Filmbemutatók

December 12.

Black Christmas (2019)

Black Christmas
Fekete karácsony
(Sophia Takal)
amerikai-új-zélandi horror, thriller

A Hawthorne Főiskola az ünnepekre elcsendesedik. A diáklányokat egymás után öli meg a kampuszon egy ismeretlen tettes. De a gyilkos hamarosan ráébred, hogy ebben a generációban a fiatal nők nem hajlandók passzív áldozatok lenni, és készen állnak a végsőkig tartó küzdelemre.


Ermitage. Il potere dell'arte (2019)

Ermitage. Il potere dell'arte
Ermitázs: A művészet ereje
(Michele Mally)
olasz dokumentumfilm

Feltárulnak a szentpétervári intézmény mindennapjai, kilépve az „itt és most” korlátai közül, átívelve több mint két és fél évszázad történetét. A lenyűgöző épületegyüttes a világ leggazdagabb festménygyűjteményével büszkélkedhet. Szentpétervár városa és az Ermitázs mindig is nemzetközi művészek, építészek és értelmiségiek találkozóhelye volt: a hely, ahol művészet és kultúra egymásra találhatott.


Joyeuse retraite! (2019)

Joyeuse retraite!
Családból is megárt a sok
(Fabrice Bracq)
francia vígjáték

Marilou és Philippe végre elérte a korkedvezményes nyugdíj időpontját, és már alig várják, hogy kettesben Portugáliába költözzenek. Végre eljöttek a nyugodt, idilli nyugdíjas évek, amikor több idejük lesz magukra. Legalábbis ők így gondolták. Csak eggyel nem számoltak: a minduntalan szívességet és az idejüket kérő családtagjaikkal. Hol a lányuk válik, hol az unokákra kell vigyázni, vagy értük menni az iskolába, tanfolyamra, szakkörre. A család pedig egyre újabb és újabb feladatokat oszt a hirtelen időmilliomossá váló nagyszülőknek, akiknek egyre furfangosabb kifogásokat kell kitalálniuk, hogy ne mindig hozzájuk forduljanak segítségért. A portugál aranyévek pedig minden telefonhívással és csöngetéssel egyre messzebbre kerülnek.


Jumanji: The Next Level (2019)

Jumanji: The Next Level
Jumanji: A következö szint
(Jake Kasdan)
amerikai akciófilm, fantasy, kalandfilm, vígjáték

A játék, amely beszippantja fantáziavilágába a játékosait, még működik. A régi barátok akaratuk ellenére visszakerülnek a következő pályára… de a felállás már egészen más, mint legutóbb. Miután Spencert beszippantja a program, három régi haverja természetesen kötelességének érzi, hogy megpróbálja kimenteni. Azt hiszik, az ismerős terepen könnyen boldogulnak majd, de nem számolnak vele, hogy néhány új játékos mindent megváltoztathat. Spencer nagyapja és annak nyugdíjas haverja is követi őket. Az avatárok összekeverednek, a tétek nőnek, a dzsungel helyett behavazott hegyeken és forró sivatagban kell megoldaniuk a feladatot, ráadásul már a startvonalnál kiderül: ezúttal egy játékos nem kerülhet ki élve Jumanjiból…


The Aeronauts (2019)

The Aeronauts
Léghajósok
(Tom Harper (III))
amerikai-angol akciófilm, életrajzi film, kalandfilm

1862-ben a fenegyerek léghajós, Amelia Wren összeáll az úttörő meteorológussal, James Glaisherrel, hogy bővítse az emberiség ismereteit az időjárásról, és magasabbra repüljön, mint előtte bárki a történelemben. Miközben folyamatosan rekordokat döntenek és újabb és újabb tudományos felfedezést tesznek, utazásuk a létezés legvégső határára hozzásegíti a furcsa párt, hogy végül megtalálják helyüket a világban, melyet már messze maguk mögött hagytak. Fizikai és érzelmi kihívásokkal teli útjuk során az egyre ritkuló levegőben a felemelkedés a túlélésért való küzdelemmé válik.


