Bruce94

Tapasztalat: 2200 film
Kompetencia: 31 film
Súly: 2975
Regisztráció: 2009. július 6. (14 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 18 user

Bemutatkozás

26 éves srác vagyok Nagykanizsáról. 15 éves fejjel regisztráltam erre az oldalra, mert elegem lett a Port.hu-ból. Két dologgal büszkélkedhetem az oldalon eddig nyújtott tevékenységemet illetően: Egy időszakban én gyűjtöttem ki a legtöbb érdekességet filmekhez, valamint én követtem el az oldal történelmének két legnagyobb tárgyi tévedését. :) (A Driveban véletlenül összekevertem Albert Brooksot és Harvey Keitelt, valamint a Kaktusz virágát a romantikus filmek ősatyjának neveztem.)
Az utóbbi időben sajnos kevesebb filmet láttam, mint tizenéves fejjel, de igyekszem ezen változtatni, valamint újra aktívabb szeretnék lenni majd az oldalon.) Szabadidőmben különböző honlapoknak, és blogoknak írok, amiket azonban az oldal szabályai szerint ezeket nem fogom reklámozni. :D

Kedvencek

Rendezők: Clint Eastwood, Martin Scorsese, Roman Polański
Színészek: Al Pacino, Anthony Hopkins, Christian Bale, Robert De Niro
Műfajok: dráma, sportfilm, western
Országok: amerikai, angol
Korszakok: 2010-es évek eleje, 70-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: Nagykanizsa

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Fahrenheit 9/11
 
3 2024-03-14 3,5
(478)
Dune: Part Two
Dűne: Második rész
5 2024-03-01 4,3
(177)
Bob Marley: One Love
 
4 2024-02-26 3,7
(17)
Priscilla
 
5 2024-02-05 3,4
(38)
Poor Things
Szegény párák
5 2024-01-30 4,2
(195)
The Beekeeper
A méhész
3 2024-01-13 2,9
(53)
Semmelweis
 
4 2024-01-13 3,4
(40)
Wonka
 
4 2024-01-13 3,5
(105)
Hard to Kill
Ölve vagy halva
3 2024-01-11 3,1
(254)
Kimitachi wa dô ikiru ka
A fiú és a szürke gém
4 2024-01-05 4,2
(73)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Szeretném kérni ezt a japán anime rövidfilmet.

Out of Sight (2010)

Így látja egy vak kislány a világot, miközben keresi a kutyáját.

https://www.imdb.com/title/tt4981442/

Sziasztok!

Mivel nem találatam a Kőműves Kelemen rockballada tévéfilm-változatát, így azt szeretném kérni. A szereplők nagy része megegyezett az ősbemutatón láthatókkal, de ezt tévéfilmre írták. Az adminokra bíznám, hogy kikerül-e.

https://www.imdb.com/title/tt13850178/

https://www.youtube.com/watch?v=alPglaX7DBk&t=2s

2021-05-10 14:57:42 Rocky V (1990) / Rocky V. Bruce94 (4) #3

Nyolc-kilenc évesen láttam először az első öt Rocky-filmet amikor 2002/2003-ban az RTL Klub műsorra tűzte őket és az "Olasz csődör" hamar a kedvenc filmhősömmé vállt. Tudom, hogy egyik rész sem hibátlan, de ezen hibák fölött sokkal inkább kész vagyok szemet hunyni, mint sok másik filmnél. Valamennyi részt sokszor megnéztem és most a komplett szériát újráztam beleértve a sokak által nézhetetlennek tartott ötödiket is és azt kell mondjam, nekem ez a rész is tetszik továbbra is.

