Jereváni Rádió

Tapasztalat: 3937 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 3987
Regisztráció: 2006. május 17. (17 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 110 user

Bemutatkozás

"- Na, Vendelin barátom, mi is történt azzal az asszonnyal?
- Elment, nagyságos uram.
- Elment?
- Sszty!
- Sszty!
- Kérem, én a Kaszinóban voltam fiatal pincérkoromban. Akkoriban még a Szemere, a Péchy, az Üchtritz voltak a vendégeim.
- Az Üchtritz...
- A zsokék odakünn várakoztak az ebédlőben, a trénerek meg a folyosón ültek.
- Üchtritz...
- Ott folyt a tippelés néha éjfél után is, és mi pincérek tegeződtünk a zsokékkal. Ritkán mehettem ki a lóversenyre, de azért ismertem minden lovat. Én persze sohasem nyertem...
- Milyen sültet lehetne itt enni? Látom kacsapecsenye van. De azt eleget eszem otthon.
- Igen, kérem, kacsa vöröskáposztával.
- Tudja, Vendelin fiam, én a leginkább vadat szeretek ebédelni. A régi Lippert-féle vendéglőben főzték a legjobb vadpecsenyét. Az öreg Lippert maga is nagy vadász volt, főlövészmester a budai lövészegyletben, én ezt tudtam, és odajártam nyulat enni. Na most van az, hogy fácán gesztenyével töltve. Most csak az a kérdés, hogy ez olasz gesztenye, vagy magyar gesztenye?
- Fácán gesztenyével.
- Igen... Hát ha különösebb baja nincs ennek a madárnak, akkor jöhet!"

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Alfred Hitchcock, Andrzej Wajda, Billy Wilder, Fábri Zoltán, Federico Fellini, Fred Zinnemann, Giuseppe Tornatore, Huszárik Zoltán, Ingmar Bergman, Jiří Menzel, Milos Forman, Miyazaki Hayao, Nikita Mikhalkov, Shinkai Makoto, Sidney Lumet, Wong Kar-Wai, Woody Allen

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Prisoners
Fogságban
5 2024-03-14 4,2
(949)
Pirates
Kalózok
2 2024-03-10 3,2
(113)
Along Came a Spider
A pók hálójában
3 2024-03-09 3,1
(278)
Searching
Keresés
4 2024-03-05 3,9
(444)
Kiss the Girls
A gyűjtő
3 2024-03-03 3,2
(306)
Gone Baby Gone
Hideg nyomon
4 2024-03-02 4,0
(662)
Child 44
A 44. gyermek
3 2024-02-29 3,3
(310)
Tiszta szívvel
Kills on Wheels
4 2024-02-22 3,9
(366)
Flightplan
Légcsavar
4 2024-02-19 3,0
(393)
Breakdown
A félelem országútján
4 2024-02-17 3,6
(278)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Vacilláltam a hármas és a négyes osztályzat között, hogy aztán a végére, a vége miatt megkapja tőlem a négyest. Rajtam ne múljék. :)

Az alapötlet szuper, Thuróczy Szabolcs karaktere, szövegei, de főleg a színészi játéka zseniális, eszméletlen jól játszott. Tényleg ő a magyar Dan hadnagy. Fenyvesi Zoltán haloványabb volt, de amatőr szereplőként így is szép teljesítményt nyújtott. Fekete Ádám fantasztikus volt, nem tudom mennyit improvizáltak, de az előadásmódja teljesen természetesnek hatott.

Jók a főbb karaktereink, van egy zseniálisan játszó főszereplőnk, a szüzsé is remek, de egyrészt - ahogy a többiek megírták már - a ritmusa, az íve néhol megbicsaklik, plusz Zolika karakterét - mert mégiscsak róla szól a film - lehetett volna jobban mélyíteni, több drámai pillanatot is elviseltem volna.

Rados karakterével meg az egész bérgyilkosos vonallal - attól függetlenül, hogy az alapötlet nagyon jó és eredeti - már kevésbé voltam megelégedve. Olyan magyarosan mesterkélt volt. Aztán a rendező ezt szépen kompenzálta azzal, hogy az egész sztori csak Zolika fejéből pattant ki, és képregénybe rajzolta az apját, Rupaszovot. És tényleg így volt, egy-egy akciójelenet után ott van az, hogy megrajzolják képregénybe, végig mutatták ezt. Nagyon szép, lekerekített befejezés ez. Így akkor már a Rados-féle mesterkélt vonal is érthető: van egy apró jelenet a közepén, hogy elmennek ketten a képregény expora, és egy ottani szakértő (rajzoló, kaidói fejes?) elmondja nekik, hogy nem rossz, de hát nem estem hasra tőle. Nem is kapnak semmilyen díjat.

P.S.: a horgásztavas jelenetet imádtam!

