Filmbemutatók

Február 27.

10 jours sans maman (2020)

10 jours sans maman
10 nap anyu nélkül
(Ludovic Bernard)
francia vígjáték

Antione-t, a sikeres HR vezetőt már nem sok választja el attól, hogy előléptessék. A rafinált üzletember arra azonban nem számít, hogy imádott felesége fogja a legnagyobb próbatétel elé állítani: Isabelle ugyanis úgy dönt, vakációzik egyet egyedül. Bár gondosan lediktálja, hogy mik is a feladatok a gyerekekkel arra a 10 napra, amíg ő nem lesz otthon, de hamar kiderül, hogy ez édes kevés lesz Antoione boldogulásához.


Dark Waters (2019)

Dark Waters
Sötét vizeken
(Todd Haynes)
amerikai dráma, életrajzi film, thriller, történelmi film

Az ügyvéd pert indít egy vegyipari vállat ellen, amely régóta szennyezi a környezetet.


La Gomera (2019)

La Gomera
A hegyek szigete
(Corneliu Porumboiu)
francia-német-román-svéd vígjáték

A film hősei, köztük egy korrupt zsaru ősi füttynyelvet tanulnak meg, hogy egymással kommunikálhassanak egy olyan világban, ahol mindent és mindenkit könnyedén le lehet hallgatni. Az egymásban sem bízó szövetségesek célja olyan elrejtett pénz megtalálása, amiért sokan akár ölnének is.


The Invisible Man (2020)

The Invisible Man
A láthatatlan ember
(Leigh Whannell)
amerikai-ausztrál horror, sci-fi, thriller

Cecilia Kass egy erőszakos kapcsolat csapdájában vergődik egy gazdag és briliáns tudóssal, de egyszer csak úgy dönt, hogy megszökik éjnek évadján, és elrejtőzik. Tervében segítségére van a nővére, egy gyerekkori barát és annak tinédzser lánya. Ám amikor Cecilia erőszakos exe öngyilkosságot követ el, és hatalmas vagyonának egy jelentős részét feleségére hagyja, Cecilia arra gyanakszik, hogy élettársa halála csak színjáték volt. Amikor a hátborzongató események sora halálos fordulatot vesz, és szerettei életét veszélyezteti, Cecilia elméje kezd megbomlani, miközben kétségbeesetten próbálja bizonyítani, hogy kísérti őt valaki, akit senki sem lát...


Zárójelentés (2020)

Zárójelentés
Final Report
(Szabó István)
magyar dráma

Stephanus professzor elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként kezd dolgozni. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.


Február 20.

Gospod postoi, imeto i' e Petrunija (2019)

Gospod postoi, imeto i' e Petrunija
Isten létezik, és Petrunijának hívják
(Teona Strugar Mitevska)
belga-francia-horvát-macedón-szlovén dráma

Macedóniában minden januárban egy főpap egy kis keresztet dob a vízbe, és úgy tartják, hogy az az ember, aki megtalálja, szerencsés és gazdag lesz.


It Must Be Heaven (2019)

It Must Be Heaven
A mennyországnak kell lennie
(Elia Suleiman)
francia-kanadai-katari-német-palesztín-török vígjáték

A filmes Elia Suleiman különböző városokba utazgat, és párhuzamokat keres és talál a saját palesztin hazájához.


Selvmordsturisten (2019)

Selvmordsturisten
Öngyilkos túra
(Jonas Alexander Arnby)
dán-német-norvég dráma

Max biztosítási nyomozó, aki egy bizonyos Arthur nevezetű férfi eltűnését vizsgálja. A megbízás a világtól elzárt Aurora Hotelbe vezeti, amely az öngyilkosságra hajlamos embereknek igyekszik segítséget nyújtani különleges módszerekkel. Max hamarosan elkezdi megkérdőjelezni a körülötte lévő valóságot. Vajon az egyetlen kiút a halál?


The Call of the Wild (2020)

The Call of the Wild
A vadon hívó szava
(Chris Sanders)
amerikai dráma, kalandfilm

Buck, az imádnivaló kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon zord vadonjában találja magát az 1890-es évek aranyláza idején. A postaszánt húzó kutyacsapat legújabb tagjaként – majd később vezéreként – Buck élete kalandját éli át, s végül megleli valódi helyét a világban, midőn a maga ura lesz.


