Filmbemutatók

Augusztus 16.

Eldorado (2018)

Eldorado
Eldorádó
(Markus Imhoof)
német-svájci dokumentumfilm

A rendező, Markus Imhoof még gyerekkorában ismerkedett meg a második világháború idején Svájcba érkező olasz kislánnyal, Giovannával. Ez a személyes történet inspirálta az Eldorado elkészítését. A felkavaró dokumentumfilm megmutatja, milyen sors vár a jelenkor menekültjeire a Földközi-tengeren, Libanonban, Olaszországban Németországban és Svájcban.


I Am Not a Witch (2017)

I Am Not a Witch
Nem vagyok boszorkány
(Rungano Nyoni)
angol-francia-német dráma

A kilencéves Shulát egy kellemetlen eset után száműzik falujából. Egy utazó táborhoz kell csatlakoznia, ahol hozzá hasonló, boszorkánynak kikiáltott emberek élnek. Megfenyegetik, hogy ha szökni próbál, kecskévé változtatják. Új életét boszorkánytársaival és egy kormányhivatalnokkal osztja meg, aki kihasználja ártatlanságát, és ágyasaként használja a kislányt. Shulának el kell döntenie, hogy elfogadja-e a sorsát, vagy mindent kockára tesz a szabadságért.


Les dents, pipi et au lit (2018)

Les dents, pipi et au lit
Szoba gyerekkel kiadó
(Emmanuel Gillibert)
francia vígjáték

Antoine megrögzött agglegény, akit imádnak a nők. Egy napon egy teljesen új élethelyzetbe kerül, miután szobatársa egy gyönyörű fiatal nő lesz, akinek mellesleg van két pimasz gyereke is.


Skate Kitchen (2018)

Skate Kitchen
 
(Crystal Moselle)
amerikai dráma

Több tízezres instagramos rajongótáborral rendelkező valódi gördeszkasztárok a főszereplői a lélegzetelállító mutatványokkal teli Skate Kitchennek, amely a New York-i szubkultúrát mutatja be testközelből. A külvárosi tinilány, Camille unalmas élete felfordul, amikor összebarátkozik egy lányokból álló deszkás csapattal. Ahogy ez a különös világ kitárja kapuit Camille előtt, a lány életre szóló barátságokat köt, és saját magát is kezdi egyre jobban megismerni.


The Equalizer 2 (2018)

The Equalizer 2
A védelmező 2.
(Antoine Fuqua)
amerikai akciófilm, krimi, thriller

Robert McCall, a hivatásos igazságtevő számára legújabb ügye személyes bosszúvá válik.


The Spy Who Dumped Me (2018)

The Spy Who Dumped Me
A kém, aki dobott engem
(Susanna Fogel)
amerikai akciófilm, vígjáték

Audrey és Morgan a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök is a horgukra akad...


Vikradennya princesza: Ruszlan i Ludmila (2018)

Vikradennya princesza: Ruszlan i Ludmila
Az elrabolt hercegnő
(Oleh Malamuzs)
ukrán animáció, fantasy, vígjáték

Ruszlán, a vándorszínész arról álmodik, hogy lovag lesz belőle. Egy napon találkozik a szépséges Milával, akivel első látásra egymásba szeretnek, ám a fiú nem sejti, hogy szíve választottja a király lánya.


Augusztus 9.

A Prayer Before Dawn (2017)

A Prayer Before Dawn
A kíméletlen
(Jean-Stéphane Sauvaire)
amerikai-angol-francia-kambodzsai-kínai akciófilm, dráma, életrajzi film, sportfilm

A fiatal angol bokszolót pitiáner drogügyletek miatt Thaiföld legkeményebb börtönébe zárják. Billy Moore számára hamarosan világossá válik, hogy a kegyetlen helyen csak akkor maradhat életben, ha alkalmazkodik a fegyház belső szabályaihoz.


