Filmbemutatók

Június 22.

Transformers: The Last Knight (2017)

Transformers: The Last Knight
Transformers: Az utolsó lovag
(Michael Bay)
amerikai akciófilm, kalandfilm, sci-fi, thriller

Az emberek és az alakváltók háborúban állnak, és Optimusz Fővezér nincs többé. Jövőnk megmentésének kulcsa a múlt titkaiba van temetve, a transformerek rejtélyes földi történelmébe. A világ megmentése egy valószínűtlen szövetség kezében van, melynek tagjai Cade Yeager, Űrdongó, egy angol Lord és egy oxfordi professzor.


Unlocked (2017)

Unlocked
Élesítve
(Michael Apted)
angol akciófilm, thriller

A CIA kihallgatótisztjét kelepcébe csalják, s ezután versenyt fut az idővel, hogy megakadályozzon egy biológiai támadást London ellen.


Vuk (1981)

Vuk
 
(Dargay Attila)
magyar animáció, kalandfilm

A rókacsaládban "gyermekáldás" van. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért. Vuk és Iny családot alapítanak, majd sok borsot törtek a vadász és kutyái orra alá.


Június 15.

Cars 3 (2017)

Cars 3
Verdák 3.
(Brian Fee)
amerikai animáció, kalandfilm, sportfilm

Egy súlyos baleset után Villám McQueennek össze kell szednie magát és be kell bizonyítania, hogy még mindig ő a legnagyobb ász a versenypályán.


Laavor et hakir (2016)

Laavor et hakir
Határidős esküvő
(Rama Burshtein)
izraeli szerelmi történet, vígjáték

Michal 32 éves. Egy évvel ezelőtt lett vallásos, és most készül az esküvőjére. A vőlegény azonban egy hónappal az esküvő előtt meggondolja magát. Michal úgy érzi, képtelen visszatérni korábbi életéhez és újra a szabályok szerint elkezdeni a társkeresést. Hirtelen változást akar, és mélyen hiszi, hogy ha eléggé kér valamit, Isten meg fogja adni. Megvan a helyszín, a ruha, a lakás: Isten bizonyára küld majd mindehhez egy vőlegényt is. Az esküvő napja azonban közeleg…


Lou (2017)

Lou
 
(Dave Mullins)
amerikai animáció, rövidfilm

Egy elveszett tárgyakat tartalmazó dobozban bújik meg Lou, a szörny, aki a védtelen gyerekek segítségére siet.


Once Upon a Time in Venice (2017)

Once Upon a Time in Venice
Volt egyszer egy Venice
(Mark Cullen, Robb Cullen)
amerikai krimi, vígjáték

Steve Ford magánnyomozó élete teljesen összeomlik, amikor a hírhedt alvilági banda ellopja imádott kutyáját, Buddyt. Amennyiben viszont szeretné látni, végre kell hajtania mindazt az őrültséget, amelyet a banda kér, így kénytelen-kelletlen bele kell keverednie egy drogügyletbe. A helyzetet azt sem könnyíti, hogy közben egy bosszúszomjas szamoai testvérpár, egy uzsorás ostoba bérencei és még számos kétes fazon is a nyomában van. Steve azonban annyira bepöccen, hogy bármire hajlandó azért, hogy visszaszerezhesse szeretett kutyáját.


Out (2017)

Out
 
(Kristóf György)
cseh-francia-lett-magyar-szlovák dráma

Miután Ágoston, az ötvenes éveiben járó családos ember elveszti munkáját, kis szlovák falujából útnak indul Kelet-Európában, hogy új állást szerezzen. Utazása során bizarr dolgokba keveredik és furcsábbnál furcsább emberekkel találkozik, így a stabilitás remény lassan szertefoszlik Ágoston szemében.


Rough Night (2017)

Rough Night
Csajok hajnalig
(Lucia Aniello)
amerikai vígjáték

Öt főiskolai barátnő tíz év elteltével összegyűlik egy csajos hétvégére Miami Beach-en. A kőkemény partizás közepette azonban véletlenül megölik a vetkőző srácot...


Június 8.

Jupiter holdja (2017)

Jupiter holdja
Jupiter's Moon
(Mundruczó Kornél)
magyar dráma

Egy menekülő fiút, Aryant meglőnek a határon. Csodálatos módon levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, Dr. Stern kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre amiben eddig hitt.


Porto (2016)

Porto
Porto 35mm
(Gabe Klinger)
amerikai-francia-lengyel-portugál dráma, szerelmi történet

Egy soha el nem felejthető éjszaka, egy ritka szerelem, annak törékenysége, a magány és a döntések.


Rosemari (2016)

Rosemari
A kertész titka
(Sara Johnsen)
dán-német-norvég dráma

Esküvői vacsoráján a fiatal újságírónő, Unn Tove pár órás újszülöttet talál a női mosdóban. A gyereket át kell adnia a gyámhivatalnak. 16 évvel később feltűnik az ajtajában egy eltökélt és energikus lány: ő az egykori csecsemő, aki most meg akarja találni biológiai szüleit. Együtt kezdenek keresésbe. Kutatásuk során megismerkednek egy bogaras egykori bokszolóval és pornófilm-producerrel, akinek az elbeszélése révén körvonalazódik egy szabad szerelem és egy súlyos titok története.


Slava (2016)

Slava
Az óra
(Kristina Grozeva, Petar Valchanov)
bolgár-görög dráma

Egy visszahúzódó bolgár vasúti munkás több milliónyi készpénzt talál szétszórva a sínek között. Visszaszolgáltatja a hatóságoknak...


The Mummy (2017)

The Mummy
A múmia
(Alex Kurtzman)
amerikai akciófilm, fantasy, horror, kalandfilm

A műkincs- és szerencsevadász Nick Morton egy többezer éves sírra akad az iraki sivatagban. Hamarosan kiderül, hogy egy bosszúszomjas egyiptomi hercegnő múmiája nyugszik benne, aki Nicket szemeli ki az ősi rítushoz, mellyel a világra szabadíthatja Széthet, a halál istenét.


À bras ouverts (2017)

À bras ouverts
Romazuri
(Philippe de Chauveron)
francia vígjáték

Jean Etienne Fougerole jól ismert baloldali író. A You’re welcome!, azaz Szívesen! című könyvének témája éppen aktuális: nyújts segítséget azoknak, akiknek szüksége van rá! Egy tévévitában egy harcias újságíró azt vágja Fougerole fejéhez, hogy ne a könyvében biztasson másokat a rászorulók befogadására, hanem mutasson példát és lásson ő vendégül egy roma családot. Miután így sarokba szorították, az író kénytelen-kelletlen megadja a címét. Másnap reggel egy kilenctagú roma család jelenik meg a kapu előtt, akik nagy érdeklődéssel nézték az előző esti vitát, és élnének a felajánlással.