Cikkek, elemzések, portrék, interjúk

Téma Oldal Cikk Szerző
divany.hu Milyen is az a hollywoodi szex?
Nagy utat tett meg a szeretkezés ábrázolása a filmeken azóta, hogy egykor a cenzorok véres kézzel vágatták ki a hat másodpercnél hosszabb csókjeleneteket (ami alól aztán Hitchcock egyszerű vágásokkal kibújt). Ma meg, ha egy filmben nincs szexjelenet, akkor az nem is film, nemde?
ChrisAdam
Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001)
Amélie csodálatos élete
divany.hu A montmarte-i Amélie Poulainbe még mindig bele vagyunk esve
18 éve már, hogy a párizsi Montmartre-on megláttuk Amélie Poulaint, és azóta se tudunk kigyógyulni belőle. A híres francia romantikus vígjáték még mindig a műfaj egyik koronázatlan királynője.
ChrisAdam
Triple Frontier (2019)
 
kritikairoda.blog.hu Triple Frontier kritika
Igazi macsó akciófilm a Netflix új sztárparádés alkotása, ami ugyan újdonságot nem hoz a zsánerbe, azonban nagyon is jó kikapcsolódás.
Bogár Bence
Beyond the Black Rainbow (2010)
 
geekz.444.hu Beyond The Black Rainbow - Elena futása
A kevés pozitívum egyike, amit a tavalyi évről el lehet mondani, hogy azóta a Mandy névről már nem Barry Manilow popzenei bűntettei jutnak az ember eszébe. Egyesek imádták, míg mások a hajukat tépték tőle, de abban biztos nincs vita a két tábor között, hogy Nicolas Cage alvilági utazását egyszerűen lehetetlen elfelejteni. Bár Panos Cosmatos nevét a Mandy tette ismertté, kilenc évvel korábbi első filmje, a Beyond The Black Rainbow is hasonlóan karakteres darab, még ha nem is váltja be a hozzáfűzött reményeket.
Süt (2008)
A tejesember
www.filmtett.ro Aki dudás akar lenni
"Semih Kaplanoglu előző filmje, a Tojás volt az első darabja annak a sorozatnak, amelyben egy költő, Yusuf életét mutatja be. A török rendező kronologikus sorrendet megfordító trilógiájának második darabjában, A tejesemberben a fiatalkor meghatározó pillanataiba, és Yusuf komplikált felnőtté válásába tekint bele."
Laskovoe bezrazlichie mira (2018)
A világ gyengéd közönye
www.filmtett.ro Camus Kazahsztánban
"A tavalyi Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában bemutatott A világ gyengéd közönye történetével nem igazán, ábrázolásmódjával azonban érdekessé tud válni."
Caníbal (2013)
Cannibal
www.filmtett.ro Homo sapiens: szeretem!
"Manuel Martín Cuenca kitalálta, hogyan lehet politikailag korrekt filmet készíteni egy kannibálról, és ez nem kis teljesítmény."
Leaving Neverland (2019)
Neverland elhagyása
hetediksor.hu NEVERLAND ELHAGYÁSA – KRITIKA
Nagyon fontos leszögezni, hogy semmiképp sem az állásfoglalás a célja ennek a kritikának, hiszen sokaknak már csak attól is kinyílt a bicska a zsebében, hogy a film megjelent. A Sundance Filmfesztiválon bemutatott film nagyon nagy port kavart, legtöbben Jacko védelme miatt emeltek szót, ám rengeteg embert teljesen letaglózott, hittek az áldozatoknak. A lényeg, hogy senki sem tud mellette szó nélkül elmenni és az is sokatmondó, hogy ez a film most jelent meg a toleranciaterror közepén.
moe
Buna! Ce faci? (2010)
Szia! :) Hogy vagy?
www.filmtett.ro A majdnem hiteles másolat
"Az új román film a konfliktus érdekében vagy szocreál miliőbe helyezi szereplőit, vagy a mai társadalmi jelenségeket próbálja magyarázni – ha nem így tesz, akkor úgy tűnik, amerikai komédiautánzatokkal rukkol elő. Többé-kevésbé az utóbbi kategóriába tartozik Alexandru Maftei vígjátéka, a Bună! Ce faci? (Szia! Mizujs?) is, és kedves limonádéfilmnek ígérkezik."
Au revoir lá-haut (2017)
Viszontlátásra odafönt!
esctrea.blogspot.com Ezt is megnéztem! - Viszontlátásra odafönt / See You Up There / Au revoir là-haut (2017) vélemény
Összességében a Viszontlátásra odafönt egy nagyszerű dráma, amely csipetnyi humorral és némi korrajzzal is szolgál. Igazán nincsen gyenge összetevője, minden legalább korrekt, de sok esetben inkább kiemelkedő teljesítményt nyújt.
Alice T. (2018)
 
