Filmbemutatók

Április 27.

6.9 pe scara Richter (2016)

6.9 pe scara Richter
6,9 a Richter-skálán
(Nae Caranfil)
bolgár-magyar-román vígjáték

Tony egy lassan középkorúvá érő, gyermektelen színész. Feleségével, Kittyvel való kapcsolata leginkább unalmasnak mondható, amit legfeljebb Tony földrengésektől való irracionális félelme tud feldobni. Egy Tony számára új műfaj, egy musical bemutatójára készülnek egy bukaresti színházban, közben új házba költöznek hisztis, féltékenykedő nejével, amikor felbukkan az orosz repülőgépről, Antonovról elnevezett Tony apja, akivel nem találkozott ötéves kora óta. A saját érzelmi nyomorába beüszkösödött színész állóvizét alaposan felkavarja a bonviván, 65 éves kora létére is nagy kujon apuka, aki egy másodéves egyetemi hallgató kislányt fűzöget éppen.


A tökéletes gyilkos (2017)

A tökéletes gyilkos
 
(Pacskovszky József)
magyar dráma, krimi, thriller

Kamenár, a gyilkossági csoport nyomozója nem találja helyét lánya halála után. Feleségével megromlott a viszonya, ő pedig a munkájába menekül. Amikor brutális bűntény helyszínére hívják, azonnal kiderül, hogy Petrát, a gyanúsítottat ő is jól ismeri: lánya legjobb barátnője, egyben feltételezett gyilkosa. A bosszú lehetőségével Kamenár élete új értelmet nyer.


Lengemesék (2017)

Lengemesék
 
(Pálfi Zsolt)
magyar animáció

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja.


Paris pieds nus (2016)

Paris pieds nus
Elveszve Párizsban
(Dominique Abel, Fiona Gordon)
belga-francia vígjáték

Fiona egy nap levelet kap Párizsban élő nagynénjétől, amiben a rég nem látott rokon arra kéri, segítsen neki, mert öregek otthonába akarják dugni. A fiatal lány rögtön a segítségére siet, ám a nyüzsgő Párizs korántsem olyan, mint a csendes kis falu, ahonnan ő jött. Szerencséjére egy kedves idegen a segítségére lesz, hogy felvegye a város ritmusát, és megtalálja nagynénjét.


Safari (2016)

Safari
Szafari
(Ulrich Seidl)
osztrák dokumentumfilm

Dokumentumfilm az Afrikában vadászgató osztrákokról.


The Bye Bye Man (2017)

The Bye Bye Man
Bye Bye Man - A rettegés neve
(Stacy Title)
amerikai horror, thriller

Három főiskolás egy a kampuszon kívül eső régi házba költözik, ahol csakhamar szabadjára eresztenek egy természetfeletti lényt, amit a Bye Bye Manként ismernek.


The Circle (2017)

The Circle
A Kör
(James Ponsoldt)
amerikai-egyesült arab emírségekbeli dráma, sci-fi, thriller

Egy fiatal nő új állást kap a Circle nevű technológiai cégóriásnál, s hamarosan egy titokzatos férfi hatása alá kerül.


Április 20.

1945 (2017)

1945
 
(Török Ferenc)
magyar dráma

1945 augusztusának egyetlen napján játszódik Török Ferenc filmje, melynek témája a második világháború utáni újrakezdés a vidéki Magyarországon. Szántó T. Gábor novellájának filmes feldolgozásában.


Alibi.com (2017)

Alibi.com
 
(Philippe Lacheau)
francia vígjáték

Néha minden pénzt megér egy alibi, amivel sikeresen leplezhetjük kettős életünket. Hála Augustinnek a lelkes és bevállalós üzlettársnak, Medhinek a fura új alkalmazottnak, Greg alibigyáros startupja óriási siker. És ki gondolna, hogy a cégnek hála, még álmai nőjét is megismeri. Egy gond van csak Flóval: utálja a hazugságot. Amikor kapcsolatuk komolyra fordul, akkor derül ki: Flo apja történetesen az alibi.com rendszeres megrendelője.


