Legfrissebb kommentek

Egy nagyívű szerelmi háromszög történet, mely teljesen összekuszálódik.

2023-05-31 02:43:30 La brigade (2022) / A konyhafőnök dittike (3) #6

Erős közepes, mert nem lenne rossz az alapötlet, csak valahogy erőltetett a cselekméhy menete.

Akkor éjjel (La nuit du 12)
Asteroid City
Barátnőt felveszünk (No Hard Feelings)
Indiana Jones és a sors tárcsája (Indiana Jones and the Dial of Destiny)
Kandahár (Kandahar)
Konstrukció (Hypnotic)
Nem kapjátok meg a gyűlöletem (Vous n'aurez pas ma haine)
Szerelemmel, szenvedéllyel (Avec amour et acharnement)

2023-05-31 02:01:13 [JÁTÉK] manuva #52862

3. Veronika kettős élete

Mikor 79-ben ezt a filmet bemutatták nálunk, a szüleim beraktak minket (bátyjámat meg engem) az oviba meg a bölcsibe és rohantak a moziba. Miután végignézték, kanyarodtak is vissza, vettek még egy jegyet és megnézték még egyszer.
Valamikor a nyolcvanas években apám egy barátja szerzett egy VHS másolatot. Norvég felirattal. Apám nem bánta, hiszen a zene a lényeg.
A tripla bakelitet az évek során rommá hallgattuk, most már nálam pörög.
Amikor apu tavaly meghalt nem volt kérdés, hogy ez fog szólni a temetésén.
Ahogy az sem, hogy ezt meg kell néznünk moziban, ha már a forgalmazó volt ilyen aranyos és újból elhozta nekünk.
Anyu, a bátyám meg én. És - esküszöm - apu is ott volt velünk. Éreztem.

További kommentek...

A nap filmje

Saam gaang yi (2005)

4,0 ★★★★☆ Saam gaang yi (2005)
Extrém esetek
(Chan Fruit, Miike Takashi, Park Chan-wook)
dél-koreai-hongkongi-japán horror

Egy ázsiai kultúrákon átívelő trilógia horror filmek ismert és rutinos rendezőitől.

Korábbi napok filmjei...

Bemutatók

További bemutatók...

Legfrissebb írások

[filmtett.ro] Összeköt és elválaszt

Szilágyi Fanni első nagyjátékfilmje közel sem csak Stork Natasa bravúros alakítása miatt sikerült remekül. A Veszélyes lehet a fagyi átgondolt motívumhálóval és a remek nézőpontokkal kúszik a bőrünk alá.

Tovább...

[www.hidegnyomon.hu] A 303 egy olyan lakókocsis kaland, amit soha nem felejtesz majd el

Ez a film annyira tökéletes. Nemegyszer hatalmas mosolyt csajt az arcomra – számtalanszor nevetés kíséretében –, de közben többször meg is könnyeztem a látottakat. Nevezhetném persze nevén is a dolgokat, csak gyáva vagyok. ;) Na jó, sírtam is... De csak kicsit ám…

[hvg.hu] Jakab Juli: Az Arany Pálmát nyert rövidfilm nem magyar, hanem francia

A Cannes-i nagydíjas alkotáshoz a magyar állami filmtámogatásnak semmi köze nem volt. „Az Arany Pálma a legmagasabb elismerés, amit filmalkotóként el lehet nyerni. Tegnap este Cannes-ban a legjobb rövidfilm egy francia animáció lett. Pedig a szerzője és a fő alkotói magyarok, de úgy alakult, hogy itthon többszörösen nem tartották támogatásra méltónak” – írja a Facebookon a Napszállta és más filmek főszereplője, számos alkotás forgatókönyvírója.

További írások...

Szavazz: Melyik a kedvenc "stoner" filmed?

További szavazások...

Random idézet

Pamela Courson: You kill my duck! You kill my fucking duck!

További idézetek...

Random érdekesség

A rövidfilmben a táncos résznél, amikor graffitikat ("BAD") rajzolnak a falra, feltünik pár pillanatra Martin Scorsese fényképével egy körözési plakát (13'25") Wanted : Sacrilege (=szentségtörés) felirattal, utalván a Krisztus utolsó megkísértése körüli vitákra. A körözvényt 13'29" -nél letépik a falról.

További érdekességek...

A nap toplistája