Joeker81

(szerkesztő, moderátor)

Tapasztalat: 2766 film
Kompetencia: 127 film
Súly: 5941
Regisztráció: 2021. január 6. (3 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 7 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: ?
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Paranormal Activity: The Ghost Dimension
Parajelenségek: Szellemdimenzió
2 2024-03-29 2,1
(40)
Ártatlan gyilkosok
 
4 2024-03-27 3,9
(33)
Metallica: Through the Never
 
4 2024-03-27 3,8
(96)
Predators
Ragadozók
3 2024-03-27 3,1
(681)
Pusher
Elátkozott város
3 2024-03-26 4,1
(311)
Vacancy
Elhagyott szoba
3 2024-03-26 3,1
(391)
Blinkende lygter
Gengszterek fogadója
4 2024-03-25 4,0
(492)
Summit Fever
Csúcsra törés
4 2024-03-24 ?
(6)
Philadelphia
Philadelphia - Az érinthetetlen
5 2024-03-24 4,0
(729)
The Company You Keep
A hallgatás szabálya
4 2024-03-24 3,2
(96)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2024-03-18 12:35:26 Most vagy soha! (2024) / Now or Never! Joeker81 (?) #71

L. Simon László ellentmondásos véleményét nem szeretném teljes mértékig elemezni, megvan róla a véleményem, továbbá a közlése stílusát is eléggé kifogásolom. Ha véleménye megállt volna a történelmi elemzés és műfaji elemzés szintjén, az talán elég is lett volna. De ahogy látom nincs tisztában a kurzusfilm fogalmával, illetve az nem egy szitokszó, amit egymondatban lehetne említeni a "gyűlöletszemüveg" levételével. "...végül azt üzenjük minden huhogónak: ez nem egy kurzusfilm, nem egy aktuálpolitikai üzeneteket sután megjelenítő alkotás, hanem egy akciódús játékfilm, ami egy lehetséges interpretációja az 1848. március 15-i eseményeknek" ... "...végül azt üzenjük minden huhogónak"...ez nem olyan, mintha presszionálna és ledegradálna mindenkit, aki nem ért egyet "velük"? Milyen érdekes, hogy a "lehetséges" szó után egy kétértelmű, eléggé öszetett jelentésű "interpretáció" szót használt a 1848. március 15-i események és ezáltal a film kapcsán... Ha le is veszi mindenki a "gyűlöletszemüveget", azért nem árt ha az objektív realitás szemüvegét azért felvennék... De el tudom fogadni azt is, ha valaki csak egy akciódús, fiktív történelmi kalandfilmként értékeli, csak akkor ne legyen végül egy ilyen lezárás és ami mögötte van: "...végül azt üzenjük minden huhogónak".

előzmény: tzoli (#69)

2024-03-17 15:26:01 Csernobil (2021) / Csernobil 1986 Joeker81 (3) #9

Jó három éve láttam a filmet, de én is úgy emlékszem, hogy tényleg erős és megrázó volt. Azonban akkor kontra húzásnak tartottam az HBO sorozatot követően (szerintem ezért sem adtam meg a négyest). Most talán inkább szimplán úgy látom, hogy a sorozat sikerét kihasználva próbálták az oroszok is hallatni a hangjukat a témában. Megérett egy újranézésre. A HBO sorozatot én is ajánlom.

Egy átlag filmnézőt, illetve az Oscar-gála nézőit szerintem nem fogja nagyon érdekelni ez a kategória. Ha már új kategória, akkor engem is inkább a kaszkadőrök refkletorfénybe emelése érdekelne. De remélem nem esnek majd végül olyan túlzásokba az Akadémiánál, hogy a végén - kisarkítom persze - a cateringet is versenyeztetni fogják, és már nem az összkép fog számítani, hanem, hogy valakit ki ne hagyjanak a szórásból, mert a végén még morogni fog.

2024-03-17 11:38:31 Most vagy soha! (2024) / Now or Never! Joeker81 (?) #67

Elszomorító, hogy miként formáltok véleményt időnként... felnőtt emberek vagytok, akik nem bírjátok ki, hogy ne álljatok bele valakibe, ne kezdjetek el személyeskedni. Azt hiszitek, ha trágárkodtok, indulatokat gerjesztetek akkor igazatok is van, helyén való a közlendőtök. Végre elkezdődik valami beszélgetés, egy egészséges vita, nézőpontok ütköztetése, amit utána gyermeteg módon széttrolkodtok, hogy aztán mehessen minden az offba. És akkor megy a csodálkozás, hogy a legtöbben már nem mernek/szeretnek semmit leírni az egyes filmekről, mert így viselkedtek. Igen, ez egy megosztó film, amiről így vagy úgy de lehet beszélgetni, vitatkozni és ahelyett, hogy ebből a legjobbat hoznátok ki, elkezdetek savazni mindent és mindenkit. Kérlek titeket, hogy ne essünk át a ló túloldalára és kezdjetek el beszélgetni, értéket teremteni és persze nem csak ennél a filmnél, ha nem a többinél is.
@ Ugor: "Csak kérdezem, nem pazarolunk túl sok energiát, indulatot erre a filmre?" - Energia esetében szerintem nem, míg indulat esetében, ha egymás ellen irányul, akkor igen. Ahogy egyik film esetében sem hiszem, hogy el lehet pazarolni az energiákat, ha beszélgetések kerekednek ki belőle. (Update: a jelenség, ami miatt elsősorban kiírtam ezt a kommentet, időszközben OFF-ba került)

