Filmbemutatók

November 23.

A Viszkis (2017)

A Viszkis
The Whiskey Bandit
(Antal Nimród)
magyar akciófilm, életrajzi film, krimi

Ambrus Attila félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője… míg rá nem jön, miben jó igazán. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének. De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával…


Coco (2017)

Coco
 
(Adrian Molina, Lee Unkrich)
amerikai animáció, dráma, fantasy, kalandfilm, vígjáték, zenés film

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.


Escape Room (2017)

Escape Room
Szabadulószoba
(Will Wernick)
amerikai thriller

A hat fős baráti társaság egy játékkal teszteli tudását, ám a dolog sötét fodulatot vesz.


Férfikor (2017)

Férfikor
Manhood
(Politzer Péter)
magyar dráma

A 91 éves fotóművész és lemezhamisító, Dezső élete gazdag szövetének utolsó szálait szövögeti. Frank, a negyvenes nagybőgős pont akkor veszíti el a lakáskulcsait, amikor a legnagyobb szüksége lenne rájuk. A kamasz Samunak pedig váratlanul egy hétig egyedül kell szembenéznie a iskola, a barátság a és szerelem kihívásaival.


Insyriated (2017)

Insyriated
Volt egyszer egy Szíria
(Philippe Van Leeuw)
belga-francia-libanoni dráma, háborús film

A rommá lőtt szíriai nagyvárosok képével nap mint nap találkozunk a híradásokban, de vajon mi van a romok mögött? Phillippe Van Leeuw végtelenségig feszített dramaturgiájú filmjében megmutatja a világnak, hogyan élnek most hazájukban a szíriaiak. A film főszereplője egy anya, aki családjával damaszkuszi lakásukban rettegve várja a holnapot, miközben odakinn polgárháború dúl.


Olaf's Frozen Adventure (2017)

Olaf's Frozen Adventure
Olaf karácsonyi kalandja
(Kevin Deters, Stevie Wermers)
amerikai animáció, fantasy, musical, rövidfilm, vígjáték

Olaf, Svennel karöltve, segít Annának és Elzának karácsonyi hagyományt találni.


Seven Sisters (2017)

Seven Sisters
Hét nővér
(Tommy Wirkola)
amerikai-angol-belga-francia akciófilm, dráma, kalandfilm, sci-fi, thriller

Egy olyan világban, ahol a túlnépesedés miatt egy párnak csak egy gyermeke lehet, egy közösség fellázad és a kormány rendelkezései elleni harcba kezd.


November 16.

120 battements par minute (2017)

120 battements par minute
120 dobbanás percenként
(Robin Campillo)
francia dráma

120 dobbanás: ennyit ver átlagosan percenként a szív. A megtörtént eseményeket feldolgozó 120 dobbanás percenként a kilencvenes évek elején játszódik, amikor már évek óta szedte a HIV vírus és az AIDS az áldozatait. Aktivisták egy csoportja elhatározza, hogy felrázza a közvélemény közönyét a betegséggel szemben, s felhívja a figyelmet a különbözőségekre és azok fontosságára. A fiatalok az eszközökkel és célokkal kapcsolatban azonban nincsenek egyetértésben. Vannak közöttük radikális gondolkodásúak, mások pedig inkább mértékletességet hirdetnének. Az AIDS azonban kérlelhetetlenül szedi áldozatait, s többeknek nincs ideje egy lassan kibontakozó mozgalomra. A 120 dobbanás percenként a szerelem, a remény, az összefogás filmje, valamint az életé, ami erősebb a halálnál.


Brimstone (2016)

Brimstone
Megtorlás
(Martin Koolhoven)
francia-holland thriller, western

Mikor az új tiszteletes megjelenik a városban, Liz kénytelen rádöbbenni, hogy ő és családja nagy veszélyben van.


Happy Death Day (2017)

Happy Death Day
Boldog halálnapot!
(Christopher Landon)
amerikai horror, thriller

Tree-nek újra és újra át kell élnie halála napját, egészen addig, amíg rá nem jön, ki akarja megölni és miért.


