Filmbemutatók

Április 26.

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War
Bosszúállók: Végtelen háború
(Anthony Russo, Joe Russo)
amerikai akciófilm, dráma, fantasy, kalandfilm, sci-fi

A Bosszúállóknak és a Földnek egy minden korábbinál nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, egy új veszedelemmel, mely a kozmikus árnyékból emelkedik ki, Thanosszal, akinek eltökélt célja, hogy megszerezze mind a hat végtelen követ, és ezzel korlátlan hatalomra tegyen szert. A Bosszúállók minden eddigi harca ehhez a pillanathoz vezetett – a Föld, és a létezés sorsa soha nem volt még annyira bizonytalan, mint most.


Belle et Sébastien 3, le dernier chapitre (2017)

Belle et Sébastien 3, le dernier chapitre
Belle és Sébastien 3: Mindörökké barátok
(Clovis Cornillac)
francia kalandfilm

Sébastien már tizenkét éves, pireneusi hegyi kutyája, a hófehér Belle pedig három kölyök édesanyja. Pierre és Angelina összeházasodnak és máshol kezdenének új életet. Sébastien azonban nem akarja elhagyni nagyapját és az alpesi házat, amit annyira szeret. Eközben feltűnik Belle régi gazdája, azzal a szándékkal, hogy visszaszerezze kutyáját. A fiúnak mindent meg kell tennie, hogy megvédje otthonát és négylábú barátait.


Charming (2017)

Charming
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
(Ross Venokur)
amerikai-kanadai animáció, fantasy, musical, vígjáték

Hófehérke története rendhagyó köntösben. A szívtipró herceg beszámol arról, hogy hogyan indult el megkeresni az igaz szerelmet.


Visages, villages (2017)

Visages, villages
Arcélek, útszélek
(Agnès Varda, JR)
francia dokumentumfilm

Mi a közös a filmművészetet megújító francia új hullám egyetlen női tagja, a 89 éves Agnès Varda és a 33 éves francia fotós és street artist, JR világlátásában? Több, mint gondolnánk: hasonló filozófia és életre szóló szenvedély a képek megalkotása, kiállítási módja, közzététele iránt. A két alkotó együtt indul útnak JR fotóautomatává átalakított lakókocsijával Franciaország eldugott falvaiba, ahol a helyiekkel beszélgetnek és gigantikus méretű portrékat készítenek róluk. A képek házak, pajták, gyárépületek faláról, vonatok oldaláról köszönnek vissza. Az „Arcélek, útszélek” ezeket a szívmelengető találkozásokat dokumentálja, és azt a nem mindennapi barátságot, amely az út során szövődik a furcsa páros között.


Április 19.

Bonne Pomme (2017)

Bonne Pomme
Senki sem tökéletes
(Florence Quentin)
francia vígjáték

Gerardnak elege van abból, hogy világéletében ő volt családjának legtökéletesebb és legmegbízhatóbb tagja. Változásra van szüksége: egy szép napon úgy dönt, mindent maga mögött hagy, és elköltözik. Meg sem áll a dimbes-dombos, festői Gâtinais tartomány déli részéig: itt, egy kisvárosban vesz autószerelőműhelyt, hogy új életet kezdjen. A műhellyel szemben van a városka romantikus szállodája, benne pedig annak gyönyörű, titokzatos és szeszélyes tulajdonosa, Barbara...


Duck Duck Goose (2018)

Duck Duck Goose
Jönnek a kacsák
(Christopher Jenkins)
amerikai-kínai animáció, kalandfilm

A megrögzött, szeleburdi, agglegény lúd miatt – aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne az éves vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve sincsen, hogy segítsen nekik visszatalálni a csapatához, megsérül, így velük marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó leeste előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.


Ghostland (2018)

Ghostland
Ghostland - A rettegés háza
(Pascal Laugier)
francia-kanadai horror

Az anya két gyermekével egy megörökölt házba költözik. Már ez első este betörnek hozzájuk, és a nőnek szembe kell szállnia velük, hogy lányait meg tudja védeni. Az eset nagyon kihat a lányokra. Az egyik híres horrorszerző lesz, és békésen él családjával Los Angelesben, míg a másik lány elveszti a józan eszét. 16 évvel később újra találkoznak abban a házban.


