Legfrissebb kommentek
Úgy érzem jobban sikerült a 3. rész mint a második.
Nekem jobban tetszett, hogy nem egy az egyben másoltak, mint sok másik alkotás. Nagyobb adag drámát tettek bele.
Éppen csak, de 4 csillag. Többiek elmondták itt is a lényeget.
Szerintem ez a rész erősen túl lett játszva.
Gondolom megnézték a kritikák nagy részét és a még több elvét alkalmazták. Nekem ha nem is csalódás, de visszalépés.
Nekem ez nagyon váratlanul jött. Gondolom ezért adtam rá anno nagyon magas pontszámot. Itt pedig épp elérte az 5 csillagot.
Előttem sokan, sok félét leírtak.
Én csak annyit fűznék hozzá, szerintem abszolút megéri megnézni.
1222 Aranybulla előzetes.
Ti melyik vármegyében fogjátok nézni?
Ezt így minek?
Maga az egysnittes koncepció és a megvalósítás zseniális, viszont azt érzem, hogy a feszültséget feláldozták a formanyelv oltárán. 2-3 vágás közel tökéletesre emelte volna a filmet, bár az tény, hogy akkor a lényeg veszett volna el. Az első 3/4 óra régen tapasztalt feszültséget keltett bennem.
Technikailag óriási bravúr a rendezés és le a kalappal Poppe előtt, hogy ennyire bátran és megalkuvást nem tűrően nyúlt a témához. Csak így működhet terápiás jellegként a túlélők és hozzátartozók számára.
ha csukott szemmel “nézem”, néha akár olyan is lehet, mint egy régi, igazi scooby doo rész
Eltelt egy csomó idő és még mindig nem sikerült az őshüllőket szocializálni?
Olyan kedves háziállatokra gondolok, mint a Flintstonsban Dínó...:)
Bugyuta egy film. Kár érte, mert lett volna benne potenciál: a főszereplő páros adott lett volna hozzá, de a film készítői láthatóan nem is akartak élvezhető filmet készíteni. :/
Az edzőtermi harc jelenetsor jó. :)
Ez a film nálam is 10/10-es. Finoman didaktikus, de tiszta, felemelő példázat - rá is csodálkoztam, hogy előtted még senki nem szólt hozzá.
előzmény: mimóza (#1)
*** Nincs találat ***
Két baj van ezzel a filmmel.
1. A magas elvárás, amit nem elégít ki. 2. A közelmúltbeli tinihorrorok negatívuma itt már fellelhető.
Viszont a maga szerény eszközeivel folyamatosan emeli a feszültséget, és én nem találtam benne üresjáratot, valamint ahogy fogyatkozik a szereplőgárda úgy egyre jobban erősödnek a film erényei.
Szerintem egy nagyon is alulértékelt, elfelejtett, meg nem értett műről van szó.
Igazán pozitív csalódás. Semmi extra, csak amit egy akciófilmtől elvárhatunk, elvárunk. Egyenletesen pörög, és a vége is azt hozza, ami tetszetős. Lehet hogy az alaphelyzet, a vietkong fogságból kiszabadulósdi ún. "tizenkettő egy tucat", mégse lehet unatkozni rajta. Jóféle, nem túlnyújtott, ajánlható, giccsmentes.
A helyszín, a környezet pompázatos, nagyon izgalmas lehetőségeket rejt, amiket nem sikerült kiaknázni. A szereplők, a színészek rendben vannak, a zene felejtős, a történet meg gyenge, nagyon gyenge kidolgozású. Inkább thriller, mint horror, csak kezdőknek ajánlott, bár lehet, hogy az edzett, tapasztalt rajongók is találnak benne valami különlegeset.
Jogos észrevétel. :) De hát ezt (vagyis az eredetit) kimondottan plázára írták, a fogyasztói társadalmat kritizálandó - plázazombik stb, lásd pelu hozzászólását is alább (#30).
Egyébként ez a film, ahhoz képest, hogy egy klasszikust remake-el, prímán megáll a lábán önmagában is.
előzmény: Doc (#29)
Simán kinézem belőlük, de a multiverzumok miatt végül is lényegtelen. Van másik, I mean. :D
előzmény: Szabó Dániel (#30)
Felkerült ez is HBO Maxra Első hó címmel, hála az égnek. Ebben a filmben így második megtekintés alatt nem nagyon találtam semmi túlzottan hivalkodót vagy kiragadhatót, amire azt mondhatnám, hogy "na akkor ezért vagy azért jár az ötös" - persze most már ismertem minden ingujjban rejtőző lapot. Egyszerűen csak egy nagyon kedves, bájos mese az Első hó szép és életszagú jelenetekkel, úgyhogy eszem ágában sincs bántani az ötösömet.
Tök aranyos, adjatok neki egy esélyt.
