Filmbemutatók

Február 23.

Fai bei sogni (2016)

Fai bei sogni
Szép álmokat!
(Marco Bellocchio)
francia-olasz dráma

Torino, 1969. Massimo idilli gyerekkora egy csapásra összeomlik, mikor anyja rejtélyes körülmények között meghal. A kisfiú nem képes megbirkózni a veszteséggel, hiába próbálja a pap azzal vigasztalni, hogy édesanyja már a mennyországban van. Évek telnek el, és Massimót a kilencvenes években látjuk viszont. Sikeres újságíróként Szarajevóban tudósít a délszláv háborúból, de pánikrohamai miatt haza kell térnie. Mikor el akarja adni szülei lakását, visszatérnek a gyerekkor traumái. Elisa, a megértő orvosnő próbál segíteni a férfinak abban, hogy szembenézzen a múlt árnyaival.


John Wick: Chapter 2 (2017)

John Wick: Chapter 2
John Wick: 2. felvonás
(Chad Stahelski)
amerikai akciófilm, krimi, thriller

John Wick kénytelen volt visszatérni az alvilágba, és most szembe kell néznie ennek következményeivel.


Manchester by the Sea (2016)

Manchester by the Sea
A régi város
(Kenneth Lonergan)
amerikai dráma

Bátyja halála után Lee-nek kell felelősséget vállalnia kamaszodó unokaöccséért. Kénytelen visszatérni abba a kisvárosba, ahol felnőtt, vissza az emlékek erdejébe.


Tékasztorik (2017)

Tékasztorik
 
(Czupi Kála, Martin Csaba)
magyar vígjáték

A videokölcsönzőben dolgozó Viku próbálja megtalálni élete egyik (nagy) szerelmét.


Február 16.

A Cure for Wellness (2016)

A Cure for Wellness
Az egészség ellenszere
(Gore Verbinski)
amerikai-német thriller

A becsvágyó fiatal felsővezetőt küldik a cég ügyvezető igazgatója után, aki egy rejtélyes wellness centerbe csekkolt be a svájci Alpokban. Rövidesen kiderül, hogy az üdülőhely kezelési módszerei nem kimondottan szokványosak.


Botticelli Inferno (2016)

Botticelli Inferno
Botticelli: Dante Pokla
(Ralph Loop)
német-olasz dokumentumfilm

A reneszánsz egyik leghíresebb alkotója, Sandro Botticelli pályája utolsó éveiben, Dante Isteni színjáték című művének illusztrálásához készített misztikus rajzokat, csaknem egy évtizednyi munkával. Vajon mi az igazság ezeknek a rejtélyes rézkarcoknak, különösen A Pokol térképének (Inferno) a hátterében? Miért maradtak befejezetlenek ezek a művek, és miért tűntek el hosszú időre a történelem forgatagában? Hogyan találták meg újra, és milyen felfedezések kerültek napvilágra, miután a rajzok nagy részét sikerült végre összefűzni és milliméterről milliméterre átvizsgálni? Ilyen kérdésekre keresi a választ a film, amely egy izgalmas művészettörténeti nyomozás során felfedi Botticelli Isteni színjáték-illusztrációinak titkait, feltárva egy eddig rejtett és meglepően sötét oldalát a Vénusz születése és A tavasz (La Primavera) remekművek ünnepelt alkotójának.


Fist Fight (2017)

Fist Fight
Pofoncsata
(Richie Keen)
amerikai vígjáték

Az iskolai tanár Campbell kirúgatja kollégáját, aki elégtételt kíván venni rajta: ököllel, tanítás után, a parkolóban.


Gold (2016)

Gold
Arany
(Stephen Gaghan)
amerikai dráma, kalandfilm, thriller

Kenny Wells az évszázad üzletére hajt. Dörzsölt, ambiciózus, tele van ötletekkel – csak éppen pénze nincs. Wells azonban nem az a fickó, aki egykönnyen feladja. Feltesz mindent egy lapra, és egy vállalkozó szellemű geológussal, Michael Acostával együtt nekivág a fülledt indonéziai dzsungelnek egy aranylelőhely nyomában.


Kojot (2017)

Kojot
 
(Kostyál Márk)
magyar dráma, western

A Tűzkő nevű települést a "marhabáró", illetve vállalkozó Szojka Pál tartja markában, és a gazdákat, kisvállalkozókat, telektulajokat verőlegényeivel megfélelmlítve szerez földeket, melyek alatt termálvíz lapul, amiből svéd üzletembereket idecsábítva meggazdagodhat. A kegyetlen férfi levesébe egy városi senki, a nemrég elhalálozott Bicsérdi unokája, a harmincas, kiégett Misi tesz keresztbe, aki születendő gyermeke elvesztése után Eszterrel vidékre kíván költözni, így makacsul ragaszkodik szinte soha nem látott nagyapja örökségéhez. Szojka, illetve fia, Kispali higgadt szavait azonban hamarosan egyre agresszívebb tettek követik, így Misinek szövetségeseket kell találnia, ha ki akar állni a kiskirály és verőlegényei ellen.


Lion (2016)

Lion
Oroszlán
(Garth Davis)
amerikai-angol-ausztrál dráma, életrajzi film

Egy öt éves indiai fiú több ezer kilométerre otthonától elvész. Számos nehézség után végül egy ausztráliai pár örökbe fogadja. Huszonöt évvel később felkerekedik, hogy megtalálja rég nem látott, igazi családját.


Moonlight (2016)

Moonlight
Holdfény
(Barry Jenkins)
amerikai dráma

A film háromrészes narratívában mutatja be egy nehéz sorsú srác életét. Az afro-amerikai fiúnak először a gyermekkora, majd kamaszkora, végül pedig ifjúkora tárul elénk. Sikerül átvészelnie a drogokkal átitatott Miami belvárosi életmódját, a szerelem is rátalál, és végül esélyt kap arra, hogy változtasson az életén.


Paterson (2016)

Paterson
 
(Jim Jarmusch)
amerikai dráma

Mai mese a New Jersey-i Patersonban élő Patersonról, egy buszsofőrről, egyben költőről.


Február 9.

Fifty Shades Darker (2017)

Fifty Shades Darker
A sötét ötven árnyalata
(James Foley)
amerikai dráma, szerelmi történet

Anastasiának szembe kell néznie az irigységgel és a dühvel, amit Christian volt barátnői táplálnak irányában, miközben a férfi egyre nagyobb küzdelmet vív belső démonaival...


Jackie (2016)

Jackie
 
(Pablo Larraín)
amerikai-chilei dráma, életrajzi film

Jacqueline Kennedy, az Egyesült Államok First Ladyjének élete gyökeresen megváltozik John F. Kennedy meggyilkolása után, 1963-ban.


Les premiers les derniers (2016)

Les premiers les derniers
Jézus, mobil, fejvadászok
(Bouli Lanners)
belga-francia krimi, szerelmi történet, vígjáték

Két fejvadász keres egy mobiltelefont a francia vidéken. Közben találkoznak cowboyokkal, bolondokkal és Jézussal is.


The LEGO Batman Movie (2017)

The LEGO Batman Movie
LEGO Batman - A film
(Chris McKay)
amerikai akciófilm, animáció, vígjáték

Bruce Wayne-nek nem pusztán Gotham City bűnözőit kell rács mögé juttatnia, hanem örökbefogadott fiát is illő módon fel kell nevelnie.