Filmbemutatók

Február 22.

Den utrolige historie om den kæmpestore pære (2017)

Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Hihetetlen történet az óriás körtéről
(Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski)
dán animáció

Mitcho és Sebastian egy szép napon palackba zárt üzenetre bukkan a tengerparton. A palackot a korábban eltűnt polgármesterük bocsájtotta vízre, az üzenetében pedig azt írja, hogy a Titokzatos Szigeten tartják fogva. Mitcho és Sebastian útnak indulnak, hogy kiszabadítsák polgármesterüket és útközben olyan felfedezést tesznek, ami óriási örömmel fog szolgálni városuknak.


Game Night (2018)

Game Night
Éjszakai játék
(John Francis Daley, Jonathan Goldstein)
amerikai akciófilm, krimi, vígjáték

Egy baráti társaság, akik rendszeresen találkoznak ún. játékéjszakákon, megpróbálják megoldani egy gyilkosság rejtélyét.


The Post (2017)

The Post
A Pentagon titkai
(Steven Spielberg)
amerikai-angol dráma, életrajzi film, történelmi film

1971 júniusában a The New York Times részleteket közöl egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá válik, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnámi háborúval kapcsolatban. Rövidesen a The Washington Post is hozzájut a dokumentumokhoz, így a női laptulajdonosként még egyedülállónak számító, és az elismertségéért küzdő Katherine Graham döntéshelyzetbe kerül: a börtönt kockáztatva enged főszerkesztőjének, Ben Bradlee-nek, és publikálják a leleplező sztorit, vagy alávetik magukat a politikai nyomásnak, a sajtószabadság sérülését helyezve kilátásba.


The Shape of Water (2017)

The Shape of Water
A víz érintése
(Guillermo del Toro)
amerikai dráma, fantasy, szerelmi történet, thriller

1962, a hidegháború időszaka. Egy szigorúan őrzött kormányzati létesítményben dolgozik takarítóként a magányos Elisa. Élete drasztikus fordulatot vesz, mikor munkatársával tudomást szereznek egy ott zajló titkos kísérletről, melynek alanya egy különös, kétéltű lény.


Február 15.

Black Panther (2018)

Black Panther
Fekete Párduc
(Ryan Coogler)
amerikai akciófilm, kalandfilm, sci-fi

T’Challa apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon. Ám mikor egy nagy hatalmú ellenség feltűnik a színen, T’Challa királyként és népe védelmezőjeként, a Fekete Párducként is próbára tétetik: a félelmetes összecsapás kimenetelén nem pusztán Wakanda, hanem az egész világ sorsa áll.


Early Man (2018)

Early Man
Ősember - Kicsi az ős, de hős!
(Nick Park)
angol-francia animáció, kalandfilm, vígjáték

A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor. Az Öreg és törzse beletörődne a sanyarú száműzetésbe, ám az ifjú és ügyetlen Öcsi hű társával, Kutylaccal mer nagyot álmodni és megpróbálják felvenni a kesztyűt. Ha beválik a nem túl kigondolt tervük, visszakapják szeretett otthonukat. De ha elbuknak, akkor örökre a bányákban fognak dolgozni...


Foxtrot (2017)

Foxtrot
Foxtrott
(Samuel Maoz)
francia-izraeli-német dráma

Mikhael és Dafna házába becsönget az izraeli hadsereg egyik tisztje, hogy elmondja nekik: fiuk, Jonatan szolgálat közben életét vesztette. Mikhael csendben szeretne gyászolni, és egyre kevésbé bírja a buzgó rokonság és a jóindulatú katonai hivatalnokok jelenlétét. Miközben feleségét nyugtatózzák, a férfi egyre dühösebben tombol. Hirtelen azonban váratlan fordulat történik, és szürreális események sorozata veszi kezdetét...


L'atelier (2017)

L'atelier
The Workshop
(Laurent Cantet)
francia dráma

A Marseille-hez közeli kisváros hatalmas kikötőjének bezárása óta erősen hanyatlik, a fiatalok körében is súlyos probléma a munkanélküliség. Olivia Dejazet népszerű író létrehoz egy különös íróműhelyt, ahol egyszerre hét fiatalt próbálnak jó útra terelni. Az iparváros múltjához is kapcsolódó krimi megírására kapnak felkérést, ami a közösség életét is felbolygatja és a kiemelkedő diák, Antoine és tanára között is egyre jobban elmélyülnek az érzelmek...


Valami Amerika 3. (2018)

Valami Amerika 3.
 
(Herendi Gábor)
magyar vígjáték

Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is.


Február 8.

Call Me by Your Name (2017)

Call Me by Your Name
Szólíts a neveden
(Luca Guadagnino)
amerikai-francia-olasz dráma, szerelmi történet

1983-ban, egy amerikai professzor fia szerelembe esik az apja egyik tanoncába, aki beköltözik a család észak-olasz otthonába, hogy tanulhasson. Felejthetetlen nyár van előttük zenével, ételekkel és szerelemmel, ami örökre megváltoztatja őket.


Fifty Shades Freed (2018)

Fifty Shades Freed
A szabadság ötven árnyalata
(James Foley)
amerikai dráma, szerelmi történet

Christian Grey és Anastasia Steele összeházasodik, ám Jack Hyde továbbra is fenyegetést jelent kapcsolatukra.


Tehran Taboo (2017)

Tehran Taboo
Teheráni tabuk
(Ali Soozandeh)
német-osztrák animáció, dráma

Teherán fiatalságának szakítania kell a társadalmi tabukkal, ha boldogok szeretnének lenni az életben.