Filmbemutatók

Június 20.

Boy Kills World (2023)

Boy Kills World
Kinyírni a világot
(Moritz Mohr)
amerikai-dél-afrikai-német akciófilm

Amikor a Fiú családtagjait meggyilkolják, egy titokzatos sámán veszi a szárnyai alá. Arra képzi ki, hogy gyermeki képzelőerejét elnyomja és a halál eszközévé váljon, hogy immár felnőttként bosszút állhasson a gyilkosokon.


Helt super (2024)

Helt super
Szuperék
(Jean-Luc Julien, Rasmus A. Sivertsen)
norvég animáció

Nem kell szuperhősnek lenned, hogy szuper légy! Hedvig apukája a város szuperhőse, azonban ezt a kislányon kívül senki más nem tudja. Ő is szeretne szuper lenni, de úgy érzi, túl ügyetlen ahhoz, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen. Mikor a város új szuperhősének nem őt, hanem unokatestvérét választják ki, aki képességeit nem jó célokra használja, Hedvignek cselekednie kell. Nagymamája segítségével talán Ő is megtalálja a szupererejét.


The Bikeriders (2023)

The Bikeriders
Motorosok
(Jeff Nichols)
amerikai dráma, krimi

Az 60-as években alapul meg a „Vandálok” nevű motorsklub az amerikai Középnyugaton, Marlon Brando A vad című filmjének hatására. A klub kezdetben a chicagói kívülállók menedéke, ám Johnny vezetésével egyre kiszámíthatatlanabbá válik, és fokozatosan mélyebbre csúszik a bűnözés világába, veszélybe sodorva ezzel a motorosok eredeti életmódját. A fiatal Bennyben lassan kételyek ébrednek a bandában betöltött szerepével kapcsolatban…


Június 13.

Inside Out 2 (2024)

Inside Out 2
Agymanók 2.
(Kelsey Mann)
amerikai-japán animáció, dráma, fantasy, kalandfilm, vígjáték

Visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Fejhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, hogy helyet kaphasson benne valami egészen váratlan: új érzelmek! Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel, vegyes érzések kezdenek kavarogni, amikor felbukkan Feszkó. Ráadásul úgy tűnik, nem egyedül van.


Io capitano (2023)

Io capitano
Én vagyok a kapitány
(Matteo Garrone)
belga-francia-olasz dráma

Két szenegáli fiatalember Dakarból Európába vezető viszontagságos útját követhetjük végig.


Sirocco et le royaume des courants d'air (2023)

Sirocco et le royaume des courants d'air
Sirocco és a szelek királysága
(Benoît Chieux)
belga-francia animáció, fantasy, kalandfilm

A történet főszereplője egy fiatal testvérpár, a 4 éves Juliette és a 8 éves Carmen, akik felfedeznek egy titkos átjárót a saját világuk és a kedvenc könyvük varázslatos univerzuma között. Macskává változva, külön utakon próbálnak kiutat keresni ebből a világból, melyben egy Selma nevű énekesnő segíti őket. A visszajutás viszont csak Siroccón, a szelek és viharok félelmetes urán keresztül lehetséges. De Sirocco vajon tényleg olyan rémisztő, mint ahogyan azt a lányok képzelik?


Június 6.

Bad Boys: Ride or Die (2024)

Bad Boys: Ride or Die
Bad Boys: Mindent vagy többet
(Adil El Arbi, Bilall Fallah)
amerikai akciófilm, kalandfilm, krimi, thriller, vígjáték

Miami legjobb kopói üldözöttekké válnak, miután a testületen belüli korrupció ügyében kezdenek nyomozni.


Je verrai toujours vos visages (2023)

Je verrai toujours vos visages
Az arcuk mindig előttem lesz
(Jeanne Herry)
francia dráma

Franciaországban 2014 óta működik a helyreállító igazságszolgáltatás rendszere, amely biztonságos körülmények között kínál lehetőséget az áldozatoknak és a bűnelkövetőknek a párbeszédre, olyan szakemberek és önkéntesek felügyelete mellett, mint Judith, Fanny vagy Michel. Nassim, Issa és Thomas, akiket erőszakos bűncselekményekért ítéltek el, Grégoire, Nawelle és Sabine, akik betörés, rablás és lopás áldozatai, továbbá Chloé, aki vérfertőző nemi erőszak áldozata, mindannyian részt vesznek ebben a programban. Útjukat harag és remény, hallgatás és beszéd, szövetségek, szívfájdalmak, valamint megbánás és újonnan megszerzett önbizalom kíséri. Az út végén pedig néha a jó útra térés...


The Watchers (2024)

The Watchers
A figyelők
(Ishana Shyamalan)
amerikai fantasy, horror, thriller

Mina valahol Írország nyugati részén eltéved egy hatalmas, alig feltérképezett erdőben. Az autója elromlik, nem tudja, hol van. Kis szerencse a sok balszerencse közt: talál egy vasbeton bunkert, ahol átmenetileg meghúzhatja magát. Mikor belép, még nem sejti, hogy ez élete leglidércesebb napjainak kezdete.