Filmbemutatók

Június 21.

Három tánc (2018)

Három tánc
Three Dances
(Halász Glória)
magyar dokumentumfilm

A Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló diákjainak három generációján, három fiú történetén keresztül tárul fel az iskolába kerüléstől a balett művésszé válásig vezető út. Miközben a diákok életben tartanak egy 600 éves műfajt, megküzdenek a családtól való elszakadással, a szigorú elvárásokkal, a fizikai és lelki fájdalommal.


Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer (2018)

Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer
Gombos Jim és Lukács, a masiniszta
(Dennis Gansel)
német fantasy, kalandfilm

Gyöngyélet Földje a világ egyik legcsodálatosabb szigetországa. Békességben élnek itt az emberek, már az a néhány, aki elfér rajta. Gyöngyélet Földje ugyanis olyan kicsi, hogy királyának, Háromnegyedtizenkettedik Alfonznak nagy gondot okoz az esetleges túlnépesedés. Egy napon egy fekete bőrű kisfiú érkezik a szigetre, s ezzel a lakosok száma az eddigi négyről ötre emelkedik! Bonyodalmak sora veszi kezdetét, végül Lukács, a masiniszta hű mozdonyával, Emmával és kis barátjával, a Gombos Jimnek elkeresztelt kisfiúval elhagyja a szigetet, hogy életük kalandja vegye kezdetét.


Love, Simon (2018)

Love, Simon
Kszi, Simon
(Greg Berlanti)
amerikai dráma, szerelmi történet, vígjáték

Mindenkinek jár az első nagy szerelem. Ám a tizenhét esztendős Simon Spier számára ez nem olyan egyszerű: családja és barátai még nem tudják, hogy meleg, ráadásul még csak nem is sejti, ki az a helyi srác, akibe online belezúgott. A két ügy megoldása egyszerre lesz számára kacagtató, rémisztő és sorsfordító.


Ocean's 8 (2018)

Ocean's 8
Ocean's 8 - Az évszázad átverése
(Gary Ross)
amerikai krimi, vígjáték

Debbie Ocean tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala - amelyen történetesen a gazember expasija is ott lesz. De egy ilyen nagy buli végrehajtásához szüksége van a tökéletes csapatra, így aztán nekiáll, hogy összeszedje a legjobbakat.


Submergence (2017)

Submergence
Merülés a szerelembe
(Wim Wenders)
amerikai dráma, szerelmi történet, thriller

Egy brit férfit, James More-t dzsihadista harcosok tartják fogva Afrika keleti partjain egy ablak nélküli szobában. Több ezer mérföldre innen Danielle Flinders mélytengeri merülésre készül. Egy évvel korábban Karácsony idején egymásba szerettek, mely mindkettőjük számára kapaszkodót jelent. A múltjuk közös, de vajon mi vár rájuk a jövőben?


Truth or Dare (2018)

Truth or Dare
Felelsz vagy mersz
(Jeff Wadlow)
amerikai horror, thriller

Egy ártatlannak induló "felelsz vagy mersz" játék halálosra fordul, amikor valaki - vagy valami - elkezdi megbüntetni azokat, akik hazudnak, vagy nem merik megtenni, amit választottak.


Június 14.

Gotti (2018)

Gotti
 
(Kevin Connolly)
amerikai dráma, életrajzi film, krimi

Egy valós eseményeken alapuló film a legendás maffiavezérről, John Gottiról és fiáról.


I Feel Pretty (2018)

I Feel Pretty
Túl szexi lány
(Abby Kohn, Marc Silverstein)
amerikai vígjáték

Renee Bennett jól tudja, milyen átlagosnak lenni egy olyan világban, amelyet a génlottó nyertesei uralnak. Miután egy balesetben beveri a fejét, arra ébred, hogy valóságos bombázó lett belőle, és bár rajta kívül senki sem látja a különbséget, hatalmas magabiztossággal kezdi élni az életét. Újonnan szerzett önbizalmának köszönhetően egyre sikeresebb lesz nemcsak a munkájában, de magánéletében is.


La ch'tite famille (2018)

La ch'tite famille
Vissza a gyökerekhez
(Dany Boon)
francia vígjáték

Valentin D dizájner árvának tünteti fel magát, mert szégyelli elárulni, hogy egy észak-franciaországi fémhulladék-kereskedő fia.


Show Dogs (2018)

Show Dogs
Kutyaparádé
(Raja Gosnell)
amerikai-angol akciófilm, kalandfilm, krimi, vígjáték

Maxnek, a rendőrkutyának felsőbb utasításra be kell épülnie a kutyaszépségverseny résztvevői közé, hogy megakadályozhasson egy súlyos katasztrófát.