Bár nem váltja meg a műfaját, de mégis feszültséggel teli, jó kis pörgős thriller ez.

A birkózó túlélte. Csak valószínű, hogy hírbe hozták volna/megfenyegették volna, hogy a rabláshoz segédkezett, és elkotyogta volna a megbízóját. Onnan meg elkezdik körözni az államban, hiába húzza meg magát, sanszos, hogy lebukik. Éppen ezért kell a repülő is. Los Angeles nagy város volt már akkoriban is, mire autóval kijutna a városból, kockázatos, hogy belefut egy útellenőrzésbe. Repülővel hamar kijut az államból egy másik államba (ha jól emlékszem Bostonba szól a jegye).

A szalagos, virágos dobozba rejtett fegyvert nem csak Cameron használta el a T2-ben, ugyanez feltűnik a Sidney Lumet Kánikulai délutánjában és John Woo az A fegyverek istene című filmjében is.

előzmény: Leo_Stotch (#33)

Végre meg tudtam nézni. A többiek már mindent leirtak előttem, én csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy: na ez egy kurva jó film.

A Kutyaszorítóban komplett szüzséjén kívül Tarantino szépen megidézte (khm. lenyúlta) azt a részt belőle, amikor Val (Sherry szeretője) és a haverja ott állnak a szobában, és a szoba hátsó ajtajából rájuk nyitva tüzel rájuk George.

Csak a Ponyvaregényben mindez fordítva sül el, ott a csávó nem tudja eltalálni Travoltát és Jacksont.

2024-02-10 20:09:03 [Filmet keresek] Jereváni Rádió #3236

Kedves KT tagok!

Egy amerikai filmet keresek, a sztori szerint egy nőt vádolnak meg egy férfi meggyilkolásával. A nőt az esküdtszék felmenti, a védőügyvédje az esküdtszék előtt többször mondja az "ártatlanság tudata" kifejezést, amivel próbálja bizonyítani azt, hogy a vádlott cselekedetei az ártatlanságara utalnak. A bírósági tárgyaláson kívüli cselekmény tengerparti közegben játszódik.

Tudom, hogy nem sok támpontot adtam, de hátha valakinek eszébe jut a film.

2024-02-09 18:29:00 [Hamarosan a mozikban!] Jereváni Rádió #6687

Régi filmklasszikus feldolgozásán dolgozik újra együtt Denzel Washington és Spike Lee

Még egy film, amit nem kívánok majd megnézni. Hozzáteszem, nekem Washingtonnal nincs bajom, még Spike Lee-vel sem, azzal együtt, hogy azért jópárszor nem kicsit demagóg, amit művel, de hát azért mégis, borítékolom, hogy ez olyan lesz, mint az Oldboy remake-je. Hozzátenni nem fog tudni, maximum csak elvenni belőle.

Abszolút jól sikerült film, csak érthetetlen módon az éttermi jeleneteknél olyan hangos volt a zene, hogy alig lehetett hallani a szereplőket. Harsányi Gábor zseniális, nem csodálom, hogy később megkapta Nicky Santoro (Joe Pesci) szinkronizálását a Casinoban.

2024-02-06 10:26:51 Frantic (1988) / Őrület Jereváni Rádió (3) #13

Kiváló alapszituáció, remek kezdés, a film feléig tartó nyomozási szál remek, hogy aztán a második felére meredek kezdjen el zuhanni a színvonal. Fájó hülyeségek (elnagyoltságok?) vannak benne, a két Moszad ügynök a lehető legtökkelütöttebb ügynök, amit valaha is láttam, bizonyos üldözéses jelenetek már-már a komédia határát súrolják, a finálé pedig összecsapott és - Michelle halála ellenére is - súlytalan. Kár érte.

Nem volt rossz film, csak a végét érthetetlen módon összecsapták. Helena Bonham Carter mindenesetre cuki volt benne. Amolyan Büszkeség és balítélet light a Kockán nyert szerelem, Jane Austin rajongóknak ajánlott.

Csatlakozom. Ilyen lehetett volna, ha a Fargot neo-noirnak készítik el. A havas táj, a szaporodó hullák, a nagy zseton, de még a terhes női karakter is emlékeztet a Coen-fivérek filmjére, az első gyilkosságra még lehet mondani, hogy fekete komédia, de aztán jön a noir vonal és a komédia már eltűnik belőle.

A kietlen, vészjósló hófödte táj, a főhős erkölcsi bukása, Bridget Fonda sajátos gyarló femme fatale karaktere, mind a film noir legszebb hagyományait idézi fel. Ehhez még hozzájárul Billy Bob Thornton mesteri alakítása, tényleg fantasztikusan játszik.

Raimi rendezése amúgy valóban egy kicsit "száraz", de az ötöst még így is megérdemli. Egy ötös alát.

előzmény: Hannibal Lecter (#7)

Összes komment...