Filmbemutatók

Május 19.

Boszorkányház (2020)

Boszorkányház
 
(Nyíri Kovács István)
magyar dráma, vígjáték

Egy dokumentumfilmes igazi kincsre bukkan: öt boszorkány él egy rózsadombi villában. A velük forgató stáb bepillantást nyer a titokban működő kommuna mindennapjaiba, ahol meglepő és vicces helyzetekben ütközik a modern fővárosi élet az évszázados hagyományokkal. De a filmesek eközben felfedeznek valami még értékesebbet: a halandóság értékét a halhatatlanok világában.


Dziewczyny z Dubaju (2021)

Dziewczyny z Dubaju
Lányok Dubajban
(Maria Sadowska)
lengyel dráma

A fiatal, ambiciózus Emi régóta a nagyvilágról, sok pénzről álmodik. A lány kihasználja a szépségében rejlő lehetőségeit és escort lányként belecsöppen egy fényűző világba.


Qu'est-ce qu'on a tous fait au Bon Dieu? (2021)

Qu'est-ce qu'on a tous fait au Bon Dieu?
Bazi nagy francia lagzik 3.
(Philippe de Chauveron)
francia vígjáték

Közeleg Marie és Claude 40. házassági évfordulója. A pár átvészelt néhány eseménydús esküvőt – lányaikat katolikus, erősen konzervatív szellemben nevelték, így amikor azok különböző vallású és etnikumú párt választottak maguknak, a meglehetősen maradi Claude katasztrófaként élte meg a menyegzőket – ám most már csak élvezni szeretnék a zavartalan nyugdíjas éveket. Azonban a lányok meglepetéssel készülnek, összehívják az egész családot, hogy megünnepeljék a neves alkalmat. És akkor kezdetét veszi az őrület...


The Doors (1991)

The Doors
Doors
(Oliver Stone)
amerikai dráma, életrajzi film, zenés film

A The Doors és zenéje legenda. A film elementáris erővel, zenében és képekben mutatja be a valóság küszöbének átlépését, az áttörést a "másik oldalra". Kábítószeres látomások, eksztatikus, botrányos színpadi fellépések, rituális szeretkezések, a tudatos és tudattalan határainak elmosódása - mindez csak egy valakinek a személyiségén átlényegítve volt lehetséges, a zenekar költő-énekesén, akit úgy hívtak: Jim Morrison...


The Godfather: Part III (1990)

The Godfather: Part III
A keresztapa 3.
(Francis Ford Coppola)
amerikai dráma, krimi, thriller

Michael Corleone egyre inkább úgy érzi, hogy családja tevékenységeit ideje lenne legalizálni. A régi típusú maffiának ugyanis mára már leáldozott. Ezért dönt úgy, hogy a szerencsejáték-iparból kiszállva inkább a tőzsde és a bankvilág irányába fordul. Így kerül kapcsolatba a Vatikán egyik bankjával is. S hamarosan olyan üzletet kötnek, ami végleg eldönti a Corleone család sorsát...


The Northman (2022)

The Northman
Az északi
(Robert Eggers)
amerikai-angol akciófilm, dráma, kalandfilm, thriller

A 10. században, Izlandon játszódó történet egy északi hercegről szól, aki bosszút akar állni apja meggyilkolásáért.


Tutankhamun: The Last Exhibition (2022)

Tutankhamun: The Last Exhibition
Tutanhamon: A legújabb kiállítás
(Ernesto Pagano)
olasz dokumentumfilm

A Tutanhamon: A legújabb kiállítás a világtörténelemben először teszi lehetővé, hogy nézők milliói közelről is szemügyre vehessék a fáraót, és átélhessék azokat a kivételes pillanatokat, amelyek során a fáraó személyes használati tárgyai és az őt a túlvilágra kísérő luxuscikkek közül mintegy 150 elkerül korábbi kiállítási helyéről, a Királyok Völgyéből, hogy a valaha szervezett legnagyobb szabású kiállításon kapjanak helyet, melyet a szó szerint „Aranyifjúnak” szenteltek.