Az első két részt láttam a legtöbbször (ezt a legkevesebbszer) és ahogyan nőttem fel, egyre inkább kezdtem értékelni azt, ahogyan bemutatja Rocky közegét és ezzel együtt a filmek hangulata is megfogott. A harmadik-negyedik részben a dráma csak eszköz volt az akciódús meccsekhez és remekül elkészített tréningmontázsokhoz, ez a film viszont visszatért a korábbi vonalra és vele együtt visszatér az a Rocky is, akit a szíve miatt lehet szeretni. Ez egy nagyon emberi film. Szerintem jól sikerült a csóró philadelphiai közeg bemutatása. Az apa-fia viszony bemutatása kicsit erőltetett, ahogyan Rocky elszegényedését is két jelenetben elintézik viszont nagyon jól érzékeltetik azt az állapotot, amikor egy csúcsról távozó, lecsúszott sportoló, hogyan akar görcsösen bizonyítani és kvázi legyártani "fiatalabb önmagát", akivel újra győzhet. Tény, hogy kissé méltatlan a vége, ahogy

Rocky az utcán veri el Tommy Gunnt, de ennek a sztorinak kettejük összecsapásával kellett végződni. Hősünk nem mehetett volna be a ringbe anélkül, hogy ne került volna be George Washington Duke bűvkörébe és megszegte volna az Adriannek tett ígéretét. Így viszont ez a mocskos promóter egy centet nem lát az ő fájdalmából és Tommy is megtanulja, hogy hol a helye, ezáltal erkölcsileg is legyőzi minkettejüket, nemcsak fizikailag.

Stallone álmából felkeltve is kiválóan játszaná el Balboát és ebben a részben is megvannak a maga "Rocky-s" pillanatai, amikor remekelhet. Talia Shire a negyedik részben kicsit háttérben volt, de most újra fontos szerepet kap és ő is hozza a szerepet a tehetségének megfelelően egy nagyjelenettel (mikor beolvas Rockynak). Burt Young kvázi Paulie szerepére született, a második-harmadik-negyedik részekhez hasonlóan ezúttal is egy-két beszólásával hozza a humorfaktort, viszont a barátjához/sógorához való lojalitása itt jön ki a legjobban. Sage Stallonét sajnos nem éreztem elég erősnek ahhoz, hogy az útkereső, csalódott kiskamaszt megformálja, de az apjával való közös jelenetekben azért látszik, hogy működik köztük a kémia valamennyire. Tommy "A herceg" Morrison kiváló bunyós volt, és nem is hozza rosszul ezt a karaktert. Aki viszont a show-t elviszi az nálam egyértelműen Richard Gant vagyis George Washington Duke (olyan nehéz lett volna nem egy ugyanolyan nevű karaktert írni, mint Apollo és Rocky edzője? :) ). A manírosnak tűnő alakítása egyértelműen Don Kinget idézi a közhelyeivel és a mentalitásával együtt (Tommy pedig kb Mike Tyson).

A neten fellelhető a rendezői változat amelyben van néhány apróbb változtatás, ami szerintem még hangulatosabbá teszi Rocky ötödik filmjét. A '90-es évek eleji rapzenéket mérsékelték benne és a tréningmontázs alatt a negyedik rész edzőzenéje, a végső harc során pedig a "Going to the Distance" szól és sokkal jobban működik így hangulatát tekintve a film. Továbbá a végső bunyó is jobban tetszik nemcsak a zene miatt, itt Tommy nem áll neki civileket verni és a végén Rocky is kezet nyújt az őt eláruló hülyegyereknek mutatván, hogy attól, hogy nem fog vele dolgozni még nem gyűlöli és ő jobb ember mint akit legyőzött.

Többször láttam mindkét szinkronnal illetve angolul is: az eredeti magyar változatban Gáti Oszkárt annyira nem éreztem erősnek mint a Rocky Balboában, Kálid Artúr viszont remekel Stallone hangjaként. Az eredeti változat két párosban erősebb: Tommy Morrison magyar hangja az ifjú Rékasi Károly, míg "Don Kinget" Szersén Gyula szólaltja meg, zseniálisan.

A film végén látható Elton John dal és montázs remekül foglalja össze az első öt rész történéseit, de azért nem baj, hogy Sly végül úgy döntött, hogy a Rocky Balboával megcsinálja a méltó lezárását illetve a Creed-filmekben (immáron mellékszereplőként) bemutatja hősünk öreg napjait is.

Kevéssé ismert, bájos gyöngyszem, ami a lehető legrosszabbkor, a Macskafogó évében jött ki. A történettől nem kell csodát várni, mégis nagyon szeretetteljes ahogy körbeérnek a szálak a végén. A főszereplőben megvan a jellemfejlődés, a mellékszereplőknek is van egy-két nagy pillanata, és az új gazdik is szerethetőek ha rájövünk mit mondanak (ebben segíthet ez a videó, ahol megfordították a hangsávot https://www.youtube.com/watch?v=4R4MJOUdod8).


