Filmbemutatók

Szeptember 21.

47 Meters Down (2016)

47 Meters Down
47 méter mélyen
(Johannes Roberts)
angol thriller

Egy testvérpár a mexikói nyaralásuk során csapdába esik egy cápamegfigyelő ketrecben, az óceán mélyén. Körülöttük fehér cápák köröznek és az oxigénjük egyre csak fogy. Mindössze egy órájuk van arra, hogy kitalálják, hogyan juthatnának fel a felszínre.


Hetedik alabárdos (2017)

Hetedik alabárdos
 
(Vékes Csaba)
magyar vígjáték

Egy mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az „örök statiszta” szerepből egy teátrum vezető rendezőjévé válik, és nem csak a saját álmaiért, hanem az egész társulatért kezd küzdeni.


Kingsman: The Golden Circle (2017)

Kingsman: The Golden Circle
Kingsman: Az Aranykör
(Matthew Vaughn)
amerikai-angol akciófilm, kalandfilm, vígjáték

Mikor a Kingsman főhadiszállását súlyos támadás éri és egy új gonosztevő tűnik fel a színen, Töki és Merlin kénytelenek együtt dolgozni az amerikai Statesmannel a világ megmentése érdekében.


The LEGO Ninjago Movie (2017)

The LEGO Ninjago Movie
A LEGO Ninjago-film
(Bob Logan, Charlie Bean, Paul Fisher)
amerikai-dán akciófilm, animáció, kalandfilm, vígjáték

Hat fiatal, tehetséges nindzsát bíznak meg, hogy védjék meg a szigetet. Éjszaka rettenthetetlen harcosok, akik szörnyekkel szállnak szembe és gonosz ellenségeiket teszik ártalmatlanná. Ám nappal olyanok mint a többi tinédzser, és a legnagyobb ellenségük a középiskola!


The Nile Hilton Incident (2017)

The Nile Hilton Incident
A kairói eset
(Tarik Saleh)
dán-német-svéd thriller

Az egyiptomi forradalmat megelőző hetekben Noredin, a korrupt kairói rendőrség egyik nyomozója egy bárénekesnő meggyilkolásának ügyét vizsgálja a Nílusi Hilton szállóban. Az ügyről, amely eleinte egyszerű gyilkossági esetnek tűnik, hamarosan kiderül, hogy egy egyre nehezebben felgöngyölíthető, szerteágazó bűncselekmény-sorozat része, amelyben az egyiptomi felső tízezer is érintett.


Ultra (2017)

Ultra
 
(Simonyi Balázs)
görög-magyar dokumentumfilm

Az Ultra egyszerre vezet el a fizikai teljesítőképesség határára és az emberi lélek mélyére. Simonyi Balázs és forgatócsoportja öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen - a filmnek pedig igazi különlegessége, hogy a rendező is többszörös teljesítő, az öt szereplő közül az egyik maga az alkotó.


Victoria & Abdul (2017)

Victoria & Abdul
Viktória királynő és Abdul
(Stephen Frears)
amerikai-angol dráma, életrajzi film, történelmi film

Szokatlan barátság alakul ki Viktória kirányő és egy indiai szolgáló, Abdul Karim között.


Wilkommen bei den Hartmanns (2016)

Wilkommen bei den Hartmanns
Isten hozott Németországban!
(Simon Verhoeven)
német dráma, vígjáték

A Hartmann család úgy dönt, hogy befogad egy menekültet. A színesbőrű férfi igyekszik beilleszkedni a családba, ám nincs könnyű dolga, főleg, hogy a környékbeliek nem nézik jó szemmel a jótékonykodást.


Szeptember 15.

Battle of the Bulge (1965)

Battle of the Bulge
A halál 50 órája
(Ken Annakin)
amerikai akciófilm, dráma, háborús film

1944 karácsonya előtt az Ardennek vidékén állomásozó amerikai katonák körében elterjedt a hír, hogy a háború hamarosan befejeződik, sőt még az is szárnyra kel, hogy a közeli karácsonyra valamennyiüket behajózzák - hazafelé. Kiley ezredes az egyetlen, aki német támadástól tart, de a parancsnokságon túlzottnak találják aggodalmát, és nem adnak hitelt szavainak.


Szeptember 14.

