Legfrissebb kommentek

2024-12-12 08:17:20 Baby Reindeer (2024) / Szarvasbébi pelu (1) #12

No meglehet, h némelyeknek valóban egy kicsit erősre sikerült a korábbi megnyilvánulásom (nem éreztem úgy), viszont teljesen másra számítottam a sorozattól. Én csak egy érdekes és feszült thrillert szerettem volna nézni, amolyan Tortúra módra és nem voltam rá felkészülve, h ilyen homeopátis dolgokba és azok káros mellékhatásaiba szaladok bele. Ez szörnyen lesújtott és borzasztó csalódást okozott. Mondjuk a feszültséget azt sikerült kiváltania, csak más módon, mint ahogy szerettem volna.

A másik része az, hogy valós történetként akarja bemutatni az egészet, ahhoz képest szörnyen logikátlan és nem reális az egész, valahol hülyének akar nézni mindenkit maga körül. Közben pedig úgy lopkod máshonnan, hogy nem áll jól neki. (Joker).

És szerintem a csattanó sem volt csattanó, és gáz is lett volna, hogy ha arra hegyezi ki a történetet.

Az első rész se volt éppen filmtörténeti remekmű, de az a maga módján szórakoztató popcorn mozi volt. Ez viszont erre sem volt képes, pedig nagyon alacsonyan volt a léc.

2024-12-12 07:27:11 Stand by Me (1986) / Állj mellém! BonnyJohnny (5) #37

OFF
Kétlem, hogy Wesley Crusher karaktere tette tönkre Wil Wheaton karrierjét. Az persze biztos, hogy nem segítette. De, ha belegondolsz csak két kapitány (Shatner, Stewart) vitte sokra (Bakula már karrierrel a háta mögött csatlakozott), és három második karakter (Nimoy, Spiner és Ryan) egyáltalán valamire a teljes Star Trekből. (Mondjuk, hogy Brooks miért nem vitte többre az American History X után rejtély számomra.)
Sőt, Wheaton jól meglovagolta a geek hírnevét, így quasi ő maradt a legismertebb az említettek után.
Egyszerűen színészként ennyi van benne. Ebben a filmben is (hiába övé a főszerep) ő a legsótlanabb. Pedig az egyik Corey és Sliders gyerek sem éppen Oscar matéria.

előzmény: critixx (#36)

Mérges vagyok, mert hiába érintett meg nagyon sokszor, nevettetett meg a játékosságával, és mutatott be egy izgalmas világot, de nem használta ki teljesen a terét, meg hiába nagyon kedvelhető ez a Malac úgy általában, ha a történet előrehaladtával elkezd egyre több szexuális megjegyzést tenni egy kiskorú karakternek, ami nagyon nem oké és onnantól már elég nehéz szeretni őt (vagy legalábbis ettől elvonatkoztatni).

Viszont ez a dal gyönyörű, napok óta ezt hallgatom.

Volt már jobb is. Belépő szintű, butabiztos film sajnos, és tudom, hogy nem szép dolog ez az asszociáció, de nekem mégiscsak a színház világát juttatta eszembe, ami véleményem szerint egy szegényesebb eszköztárú, alacsonyabb nívójú ága a történetmesélésnek. Ahol erőnek erejével, intenzíven kell játszani, no meg ajánlott minden egyes réteget szövegben visszaadni, és el tudom képzelni, hogy színpadon ez akár tök jól is tud működni, viszont filmen kevésbé.

A legnagyobb filmes truváj, amit A szomszéd szoba felmutat, egy egész jópofa vágási technika, amit többször is alkalmaz, ezen az apróságon kívül irgalmatlanul kevés izgalom szorult a kivitelezésébe. Emellett elég szájbarágós, fő témáján kívül még egyéb kisebb-nagyobb társadalmi fejtegetéseket is pedzeget, de annyira direkt, hogy ihaj.