www.filmtett.ro Nem ok nélkül lázadó
"Az Alice T. felkavaró coming-of-age történet egy lázadó lányról, aki sejtjeire hullik, miközben benne egy új élet van alakulóban."
Apró mesék (2019)
 
popcornproject.hu Apró mesék kritika
A Szász Attila – Köbli Norbert szerzőpáros az Örök tél és a Félvilág után ismét filmet forgatott, Apró mesék címmel. A történet hol kicsit film noir (a Budapesten játszódó első rész), hol kicsit western (a vadon mélyén megbúvó tanya), az olvasással jó barátságban lévő nézők felfedezhetnek benne egy csipetnyi Éjjeli menedékhelyet és egy cseppnyit a A gyertyák csonkig égnek című Márai-regényből, de alapvetően egy szerelemi háromszög-történetbe oltott thrillerről van szó, ami a maga lassú és vontatott módján adagolja a feszültséget.
www.filmtekercs.hu Odin és a haverok – Amerikai istenek 2.évad
2017-ben az Amazon egy olyan könyvadaptációval rukkolt elő, amitől vagy ámulatában, vagy felháborodásában, de mindenkinek tátva maradt a szája. A polgárpukkasztás most folytatódik, hiszen az Amerikai istenek második évada végre útjára indult.
Leaving Neverland (2019)
Neverland elhagyása
www.filmtekercs.hu Szexuális abúzus és a pillangóeffektus – Neverland elhagyása
„Pornó és édesség, ezzel tudott szolgálni” – foglalja össze azt a hihetetlen kettősséget James Safechuck, ami jellemzi a Michael Jackson gyerekmolesztálási ügyeit feltáró dokumentumfilmet, a Neverland elhagyása (Leaving Neverland) központi kérdését. A lényeg viszont nem is a cselekményen, hanem annak hatásain van.
Zimna wojna (2018)
Hidegháború
efesasanisimasa.com Hidegháború (Zimna wojna / Cold War, 2018)
A film fekete-fehér, mégis fantasztikusan látványos, gyönyörűséges képei felejthetetlenek. Ismerős környezetek, hangulatok, árnyak és fények, mégis különösek, egyediek. Nem is lehet színes. Elképzelhetetlen. A cselekmény egyszerű, egyenes, nem indul sehonnan és nem tart sehová. Olyan, mint kelet-európainak lenni, és éppen ez benne a nagyszerű. Kevés szóval, letisztult, végiggondolt eszköztárral mondja el ugyanazt, amit Pawlikowskinál tehetségtelenebb emberek könyveket írtak tele. Emellett merészel érzékenynek, sőt, romantikusnak is mutatkozni, nem lágyan, puhán, hanem érdesen, borostásan, férfiasan. Ez a film nagyon egyben van. Mestermű.
Guerilla (2019)
 
www.jelenkor.net Szabadság, szerelem, testvérviszály
Az 1848–1849-es szabadságharcról a közelmúltban nem sok film készült, Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, a Guerilla azonban megtöri a csendet.
Tenebra
Guerilla (2019)
 
kritikairoda.blog.hu Guerilla kritika
Jó dolog, hogy még mindig vannak remek magyar filmek, amiket megéri moziban átélni. A Guerilla is egyike ezeknek.
Bogár Bence
Manbiki kazoku (2018)
Bolti tolvajok
www.jelenkor.net Az illúzió romjain
A Bolti tolvajok az évszázadok alatt kialakult idillikus családmodellek megcáfolásának filmje.
Virágvölgy (2018)
Blossom Valley
www.jelenkor.net A hiány terei
Nem arról van szó, hogy „semmi sem történik”, hanem a film éppen a semmit teszi témává.
Red Dragon (2002)
A vörös sárkány
www.filmtett.ro Hannibal, legyen kövér!
"A nagyközönség 1991-ben rögtön a Hannibal Lecter-étlap főfogásába, a bájosan talpraesett FBI-ügynöknő történetébe kóstolt bele, s csak a legnagyobb gourmandok tudták, hogy a filmtörténet már túl van az előételen: Michael Mann 1986-ban Manhunter (Embervadász) címen filmesítette meg A bárányok hallgatnak előzményeit elmesélő Vörös Sárkány-történetet."
The House That Jack Built (2018)
A ház, amit Jack épített
www.jelenkor.net Dahmer szemüvege
Trier legújabb filmje üres blöffé válik az indokolatlanul elnyújtott játékidőben.
Pócspetri (1982)
 