Solsidan (2017)

Solsidan
Az élet napos oldala
(Felix Herngren, Måns Herngren)
svéd dráma, vígjáték

Három svéd pár mindenki számára ismerős problémákkal küzd. Válások, szerelmek, gyerek utáni vágyakozás, bizarr szülők és íratlan fürdőzési szabályok...


Június 7.

Hereditary (2018)

Hereditary
Örökség
(Ari Aster)
amerikai dráma, horror

Amikor Ellen, a Graham család matriarkája meghal, lánya családja egyre több titokzatos és rémisztő részletet fedez fel az asszony hagyatékában. Minél több dologra jönnek rá, annál inkább próbálnának szabadulni a rájuk hagyott örökségtől. Az író-rendező Ari Aster első egész estés filmje új szemszögbe helyezi a horror műfaját.


Hikari (2017)

Hikari
A naplemente ragyogása
(Naomi Kawase)
francia-japán dráma, szerelmi történet

Miszako látássérültek számára ír audionarrációt filmekhez, hogy ők is megélhessék a mozi élményét. Egy vetítésen megismerkedik Nakamorival, a világhírű fényképésszel, aki lassanként veszíti el a látását. Nakamori fotóinak segítségével Miszako úgy érzi, a saját múltjába repül vissza.


Hitler versus Picasso and the Others (2018)

Hitler versus Picasso and the Others
Hitler kontra Picasso
(Claudio Poli)
francia-német-olasz dokumentumfilm, történelmi film

A náci rezsim egyrészről a propaganda által „elfajzott művészet”-nek titulált korabeli kortárs műalkotásokat nyilvánosan megbélyegezte, betiltotta és elkobozta, másrészről a pártvezetés által preferált klasszikus és modern alkotásokat – többnyire kényszer alkalmazásával – szisztematikusan begyűjtötték. Európa-szerte több százezer műalkotást koboztak el ily módon, amelyeket titkos raktárakba rejtettek. A háború utáni évtizedekben számos festmény előkerült ugyan, de ez csupán a töredéke annak hatalmas mennyiségű elrejtett műkincsnek, amely után a nyomozás mind a mai napig zajlik.


Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Jurassic World: Fallen Kingdom
Jurassic World: Bukott birodalom
(Juan Antonio Bayona)
amerikai-spanyol akciófilm, kalandfilm, sci-fi

Visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok – és felbukkannak teljesen új fajok is, amelyek döbbenetesebbek és félelmetesebbek minden eddigi őslénynél.


The Lovers and the Despot (2016)

The Lovers and the Despot
Kim Dzsongil bemutatja
(Robert Cannan, Ross Adam)
angol dokumentumfilm, thriller

A fiatal, ambíciózus dél-koreai filmrendezőről, Szin Szangok és a gyönyörű színésznő, Cshö Unhi a háború sújtotta Dél-Koreában ismerkednek meg, szeretnek egymásba és lesznek a hetvenes évekre az ország legnépszerűbb művész-házaspárja egy sor sikeres közös filmjük révén. Ám Cshö-t 1978-ban észak-koreai titkos ügynökök rabolják el Hong Kongban, hogy Kim Dzsongil színe elé vigyék. Szin-t párja után kutatva szintén elrabolják Hong Kongban, börtönbe vetik Észak-Koreában, majd 5 év múltán Kim Dzsongil maga egyesíti őket, „udvari” filmeseinek kiáltva ki őket. Cshö és Szin rögtön a szökésüket kezdik tervezni, ám előtte még leforgatnak 17 játékfilmet, megteremtve ezzel az észak-koreai filmipart a diktátor nem kis örömére.


Tout le monde debout (2018)

Tout le monde debout
Szerelembe gurulva
(Franck Dubosc)
belga-francia szerelmi történet, vígjáték

Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó és szerepjátékos, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Miközben orvos barátja tanácsára megpróbálna leszokni minderről, hódító énje ismét felülkerekedik. Ezúttal kerekesszékesként hajt rá egy bombázóra. Egészen addig, amíg a lány be nem mutatja neki mozgássérült nővérét, Florence-ot. Ettől kezdve a szerep állandósul és Jocelyn életében megjelenik egy másfajta érzés.


Una mujer fantástica (2017)

Una mujer fantástica
Egy fantasztikus nő
(Sebastián Lelio)
amerikai-chilei-német-spanyol dráma

Marina pincérnő, éjszakánként egy bárban énekel. Amikor élettársa, a nála jóval idősebb Orlando hirtelen rosszul lesz és meghal, teljesen felborul az élete.