De jól jött volna a tanácsod 10-én...nem tudtam mire vállalkoztam, amikor elindítottam.

előzmény: oscarmániás (#1)

A Walk in the Woods után ismét belefutottam egy kicsit szentimentális, egy kicsit giccses, de kellemes családi drámába, ami hol torok gombócos, hol pedig mosolygós pillanatokat ad. Nem váltja meg a világot, de szórakoztató.

2024-03-16 13:46:07 Most vagy soha! (2024) / Now or Never! Joeker81 (?) #54

Azzal kezdem, hogy megértem a felháborodásod gyökerét, sőt néhány vezérgondolatoddal egyet is értek, de ezt veled ellentétben nem itt fogom kifejteni, mert az már politika. Hiszem azt, hogy itt mindenki tisztában van azzal, hogy ez egy kurzusfilm, ha úgy tetszik propaganda anyag. Sőt talán a magyar kultúrába és a filmművészetbe olyan mértékű belenyúlás, amihez nem lenne joga egyik regnáló hatalomnak sem, és akkor itt még nem is feltétlenül csak a költségekről, a közpénz felhasználásról beszélünk, azt már szerintem kiveséztük. Ha ezért sem akarja valaki megnézni, totál érthető. Azonban én cinefilként úgy gondolom, hogy valószínűleg megnézem, és csak azután fogok róla véleményt alkotni, mert ez még attól, hogy én is felcímkéztem, egy film. Ha részben vagy egészben politikai ideológia alapján ignorálnám a filmeket, akkor jó, ha 40%-át tudnám megnézni, sőt a magyarok esetében még lehet, hogy kevesebbet is. Ebből a szempontból kdivel értek részben egyet, és ezért is írtam, hogy review bombolni egy filmes oldalon úgy, hogy nem látta az illető szánalmas és ostoba dolog, és ez a jelenség nem csak ezekre a filmekre értendő, hanem amikor valaki például a PC miatt teszi ezt, szintén látatlanban, pl. A kis hableány. A politikai nézetét, társadalmi fájdalmát akarja valaki érvényre juttatni, akkor arra megvannak az egyéb fórumok, alternatívák, és tegye is meg, ha nem ért egyet valamivel, joga van hozzá. Egy film esetében azonban ez úgy lenne korrekt, ha már megnézte és az értékelése részeként fejti ki/megjelenik a pontozásában a film kontextusa, hiszen ha minden szempontot figyelembe veszünk, akkor igen is számít, hogy mikor, milyen körülmények között, milyen közegben készült és mit mond el a film, vagy az alkotó. Szerintem meg akkor lesz kurva szomorú világ, ha minden felett szemet hunyunk, elrejtünk, ami nem fér bele a perspektívánkba és már csak a címkék alapján határozzuk meg az értékrendünket, ahelyett, hogy megvizsgálnánk, kérdéseket tennének fel és válaszokat várnánk, vagy ha már nem tudunk beszélgetni róla, mert annak lesz igaza, aki a leghangosabb.

előzmény: Rorschach (#51)

2024-03-15 18:15:30 Most vagy soha! (2024) / Now or Never! Joeker81 (?) #46

Így van. Ezerszer megbánhatta a kurzus, hogy Vajnának engedték át a terepet anno, mert ő tényleg a szakmai szempontokat helyezte a tömény propaganda elé, és nem engedte, hogy az ilyen jött-ment szakmaiatlan Káel-félék belepofázzanak a dolgába. Alig várták, hogy elmozduljon a helyéről, sajnos a természet végül megoldotta nekik. Persze nem azt mondom, hogy ő hibátlan volt, de ő legalább megpróbálta a süllyedő hajóból kilapátolni a vizet, míg a mostani éra, csak mégtöbb léket vágott a hajótestbe.

előzmény: zéel (#45)

Pótolom az elmaradásaimat. Most ez jött szembe, és telibe is talált. Ötös lesz.

2024-03-15 10:30:07 Most vagy soha! (2024) / Now or Never! Joeker81 (?) #38

Lehet, hogy ennyi volt az eredetileg rászánt keret, de megspóroltak ~2 milliárdot, mert ügyesek ezek a fiúk :)
Egyetértek azzal, hogy csak a politika miatt egy filmes oldalon downvote-ot vagy upvote-ot nyomni a film megnézése nélkül eléggé szánalmas, de hazudnék, ha azt mondom, hogy meglepődtem (lsd. Elk*rtuk).

előzmény: bambula (#33)

Összes komment...