Ha én szimplán kijelentem, hogy vannak szar dolgok a világunkban, és kéne már valamit csinálni ezzel a helyzettel, azzal egyet lehet érteni, nem? Talán nem nehéz. De van-e ebben a mondatban művészeti érték? Hát nem sok.

Ezenkívül nagy fájdalom, hogy a fő témájában, ami a film gerincét adja, nekem személy szerint igazából nem mondott a világon semmit. Nem egy átgondolt, kimerítő manifesztó ez, hanem egy halovány színdarab, filmre véve. Nem is rossz a szó szoros értelmében, csak nagyon-nagyon kevés.

További kommentek...

A nap filmje

Kraven the Hunter (2024)

Kraven the Hunter (2024)
Kraven, a vadász
(J.C. Chandor)
amerikai akciófilm, kalandfilm, sci-fi

Kraven, a vadász nem gonosznak született. Igazi nemes: Kravinov néven látta meg a napvilágot; a családja 1917-ben menekül az Egyesült Államokba. Talán egy félresikerült oroszlánvadászat tehet róla, amikor a ragadozó halálos sebet ejtett rajta, és az állat vére összekeveredett az övével. Talán brutális, maffiakapcsolatokat ápoló, gyerekeit szeretet nélkül nevelő apja a hibás. De annyi biztos, hogy Kraven nem egyszerűen a fenevadak erejével, ügyességével és kegyetlenségével rendelkezik: gyors, halálos és nem ismer könyörületet. Rossz ember – ha ember még egyáltalán –, de valahol a mélyében még ott bujkál a maradék jóság. És kérdés, mi történik vele, ha találkozik egy nála is furcsább, kiszámíthatatlanabb lénnyel: Rinóval.

Korábbi napok filmjei...

Bemutatók

További bemutatók...

Legfrissebb írások

Nemrég úgy éreztem, itt az idő, hogy újra megnézzem a magyar filmgyártás eddigi legjövedelmezőbb trilógiájának első részét, amit kb. húsz éve, tizenöt-tizenhat éves koromban láttam utoljára, de már akkoriban sem értettem igazán, mi ez a nagy felhajtás körülötte. Azt gondoltam, mai fejjel már megértőbb leszek vele, mint akkoriban, de a filmet nézve kiderült, hogy még annyira sem tudom élvezni, m...

[telex.hu] Bárhogyan tudnék élni nélküled

A hogyan tudnék élni nélküled? most ismét bebizonyította, hogy ez a műfaj vagy nagyon nem megy a magyaroknak, vagy sosem azok nyúlnak hozzá, akiknek erős víziójuk lenne.

Tovább...

[filmtett.ro] Fehér erő-szakszervezet - The Order (kritika)

A The Order valós eseményeken alapuló története olyan kortárs társadalmi jelenségekre világít rá, mint a fehér felsőbbrendűség előretörése, a hatalommal való visszaélés és a szélsőségek radikalizálódása. Justin Kurzel nyomozós thrillere mégis leginkább karaktertanulmányként képes árnyalni a bevett műfaji sémákat.

További írások...

Szavazz: Brigitte Bardot ma 90 éves. Adódik a kérdés, ki emlékszik rá, és melyik filmjére a leginkább?

További szavazások...

Random idézet

Dr. Spivey: Legalább ötször tartóztatták le tettlegesség miatt. Mit tud erről mondani?
Randle Patrick McMurphy: Öt bunyó? Rocky Marciano bokszolónak 40 volt, és most milliomos.

PG

További idézetek...

Random érdekesség

A filmben Paul az első novelláskötetéről, a Nine lives-ról eredetileg azt mondja Hollynak, hogy a kritikája a Times Book Review-ban 1956. október 1-jén jelent meg. A magyar szinkronban ebből 1958. májusa lett...

További érdekességek...

A nap toplistája

Pozitív csalódás - magyarok (Tenebra)

További toplisták...