Midnight Sun (2018)

Midnight Sun
Éjjeli napfény
(Scott Speer)
amerikai dráma, szerelmi történet

Katie, a 17 éves lány gyerekkora óta elszigetelten él a házukban, ugyanis egy nagyon ritka betegségben szenved: a legcsekélyebb napfény is végzetes a számára. Amikor találkozik Charlie-val, megismeri a szerelem érzését, azonban apja nem nézi jó szemmel a bimbózó románcot.


Pandas (2018)

Pandas
Pandák
(David Douglas, Drew Fellman)
amerikai dokumentumfilm

A kínai Chengdu Panda kutatóbázis tudósai elkötelezték magukat a faj védelme iránt és felnőtt, kifejlett pandák tenyésztése mellett, hogy az így született pandakölyköket visszajuttathassák a vadonba. Az egyik kutatót szenvedélye arra készteti, hogy a New Hampshire-i Fekete Medve program mintájára új módszert kezdeményezzen. A kultúrák közötti együttműködés kezdete életmód-váltó utazássá válik egy amerikai biológus számára, aki átkel egy óceánon, hogy csatlakozzon egy belső-mongóliai tudóshoz és egy nagyon kíváncsi, fogságban született kislány kölyökpandához, Qian Qianhoz.


Sweet Country (2017)

Sweet Country
Veszett vidék
(Warwick Thornton)
ausztrál kalandfilm, thriller, történelmi film, western

Samet, a középkorú őslakost és családját a lelkipásztor a megkeseredett háborús veterán szomszédhoz, Harryhez küldi kisegítőnek. A két férfi kapcsolata annyira elmérgesedik, hogy Sam önvédelemből kénytelen lelőni Harryt. Samre és feleségére vérdíjat tűznek ki, ezért a kíméletlen ausztrál vadonba menekülnek a törvény emberei elől.


Vad Balaton (2018)

Vad Balaton
 
(Mosonyi Szabolcs)
magyar dokumentumfilm, rövidfilm

A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel 3 éven át. A Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje a televíziós változatból kimaradt jelenetekkel bővített, hosszabb és szélesvásznú (cinemascope) kivitelben érkezik a mozikba.


Április 12.

Genezis (2018)

Genezis
 
(Bogdán Árpád)
magyar dráma

Egy roma kisfiú gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját. A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tanúként részt vevő kisfiúval, és ez a találkozás mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja. Egy titokzatos kamaszlány is belekeveredik az ügybe, amikor sötét titkok derülnek ki a szerelméről. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg, útjaik sosem kereszteznék egymást, ám sorsuk mégis összefonódik ennek a tragikus bűnténynek az árnyékában. A „Genezis” szereplői az egyetemes emberi értékek – az életbe vetett hit, a szolidaritás, a felelősség – mentén döntenek a sorsukról, így lehetőséget kapnak az újrakezdésre, egy új életre.


Rampage (2018)

Rampage
Rampage - Tombolás
(Brad Peyton)
amerikai akciófilm, kalandfilm, sci-fi

Davis nagy tudós, és van egy még nagyobb, jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy szokatlan baleset következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: hatalmas, dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a vadállat-menhelyet. Bármerre jár, mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. És nincs egyedül...


The Hurricane Heist (2017)

The Hurricane Heist
Hurrikán-meló
(Rob Cohen)
amerikai akciófilm, thriller

Dörzsölt bűnözők eszelős tervet agyalnak ki az Egyesült Államok egyik pénzverdéjének kirablásához: az egyik legdurvább hurrikán pusztítását használnák elterelésnek arra, hogy lelépjenek 600 millió dollárral. A kincstár egyik elszánt őre és egy zűrös viharvadász eltökéli, hogy megállítják a tolvajokat és kiszabadítják túszaikat, mielőtt a vihar elsöpri az egész várost.


Vinterbrødre (2017)

Vinterbrødre
Téli fivérek
(Hlynur Palmason)
dán dráma

Két testvér, egy kemény tél, nehéz munka a bányában, illegális szeszfőzés és rivalizálás: egymással és a világgal.