magyarhang.org A pócspetri rendőrhalál - Pócspetri (1982)
A pócspetri pernek minden eleme hazugságra épült, és szinte egyetlen olyan fázisa sem volt a, kizárólag csak papíron létező, jogi procedúrának, amibe a politika ne nyúlt volna bele.
We Own the Night (2007)
Az éjszaka urai
www.filmtett.ro Kié az éjszaka?
"Párhuzamok és ellentétek érdekes játéka James Gray második Aranypálmára jelölt, első César-díjas filmje, a We Own The Night. Az amerikai független filmes forgatókönyvíró-rendező harmadik munkáján Coppola filmes világa köszön vissza, ugyanakkor önkéntelenül felmerül a kérdés: nem keverednek-e bele önéletrajzi elemek is?"
Îmi este indiferent daca în istorie vom intra ca barbari (2018)
Bánom is én, ha elítél az utókor
www.jelenkor.net Az utókor leckéi
Mariana a véleménye szerint műveletlen közönsége reakcióján háborodik fel, a film nézője viszont éppen a nő politikai művészettel kapcsolatos koncepcióit, valamint szereplőivel és nézőivel szembeni elitista attitűdjét mosolyogja meg.
Tehran Taboo (2017)
Teheráni tabuk
www.revizoronline.com IRÁNBAN A DIKTATÚRA VÁLTOZATLAN
Az iráni botrányfilm akkor is szívet facsar, ha közhelyekbe botlik. Mert ami itt melodráma, az ott szomorú realitás.
Overlord (2018)
 
kritikairoda.blog.hu Overlord kritika
Amikor a háborús kalandfilm találkozik a horrorral. Vajon jó szórakozást nyújt eme mozi, ami az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem a Cloverfield-univerzum tagja?
Bogár Bence
Climax (2018)
Eksztázis
filmvilag.blog.hu Gaspar Noé: Eksztázis - Stílusos fetrengés
"A francia provokatőr mindig ugyanazt a filmet forgatja le, most is a virtuóz formakezelésben találja meg magát."
Captain Marvel (2019)
Marvel Kapitány
kritikairoda.blog.hu Marvel Kapitány kritika
Szerethető és nosztalgikus Marvel-kaland, amiben amiben a rajongók nem fognak csalódni. Brie Larson csodálatos, Samuel L. Jackson megfiatalodott, a macska meg majdnem ellpja a show-t... :)
Bogár Bence
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)
Három óriásplakát Ebbing határában
www.jelenkor.net Kamaradráma Ebbing határában
Ahelyett, hogy a gyilkos felderítése állna a középpontban, inkább a jellemek elmélyítésének, az emberi drámák részletezésének kísérletét látjuk.
Hevi reissu (2018)
Heavy túra
popcornproject.hu Heavy túra kritika
Ajánlom a zenei műfaj rajongóinak/kedvelőinek, a vígjátékok szerelmeseinek, azoknak, akik ki akarnak kapcsolni, akik valami újat akarnak megismerni. Valamint bármilyen összejövetelen, ahol felmerül a „Ki tud jó filmet?” kérdés. A véleményezéshez: a film végén a közönség tapsolva ujjongott.
The Sisters Brothers (2018)
Testvérlövészek
www.filmtett.ro Oh mother, where art thou?
"Ha a „Legyen Ön is milliomos!” című játékban azt a kérdést kéne megválaszolnom, hogy egy elismert francia művészfilmes rendező alkalomadtán milyen műfajú hollywoodi produkciót forgatna, akkor biztosan nem a westernt választanám. Jacques Audiard mégis erre vetemedett, első angol nyelvű filmje pedig néhány erős jelenet és egy A-kategóriás színészgárda ellenére bőven hagy kívánnivalót maga után."
Vice (2018)
Alelnök
mandiner.hu Vice: megkésett film megy neki a Bush-neokonoknak
A Vice (Alelnök) c. új film az egykori alelnök Dick Cheney életén keresztül mutatja be – igyekszik leleplezni – több évtized republikánus ármánykodását és kamarillaharcát a hatalomért. Christian Bale nagyot alakít Cheney szerepében, de kérdés, milyen relevanciája van a filmnek 2019 valóságában.
Úgy érezte, szabadon él (1988)
 