The Two Popes (2019)

The Two Popes
A két pápa
(Fernando Meirelles)
amerikai-angol-argentin-olasz dráma

Vatikán falai között a konzervatív Benedek pápának és a reformista Ferenc pápának közös megoldást kell találnia a katolikus egyház új ösvényre való tereléséhez...


December 5.

Arctic Justice (2019)

Arctic Justice
Sarkvidéki akció
(Aaron Woodley)
amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animáció, kalandfilm

Az ifjú sarki róka, Fürge amilyen apró olyan hatalmas álmot dédelget kiskora óta: a Villám Futárszolgálat híres szánhúzó kutyáival együtt akarja kézbesíteni a különleges postai küldeményeket az Északi-sark lakóinak. Egyelőre még csak a postázóban pakolgatja a csomagokat, de ami késik, az nem múlik. Hogy bebizonyítsa rátermettségét a futárságra, főnöke tudta nélkül titokban kézbesít egy csomagot. De ekkor a mit sem sejtő ifjú titán belebotlik a gonosz, mindenre elszánt Otto von Walrusba, a nagydarab rozmárba, aki nem kisebb ördögi tervet eszelt ki, mint a sarkvidék felolvasztása.


Elliot the Littlest Reindeer (2018)

Elliot the Littlest Reindeer
Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa
(Jennifer Westcott)
kanadai animáció

Mikor a Mikulás hűséges szánhúzója, Villám visszavonul, új szánhúzóra van szükség. Pamacs, az apró kis lovacska eltökélt, Ő is szánhúzó rénszarvas szeretne lenni.


Gisaengchung (2019)

Gisaengchung
Élősködők
(Bong Joon-ho)
dél-koreai dráma, thriller, vígjáték

Ki-taek családja igazi semmirekellőkből áll. Ők mindig a könnyebbik utat választják – bármit megtesznek, csak dolgozni ne kelljen. Irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul.


Seveled (2019)

Seveled
 
(Orosz Dénes)
magyar szerelmi történet, vígjáték

Elsőre jó ötletnek látszott. Gergő, a csajozógép filmkritikus szeretne beteg édesanyja kedvében járni, és a jó ügy érdekében hazudik egy nagyot. Csak egyetlen egyet: beviszi hozzá a kórházba a szomszédját, a nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, akinek van egy nagy előnye: öt hónapos terhes. Az unokamániás anyuka boldogan látja, hogy a fia révbe ért, elbúcsúzik mindenkitől – és meggyógyul. Ettől kezdve Gergő és Saci kénytelen újabb és újabb hazugságokkal tartani a frontot. Bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a „nagyi”, úgy tesznek, mintha boldog, fiatal pár volnának. Az átverések persze sosem tökéletesek, és a bonyodalom Saci pocakjával együtt terebélyesedik: pedig előbb-utóbb meg kell születnie a megoldásnak.


Tel Aviv on Fire (2018)

Tel Aviv on Fire
Tel Avivban minden megtörténhet
(Sameh Zoabi)
belga-francia-izraeli-luxemburgi vígjáték

A fiatal és tapasztalatlan palesztin férfi, Szalam egy izraeli katonával való véletlen találkozás után nem várt esélyt kap: az ország egyik legnépszerűbb szappanoperájának írójaként szerződteti egy neves tévécsatorna. Alkotói pályája egyre magasabbra ível, egy idő után azonban összetűzésbe kerül a sorozat finanszírozóival a történet befejezése miatt. Szalam alkotói és emberi válságba kerül…


They Shall Not Grow Old (2018)

They Shall Not Grow Old
Akik már nem öregszenek meg
(Peter Jackson)
angol-új-zélandi dokumentumfilm, háborús film, történelmi film

Peter Jackson szerelemprojektje ez a történelmi dokumentumfilm, melynek különlegessége, hogy az eredeti első világháborús archív felvételeket újraszínezve és azokat restaurálva mutatja be, melyet első világháborús veteránok interjúi kísérnek.