Válaszolok ide is, mert továbbgondoltam, és főleg ezt a részt:Én elsőre szinte semlegesnek éreztem ezt a kapcsolatot, de kommunikatívnak, olyan felebarátinak, résztvevőnek, egymástól tanulónak. De lehet benne más is, nem tudom, ahol a két szereplő viszonyát írod le, és végre értem magam, ezek szerint a szótáram nem jó, mert én pont ezt a szexust még megelőző, egymásba átfolyó, együtt érző, gondolkodó, még szinte egyként létező állapotot hívom szerelemnek. Nagyon jó, hogy így körüljártad azt a kapcsolódást ott, én azóta ott ragadtam, a saját a szerelemdefinícióm öltött akkor testet, legalább láttam, amit eddig csak elképzeltem, felvázoltam magamban.
előzmény: sleepingdancer (#9)
Egyszer nézhető.
A nap filmje

Minions: The Rise of Gru (2022)
Minyonok: Gru színre lép
(Brad Ableson, Kyle Balda)
amerikai
animáció, kalandfilm, vígjáték
A borzas hajú, trapézgatyás Gru kertvárosi kamasz a 70-es években. Az Álnok Hatos nevű szupergonosz szupercsoport rajongójaként tervet kovácsol, hogy elég gonosz legyen ahhoz, hogy beállhasson közéjük. Szerencsére segítsége is akad az állandóan galibát okozó hűséges minyonok személyében.
Bemutatók
Legfrissebb írások
[magyar.film.hu] Borzasztó boldog
A Borzasztó boldog a Coen testvérek legjobb filmjeinek véres szürreáliáját idézi, Genz borongósabb, véres aratásoktól mentes világa azonban hidegebb, árnyaltabb tónusokkal dolgozik, mely bár valószínűleg megakadályozza, hogy kultfilmmé váljon, a néző mégiscsak borzasztó elégedett, talán még boldog is, hogy mindezt láthatta.
[filmtett.ro] Ámokfutó gasztro-kritikusok
Bacsó Péter szemmel láthatóan gondban van a rendszerváltás óta – filmjeiben nem képes sem igazán valós képet festeni a változásokról, sem alkalmazkodni az új elvárásokhoz.
[filmtett.ro] Elvágta magát az Erőtől - Deborah Chow: Obi-Wan Kenobi
Sokadszorra nyert igazolást: a Star Wars immáron nem egyéb, mint egy gigantikus, de lélektelen szórakoztatóipari konglomerátum mostohagyereke.
Szavazz: Szerinted melyik a legfélelmetesebb szörny a filmtörténelemben?
Random idézet
Random érdekesség
Gazdag József, Almási Tamással készült interjújában említi meg a következőket: "A filmből [Puskás Hungary] kiderül az is, hogy miközben az államvédelmi rendőrség ügynökei állandóan szemmel tartották [az ún. Vándor-dosszié is erről tanúskodik], a napi hírekből igyekeztek őt kisatírozni. 1956 után még a Csodacsatár című filmet is megváltoztatták: azokat a jeleneteket, amelyekben Puskás szerepelt, újra forgatták, de már Hidegkutival."
A nap toplistája
Howard Hawks TOP 5 (BonnyJohnny)
Film | Átlag | Megjegyzés |
---|---|---|
The Big Sleep (1946) Hosszú álom |
4,3 (266) |
Howard Hawks talán az összes műfajban kipróbálta magát, de legnagyobbat szerintem a film noirban alkotott. Bogart és Bacall párosa szinte átégeti a vásznat... meg a képernyőt. Nálam dobogós film noir. |
Bringing Up Baby (1938) Párducbébi |
4,1 (108) |
Nagyszerű vígjáték, az egyik kedvencem a műfajban. Gyakorlatilag az elejétől végéig nevetni lehet. Grant és Hepburne pedig zseniálisak, mint mindig. |
His Girl Friday (1940) A pénteki barátnő |
4,1 (117) |
Talán minden idők leggyorsabban pergő filmje. Szenzációs komédia. |
To Have and Have Not (1944) Egyszer lenn, egyszer fenn |
4,0 (125) |
Talán lagymatag Casablanca utánzat, talán szimpla ujjgyakorlat mind Hawks, mind Bogart részéről, de így is mesteri film lett a végeredmény, Brennan kiváló asszisztálásával, és a gyönyörű Lauren Bacall tündöklésével. |
Scarface - The Shame of a Nation (1932) A sebhelyesarcú |
4,3 (159) |
Az egyik első gengszterfilm, és az egyik legnagyobb. Saját korában ütősebb volt, mint DePalma remake-je. |
Zseniális alkotásnak találom. Minden percét végig tudtam izgulni és vártam mi lesz a következő lépés. Nem igazán tudok negatívat írni róla.
Az átalakulása Bale-nek fantasztikus. A látvány nagyon jó. Azok a színek mai napig visszaköszönnek. (Érdekes hogy kevesen alkalmaztak, ilyen színvilágot.)
Szerintem 2004-ben ez pont egy meglepő fordulatos alkotás volt, amiben nem épp a fordulat volt a lényeg. Illetve az is csak egy kis kiegészítője volt a mozaik darabkájának. Sok múlt a színészi játékon, és az totálisan megvett. Feszülő gyomorral vártam a film végét.
Mai napig iszonyú hangulatos alkotás. Ráadásul kicsit el is lett felejtve ez a súlyosság. Tisztelet a kivételnek.