Desierto (2015)

Desierto
Desierto - Az ördög országútja
(Jonás Cuarón)
francia-mexikói dráma, thriller

Egy csapat illegális mexikói bevándorló egy önjelölt, rasszista határőrrel szembesül az Egyesült Államok határán.


Get Out (2017)

Get Out
Tűnj el!
(Jordan Peele)
amerikai horror

Egy fiatal afroamerikai fiú ellátogat fehér barátnője családjának titokzatos birtokára.


Réparer les vivants (2016)

Réparer les vivants
Szívvel-lélekkel
(Katell Quillévéré)
belga-francia dráma

Három fiatal szörfözik felszabadultan a háborgó francia óceánon. Néhány órával később a hazaúton baleset történik. A tizenévest Simont a Le Havre-i kórházba szállítják, de hamar kiderül, hogy élete már csak illúzió: szüleinek döntést kell hoznia. Eközben Párizsban egy középkorú asszony szervátültetésre vár, hogy új esélyt kaphasson az élettől.


Unforgettable (2017)

Unforgettable
Öldöklő szerelem
(Denise Di Novi)
amerikai thriller

Egy mentálisan labilis nő pokollá teszi exférje újdonsült feleségének életét.


Április 13.

American Pastoral (2016)

American Pastoral
Amerikai pasztorál
(Ewan McGregor)
amerikai dráma

Meddig bízzon meg egy szülő a gyerekében? És mi az, amit még megbocsáthat neki? Seymour az amerikai álom egy egykor a gimnáziumi focicsapat sztárja volt, a helyi szépségkirálynőt vette feleségül, és az álompárnak hamarosan gyönyörű kislánya született, Meredith. Seymour mintaszerű és irigylésre méltó élete akkor vesz drámai fordulatot, amikor Meredith csatlakozik egy radikális csoporthoz, amely a vietnami háború elleni tiltakozásként a terrorizmustól sem riad vissza. Amikor a kisváros postahivatalát a postamesterrel együtt felrobbantják és Meredith eltűnik, az FBI a lányt teszi felelőssé. Seymour persze nem tudja elfogadni az egyértelműnek tűnő látszatot és magánnyomozásba kezd Meredith után.


Die Häschenschule: Jagd nach dem goldenen Ei (2017)

Die Häschenschule: Jagd nach dem goldenen Ei
Nyuszi suli: Az aranytojás őrzői
(Ute von Münchow-Pohl)
német animáció

Max egy fiatalkorú bolti tolvaj, aki egy régivágású iskolába kerül. Itt megismer egy aranyos nyuszilányt, Emmyt. Max a suliban új képességekre tesz szert, még egy ravasz rókacsaládnak is túl jár az eszén, de legfontosabb, hogy megtanulja, mi is az igaz barátság.


L'empereur (2017)

L'empereur
Pingvinek vándorlása 2.
(Luc Jacquet)
francia dokumentumfilm

A dokumentumfilm a császárpingvinek vándorlását követi nyomon a Déli-sarkon.


Marguerite et Julien (2015)

Marguerite et Julien
Örök szerelem - Marguerite és Julien
(Valérie Donzelli)
francia dráma

Lord de Tourlaville gyermekei kiskoruktól fogva szerelmesek egymásba, de ahogy felnőnek, úgy válik ártatlan játékból botrányos kapcsolattá ez a szerelem, így Julien és Marguerite nem tehet mást, mint megszökni a megvető tekintetek elől...


The Boss Baby (2017)

The Boss Baby
Bébi úr
(Tom McGrath)
amerikai animáció, vígjáték

Az öltönyös-aktatáskás kisbaba kénytelen összefogni hét éves bátyjával, hogy megállítsanak egy nagyvállalati vezetőt ördögi tervének végrehajtásában.


The Fate of the Furious (2017)

The Fate of the Furious
Halálos iramban 8.
(F. Gary Gray)
amerikai akciófilm, krimi, thriller

A halálos iramú csapat szétszéledt és igyekszik normális életet élni. Dom és Letty mézesheteiket töltik, ám egy rejtélyes nő hatására Dom elárulja valódi és képletes családját és olyan útra lép, amiről talán sosem tud visszafordulni.