444.hu Ez a film kifecsegte a Kádár-rendszer titkát
A film központi figurája Cseke Attila, egy húsz év körüli srác, akit anyja a születésétől fogva gyűlölt, intézetbe adták, ahol testileg és lelkileg is megnyomorodott. A film készítői a Petőfi Csarnok előtt beszélgetésbe elegyednek a fura sráccal. Attila vegzáló rendőrökről, babos kendőről és drogokról mesél.
Napszállta (2018)
Sunset
www.jelenkor.net Írisz a sötétben
A Napszállta talán legnagyobb hibája az, hogy az indokolatlanul hosszú játékidő alatt képtelen fenntartani a feszültséget.
Lords of Chaos (2018)
 
geekz.444.hu Lords of Chaos - Az underground útja a popkultúra felé
Norvégia talán második legfontosabb exportcikke a fjordok után a black metál. És ez egyáltalán nem túlzás, hiszen a norvég diplomatáknak feltett kérdések közül nagyjából minden második, harmadik az országban a 80-as években kialakult underground kultusz körül forog. Nem is csoda, hogy a norvég külügyminisztérium már a 2010-es évek elején kidolgozott egy képzést a külföldön tevékenykedő diplomatáknak, hogy átfogó és részletes tudással rendelkezzenek a black metál múltjáról és jelenéről. Igen, kérem, ott még ezt is komolyan veszik.
Green Book (2018)
Zöld könyv - Útmutató az élethez
merce.hu Zöld könyv – Útmutató az osztálytudat felszámolásához
A Zöld könyv tanulsága világos: ha mindenki levetkőzné az etnikai és szexuális identitással kapcsolatos előítéleteit, és végre az egyéni boldogság elérését tekintené legfőbb céljának, akkor semmiféle gátja sem maradna annak, hogy mindannyian kiegyensúlyozott életet éljünk. A film szerint nem az a botrány, hogy vannak elnyomottak, hanem az, hogy Shirley mennyire magányos a burzsoázia, és mennyire idegen a proletariátus köreiben.
Genezis (2018)
 
