Filmbemutatók

Május 23.

Aladdin (2019)

Aladdin
 
(Guy Ritchie)
amerikai fantasy, kalandfilm, musical, szerelmi történet, vígjáték

A megnyerő utcai suhanc, Aladdin és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnő közös jövőjének kulcsa egy Dzsinn lehet.


Dolor y gloria (2019)

Dolor y gloria
Fájdalom és dicsőség
(Pedro Almodóvar)
spanyol dráma

Salvador Mallo filmrendező élete alkonyán visszatekint a maga mögött hagyott évekre. Gyerekkora a ’60-as évekre esett, amikor családja egy jobb élet reményében kivándorolt hazájából, s egy spanyol faluban telepedett le Valencia tartományban. Itt tapasztalja meg először azt is, mit jelent a vágyakozás. Aztán a ’80-as években immár felnőtt férfiként a pezsgő Madridban éri utol az igazi szerelem – majd a szakítás elviselhetetlennek tűnő fájdalma. Felfedezi a mozi varázsát, s hogy az alkotói tevékenység az egyetlen, amely vigaszt nyújthat kínzó bánatában.


Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile (2019)

Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile
Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány
(Joe Berlinger)
amerikai életrajzi film, krimi, thriller

Ted Bundy bűncselekményeinek krónikája, Elizabeth Kloepfer szemszögéből, aki hosszú ideig volt a barátnője és éveken keresztül nem volt hajlandó tudomásul venni az igazságot.


The Hole in the Ground (2019)

The Hole in the Ground
A gyermek
(Lee Cronin)
ír dráma, horror

Sarah és fia, Chris Írországba költöznek, egy olyan erdőség mellé, aminek közepén egy hatalmas víznyelő áll. Egy nap Chris eltűnik, ám hamarosan sértetlenül kerül elő - viszont egyre furcsábban kezd viselkedni, olyannyira, hogy Sarah elkezd attól tartani, hogy aki visszatért, az talán nem is az ő fia...


Május 16.

Dronningen (2019)

Dronningen
Szívek királynője
(May el-Toukhy)
dán-svéd dráma

Egy asszony veszélybe sodor mindent, az életét és a karrierjét, amikor elcsábítja a saját mostohafiát.


Eter (2018)

Eter
Éter
(Krzysztof Zanussi)
lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán dráma, thriller, történelmi film

Egy éterrel kísérletező katonai orvos története a XX. század elejéről


John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019)

John Wick: Chapter 3 - Parabellum
John Wick: 3. felvonás: Parabellum
(Chad Stahelski)
amerikai akciófilm, krimi, thriller

John Wick, a menő bérgyilkos száműzött státuszba került, amikor kiiktatott egy befolyásos maffiózót a bűnözőknek menedéket nyújtó Continental szálloda területén. A rémkirályt mindenki holtan akarja látni. Wick 14 millió dolláros vérdíjjal a fején a legdurvább gyilkos eszközöket veti be, hogy élve kijusson New Yorkból. A magányos harcos békét akar. De ehhez előbb egy brutális háborúra kell felkészülnie…


UglyDolls (2019)

UglyDolls
Undipofik
(Kelly Asbury)
amerikai-kanadai-kínai animáció, fantasy, kalandfilm, musical, vígjáték

Moxi egy varázslatos helyen él, Undifalván, ahol tökéletlennek lenni a legjobb dolog. Barátaival folyton az eget fürkészik, hogy vajon mikor érkezik közéjük ismét egy hibás játék, akit örömmel üdvözölhetnek és fogadhatnak maguk közé. Ám Moxit nagyon érdekli, hogy vajon mi lehet Undifalván túl, a hegyek mögött - és amikor végre megérik benne az elhatározás, maga közé gyűjti a barátait, és hosszú útra indulnak, ami a Tökéletesség városába vezet.