A szinkron szintén briliáns: Bánsági Ildikó kiváló Grétiként, de aki a prímet viszi az nálam Sztankay István Akela hangjaként, egyszerűen hallani a hangjátékán, hogy élvezi ahogy kutyát "játszhat".

Nem éri el ugyan a legnagyobb klasszikusok szintjét a Pannónián belül, de így is nagyszerű kikapcsolódás. Kutyusgazdiknak pedig kötelező jelleggel ajánlott. :)

Sziasztok!

Amikor megállt a sport.

Az HBO dokumentumfilmje a sportvilág leállásáról.

https://m.imdb.com/title/tt12363832/

Elkezdtem megnézni azokat a Pannónia Stúdiós rajzfilmeket, amelyeket vagy nem láttam még korábban, vagy 15-20 évvel ezelőtt néztem meg, és már kevésbé emlékszem rájuk. Bár a főcímdal ismerős volt, ám szerintem a Hugó gyermekkoromból kimaradt.

Kissé bajban vagyok ezzel az alkotással, ugyanis tagadhatatlanul megvannak az érdemei, de sajnos a hátrányai is, ezek közül a legnagyobb pedig az, hogy az alkotók nem tudták eldönteni, hogy kinek is készítenek rajzfilmet.

Talán a stúdió legcukibb meganimált főhősét látjuk, akivel kapcsolatban hamar elfelejtjük, hogy a "vízipaci" akár a gyerekekre is rátámadhat, de ezt még tudjuk be annak, hogy meséről van szó. Viszont adva van az ismertetőben is leírt tragédia, amihez képest számomra Oroszlánkirály hasonló jelenete szinte sehol sincs érzelmi hatását tekintve és ami szerintem a gyerekeknek külön traumát okoz, így 12-14 év alatt szerintem nem is ajánlott a megtekintése. Aztán a közepén az üldözési jelenet átmegy egy LSD-trippbe, ami teljesen kizökkent a sztoriból, hogy aztán a tárgyalással és felmentéssel egy némileg gyerekes véget kapjon.

Erény, hogy felhívja a figyelmet az emberi gyarlóságra, az állatvédelemre és arra, hogy nem lehet megbontani a természet harmóniáját, ám a vége mégis ezt teszi. Happy endként elő van adva, hogy Hugó ott maradhat a gyerekekkel és a sztori szerint boldogan él, még meg nem hal. Igen, ám, de ez ugyanúgy tragikus mivel: a szülőföldjétől, (ahol uralkodhatna) távol, a fajtája egyedüli képviselőjeként kell leélnie hátralévő életét, család és utódok nélkül

A dalok némelyike teljesen fülbemászó (főleg a főcímdal), a szinkron pazar, az animáció első osztályú, ahogyan azt egy Pannónia Stúdioótól megszokhattuk, valamint a "tripp-jelenetet" leszámítva a sztori is képes magával sodorni az embert, így abszolút nézhető.

Az erényei miatt megadnám rá a négyest, a következetlenségei miatt viszont kettesre vinném le az osztályzatomat, amely így egy erősebb hármas lesz végül.

2021-02-25 01:15:26 Dear Basketball (2017) Bruce94 (4) #6

Szerintem ezt a filmet csak az tudja objektívan értékelni, aki nem követte mélyen a XXI. század sportéletét és én nem tartozom ebbe a kasztba.

