BlasiusBlay

Tapasztalat: 1144 film
Kompetencia: 3 film
Súly: 1219
Regisztráció: 2011. február 28. (13 év)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan, Kevin Smith (I), Mel Gibson
Színészek: Brad Pitt, Christian Bale, Johnny Depp, Keanu Reeves, Leonardo DiCaprio
Műfajok: akciófilm, dráma, fantasy, krimi, sci-fi, thriller, vígjáték

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: nem publikus
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Equalizer 3
A védelmező 3.
2 2023-10-06 3,2
(131)
Expend4bles
Feláldozh4tók
3 2023-10-06 2,5
(46)
Reptile
Hidegvér
3 2023-10-06 3,5
(124)
Star Wars: The Rise of Skywalker
Star Wars: Skywalker kora
3 2020-08-08 2,6
(472)
Spider-Man: Far From Home
Pókember: Idegenben
3 2019-08-28 3,5
(420)
Avengers: Endgame
Bosszúállók: Végjáték
3 2019-08-28 3,6
(533)
Captain Marvel
Marvel Kapitány
3 2019-08-28 3,1
(377)
How to Train Your Dragon: The Hidden World
Így neveld a sárkányodat 3.
3 2019-08-28 3,6
(187)
Alita: Battle Angel
Alita: A harc angyala
4 2019-08-28 3,4
(323)
The LEGO Movie 2: The Second Part
A LEGO-kaland 2.
2 2019-08-28 3,2
(114)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ahogy olvastam a hozzászólásokat, szinte mindennel egyet tudtam érteni. Talán Rorschach hozzászólásával tudok leginkább azonosulni, miszerint:


1. Valóban sok volt a cukiság faktor, illetve a "tehén" fejés sem volt egy fontos dolog, de ezekkel még valahogy ki tudtam békülni.

2. Finn karaktere teljesen jó volt az előző részben, de most az az érzése volt az embernek, hogy a készítők úgy gondolták, itt van ez a karakter valamit csak kezdeni kellene vele... ott van a konfliktusa Phasma kapitánnyal, zárjuk le azt a részt valahogy... Teljesen erőltetett volt az ő történet szála és felesleges. A konfliktus csúcsa pedig hát... nem is tudom mi a jó szó rá... sótlan. (Egyébként gyanítom, hogy találkozunk még Phasmával)
Ennek a karakter szálnak egyetlen "nyeresége" a barátnője(?!).
Az első igazán furcsa dolog volt vele kapcsolatban, hogy ő (a csövek között magányosan tengődő szerelő), hogy a bánatba ülhetett bele egy siklóba... na de láttunk már ilyent, valahogy túlteszem magam rajta, de ahogy elveszi Finn egyetlen értelmes megnyilvánulásának és karakterének súlyt adó akciójának a befejezését... hát ott csak a fejem fogtam, hogy ez most mi volt?

3. Leia "repülése". Hát fura fejet vághattam közben, hogy ez mi... de még mindig betudtam az erőnek és bármilyen furcsa is volt a jelenet, ezt még meg tudtam volna emészteni.

4. A feszültséget sikeresen kiiktatták a vágásokkal, mintha nem akarnák, hogy kezdjem beleélni magam. Bár már valaki írta előttem, hogy lehet csak a sok mellékszál érdektelensége miatt éreztem így.

5. Kicsoda Snoke, hogy került oda és miért? Ezt már örökre balladai homály fogja fedni.

6. Nekem valahogy olyan érzésem volt a film után, mintha egy Avengers filmet néztem volna meg, vagy a Gurdians of the galaxy-t. Mintha elveszett volna belőle az eddig megszokott Star Wars érzés... nem éreztem katarzist. Engem teljesen kizökkentett, hogy az eddigi karakterek olyanokat mondtak, amit szerintem "nem mondhattak" volna. Túlságosan el lett viccelve, elbagatellizálva.
- Leia amikor kikéri magának, hogy tőle várják a parancsot... miért is? Ő a főparancsnok és egy olyan embert készülnének követni akit előtte kábított el...
- Luke és Leia párbeszéde (bár újra kell néznem), de nekem fura volt Luke viccelődése, amikor éppen búcsúzkodik.
- Vagy amikor Hux tábornok(?) megkérdezi, hogy még mindig lőjék-e Luke-ot, kissé lenézve azt a Kylo Rent, aki az előbb szorította ki a szuszt belőle majdnem.
Kiveszett a dráma belőle... ami egy kis súlyt adott a karaktereknek.

---

Talán egy helyen volt tapasztalható ez a drámaiság, ami pedig az ereje ennek a filmnek, Rey, Kylo és Luke hármasa. Mind Rey és Kylo karakterfejlődése el lett találva, mind a hármas dinamikája nagyon jól lett beállítva. Luke és Kylo őrlődése, Rey útkeresése... Ezek a jelenetek kimondottan jók voltak és magával rántottak volna, ha nem váltunk a másik történet szálakra, vagy nem kapjuk az arcunkba a néha felesleges cukiságokat.
Illetve ide tartozik még Snoke halálának jelenete... Nekem ez teljesen belefért.


Még most sem tudom igazán, hogy mi az ami hiányzott, vagy a mi sok volt, de valahogy olyan érzésem volt (pár jelenetet leszámítva), hogy ez nem is Star Wars film volt.

Szerintem egy kicsit komoran, feszülten indul a film és a főhős hangulatával, felismerésével válik egyre könnyedebbé az egész. Tetszett.

Benne van a pakliban, hogy lehet végzett magával Bobby, de pont ez a "Schrödinger macskája" effektus adja bele az életszerű érzést.

A mai vígjáték felhozatalok közül, szerintem ez egy üdítő kivétel. Aki másfél órán át szeretne hangosan röhögni, az nem ezt a filmet keresi, bár vannak benne poénok.
Ez a film teljesen megfelel a kikapcsolódásra, aki pedig értékeket keres ilyen filmekben...

Azt hittem látok egy látványos, táncos filmet, valamiféle történettel. Erre kaptam egy gyenge drámát, amibe beleszőttek egy kis táncot is. Egyszer megnézhető a film, de inkább nem ajánlom senkinek.

Nem vártam sokat a filmtől és azt meg is kaptam, simán nézhető kategória. Akik pedig a logikus, taktikus idegeneket keresi egy filmben, akkor szerintem ne nézzen többet idegen inváziós filmet ezért, mert úgy sem fog találni. Ha a filmben szereplő idegen sereg taktikus, akkor 2 perc alatt vége lett volna a filmnek egy alien wins felirattal.
Azokat sem értem akik a fizikai korrektséget keresik egy filmben... van olyan amelyikben van?

Szóval egy kellemes kis könnyed film, megfelelő izgalommal, de semmi több.

Kicsit felemás érzésem van ezzel a filmmel kapcsolatban. Én valahogy úgy érzem, hogy a film jó volt, nagyon jó, azonban nem adott semmi olyan pluszt, mint amit a Black Swan adott például számomra. Szóval a legjobb Film kategóriát nem feltétlen ennek adtam volna és a rendezésre sem mernék mérget venni, de nem találom óriási hibának sem, hogy ez a film kapta. Furcsa kettősség.

Úgy látom már előjött, de az egyikben "nem csináltak mást csak baktattak"... úgyhogy én maradok a Star Wars-nál. ;)

Összes komment...