American Assassin (2017)

American Assassin
Amerikai bérgyilkos
(Michael Cuesta)
amerikai akciófilm, thriller

Mitch Rappet, a CIA titkos bevetésekre szakosodott részlegének tagját feldúlja barátnője terrortámadás következtében bekövetkező halála. Az ügynökség igazgatóhelyettese egy hidegháborús veteránra bízza a fiatalembert, hogy bosszúszomjából merítve más terrorakciókat hárítson el és levadássza a felelősöket.


Bartók (2017)

Bartók
 
(Sipos József)
magyar dokumentumfilm

Bartók Béla fia, Péter a család elutazása óta, hetvenöt éve az Egyesült Államokban él. Szinte egész életét Bartók életművének szentelte, családja történetéről azonban soha senkinek sem adott interjút. Most azonban, 92 évesen, őszinte nyíltsággal mesél édesapjáról: a nagy zeneszerző édesanyjával, feleségével és szerelmeivel, gyermekével, kortársaival való kapcsolatáról; esztétikai hitvallásáról és arról a személyes tragédiáról, amit a haza elhagyása jelentett e hazaszerető ember számára.


Cage Dive (2017)

Cage Dive
Nyílt tengeren: Cápák között
(Gerald Rascionato)
ausztrál dráma, horror, thriller

Három barát filmanyagot készít, amivel jelentkeznének egy extrém valóságshowba. A tengerbe eresztett cápaketrec azonban amatőrök számára távolról sem nyújt olyan nagy biztonságot...


David Gilmour: Live at Pompeii (2017)

David Gilmour: Live at Pompeii
 
(Gavin Elder)
angol dokumentumfilm, zenés film

45 évvel a legendás Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilm felvételei után, 2016. júliusában David Gilmour visszatért a római kori amfiteátrumba és a „Rattle That Lock” szólóalbumját népszerűsítő turné keretében 2600 szerencsés rajongó előtt adott két egymást követő estén koncertet. Gilmour megőrizte a monumentális Pink Floyd koncertek audio-vizuális performansz jellegét, a koncert során a lézerek és a pirotechnikai trükkök mellett egy hatalmas köríves vászonra kivetítve külön erre az előadásra készített élő videomix színesítette a válogatott dalokból álló koncertet.


Home Again (2017)

Home Again
Újra otthon
(Hallie Meyers-Shyer)
amerikai dráma, szerelmi történet, vígjáték

Az egyedülálló anyuka élete váratlan fordulatot vesz, miután megengedi, hogy három fiatal férfi nála szálljon meg huzamosabb időre.


Kedi (2016)

Kedi
Kedi - Isztambul macskái
(Ceyda Torun)
amerikai-török dokumentumfilm

Isztambulban több ezer macska él az utcákon, a metropolisz életének szerves részét képezik. A meditatív hangulatú, színes dokumentumfilmben hét gyökeresen különböző személyiségű macska (a Simlis, a Szerető, a Pszichopata, a Bulikirálynő, a Játékos, a Vadász és az Úriember) szemén át láthatjuk az ókor óta létező, pezsgő kulturális életű városnak és lakóinak mindennapjait.


Terminator 2: Judgment Day (1991)

Terminator 2: Judgment Day
Terminátor 2.: Az ítélet napja
(James Cameron)
amerikai-francia akciófilm, sci-fi, thriller

1997. augusztus 29-én kitört a harmadik világháború. Ennek a háborúnak 3 milliárd áldozata volt. Ami az emberiségből megmaradt, hamarosan újabb iszonyattal kell szembenézzen: a gépek elleni háborúval. S most a Skynet gépei egy új Terminátort terveztek, aminek csak egyetlen feladata van: elpusztítani John Connor-t, a gépek elleni harc vezetőjét. S minthogy a tervezés időpontjában a tudomány már képes az időutazásra, a Terminátort visszaküldik az időben, hogy John-t még gyerekkorában pusztítsa el. Az emberek azonban szintén felkészültek az eseményre. S ők is visszaküldtek egy Terminátort az időben, aminek az a feladata, hogy megvédje az ifjú John Connort. John Connor tehát tinédzser még, amikor életében megjelenik a két Terminátor, hogy végzetes összecsapásban számoljanak le egymással.