Amikor tíz év alatti kis hülye gyerekként elkezdtem nézni az NBA-t, nagyon nem voltam Kobe Bryant rajongója. Egy nagypofájú, öntelt gyökérnek tartottam, aki egyrészt az én kedvenc csapatom (San Antonio Spurs) ellen is odateszi magát, és úgy véltem mindenkinél többnek gondolja magát. Aztán, ahogy elkezdtem kicsit komolyabb szemmel nézni a meccseket, egyre inkább kezdtem elfogadni őt. Amikor 2010-ben megnyerte az ötödik bajnoki címét, és már ő volt a Lakers vezére, akkor már tiszteltem is. Teltek az évek és egyre inkább bebizonyosodott, hogy ennek az embernek az élete maga a kosárlabda és gyerekként nagyon rosszul ítéltem meg őt. Azok a sztorik amiket hallottam róla, hogy képes volt este 10-ig egyedül edzeni ha kellett, ahogy mentorálta a fiatal Lakers-játékosokat, tovább emelték őt a szememben, és 2016-ban már őrjöngtem reggel a tévé előtt, amikor 60 pontot dobva lépett le a színről. Egy internetes sportoldalnál dolgoztam, amikor egy kolléga annyit írt, hogy KB meghalt. Emlékszem a hírt úgy ahogy megírtam, majd kb éjjelig sirattam a "Fekete Mambát" ugyanis vele meghalt a gyerekkorom egy része és az NBA-nek egy része, amit elkezdtem nézni.

Aki laikusként meg akar ismerni egy szeletet Kobe Bryant "mamba mentalitásából", annak tökéletesen ajánlható ez a kis rövidfilm (aki kicsit komolyabb élményre vágyik, annak a könyvét ajánlom.). Mert aki megismerte Kobe-t, az tudja, hogy ez az elégia a kosárlabdához abszolút nem lozungokat tartalmaz, hanem ennek az embernek a filozófiáját. A kölyökét, aki eltökélte, hogy az NBA-ben a legjobb lesz és ha kellett ezért a végkimerülésért edzett, majd játékosként ténylegesen ínszakadásig nyomta a pályán. Volt egy gyönyörű családja, de amit a legjobban szeretett az maga a kosárlabda volt. Az a tény pedig, hogy ő nincs többé földi valójában tovább növelte számomra ennek a filmnek az érzelmi faktorát.

Abszolút szubjektívan nézve, nem tudok nem minimum négy pontot adni rá.

Sziasztok!

A Martfűi rémnek készült egy minisorozat változata is, kibővítve, a Netflixen fent is van. Láttam, hogy pl a Tenkes kapitánya esetében is fent van a minisorozat és a film is, így ezért kérném ezt is. :)

https://www.imdb.com/title/tt10242558/?ref_=nm_flmg_act_2

Sziasztok!

A Griezmann a világbajnok című Netflix filmet kérném.

Ismertető: A világbajnok labdarúgó Antoine Griezmann élettörténete a nehéz kezdetektől az Atlético Madridig és a világbajnoki címig.


https://www.imdb.com/title/tt9817308/


Amúgy pedig történet egy srácról aki Madrid hercege volt, erre elment a Barcelonába Messi pribékjének. :D (A matracosok szimpatizánsaként ezt nem hagyhattam ki.)

Köszönöm. :)

2020-08-14 04:10:47 Seveled (2019) Bruce94 (3) #10

Aranyos kis film, amiben azonban szinte semmi nyoma az eredetiségnek mivel a sztori kb a Nicsak ki beszélből? (terhes anyuka romantikus élete), a Micsoda nőből (testéből élő nőbe szeret bele a főhős) és a már a 2000-es évek elején is cinkesnek ható kamubarátnős vígjátékokból áll össze. Mégis van benne némi szív és a kiszámíthatósága ellenére is majdnem a négyes kategóriába esik nálam. Mészáros Béla szerintem jól hozta a főhőst, de remélhetőleg hamarosan nemcsak közönségfilmben látjuk, Tenki Réka az elején nagyon túljátssza a szerepét de utána belelendül és jól hozza ezt az alapjában véve aranyos karaktert. Básti Juli lényeg viszi a píremet, ahogy a mellékszál is szerintem jó volt. Amit sajnálok, hogy voltak lyukak a sztoriban illetve, hogy Bodrogi Gyula és Cserhalmi György kvázi cameoztak és alig beszéltek (mondjuk utóbbi esetében sorsszerű volt a Básti Julival való közös sors a "Minden utcasarkon" című dal után :) ), illetve, hogy a humor néhány esetben kiszámítható volt, illetve egy-két karakter így is idegesített. A lezárás nyilván kiszámítható, mégis az utolsó két perc valamennyire szívhezszóló tudott lenni.

Összes komment...