Justice League (2017)

Justice League
Az Igazság Ligája
(Zack Snyder)
amerikai akciófilm, fantasy, kalandfilm, sci-fi

Superman önfeláldozó cselekedete után Bruce Wayne emberiségbe vetett hite visszatért, azonban újdonsült szövetségesével, Diana Prince-szel újabb és nagyobb fenyegetéssel kell szembenéznie. Batmannek és Wonder Womannek gyorsan kell cselekednie, és össze kell toborozniuk egy különleges, emberfeletti képességekkel rendelkező csapatot. Úgy tűnik, hiába az olyan hősök, mint Aquaman, Kiborg, Flash, Batman és Wonder Woman, talán már túl késő, hogy gátat szabjanak a bolygó pusztulását fenyegető eseményeknek.


Lumière! (2016)

Lumière!
 
(Thierry Frémaux)
francia dokumentumfilm

Utazás a filmművészet megteremtőinek univerzumába: a Lumière-fivérek által forgatott felvételek fennmaradt képkockáit a cannes-i filmfesztivál igazgatója, Thierry Frémaux állította össze egyetlen filmalkotássá. Az archív felvételek hátterében Frémaux páratlan szenvedéllyel és humorral mesél a modern kor hajnalának világáról és Franciaországáról, valamint a mozgókép megszületéséről.


Madame (2017)

Madame
 
(Amanda Sthers)
francia dráma, vígjáték

A lassacskán hanyatló házasságban élő Anne és Bob egyébként rendkívül gazdag, jómódú és jó kapcsolatokkal rendelkezik. Anne és Bob úgy döntenek, hogy Párizsba költöznek egy romantikus rezidenciába. Az egyik este vacsoravendégeket várnak, amikor kiderül, hogy 13 vendég jön. Anne pánikba esik, a 13-as szám rossz ómen, ezért megkéri a szobalányt, hogy öltözzön fel a vacsorához, ahol majd magát spanyol nemesnek fogja kiadni magát. Maria nagyon élvezi a fényűző vacsorát, csakhogy némi bor hatására alaposan az ujja köré tekeri az egyik brit brókert. Anne természetes kiborul a dologtól, egész Párizson keresztül kergeti Mariát, hogy tisztázza a dolgokat...


November 9.

A Bad Mom's Christmas (2017)

A Bad Mom's Christmas
Rossz anyák karácsonya
(Jon Lucas, Scott Moore)
amerikai vígjáték

Amy, Carla és Kiki nem csak a szokásos karácsonyi hajtással kell, hogy szembenézzen, mivel ezúttal a három rossz anya édesanya is meglátogatja őket az ünnepek alkalmából.


Django (2017)

Django
 
(Etienne Comar)
francia életrajzi film

A legendás gitáros és zeneszerző, Django Reinhardt a német megszállás alatt álló Franciaországban sikerei és pályája csúcsán van, amikor a náci rasszizmus fenyegetése miatt súlyos döntések meghozatalára kényszerül.


Mein Blind Date mit dem Leben (2017)

Mein Blind Date mit dem Leben
Vakrandim az élettel
(Marc Rothemund)
német dráma, életrajzi film, vígjáték

Egy becsvágyó fiatalember mindenképpen szeretne álláshoz jutni egy müncheni luxushotelben, ám tervét beárnyékolja, hogy erősen látáskárosult.


Murder on the Orient Express (2017)

Murder on the Orient Express
Gyilkosság az Orient expresszen
(Kenneth Branagh)
amerikai-máltai dráma, krimi

Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap.


Rodin (2017)

Rodin
Rodin - Az alkotó
(Jacques Doillon)
belga-francia dráma, életrajzi film, szerelmi történet

Auguste Rodin autodidakta és forradalmi szobrász, korának legkiemelkedőbb alakja. Viharos kapcsolata alakul ki Camille Claudellel.


The Big Sick (2017)

The Big Sick
Rögtönzött szerelem
(Michael Showalter)
amerikai dráma, szerelmi történet, vígjáték

Az újdonsült párnak meg kell küzdenie azokkal a problémákkal, amelyek a kulturális különbségekből fakadnak.