Urfin Dzsijusz i jego gyerevjannije szoldatij (2017)

Urfin Dzsijusz i jego gyerevjannije szoldatij
Fantasztikus utazás Óz birodalmába
(Darina Shmidt, Fjodor Dmitrijev, Vlagyimir Toropcsin)
orosz animáció, fantasy, kalandfilm

A ravasz és galád Urfin legfőbb vágya, hogy átvegye a hatalmat a meseszép Varázs Földe felett. Az általa készített fa bábuk segítségével sikerül is elfoglalnia a békés Smaragdvárost, ám egy valakivel nem számol. Dorothy éppen hazafele igyekszik Kansasbe, ám előtte még segítségül hívják őt Smaragdváros lakói. A bátor kislány nem egyedül vág neki a kalandnak, régi barátai, Oroszlán, Bádogember és Madárijesztő is segít neki legyőzni a gonosz Urfint.


Szeptember 7.

It (2017)

It
Az
(Andrés Muschietti)
amerikai dráma, horror, thriller

Egy maine-i kisvárosban a Vesztesek Klubja hét fiatal tagjának szembe kell néznie az élet komoly problémáival, az idősebbektől elszenvedett megaláztatásokkal és egy bohóctestet öltött szörnyeteggel, Pennywise-zal.


La dolce vita (1960)

La dolce vita
Az édes élet
(Federico Fellini)
francia-olasz dráma, szatíra

Marcello valaha komoly írói ambíciókkal érkezett Rómába, ahol most egy bulvárlap munkatársa, a Via Venetóval jelképezett fényűző, hazug és cinikus társasági élet ismert figurája. S noha a hamis csillogású filmipar képviselőinek orgiáin, a letűnt arisztokrácia, az értékválságba került értelmiség, a szenzáció- és pénzhajhász tömegkommunikáció szánalmas vagy kegyetlen "szertartásain" egyaránt teljes erkölcsi és érzelmi kiüresedést tapasztal, végül mégis ennek a világnak adja el magát.


Renegades (2017)

Renegades
Renegátok
(Steven Quale)
francia-német akciófilm, thriller

Az amerikai haditengerészet egyik egysége felfedez egy titokzatos kincset Bosznia-Hercegovina tavainak egyikében.


The Beguiled (2017)

The Beguiled
Csábítás
(Sofia Coppola)
amerikai dráma

Az amerikai polgárháború idején a sebesült északi katonát egy virginiai leányiskola menedékében élő nők ápolják. A ház rövidesen szexuális feszültség és viszálykodás színterévé válik.


The Son of Bigfoot (2017)

The Son of Bigfoot
Óriásláb fia
(Ben Stassen, Jeremy Degruson)
belga-francia animáció

A kiskamasz Adam átlagos srácnak tűnik, bár az utóbbi időben elég fura dolgok történnek vele: a haja hihetetlenül gyorsan nő, a lába pedig olyan hatalmas, hogy a tornacsukájában sem fér el. A kalandvágyó fiú egy nap különös nyomot követve eljut az erdőbe, ahol a legendás csupaszőr, csupaszív Óriáslábbal is találkozik - akiről történetesen az is kiderül, hogy az édesapja.


Toivon tuolla puolen (2017)

Toivon tuolla puolen
A remény másik oldala
(Aki Kaurismäki)
finn dráma, vígjáték

Wikström utazó ügynök, aki egyszer csak megunja a férfiingekkel való házalást (és házasságát). Hátat fordít munkájának és addigi életének: nagyobb összeget nyer pókeren, és vesz egy éttermet, hogy a vendéglátásban próbáljon szerencsét. Khaled, a szír menekült fiú egy szénszállító hajó rakománya közt érkezik Helsinkibe. Finnországban tud maradni, és egy napon Wikström éttermének hátsó udvarában bukkan fel. A férfi munkát ad neki. Hamarosan szűkszavú, ám annál szorosabb barátság alakul ki az étterem dolgozói - a tulajdonos, a pincérnő, a szakács és egy a kutya, valamint a szír menekült között.


Wind River (2017)

Wind River
Wind River - Gyilkos nyomon
(Taylor Sheridan)
amerikai-angol-kanadai dráma, krimi, thriller

Holttestet találnak a Wind River indiánrezervátumban. A világtól elzárt térségbe hamarosan egy FBI ügynök érkezik, aki megállapítja, hogy a tinédzser lány gyilkosság áldozata lett. A holttestre rátaláló tapasztalt nyomkövető és az ügynök együtt próbál a bűnügy végére járni, ám a zárkózott, bizalmatlan helyiek nem segítik az ügy felgöngyölítését.