www.jelenkor.net A teremtés ideje
A 2008-as romagyilkosságok témáját több hazai rendező is feldolgozta már. Fabricius Gábor rövidfilmje, a Bianka 2012-ben jelent meg: a főszereplő cigány kislány egy napját követjük végig, aki estére édesapját és addigi otthonát is elveszti a rasszista indíttatású támadássorozatban. Ezt követte a témában készített első játékfilm hosszúságú alkotás: a Fliegauf Bence rendezte Csak a szél egy háromtagú cigány család szintén egyetlen napját öleli fel az éjjel bekövetkező tragédiáig, kizárólag a szereplők szubjektív nézőpontjára korlátozva az eseményeket. Hajdú Eszter 2014-es dokumentumfilmje, az Ítélet Magyarországon a gyilkosságok elkövetőinek tárgyalásait mutatja be; emellett a rendező az áldozatok családtagjaival, a bíróság munkatársaival is készített interjúkat. Ezek az alkotások – fikciós vagy dokumentarista módon – mind arra vállalkoztak, hogy illúziómentesen ábrázolják a közel egy évtizede történt eseményeket, valamint kísérletet tesznek a tragédiából, a káoszból kivezető lehetséges megoldások felvázolására. Az egész társadalmat vagy egyetlen társadalmi csoportot érintő dráma megfilmesítésekor általában felmerül a kérdés: szükség van-e még egy adaptációra? Hatékony szerepet vállal-e egy újabb film a tragédia közösségi szintű feldolgozásában, nem pedig egy azóta is érzékeny témához nyúl hatásvadász módon a rendező? Lehet-e még másként, másféle szempontból bemutatni a történteket? Bogdán Árpád Genezise igennel felel a kérdésekre.
Captain Marvel (2019)
Marvel Kapitány
www.filmtett.ro Haddel Kapitány és barátai
"Hát eljött, aminek jönnie kellett: az első igazán ötlettelen, unalmas, feszültségmentes, erőltetett humorérzékű MCU-film, amit nem is csoda, hogy a „nagy testvér”, a hamarosan érkező, és már előzetesen rekordbevételre számottevő Bosszúállók: Végjáték (Endgame) árnyékában dugtak el a stúdió fejesei."
Zimna wojna (2018)
Hidegháború
kulter.hu A zene összeköt, a politika összetör
A lengyel filmművészet csúcskorszaka az államszocializmus évtizedeire tehető, ekkor születtek a világhírű Andrzej Wajda (Hamu és gyémánt), Roman Polanski (Kés a vízben), Agnieszka Holland (Vidéki színészek) vagy Krzysztof Kieslowski (Az amatőr) nemzetközi szinten is meghatározó művei. A lengyel filmiskolának nevezett irányzat örökségét a még élő idősebb alkotók mellett Paweł Pawlikowski viszi tovább, aki az Oscar-díjas Ida után újabb Oscar-esélyes történelmi szerelmi drámát készített, a Cannes-ban a legjobb rendezőnek járó elismerést elnyerő Hidegháborút.
Tenebra
Vice (2018)
Alelnök
www.prae.hu Amerikai Sátán
Rögtön az év elején két olyan film is a mozikba került, melyekben filmsztárok arcát torzították el a sminkesek: a Pusztító Nicole Kidmannel és az Alelnök a hírhedt Dick Cheney-vé maszkírozott Christian Bale-lel. Kérdés, hogy az Alelnök Bale újabb nagy átalakulásán kívül képes-e állítani bármi érdekeset a sokat kárhoztatott Bush-rezsimről.
Tenebra
The Favourite (2018)
A kedvenc
fidelio.hu Mocskos kis intrikák a királyi udvarban
Yorgos Lanthimos rendező sutba vág mindent, amit a kosztümös drámákról eddig gondoltunk: szatirikus parabolájában a szerepek, kapcsolatok és hagyományok is megkérdőjeleződnek. Felejtsük el a poros és unalmas jelzőket - rég nem láthattunk ilyen friss kvázi-történelmi filmet.
Adam Taylor
Cold Pursuit (2019)
Dermesztő hajsza
kritikairoda.blog.hu Dermesztő hajsza kritika
Van az úgy, hogy egy reamke a közelébe sem ér az eredetinek. De szerencsére nem most! Liam Neeson legújabb bosszúhadjárata az akció mellett fekete humorból sem szűkölködik.
Bogár Bence
Captain Marvel (2019)
Marvel Kapitány
popcornproject.hu Marvel kapitány kritika
Álmomban sem gondoltam volna, hogy pont egy ilyen fontos és érdekes karakter filmjét fogják elrontani, ami azért is dühítő, mert a Végjátékban fontos szerepe lehet majd Carol Denversnek. Valamint ez kicsit a rajongók arconköpése is, mivel a Marvel Kapitányba közel sem fektettek annyi energiát és kreativitást, mint a korábbi filmekbe. Olyan, mintha egy elfuserált Star Trek epizód lenne, ami már a 90-es években is ciki lett volna. A két stáblistás jelenet pedig feltette a koronát az egészre, komolyan azt hittem, hogy kiszúrom a szemem a szívószállal...
henisz
Guerilla (2019)
 