November 28.

A Rainy Day in New York (2019)

A Rainy Day in New York
Egy esős nap New Yorkban
(Woody Allen)
amerikai vígjáték

Két fiatal érkezik New Yorkba egy hétvégére, ahol elég pocsék időjárás és egy sor kaland várja őket.


Charlie's Angels (2019)

Charlie's Angels
Charlie angyalai
(Elizabeth Banks)
amerikai akciófilm, kalandfilm, vígjáték

Három angyal vigyáz a világra. Nincs szárnyuk, és nem fehér ruhában énekelgetnek: hanem gyorsak, vadak, veszélyesek – és nagyon dögösek. És mindannyian Charlie Townsend alkalmazásában állnak. Az elmúlt évtizedekben Charlie, a titokzatos főnök detektívügynöksége nagyra nőtt: már az egész világon vállnak felderítő- és őrző-védő munkát – és így persze a megbízók is nagyon sokfélék lettek. Sabina és Jane, két különlegesen kiképzett nő és a hozzájuk csatlakozó Elena az egyik külföldi akciókra szervezett egység tagja. Erő, ész, kacérság és humor a fegyverük – és nem félnek használni.


Dino King 3D: Journey to Fire Mountain (2018)

Dino King 3D: Journey to Fire Mountain
Dinó király 3D: Út a tűzhegyre
(Sang-Ho Han)
dél-koreai-kínai akciófilm, animáció, kalandfilm

Akciódús családi kalandfilm, mely egyesíti önmagában a Dinoszauruszok, a Föld urai realizmusát a Némó nyomában bájával. A történet középpontjában egy apa, Speckles és a fia, Junior áll, akik egy kegyetlen családban elvesztették a családjukat, most pedig a vidéket járják élelem, egy kis kaland és a béke reményében. Apja vigyázó szárnyai alatt Junior egyre erősebb, és talán már túlságosan magabiztos is lesz. Miután az ifjú dinoszauruszt foglyul ejtik, Speckles a keresésére indul. Az útját barátok, ellenségek és szövetségesek szegélyezik, és semmi nem állíthatja meg, hogy rábukkanjon gyermekére.


Déva (2018)

Déva
Deva
(Szőcs Petra)
magyar dráma

A román kisvárosban, Déván, Kató, az árvaházban élő tinédzser áramütést kap hajszárítás közben. Ez az esemény megváltoztatja a körülötte eddig megszokott világot. Az árvaházat villanyszerelők szállják meg, és egy új önkéntes is érkezik, Bogi személyében segíteni.


Marriage Story (2019)

Marriage Story
Házassági történet
(Noah Baumbach)
amerikai dráma

Hogy lehet egyben tartani a családot, ha a házasságnak vége? A színésznő Nicole (Scarlett Johansson) és a rendező Charlie (Adam Driver) évtizedes kapcsolatukat rúgják fel. A kezdetben baráti megegyezésnek tervezett válásból pedig véres-könnyes küzdelem lesz, ami elsősorban a kisfiuk, Henry sorsa körül bonyolódik.


Scary Stories to Tell in the Dark (2019)

Scary Stories to Tell in the Dark
Lidérces mesék éjszakája
(André Øvredal)
amerikai horror

1968-at írunk, Amerikában járunk. Szinte mindenütt a változás szele fúj, a metropoliszokban zajló felfordulásoktól távol, Mill Valley kisvárosában azonban generációk óta a Bellows család árnyéka vetül a helyiek életére. A család városszéli kúriájában élt Sarah, egy fiatal lány szörnyű titkokkal, aki gyötrelmes életét félelmetes történetek sorozatává formálta, és ezeknek nagyon is valóságos következményei lesznek egy csapat kamasz számára, akik rábukkannak Sarah könyvére.