Le retour du héros (2018)

Le retour du héros
Az én hősöm
(Laurent Tirard)
francia történelmi film, vígjáték

1809, Franciaország. Neuville kapitányt a frontra szólítja a kötelesség, menyasszonya nagy bánatára. A lány nővére leveleket ír a kapitány nevében, hogy jobb kedvre derítse húgát. Ám egy napon a férfi visszatér...


Luis & the Aliens (2018)

Luis & the Aliens
Luis és a Zűrlények
(Christoph Lauenstein, Sean McCormack, Wolfgang Lauenstein)
dán-luxemburgi-német animáció, kalandfilm, sci-fi, vígjáték

Mint senki, Luis sem hisz apjának, Armin Sonntagnak az ufókutatónak, ám egynap három fura idegen tűnik fel, miután lezuhannak az űrhajójukkal a fiú szeme láttára. A sokk után Luis szívesen megosztaná felfedezését apjával, ám megtudja, hogy az azonnal "fagy-sokkolná" őket. Eközben az iskola igazgatója szeretné Luist bentlakásos iskolába küldeni, hogy apja mániájától távol nyugodtan koncetráljon a tanulásra.


Smuggling Hendrix (2018)

Smuggling Hendrix
A kutyám nélkül sehova
(Marios Piperides)
ciprusi dráma, vígjáték

Jannisz, a korábbi sikereinek árnyékában élő ciprusi zenész külföldre akar költözni egy jobb élet reményében. Terveit azonban meghiúsítja a kutyája, Hendrix: a költözés előtt nem sokkal átszökik a határon, amely a sziget görög és török részét választja el. Jannisz elindul, hogy hazacsempéssze Hendrixet. Az út során átélt kalandok azonban mindent új megvilágításba helyeznek...


The Darkest Minds (2018)

The Darkest Minds
Sötét elmék
(Jennifer Yuh Nelson)
amerikai sci-fi, thriller

Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy visszaszerezzék jövőjüket.


The Meg (2018)

The Meg
Meg - Az őscápa
(Jon Turteltaub)
amerikai-kínai akciófilm, horror, katasztrófafilm, sci-fi, thriller

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával.


Augusztus 2.

Christopher Robin (2018)

Christopher Robin
Barátom, Róbert Gida
(Marc Forster)
amerikai dráma, fantasy, kalandfilm, vígjáték

Az immáron felnőtt Christopher Robin, vagyis Róbert Gida elvesztette gyerekkori képzelőerejét, és mostanra már csak a munkájának él, zsúfolt teendői mellett pedig még a saját családjára sincs ideje. Ám ekkor Micimackó és barátai újra belépnek az életébe, hogy emlékeztessék egykori önmagára, és segítsenek neki ráébredni, hogy az életben mi az igazán fontos.


El habitante (2017)

El habitante
Ahol a gonosz lakik
(Guillermo Amoedo)
mexikói horror

Három lánytestvér betör egy gazdag család házába, ám amit a pincében találnak, az alaposan felkavarja őket.


Mission: Impossible - Fallout (2018)

Mission: Impossible - Fallout
Mission: Impossible - Utóhatás
(Christopher McQuarrie)
amerikai akciófilm, kalandfilm, thriller

Ethan Hunt és az IMF csapat ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…


Quanto basta (2018)

Quanto basta
Ízlés szerint fűszerezve
(Francesco Falaschi)
brazil-olasz vígjáték

Arturónak, a sikeres séfnek ismétlődő dühkitörései miatt közösségi szolgálatot kell teljesítenie: egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó segítő csoport tagjait kell megtanítania a főzés rejtelmeire. A húszéves Guido különleges tehetséget mutat az ízek és fűszerek iránt. Arturo magával viszi a fiút egy szakácsversenyre: a gyönyörű tájakon át vezető toscanai út során lassan kibontakozó különleges barátság gyökeresen megváltoztatja Arturo hozzáállását az életéhez...