www.filmtett.ro Semmire(fel)ke(l)lők
Az 1849-es elbukott önvédelmi háború utáni elkeseredett ellenállást és megtorlást tucatnyi magyar filmes próbálkozás adaptálta már. A modernista Jancsótól (Szegénylegények, 1965) a romantikázó Lugossy Lászlón (Szirmok, virágok, koszorúk, 1984) át András Ferencig (Vadon, 1989) széles a paletta. Kárpáti György Mór filmje a demitizáló szállal szerette volna erősíteni a repertoárt, de mivel csak alibiként használta fel a korszakot, ezért semmit nem sikerült hozzátennie.
Green Book (2018)
Zöld könyv - Útmutató az élethez
szemlelek.blog.hu Dehogy a rasszizmusról szól a világ legjobbjának ítélt film!
Számos hatásosabb, találóbb film készült a rasszizmus témájában. Akkor mégis miért kedveltem meg annyira a Zöld könyvet? Azért, mert ez a film elsősorban, a sorok között, fölött, a direkt üzenetek által és azokon felülemelkedve egyként a megújulás értékét mutatja fel. Szinte senki nem marad ugyanaz a film végére, talán a nézőt is beleértve.
Cold Pursuit (2019)
Dermesztő hajsza
popcornproject.hu Dermesztő hajsza kritika
Aki esetleg megijedne attól, hogy ez egy újabb Liam Neeson-os akció film, ahol ő mindenkit simán lever, és szinte kisujjával megöli az összes ellenséget, hasonlóan, mint az Elrabolva filmekben, ne tegye, mivel szerencsére itt változott a karaktere. Nekem ez kifejezetten tetszett, hogy megmaradt az első részből ismert Nils jelleme, aki tényleg csak kezdő ebben a bizniszben, fogalma sincs arról, hogy például hogy kell megfojtani egy embert. Sokkal valósághűbb volt így a karaktere és emiatt a film sok helyzetkomikumot is tartalmazott, persze azért közel sem vígjáték, sőt inkább az fogja szeretni, aki a fekete humorral tud azonosulni, ami bár skandináv filmeknél jobban ismert, de azért egy-két hollywoodi filmben is találkozhattunk már vele, úgyhogy nem okozott túl nagy gondot itt sem.
Capharnaüm (2018)
Kafarnaum - A remény útja
24.hu Amikor a gyerek maga kérdezi, hogy „minek szül az ilyen”, akkor üt igazán
A libanoni Oscar-jelölt Kafarnaum fájdalmas tükör és filmes bravúr, bárcsak kicsit eladhatóbb lenne.
Vice (2018)
Alelnök
supernaturalmovies.blog.hu Életrajz jó nagy idézőjelekben – Alelnök
Adam Mckay pályája elején íróként és rendezőként még harsány, időnként elég tapló humorú, ugyanakkor kétségkívül szórakoztató vígjátékokkal hozakodott elő. 2015-ös filmjében, A nagy dobásban aztán komolyabbra hangolta alkotói eszköztárát, mely egészen az Oscar-díjig juttatta őt, legújabb, hasonló szellemben fogant művével pedig ismét az Akadémia kegyeibe férkőzött (bár jelöléseit ezúttal csak a legjobb smink kategóriában sikerült díjra váltania). A fickó tehát, akinek a Taplógázt, és a Tesó tusát is köszönhetjük immár igen komoly, mondanivalóval rendelkező filmesként van elkönyvelve az álomgyárban.
Lakat Barnabás
Kilenc hónap (1976)
 
www.origo.hu Nem szabad úgy meghalni, hogy ne mondd el az igazat - interjú Mészáros Mártával
Mészáros Márta: Felkértem Monori Lilit a főszerepre. Ő azt mondta, szívesen játszik a filmben, de állapotos. Nem baj, válaszoltam, a szüléssel kezdjük, és utána forgatjuk a többi jelenetet. Lili beleegyezett, orvos viszont egy sem akarta vállalni, hogy asszisztáljon egy ilyen forgatáshoz. Végül Kende Jánosnak, az operatőrnek sikerült rábeszélnie egy fiatal ügyeletes orvost. Titokban kellett dolgoznunk a Kútvölgyiben, az orvos a nevét sem adta a filmhez, de szerencsére minden rendben ment, nem volt komplikáció...Létünk két legfontosabb pillanata: a születés és a halál. A magyarok nem szeretnek erről beszélni. A magyarok a történelmet is elmismásolják, ha jön egy új rendszer, az előzőt mindig elfelejtik. Magyarországon minden rendszer újrakezdődik, de a születést és a halált nem lehet elfelejteni, hiába akarják. A halál természetes az emberek számára, de a szülés nem, mert összekeverik a szexszel. A szülést azért nem lehet mutatni, mert "onnan" jön a gyerek. És azt sokan pornográfiának tartják.
Beautiful Boy (2018)
Csodálatos fiú
kulter.hu Egy drogfüggő család melodrámája
Hálás feladat a drogfüggőségről, a drogmámorról filmet készíteni, hiszen az adott alkotó szabadjára engedheti kreativitását, és elborultabbnál elborultabb víziókat ábrázolhat a legkülönbözőbb speciális effektusok segítségével. A belga rendező, Felix Van Groeningen azonban nem engedett a kísértésnek, David Sheff és fia, Nic igaz történetét realista stílusban próbálta izgalmasan elmesélni a Csodálatos fiúban. Groeningen a feladatot tisztességesen teljesítette, azonban nem tudott igazán emlékezetes drámát összehozni.
Tenebra