ChrisAdam

(szerkesztő, moderátor)

Tapasztalat: 2580 film
Kompetencia: 30 film
Súly: 3330
Regisztráció: 2011. július 3. (12 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 122 user

Bemutatkozás

Szerkesztő.

Il passare del tempo

Kedvencek

Rendezők: Charles Chaplin, Dario Argento, David Lynch, Denis Villeneuve, Paolo Sorrentino, Ridley Scott, Stanley Kubrick, Terrence Malick
Műfajok: dráma, horror, krimi, sci-fi, thriller
Országok: amerikai, olasz, spanyol
Korszakok: mindenevő, de leginkább a 70-80-90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: nem publikus
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Dune: Part Two
Dűne: Második rész
5 2024-03-06 4,3
(177)
Beef
Balhé
4 2024-03-01 3,8
(18)
The Lizzie McGuire Movie
Csaó, Lizzie!
1 2024-02-25 2,6
(88)
An Cailín Ciúin
A csendes lány
5 2024-02-17 4,3
(173)
The Banshees of Inisherin
A sziget szellemei
4 2024-02-17 4,1
(451)
Argylle
Argylle - A szuperkém
1 2024-02-11 2,5
(36)
The Creator
Az Alkotó
3 2024-02-09 2,9
(169)
The Flash
Flash - A Villám
2 2024-02-09 2,9
(170)
The Intern
A kezdő
4 2024-02-07 3,4
(464)
Poor Things
Szegény párák
5 2024-01-31 4,2
(195)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2024-03-16 14:48:25 [Vapiti 2023] ChrisAdam #84

Én is jövök!

Az a baj, a realitás nem feltétlenül csak ez. Hanem még csúnyább, ahol még ha akarnának is egy tekintéllyel, hozzáértéssel, tapasztalattal megáldott rendezőt keríteni, akkor se sikerülne, mert a szakma jó része nem akar asszisztálni Rákayék dilettáns csapatához - mármint szakmailag erősen megkérdőjelezhető például Rákay, Szente és Kis-Szabó forgatókönyvírói pozíciója. Így aztán a hozzá nem értés oda-vissza ki van kövezve, lényegében ez adja ennek a hazai filmiparnak a döglődését.

2024-03-13 21:54:39 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] ChrisAdam #27280

Többszöri regisztrációért IgazMondo és klónjai kitiltva.

2024-02-22 11:34:27 [Vapiti 2023] ChrisAdam #57

És a várva várt pillanat: megérkeztek a jelöltek!

Szigorúan ABC-sorrendben:

az Arany Vapitire:
Aftersun - Volt egyszer egy nyár
An Cailín Ciúin - A csendes lány
Anatomie d'une chute - Egy zuhanás anatómiája
Babylon
Killers of the Flower Moon - Megfojtott virágok
Magyarázat mindenre - Explanation for Everything
Oppenheimer
Spider-Man: Across the Spider-Verse - Pókember: A Pókverzumon át
The Banshees of Inisherin - A sziget szellemei
The Whale - A bálna

a Női Ezüst Vapitire:
Annette Bening - Nyad
Cate Blanchett - Tár
Catherine Clinch - An Cailín Ciúin
Kerry Condon - The Banshees of Inisherin
Leonie Benesch - Das Lehrerzimmer
Lily Gladstone - Killers of the Flower Moon
Margot Robbie - Babylon
Margot Robbie - Barbie
Román Katalin - Hat hét
Sandra Hüller - Anatomie d'une chute

és a Férfi Ezüst Vapitire:
Brad Pitt - Babylon
Brendan Fraser - The Whale
Brendan Gleeson - The Banshees of Inisherin
Cillian Murphy - Oppenheimer
Colin Farrell - The Banshees of Inisherin
Joaquin Phoenix - Beau Is Afraid
Leonardo DiCaprio - Killers of the Flower Moon
Paul Mescal - Aftersun
Robert Downey Jr. - Oppenheimer
Ryan Gosling - Barbie

Indul a második forduló, amely március 21-ig tart. Eddig lehet a fenti 10-10-10 jelölt közül rábökni A Legjobbra (link: főoldali banner). Eredményhirdetéssel egybekötött Vapiti-találkozó: március 22.

2024-02-21 23:39:56 [Vapiti 2023] ChrisAdam #55

Arany
La sociedad de la nieve / A hó társadalma
Babylon
An Cailín Ciúin / A csendes lány

Női Ezüst
Margot Robbie [Babylon]
Kerry Condon [The Banshees of Inisherin / A sziget szellemei]
Catherine Clinch [An Cailín Ciúin / A csendes lány]

Férfi Ezüst
Colin Farrell [The Banshees of Inisherin / A sziget szellemei]
Joaquin Phoenix [Beau Is Afraid / Amitől félünk]
Cillian Murphy [Oppenheimer]

Nem kampányoltam elég hangosan, és az esélytelenek nyugalmával jelöltem mellette, de A hó társadalma nekem iszonyúan betalált. Tudom, hogy nagyjából egyedül vagyok, de ez a személyes quest. :) Titkon a vágyam persze az, hogy A csendes lány fogja nyerni az egész évet. Micsoda különlegesség lenne. (Köszi mimóza az erős kampányt!)
A színésznőknél pár napja még meg voltam lőve, mert egyáltalán nem tudtam, kit is jelölhetnék, de a két ír színésznő aztán gyorsan befoglalták a fennmaradó helyet.
Férfiaknál sokkal könnyebb volt, sőt: ott még sorakozott Brad Pitt, meg Keanu Reeves is, nem beszélve Robert Downey Jr-ról.

