Filmbemutatók

Július 29.

DAU. Natasha (2020)

DAU. Natasha
DAU. Natasa
(Ilja Krzanovszkij, Jekaterina Oertel)
angol-német-orosz-ukrán dráma

Ilja Hrzsanovszkij rendező az ukrajnai Harkovban egy szinte városnyi díszletben teremtette újra egy ’60-as évekbeli szovjet kutatóintézet és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra mindennapjait. Több mint 400 szereplő két éven át, a nap 24 órájában élte meghatározott karaktere életét. Az előre kitalált történeteket a szereplők viszonyai alakították. A 700 órányi filmanyagból az első bemutatásra kerülő játékfilm a DAU. Natasa, mely a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Ezüst Medve-díjat nyert.


Jungle Cruise (2021)

Jungle Cruise
Dzsungeltúra
(Jaume Collet-Serra)
amerikai akciófilm, fantasy, kalandfilm, vígjáték

Dr. Lily Houghton, a tántoríthatatlan kutató Londonból az Amazonas dzsungelébe utazik, ahol igénybe veszi a tapasztalt hajóskapitány, Frank Wolff kétes idegenvezetői szolgálatait viharvert, ám strapabíró hajóján. Lily elhivatottan kutat egy ősi fa után, ami páratlan gyógyítóerővel bír – s megváltoztathatja az orvostudomány jövőjét. Szokatlan kettősük számtalan veszéllyel és természetfeletti erőkkel szembesül, amik megtévesztő szépséggel csábítják őket az esőerdő buja világában. Ahogy az elveszett fa titkai feltárják magukat, a tét is növekszik Lily és Frank számára; sorsuk, s az egész emberiség sorsa egy hajszálon függ…


Long Story Short (2021)

Long Story Short
A szerelem röviden
(Josh Lawson)
ausztrál szerelmi történet, vígjáték

Teddy az esküvője utáni reggelen arra ébred, hogy néhány percenként előreugrik élete következő évére.


Old (2021)

Old
Idő
(M. Night Shyamalan)
amerikai thriller

Egy család a trópusi vakációjuk során felfedez egy félreeső partszakaszt, ahol pár órányi pihenés alatt valahogy gyorsan öregedni kezdenek… és így az egész életük egyetlen napba sűrűsödik.


Red Shoes and the Seven Dwarfs (2019)

Red Shoes and the Seven Dwarfs
A hercegnő és a hét törpe
(Hong Sung-ho, Jang Moo-Hyun, Uhm Young Sik)
dél-koreai animáció, fantasy, kalandfilm, szerelmi történet, vígjáték

Hét ifjú herceget törpévé varázsoltak. Az átok megtöréséhez meg kell szerezniük egy bizonyos vörös cipőt, ám a feladat cseppet sem egyszerű...


The Unholy (2021)

The Unholy
Gonosz csoda
(Evan Spiliotopoulos)
amerikai horror

Egy kisvárosban élő, siket lányt meglátogat Szűz Mária, és meggyógyítja az ártatlant. Mivel véletlenül egy cinikus, szakmája legszélére sodródott újságíró is éppen ott tartózkodik, az egész világ értesül a csodálatos gyógyulásról – és arról, hogy Alice egyre több embert gyógyít meg. Csakhogy az újságíró nyomozni kezd, és rájön, hogy a helységben százötven évvel korábban történt szörnyű kivégzés kapcsolatban áll a mostani eseményekkel...


Július 22.

Gerhard Richter Painting (2011)

Gerhard Richter Painting
Gerhard Richter, a festő
(Corinna Belz)
német dokumentumfilm

A világ egyik legnagyobb élő festője, a német művész Gerhard Richter majd fél évszázadot töltött azzal, hogy kísérletezzen a különféle művészi technikák és ötletek között. A köztudottan médianyílvánosságot kerülő művész beleegyezett, hogy Corinna Belz kamerája elé álljon.


Snake Eyes (2021)

Snake Eyes
Kígyószem: G.I. Joe - A kezdetek
(Robert Schwentke)
amerikai-kanadai akciófilm, kalandfilm

A G.I. Joe-k eredeti csapatának tagját, Kígyószemet mindig is rejtély övezte. Hogy hívják, hol született, mi a története, mi rejtőzik a némasága mögött? Kérdések, melyek válaszra várnak... Mindössze a módszerét ismerjük: Kígyószem árnyékként közelíti meg a célpontjait, precíz, csendes és hatékony, soha nem inog meg és nem hezitál, beszivárog az ellenséges vonalak mögé, a harcművészetekben és a kardforgatásban való jártasságának köszönhetően hibátlanul hajtja végre a rá bízott feladatot.


The Croods: A New Age (2020)

The Croods: A New Age
Croodék: Egy új kor
(Joel Crawford)
amerikai animáció, fantasy, kalandfilm, vígjáték

Croodék, az őskori család visszatér a régi mókákkal egy veszélyes, különös, új világba.