Vildheks (2018)

Vildheks
Erdei boszorkány: Tűzpróba
(Kaspar Munk)
cseh-dán-magyar-norvég fantasy

A 12 éves Clara átlagos lány egészen addig, míg egy rejtélyes fekete macska meg nem karmolja. Egyik napról a másikra Clara képessé válik kommunikálni az állatokkal, és hamarosan rájön, hogy valójában egy vadboszorkány család tagja. Míg Clara az újonnan felfedezett képességeivel ismerkedik, két ördögi vadboszorkány tervet sző, hogy meghódítsa és elpusztítsa a vadvilágot – Clara pedig fontos szerepet játszik a tervükben. Barátai segítségével és mentora támogatásával Clarának azért kell harcolnia, hogy megmentse önmagát és a vadvilágot.


Május 9.

Brightburn (2019)

Brightburn
Brightburn - A lángoló fiú
(David Yarovesky)
amerikai dráma, horror, sci-fi, thriller

A gyermektelen Breyer család befogad egy fiatal fiút az otthonukba, ekkor azonban még nem is sejtik, hogy a másik világból a Földre érkező gyermek miféle erővel bír...


Le monde est à toi (2018)

Le monde est à toi
Tied a világ
(Romain Gavras)
francia thriller, vígjáték

Francois a drogbizniszben utazik és a mamahotelben lakik, pedig már jócskán elmúlt 30. Új életet akar kezdeni, csakhogy álmait megtorpedózza szerencsejátékfüggő édesanyja, aki réges-rég elkártyázta fia összekuporgatott pénzét. Poutine, a focimániás, pszichotikus bandavezér felajánl Francois-nak egy utolsó akciót a spanyol partoknál, amivel rendezhetné kilátástalan anyagi helyzetét. De a tuti buliból orbitális balhé kerekedik. A balfácán Francois - szerelme, Lamya, ex-apósa, és két wannabe gengszter közreműködésével - egyre mélyebbre süllyed a ganéban, ám mamája, az ördögi manipulátor segítségükre siet.


Leonardo Cinquecento (2019)

Leonardo Cinquecento
Leonardo 500
(Francesco Invernizzi)
olasz dokumentumfilm

Leonardo az itáliai reneszánsz polihisztor mestere: festőművész, szobrász, építész, természettudós, humanista, és feltaláló egy személyben – ám mindenekelőtt a világ titkai után kutató, fáradhatatlan felfedező. Tudományos feljegyzései és találmányainak leírásai több ezer oldalt tesznek ki, amelyeket összefoglaló néven Da Vinci-kódexeknek neveznek. A film a firenzei és milánói korszakában született festményeinek (köztük az Angyali üdvözlet, a Háromkirályok imádása, a La Belle Ferronière vagy a Hölgy hermelinnel) bemutatása mellett a kódexek megfejtését kísérli meg, egy egészen új nézőpontból vizsgálva és értelmezve ezt a monumentális művet.


Pokémon Detective Pikachu (2019)

Pokémon Detective Pikachu
Pokémon: Pikachu, a detektív
(Rob Letterman)
amerikai-japán animáció, fantasy, sci-fi

Tim az eltűnt apját keresi. A Pikachu szeretné bebizonyítani a világnak, hogy ő kiváló detektív. Egy teljesen valószínűtlen páros együtt vág neki a nyomozásnak, és bebizonyítják, hogy ember és pokémon akár jó barátok is lehetnek.


Pécsi szál (2019)

Pécsi szál
 
(Lévai Balázs)
magyar dokumentumfilm, zenés film

Hogyan lett Pécs a magyar könnyűzene fellegvára? Hiszen innen indult a Kispál és Borz, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y, Takáts Eszter és a Junkie Jack Flash, sok más banda mellett. Mi lehet a város titka? A mediterrán klíma vagy a mecseki uránbánya sugárzása? A tettyei dombok visszhangja? Emma néni, a legendás karvezető? Vagy van valami a levegőben? Szabó Simon Indiana Jonesként a rejtély nyomába ered és önmagát, de a pécsi zenekarokat sem kímélve próbálja kideríteni, miben áll a nagy titok.


The Hustle (2019)

The Hustle
Csaló csajok
(Chris Addison)
amerikai vígjáték

Két szélhámosnő versengésbe kezd a nagy lóvéért.