2024-02-18 19:03:02 Navalny (2022) / Navalnij ChrisAdam (?) #21

Borzasztó vékony a jég, amin ez a "diskurzus" jár, de lehet, már be is szakadt alatta. Tény, hogy a film kapcsán nem lehet kizárni azt, hogy szó essék a politikáról, így személy szerint, mint moderátor, ezt nem is várom el ebben a topikban - egy bizonyos mértékig.
@HZ, lehetsz akár provokátor is - az itteni kommentjeid alapján abszolút nem lenne messzemenő következtetés, de ezt most abszolút nem akarom megítélni. Viszont a politikai elemzéseket, a történtek körüli vad spekulációkat hagyd más fórumokra, vagy neadjisten - a hozzáértőkre. Azt hiszem, ez a fórum nem vevő arra, hogy bármilyen hivatkozás nélkül, benyomásokra támaszkodva megmondóembereskedj, mert ez így innen erősen annak tűnik.

előzmény: HZ (#14)

A korhatárról az érdekességek közt olvashatsz.

előzmény: fempolip (#4)

2024-02-14 10:11:26 Dune: Part One (2021) / Dűne ChrisAdam (5) #53

Én is újranéztem moziban, így másodjára láttam a filmet.
...és egyszerűen nem értem, aki arra panaszkodik, hogy unalmas a film. Egyrészt tele van izgalmasabbnál izgalmasabb jelenetekkel - amiken másodjára ugyanúgy szurkolsz -, de ami külön plusz pont, hogy Villeneuve egy pillanatra sem áll be a trendi, agyonhúzott, felturbózott, a modern néző igényeit kielégítő akcióáradatába, hanem a klasszikus történetmesélést, régimódi tempót fölvéve mutatja be a karaktereket, a világokat, egy szenzációsnak ígérkező franchise expozícióját. Alább szó esett arról, hogy mennyire kevés dolog történik a filmben, és tényleg érthetetlenül állok - akár vitába is szállok: az ingerre éhes agyunk lehet agyonzsúfolt két és fél órára vágyik, de közben meg egyszerűen hazudik az, aki azt mondja, a filmben kevés dolog történik.
Pont azt fogalmaztam meg tegnap a moziban, hogy Villeneuve mennyire bátor ebben a mai blockbusteres közegben. Zseniálisan találta el az arányokat, a film egyszerre tud egy monumentális űropera lenni és egy fiú felnőtté válásának története - legalább annyira jól, mint ahogy az másoknak sikerült 1977-ben -, egyszerre hangos, akciódús, de csöndes és kibontakozó is, a finálé pedig grandiózus a maga egyszerű és szolid tőrpárbajával.
Hálás vagyok Villeneuve-nek, hogy ennyire a klasszikus recept alapján vitte vászonra a Dűnét, igazi régi vágású mozi. Arról persze már nem is beszélek, hogy technikailag, látványügyileg, színészileg mennyire rendben van minden perce, no meg: Hans Zimmer.

Két hét a második epizódig. A stáblista után bemutatott exkluzív betekintő alapján marad a szint.

2024-02-06 15:22:09 [Vapiti 2023] ChrisAdam #21

Szerintem meg az lenne a gáz, ha önkényesen kirostálnánk azokat, amik szerintünk nulla filmművészeti értékkel bíró filmek. Pont egy olyan oldalon, ahol a vélemények, értékelések adnak irányt és ezt igyekszünk minden oldalról tiszteletben tartani. Oscarra is minden film indulhat, Cannes-ra is minden film nevezhet (a bizonyos kritériumokon belül). A Vapiti miért lenne másképp? Főleg, hogy a filmek átlagai és szavazatainak száma már alapvetően egy természetes rosta arra nézve, hogy egy film mennyire jó és népszerű.
A második fordulóra szavazás pedig éppen azért van, hogy a közösség döntse el együttesen, hogy melyik filmek nem valók a legjobbak közé. Ebből a legjobb 10-ből pedig kikerül a nyertes. A nyertes pedig - mivel ez nem szakmai díj, hanem a közönség által megszavazott díj - mindig a legnépszerűbbek közt a legjobb. Az már a KT közízlését árazza be, hogy melyik a legnépszerűbb legjobb. Szerintem ez így demokratikus és kerek.

előzmény: supernadal (#19)

Az ötlet nagyon jó, sőt: a Teljesen idegenek frissességét viszi tovább, de az erős kiindulási pontot ezúttal nem sikerült jól felöltöztetni - rengeteg kivetnivalót hagy maga után. Olyan, mint egy túl hosszúra nyúlt, régebben a Facebookon terjedő szirupos tanmese-videó, motivációs, drámai üzenetet rejtő, szájbarágós történet, elcsépelt karakterek, ami éppen csak hogy nem a Hallmarkra készül. Kissé giccses és erőltetett, de kiszámítható is: nem tartogat nagy megfejtéseket a végére (mégis mintha elvárná, hogy úgy igazán érezzük a katarzist). Bár akad benne pár erős motívum, ötletes jelenet, egysoros, ami nyomot hagy, de sajnos összességében nagy kihagyott ziccer.

Összes komment...