Wasp Network (2019)

Wasp Network
Wasp Network - Az ellenállók
(Olivier Assayas)
belga-brazil-francia-spanyol thriller

Havanna, a kilencvenes évek eleje. A pilótaként dolgozó René González ellop egy repülőgépet, és elrepül Kubából, maga mögött hagyva szeretett feleségét és lányát. Miamiban kezd új életet, de nemsokára más kubai disszidensek követik, és szép lassan kialakítanak egy kémhálózatot. Azt tűzik ki küldetésük céljául, hogy épüljenek be az erőszakos, Castro-ellenes szervezetekbe, amelyek a sziget elleni terrortámadásokért felelősek.


Február 13.

Aïlo: Une odyssée en Laponie (2018)

Aïlo: Une odyssée en Laponie
Ailo: Egy kis rénszarvas nagy utazása
(Guillaume Maidatchevsky)
finn-francia kalandfilm

Ailo felnőtté válásának története szívhez szólóan igaz mese Lappföld lélegzetelállító, varázslatos vidékéről.


Dem Horizont so nah (2019)

Dem Horizont so nah
Közel a horizonthoz
(Tim Trachte)
német dráma, szerelmi történet

Egy nagy szerelem romantikus története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog találkozni. Nem sejti, hogy ez a találkozás az egész világképét meg fogja változtatni. És főleg azt nem sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése előtt fog állni… Történet egy olyan életről, amely derűlátás, remény és félelem között ingadozik. Nyitottan, őszintén és tág rálátással számol be a múlt eseményeiről, és közben nem egy tabutémát érint.


Fantasy Island (2020)

Fantasy Island
A vágyak szigete
(Jeff Wadlow)
amerikai fantasy, horror, kalandfilm, vígjáték

Valahol a Csendes-óceán egy elhagyott részén egy különleges intézmény működik egy csodálatos szigeten. Az itt dolgozóknak csupán egy feladatuk van: hogy aki a szigetre jön, annak megvalósuljon élete legelérhetetlenebb, legcsodásabb, legmerészebb álma. Mindenki csupán egyetlen lehetőséget kap, de aki eljut ide, az nem marad ki abból, amire vágyik – nincs határ, nincs korlát, nincs szabály. A szigetet egy titokzatos tudós vezeti, aki minden érkezőhöz egyformán kedves, ám végül, mindenkivel egyformán szigorú.


Little Joe (2019)

Little Joe
A boldogságvirág
(Jessica Hausner)
angol-német-osztrák dráma, sci-fi

Alice egyedülálló anyaként neveli fiát, míg csoportvezetőként dolgozik egy növénynemesítő cégnél. Éppen egy nagyon különleges virágon kísérleteznek, amely nemcsak szépsége, de jótékony hatása miatt is ragyogó bevételekkel kecsegtet a nemzetközi piacon. Ha megfelelő hőmérsékleten tartjuk, gondosan öntözzük és még beszélünk is hozzá, a virág képes boldoggá tenni a környezetét. A szabályokat megszegve Alice hazavisz egy példányt és fiának, Janónak ajándékozza. A növényt közösen Jancsikának keresztelik, ám ekkor még nem sejtik, hogy a növény illatának rejtélyes mellékhatásai is lehetnek.


Sonic the Hedgehog (2020)

Sonic the Hedgehog
Sonic, a sündisznó
(Jeff Fowler)
amerikai-japán-kanadai akciófilm, animáció, fantasy, kalandfilm, sci-fi

A Green Hills vidék városának rendőre segíti Sonic menekülését a kormány elől, amikor el akarják fogni.


Tékasztorik 2. (2020)

Tékasztorik 2.
 
(Czupi Kála, Martin Csaba)
magyar vígjáték

Viki az első részben megtalálta a szerelmet, de nem minden happy end tart örökké. Feri félrelép, amit Viki nem bocsát meg. Egy másik fontos fordulópont is eljön az életében: a videótéka végleg bezár. Így nemcsak a magánéletét, hanem szakmai pályafutását is gatyába kell ráznia. A tékás történetekből blogolni kezd, amit játékfilmként is el tud képzelni, de valamiből meg is kellene élnie. Mindent tudó barátnői folyamatosan igyekeznek megoldani az életét, és egy valamit jól csinálnak; bejuttatják Vikit egy menő reklámügynökséghez, ahol szövegíró lesz. Betoppan a siker és egy új munkatárs is, Szabi, aki miatt Viki feladja jelenlegi szerelmi kapcsolatát a somlóival. Elhatározza, hogy lefogy. De vajon erre van szüksége a kiszemelt férfinak?