely az átlagnál jobb ugyan, de társaihoz hasonlóan alulmarad az eredetivel szemben.
Tenebra
The Devil All the Time (2020)
Mindig az ördöggel
www.filmtekercs.hu Nincs menekvés, ha a gonosz körbefog – Mindig az ördöggel
Nem kell sokáig kutatni az embernek, ha sötét hangulatú, cinikus hangvételű thrillert akar nézni. Antonio Campos Netflix-exkluzív regényadaptációja, a Mindig az ördöggel pontosan azt hozza, amit plakátja és előzetese ígér: Egy fülledt és feszült atmoszférájú, zsigerekbe ható déli erőszakkrónika, fantasztikus színészek tolmácsolásában, ami sokaknak gyomrát meg fogja feküdni.
Finding Nemo (2003)
Némó nyomában
divany.hu Ezért nem akarnék már bohóchalként élni, avagy a Némó nyomában sötét igazsága
A Némó nyomában volt valamikor a nagy kedvencem, most pedig a feje tetejére állt a világ, amikor megtudtam a mögötte megbújó sötét igazságot.
ChrisAdam
Moneyball (2011)
Pénzcsináló
magyarnarancs.hu Az anti-sportfilm, amiért Brad Pittnek már 9 éve kijárt volna az Oscar
Azzal, hogy az idei díjkiosztón Brad Pittnek ítélték oda a Legjobb férfi mellékszereplő Oscarját a Volt egyszer egy... Hollywood-ért, az Akadémia régi adósságát törlesztette. Először 1996-ban a 12 majom mellékszerepéért, majd 2009-ben a Benjamin Button különös élete főszerepéért – egyikért sem érdemelte volna meg annyira a díjat, mint Bennett Miller 2011-es Pénzcsinálójáért.
Proxima (2019)
Ígérem, hogy visszatérek
kritikairoda.blog.hu Ígérem, hogy visszatérek - kritika
Eva Green karrierje legérzékenyebb alakítását nyújtja ebben a remek filmben.
Benny Bug
magyarnarancs.hu A cseh, aki fejreállt
Szeretném, ha nekem is lenne egy Menzel-sztorim; számtalanszor találkozhattam volna ugyanis vele: forgatott nálunk, hiszen több magyar filmben is játszott (Minden szerdán; Szívzűr; Felhőjáték; Franciska vasárnapjai, Az ajtó; Világszám!); 2004-ben az Új Színházban, 2005-ben a József Attila Színházban rendezett. Én ekkor még ugyan nem éltem Pesten, a 2014-es operaházi dirigálásánál már igen, csak épp az Operaház esett ki a szűklátókörömből. 2013-ban a Titanic Filmfesztiválon, 2017-ben pedig a Jameson Cinefesten viszont már nyugodtan összefuthattunk volna – de nem így történt.
Da 5 Bloods (2020)
Az 5 bajtárs
dunszt.sk Da 5 Bloods – Spike Lee Vietnamja a Netflixen
Spike Lee atlantai fiú, aki Brooklynban nevelkedett, a nyolcvanas évek vége-kilencvenesek eleje volt az ő 15 perce, azóta ritkábban nézem, a saját területein üdén trendi, mindig roppant divatos, érdeklődése szerteágazó, noha monotematikus, egyedi témájában enciklopédikus. Politice és zsánerszempontból most is a lecsó közepébe csapott, igazi aktualitás a fajgyűlöleti publicisztika az Egyesült Államokban ismét, sajnos. Spike Lee kicsit olyan, amit az én személyes filmgurum, mesterem, Dušan Makavejev tartott Woody Allenről, „he’s like a boring brother”, unalmas tesó, mindenről mindig ugyanaz jut az eszébe. A baj csak azzal van, hogy mindenhol mindig ugyanaz van.
Tenet (2020)
 
dunszt.sk Bond időhurokban
Christopher Nolan, hú, apám, az Inception, abba’ úgy görbül a tér, ahogy egy ógörög gegman visibálja Pasziphaé élveteg gyönyörfájdalmát Minosz éjszakájában, pfú, a Dark Knight, olyan Joker Joaquin Phoenixig nem volt, mint a Heath Ledger, és az a rengeteg eye candy, üldözéses akciólátvány, kontrollálatlan erőszak, na az milyen komoly már! És az új film, a Tenet? Az sem rossz, egy szerencsésen rövid palindróma, régen tudott készségek újbóli fevillantása, enumeráció és listaállítás – „előtérben mord hadfiak, háttérben robbanó épület vótmá’? volt. oké”; „autóshajsza kézifékes rendőrkanyarokkal és visszafelé? volt. oké” –, de nem is lehet kötelezővé tenni az újszerűséget, hát hová innoválnánk már ezt a mai szép, új világot.
The Locket (1946)
 
timegoesby.blog.hu The Locket 1946
A film noir műfaja híres a filmek nyakatekert - flashbackek és narráció általi - történet elbeszéléséről. Ezek között is a The Locket c. noir dráma viszi el a pálmát, amelyben háromszoros mélységű flashbacken és három narrátoron keresztül bontakozik ki a történet kronológiailag visszafelé haladva a múltba. A The Locket azonban nemcsak szerkezetéről híres, hanem a korszak egyik legjobb freudi pszichológiai noir dráma egy traumatizált nőről, akinek gyerekkorában szerzett pszichikai sérülése meghatározza felnőttkori viselkedését, ami nemcsak a saját végzetét hozza el, de a körülötte levőkét is.
La vérité (2019)
Az igazság
dunszt.sk Anya az űrből
A japán rendező, Hirokazu Kore-eda európai környezetben, Catherine Deneuve és Juliette Binoche szerepeltetésével is megtalálja azokat a kérdéseket, amelyek leggyakrabban foglalkoztatják: Az igazság is a családdá válás korántsem problémamentes folyamatáról szól.
Palm Springs (2020)
 
kritikairoda.blog.hu Palm Springs kritika
Ne higgyetek a hype totális hiányának, ezt a filmet bizony látni kell!
Benny Bug
www.filmtekercs.hu Anyafarkas, gyilkológép – A farkas gyermekei
A farkas gyermekei előtt a nagy kérdés csupán ez volt: melyik Ridley Scott köszön vissza az HBO Max legújabb sorozatából? Mindenkit szeretnék megnyugtatni. Az eredeti.
The New Mutants (2020)
Az új mutánsok
www.youtube.com Az új mutánsok - Ennyit még a MÁV sem késik
2.5 év, valamint 5 bemutató-halasztás után csak megérkezett Az új mutánsok, de megérte ennyit várni rá?
Benny Bug
www.filmtekercs.hu Emmy 2020: Kik lesznek a (megérdemelt) nyertesek?
Emmy 2020: Szeptember 20-án adják át 72. alkalommal az Amerikai Televíziós Akadémia elismeréseit. A jelölések számos meglepetést hoztak, rekordot döntöttek, de végül kik állnak majd a színpadra?
The King of Staten Island (2020)
Staten Island királya
kulter.hu Apa nélkül mit érek én?
A társadalomtudatos drámai komédiáiról ismert Judd Apatow (40 éves szűz, Ki nevet a végén?, Kész katasztrófa stb.) legújabb alkotása, a Staten Island királya a magyar VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan párdarabjaként is érthető. Kár, hogy a végére kifogy belőle a szufla.
Tenebra
Tenet (2020)
 
444.hu 1 film amit nem kell látnod mielőtt meghalsz
... aznap este lett elegem az évből, amikor megnéztem Christopher Nolan új filmjét, a Tenetet.