Május 12.

Firestarter (2022)

Firestarter
Tűzgyújtó
(Keith Thomas)
amerikai dráma, horror, sci-fi, thriller

Charlie szülei, Andy és Vicky több mint egy évtizede menekülnek, hogy elrejtsék lányukat egy titokzatos szövetségi ügynökség elől, akik Charlie példátlan tűzgyújtó képességét tömegpusztító fegyverként akarják alkalmazni.


I mysi patrí do nebe (2021)

I mysi patrí do nebe
Az egér legjobb barátja
(Denisa Grimmová, Jan Bubenicek)
cseh-francia-lengyel-szlovák animáció, fantasy

Az állatok között akadnak olyan példányok, amelyek a történelem során folyton ellenségként tekintettek egymásra, ilyen például a róka és a kis egér esete. Egy szerencsétlen baleset folytán mindkét állat a mennyországban találja magát, ahol legjobb barátok lesznek. Megbeszélik, hogy ez a szoros barátság akkor is tartani fog, ha visszatérnek a Földre. Igen ám, de nem sejtik hogy ellenkező testben térnek vissza az élők közé, a róka egérként, az egér ravaszdi rókaként. Vajon így is kitart a barátságuk?


Katinka (2022)

Katinka
 
(Pálinkás Norbert)
magyar dokumentumfilm, életrajzi film

A Hosszú Katinkáról szóló hivatalos életrajzi dokumentumfilm 2020 eleje óta, több mint két évig forgott. A látványos film Hosszú Katinka portréja mellett bemutatja a tokiói olimpiára való felkészülését, az olimpiai szereplését, és az azt követő időszakba is enged bepillantást. A dokumentumfilmből megismerhetjük Katinka gyermekkorát, felnőtté válását, magánéletének és sportkarrierjének meghatározó személyiségeit, állomásait, helyszíneit.


The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)

The Unbearable Weight of Massive Talent
A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya
(Tom Gormican)
amerikai akciófilm, szatíra, vígjáték

Nic Cage, hogy kilábaljon a pénzügyi csődből, elfogad egy 1 millió dolláros ajánlatot. Csak annyit kell tennie, részt vesz egy dúsgazdag rajongója, Javi születésnapi partiján, és pár napot együtt lógnak Spanyolországban. Nic egyre jobban ráhangolódik Javira: a két cimbi - beszívva, vagy józanul - őrült kalandokba veti magát, miközben a legjobb haverokká válnak. Ám a dolgok váratlanul kaotikus fordulatot vesznek, amikor Nicet beszervezi a CIA, és Javiról kiderül, hogy egy veszélyes fegyverkereskedő. A díjnyertes színész kénytelen felnőni a feladathoz: ha meg akarja menteni szeretteit, akkor egy gigantikus alakítást kell nyújtania, mint a valaha élt legkeményebb akcióhős, aki nem retten vissza semmitől és senkitől.


Május 5.

Chickenhare and the Hamster of Darkness (2022)

Chickenhare and the Hamster of Darkness
Pipiána Hoppsz és a Sötétség Hörcsöge
(Ben Stassen, Benjamin Mousquet)
belga-francia animáció, kalandfilm, vígjáték

Pipiána Hoppsz, a félig nyuszi, félig csirke, nagyravágyó álmodozó, semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze a legendás ereklyét, a Sötétség Hörcsögét. Bár az ifjú tapsifüles még sosem járt bevetésen, és lövése sincs, milyen egy igazi vadregényes kincsvadászat, elszántan hisz benne, hogy apja, a híres nyúlkalandor nyomdokaiba léphet. Amikor Pipiána nagybátyja megszökik a börtönből, a vakmerő, ám kissé kétbalkezes fiú gondolkodás nélkül gonosz bácsikája nyomába ered, aki a Sötétség Hörcsögével akarja átvenni a hatalmat Tollandia királysága felett.


Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Doctor Strange az őrület multiverzumában
(Sam Raimi)
amerikai akciófilm, fantasy, horror, kalandfilm, sci-fi

Doctor Strange az ismeretlen felé veszi az irányt, és néhány új és régi misztikus szövetségessel az oldalán átszeli a multiverzum észbontó és veszedelmes alternatív valóságait, hogy megütközzön egy új ellenséggel.


Kaamelott - Premier volet (2021)

Kaamelott - Premier volet
Camelot - Harcok trónja
(Alexandre Astier)
francia kalandfilm, történelmi film, vígjáték

Miután elhagyta Camelot trónját, Arthur király önkéntes száműzetésbe vonult, az excaliburt pedig visszahelyezte abba a sziklába, ahonnan egykoron kiemelte. Eközben egykori barátja, Lancelot átveszi a trónt és kíméletlen hajtóvadászatot indít Arthur szövetségesei ellen. Ám a legendás király egy szép napon visszatér és kezdetét veszi a mindent eldöntő döntő harc a harcok trónjáért.


Never Rarely Sometimes Always (2020)

Never Rarely Sometimes Always
Soha, néha, mindig
(Eliza Hittman)
amerikai-angol dráma

A 17 éves Autumn egy napon felfedezi magán a terhesség jeleit, és megrémülve az ezzel járó következményektől, minden módszert igyekszik elkövetni annak érdekében, hogy megszabadítsa magát kelletlen terhétől. Fiatalkora, és nem éppen empatikus családja miatt lehetőségei korlátozottak, ráadásul otthont adó városkájában csak szülői beleegyezéssel hajthatna végre abortuszt, így miután unokatestvére, Skylar összeszedi őt a szakadék széléről, a két lány neki vág New Yorknak, hogy megoldást találjanak Autumn helyzetére, addig, amíg erre van lehetőség...


Petite leçon d'amour (2021)

Petite leçon d'amour
Kis lecke a szerelemről
(Ève Deboise)
francia-svájci szerelmi történet, vígjáték

Julie és Mathieu megismerkedésük után nem sokkal közös útra indulnak. Meg akarják akadályozni Mathieu tanítványát, aki megtalált egy nyugtalanító szerelmes levelet, nehogy valami butaságot csináljon. Mathieu kis autójában utaznak, és folyton hajbakapnak valamin. De ahogy közös kalandjaik során egyre többet megtudnak egymásról, egyre elválaszthatatlanabbá válnak.


Song of the Sea (2014)

Song of the Sea
A tenger dala
(Tomm Moore)
belga-dán-francia-ír-luxemburgi animáció, fantasy

A tenger dala csodálatos mese Benről és kishúgáról, Saoirse-ról, aki az utolsó fókatündér. A két testvér kalandos útra indul egy ősi, varázslatos legenda nyomában, hogy hazatérhessenek tengerparti otthonukba. A film az ír folklorból merített inspirációt: a mitológiai selkiek a tengerben fókaként élnek, de a szárazföldön emberré válnak.


The Godfather: Part II (1974)

The Godfather: Part II
A keresztapa 2.
(Francis Ford Coppola)
amerikai dráma, krimi, thriller

Vito Corleone halála után Michael lép apja örökébe. A férfi szerteágazó kapcsolatrendszerének felhasználásával új profilt alakít ki a családja vezette maffiának. Hamarosan azonban újabb összeütközések és árulások veszik kezdetüket, amikben az új vezetőnek helyt kell állnia. S Michael nem habozik a legveszedelmesebb fegyverekhez nyúlni, hogy hatalmát, befolyását és pénzét megtartsa, s védelmet biztosítson a családjának. Eközben az is kiderül, hogy néhai apja hogyan alapozta meg a Corleone család hírnevét.