Filmbemutatók

Július 25.

25 km/h (2018)

25 km/h
25 km/h – Féktelen száguldás
(Markus Goller)
német dráma, kalandfilm, vígjáték

Közel harminc év szünet után találkozik egymással édesapjuk temetésén Christian és bátyja, Georg. A találkozás felszínre hozza a régi sérelmeket és a testvéreknek a békés megemlékezés helyett sikerül hatalmas nagy balhét rendezni. Miután ökölharcban sikerül valamelyest enyhíteni a köztük lévő ellentétet, a két férfi úgy dönt, megvalósítják gyerekkori álmukat, és átszelik az országot két apró kis mopeden. Nem is sejtik, hogy ez lesz életük legnagyobb kalandja.


Poms (2019)

Poms
Pompon klub
(Zara Hayes)
amerikai-angol vígjáték

Martha élete egyik legbizarrabb kihívásával néz szembe, mikor a nyüzsgő New York-ból elköltözik egy csinos nyugdíjas otthonba. Eleinte mindenkit lenéz, még az életvidám szomszédját, Sherylt is, aki csak igyekszik kimaxolni a helyi lehetőségeket némi alkohol és pár pókerparti kíséretében. Amikor a folyton csacsogó Sheryl rátalál Martha gimis hajrálány egyenruhájára, a nőből feltörnek az emlékek, mekkora boldogság is volt együtt szurkolni a lányokkal. Az újdonsült barátnők másnap fantasztikus ötlettel állnak elő: megalakítják a saját klubjukat, az első hatvan pluszos Pompon klubot, ahol végre felszabadultan, minden tabut megdöntve, szanaszét táncolhatják magukat.


Top End Wedding (2019)

Top End Wedding
Esküvő a topon
(Wayne Blair)
ausztrál szerelmi történet, vígjáték

A fiatal sydney-i szerelmesek, Lauren és Ned eljegyzik egymást, és boldogan várják a nagy napot. A lagzi előtt alig egy héttel azonban kiderül, hogy Lauren édesanyja hirtelen felkerekedett, és nyom nélkül eltűnt. Mivel örömanya nélkül szó sem lehet esküvőről, a fiatalok a gondtalan készülődés helyett az asszony keresésére indulnak. Kalandos nyomozásuk a távoli, vadregényes Északi területre vezeti őket, ahol az érintetlen, lélegzetelállító táj mellett különleges találkozások várnak rájuk, és számos múltbéli titokra is fény derül.


Július 18.

Anna (2019)

Anna
 
(Luc Besson)
amerikai-francia akciófilm, thriller

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba. A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuperintelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az ujja köré csavarja az elit bűnözőket, gengsztereket, politikusokat, hogy aztán szemrebbenés nélkül végezzen velük. A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel…


Midsommar (2019)

Midsommar
Fehér éjszakák
(Ari Aster)
amerikai horror

Egy fiatal pár egy távoli svéd faluba megy nyaralni. Közben észreveszik, hogy a helyi lakosok különös szezonális hagyományőrzést folytatnak.


Nicky Larson et le parfum de Cupidon (2018)

Nicky Larson et le parfum de Cupidon
Nicky Larson: Ölni vagy kölni?
(Philippe Lacheau)
francia akciófilm, krimi, vígjáték

Nicky Larson kiváló testőr és magánnyomozó. Különleges megbízatást kap: vissza kell szereznie azt a parfümöt, amely használójának senki sem tud ellenállni.


The Lion King (2019)

The Lion King
Az oroszlánkirály
(Jon Favreau)
amerikai animáció, dráma, kalandfilm, musical

Az afrikai szavannán jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan lelt barát segítségével kell majd eligazodnia a felnőtté válás útján, s végül visszafoglalnia, ami törvényesen megilleti.


The Price of Everything (2018)

The Price of Everything
Senki többet
(Nathaniel Kahn)
amerikai dokumentumfilm

Amerikai dokumentumfilm a kortárs képzőművészeti piacról, és arról, hogy ennek működéséhez miként viszonyulnak az alkotók, a művészettörténészek és a műtárgykereskedők.


Yao (2018)

Yao
Yao utazása
(Philippe Godeau)
francia-szenegáli dráma, vígjáték

Seydou Tall francia színész könyve népszerűsítéséért utazik Szenegál fővárosába, Dakarba. Bár innen származik, életében először jár itt. A kis faluban élő, 12 éves Yaonak a Tall iránti rajongásán kívül semmije sincsen. Elszökik otthonról, hogy több száz kilométert utazva végre találkozhasson bálványával. A férfit lenyűgözi a kisfiú kitartása, és elhatározza, hogy segít hazatalálni neki. Útra kelnek hát együtt, és ahogy egyre távolodnak az ötcsillagos szálloda fényűzésétől és a nagyváros nyüzsgésétől, különleges, mély kapcsolat alakul ki közöttük. Seydou számára az utazás saját gyökereinek felfedezésévé lényegül.


Július 11.

Escape Plan: The Extractors (2019)

Escape Plan: The Extractors
Szupercella 3: Az ördögverem
(John Herzfeld)
amerikai akciófilm

Ray Breslin és csapata ismét lehetetlen küldetésre vállalkoznak: az Ördögveremből, egy régi romvárosra épült erődből próbálják kimenteni újdonsült társuk egykori pártfogoltját. A helyszínen azonban hamar világossá válik, hogy semmi sem az, aminek látszik, és a csapatnak halálos próbatételeket kell kiállnia, hogy élve teljesítsék az akciót...


Mon inconnue (2019)

Mon inconnue
Szerelem második látásra
(Hugo Gélin)
belga-francia vígjáték

Raphael és Olivia első találkozása a gimiben szerelem volt első látásra. 10 év boldog házasság és sikeres írói karrier mellett Raphael élete tökéletes; legalábbis ő így gondolja. Önmaga sikerességétől megrészegülve észre sem veszi, mennyire elhanyagolja feleségét. Egy viharos estén a probléma felszínre kerül és veszekedésbe torkollik. Másnap reggel Raphael egy párhuzamos világban ébred, amelyben ő egy nőtlen középiskolai tanár átlagos életét éli, a híres és gazdag Olivia pedig nem is ismeri őt. Vajon sikerül-e másodszor is meghódítania imádott szerelmét?


Nous finirons ensemble (2019)

Nous finirons ensemble
Együtt megyünk
(Guillaume Canet)
francia dráma, vígjáték

Az Apró kis hazugságok című film baráti társasága újra együtt: hét évvel a csapat felbomlása után a barátok újra találkoznak, és különleges meglepetést tervelnek ki. Az egykori banda egyik tagja, Max a tengerparti házába vonul vissza, hogy egy nehéz időszak után kicsit nyugalomra leljen és feltöltődjön, barátai azonban úgy döntenek, hirtelen felbukkanva megünneplik a születésnapját. Az eleinte nem egyértelműen kellemes meglepetést váratlan helyzetek követik, az apróságok mellett sorsfordító, fontos eseményekre is fény derül. A gyönyörű francia tengerparton komikus és megrendítő pillanatok során derül ki, hogy mi igazán fontos az életben.


Stuber (2019)

Stuber
Übergáz
(Michael Dowse)
amerikai akciófilm, vígjáték

Egy rendőrnyomozó igénybe veszi egy Über-sofőr szolgálatait egy teljes, bűnüldözéssel teli éjszakára.