The Ice Road (2021)

The Ice Road
Jeges pokol
(Jonathan Hensleigh)
amerikai dráma, kalandfilm, thriller

Kanada messzi északi részén beomlik egy gyémántbánya, s huszonhat bányász reked a mélyben. Versenyfutás kezdődik az idővel, ám a mentéshez a helyszínre kell szállítani egy kútfejet. Az odavezető út befagyott vízen és zord, havas tájakon át vezet, így csak egy különleges csapat vállalja az expedíciót. A jeges terepre specializálódott kamionsofőrök nekiindulnak a lehetetlen küldetésnek, dacolva az olvadó jéggel, és tomboló viharral.


Wrong Turn (2021)

Wrong Turn
Halálos kitérő: Az örökség
(Mike P. Nelson)
amerikai-angol-német horror, thriller

Az Appalache-hegységben túrázó baráti társaság egy különös közösséggel találkozik, akik már évszázadok óta a hegyekben élnek. A találkozás baljós eseményekhez vezet.


Július 15.

Becsúszó szerelem (2021)

Becsúszó szerelem
Bullhorn Lullaby
(Nagy Viktor Oszkár)
magyar vígjáték

Egy illegális örökbefogadásból induló különleges szerelem felvállalásának küzdelmes és humoros története, melyhez a hátteret egy ellentmondásos világ, a futballszurkolói szubkultúra adja.


Dianas bryllup (2020)

Dianas bryllup
Diana esküvője
(Charlotte Blom)
norvég dráma, vígjáték

1981. július 29-e. A fenséges londoni Szent Pál-székesegyházban Károly herceg feleségül veszi Lady Diana Spencert. Ugyanezen a napon egy norvég kisváros gyárának menzájában is ünnepelnek. Ez Liv és Terje esküvői partija. A babakocsiban fekszik újszülött lányuk, Diana, akinek élete – híres névadójához hasonlóan – a következő években igencsak tartalmas lesz. Az esküvő és az azt követő évek kevésbé elbűvölőek, mint a királyi pár, de vitathatatlanul sokkal szórakoztatóbbak. Diana által szemtanúi lehetünk szülei őrült házasságának. Számára ők a legrosszabb szülők a világon. Ám amikor harminc évvel később saját esküvőjére készül, minden kissé átértékelődik.


El agente topo (2020)

El agente topo
Kedves kém
(Maite Alberdi)
amerikai-chilei-holland-német-spanyol dokumentumfilm

Amikor egy család aggódni kezd idősek otthonában élő édesanyjuk jólétét illetően, felkérik Romulo magánnyomozót, hogy derítse ki az igazságot: valójában mi történik a színfalak mögött. Romulo idős férfiakat hív meghallgatásra, míg végül kiválasztja és felbérli a 83 éves Sergiót, akinek új lakóként – és kémként – be kell költöznie az otthonba. Sergio könnyedén beilleszkedik új közegébe, és ahogy napról napra egyre jobban bevonódik az otthonlakók életébe, mind nehezebb számára egyensúlyozni eredeti küldetése és saját empatikus természete között.


Love, Weddings & Other Disasters (2020)

Love, Weddings & Other Disasters
Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák
(Dennis Dugan)
amerikai szerelmi történet, vígjáték

Jessie English szerelmi élete romokban hever. Miután összecsapnak a feje fölött a hullámok, és a barátja szakít vele, egy különösen fontos felkérést kap. Mindössze nyolc napja van megszervezni egy menyegzőt. Jessie semmit sem bíz a véletlenre: a vendéglátást a híres, de rendkívül mogorva Lawrence Phillipsre bízza, valamint a város egyik legfelkapottabb underground zenekarát is megpróbálja beszervezni. Ha ez nem lenne elég drámai, az esküvői zűrzavarba bekapcsolódik egy „Hamupipőkéjét” kereső idegenvezető és egy orosz maffia elől menekülő, reality show-ban szereplő páros is, akik az eszméletlen kalandok során végül mind hozzátesznek valamit a „boldog befejezéshez”, ahol mindannyian rájönnek, hogy a szerelem valójában nem csak kaotikus és zűrös, hanem egyben csodálatos is...


Space Jam: A New Legacy (2021)

Space Jam: A New Legacy
Space Jam: Új kezdet
(Malcolm D. Lee)
amerikai animáció, fantasy, kalandfilm, sci-fi, sportfilm, vígjáték

Néha a szupersztárok is segítségre szorulnak. LeBron James például a nagy bajba került fián próbál segíteni, de kénytelen belátni, hogy egyedül nem boldogul. A legjobbakhoz fordul segítségért: Tapsi Hapsi, bájos barátnője Lola nyuszi, Dodó kacsa, Speedy Gonzales és a többiek szerencsére vállalják, hogy egy mindent eldöntő kosármeccsen állnak ki az űrből érkezett gonoszok ellen.


The Misfits (2021)

The Misfits
Tolvajok társasága
(Renny Harlin)
amerikai akciófilm, kalandfilm, thriller

Még a legnagyobb biztonsággal őrzött szövetségi börtön sem tudja visszatartani a szökéstől a hírhedt és elismert nemzetközi tolvajt, Richard Pace-t. Egy fergeteges autós üldözésben lerázza ugyan az FBI-t és a rendőröket, de aztán egy másik csapatban, a Tolvajok társaságában találja magát.