from hell

Tapasztalat: 2936 film
Kompetencia: 15 film
Súly: 3311
Regisztráció: 2010. augusztus 28. (13 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 26 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1991
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Spider-Man: Across the Spider-Verse
Pókember: A Pókverzumon át
4 2024-03-11 4,1
(156)
Joyride
Joyride - Menekülés a boldogságba
3 2024-03-03 3,1
(11)
The Son
A fiú sorsa
3 2024-03-03 3,1
(22)
The Father
Az apa
5 2024-03-03 4,5
(326)
Kuolleet lehdet
Hulló levelek
5 2024-02-24 4,1
(87)
Private Life
 
4 2024-02-23 4,1
(18)
Ferrari
 
2 2024-02-12 3,3
(62)
Past Lives
Előző életek
5 2024-02-09 4,2
(146)
Roter Himmel
Tűzvörös égbolt
3 2024-02-07 3,6
(23)
The Holdovers
Téli szünet
5 2024-02-04 4,3
(148)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-02-28 12:30:58 Mindenki (2016) / Sing from hell (4) #138

Off
Nem torna, hanem testnevelő tanár. ;)

A sport mondjuk egészen más tészta, mert természetes velejárója a küzdelem, a versengés. Mégis, alsó tagozatban kifejezetten ellenzem a konkrét versenyek látogatását. Nem arra van szüksége egy 7-8 év körüli gyereknek.

Az éneklés viszont egészen más tészta, lentebb írtam miért, nem ismételném magam. Abból versenyt ("kórusverseny") csinálni csúnya baklövés. (Egy iskolában kiváltképp.)

előzmény: hhgygy (#134)

2017-02-28 02:13:26 Mindenki (2016) / Sing from hell (4) #132

A film szerintem szimbolikus tartalmú, ezért egyáltalán nem fogom fel hibaként, hogy nem valószerű a befejezése (értsd: gyerekek teljes összefogása, egységes lázadása). Nem ez a lényeg - szerintem.

A lényeg, hogy miért énekelünk.

Aki az éneklésből versenyt csinál, az szerintem nem érti az éneklés (művészet) lényegét. Persze, a sportban is van Olimpia, a filmeknél is rendeznek Oscart, és a zenében, konkrétan éneklésben is nyilvánvalóan vannak versenykategóriák. S így tovább. Tudjuk jól. De mégis, mélyen lecsupaszítva, mi az éneklés (kórus) lényege? Véleményem szerint pont az, ami épp a legtávolabb áll versenyzéstől: az együttlét, az együtt cselekvés, alkotás élménye, a közösség ereje. Mindenki. Ez az igazi szépsége, nem a tökéletes hang. És egy iskolában feltétlen erre kéne helyezni a hangsúlyt. (Nem a Magyar Állami Operaház Énekkaráról van szó!)

Aki ezt nem érti, érzi, az meglátásomban egyszerűen hibát követ el, aki viszont pedagógusként érti félre a helyzetet, azaz gyerekeket foszt meg a közös éneklés örömétől, a valódi közösségbe tartozás és igazi, aktív részvétel élményétől, sőt, érzelmi zsaroláson keresztül mély sebeket okoz nekik, az konkrétan bűnös. (És semmiféle mentséget nem jelent a svédországi kiruccanás lehetősége vagy egyéb díjak, mert nem ennek kéne lennie egy iskolakórus céljának.)

Erre (is) hívja fel szerintem a film a figyelmet, és friss diplomás pedagógusként kiváltképp telibe talált nálam ez az alkotás. Testnevelő tanárként pedig az éneklést testnevelésre cserélve a film gondolatmenete máris felhívja a számomra fontos kérdésre a figyelmet: azaz a sport mint játék és az élsport, versenysport közötti szakadékra. (Ugye elsősorban általános iskoláskorú gyermekeknél.) Arról is jókat lehet vitázni. Viszont ezzel kissé elkanyarodtam a filmtől, elnézést.

2016-08-16 13:04:37 [Olimpia (Rio, 2016)] from hell #88

Azzal nyugtatsz meg, ha nem legyintesz a leghíresebb és nemesebb sporteseményen történő rendszeres igazságtalanságra, mely ráadásul honfitársaidat éri. És nem kezdesz túlzó rakétás, bonifácnénis hasonlatokba, mellyel megint csak tereled az igazságot a nagy elfogadásod közepette.

előzmény: Ugor (#87)

2016-08-16 12:38:51 [Olimpia (Rio, 2016)] from hell #85

Örülök, hogy neked csak ennyi volt és már a kajak-kenuval foglalkozol, de amikor ezeket a pillanatokat láttad, ha láttad, azért remélem nem a kirgiz bíró vállát veregetted meg képzeletben...Csak egy kis játék...

előzmény: Ugor (#83)

2016-08-16 11:47:39 [Olimpia (Rio, 2016)] from hell #82

Szíved joga, hogy mit gondolsz az olimpiáról a népek játékáról. Neked legyen az, ezen nem fogunk vitatkozni. De azért annyit tisztázzunk, nem én kezdtem ezt az egészet. Azt jöttem tisztelettel szóvá tenni, hogy miközben a fél ország háborog (ezúttal jogosan, nem tiszta gyűlölködésből, vagy mert jól esik, vagy mert mind gonosz ultrák vagyunk) az elmúlt napok bírói arcátlanságai és ezáltal sportolóink semmibe nézése miatt, addig itt, szeretett filmes oldalamon olvastam egy ezt eltusolni, felmenteni igyekvő hozzászólást egy amúgy számomra is kedves tagtól. Szerettem volna felhívni a figyelmét, hogy bár láthatóan jó dolog vezérli, ezt most rosszul látja és esetleg máskor ne essen ugyanebbe a hibába. Vagy ha mégis és még szóvá is teszi, akkor fogadja el a kritikát azoktól, akiket ez érint. Nincs harag Ugor, szerencsére egy pillanatra sem éreztem indulatot, csak vannak olyan értékek a sportban, amik mellett most ki kellett állnom, még akkor is ha máshogy látjuk, amivel semmi baj nincs.

előzmény: Ugor (#78)

2016-08-16 03:33:53 [Olimpia (Rio, 2016)] from hell #77

Ugyanez volt az EB kapcsán is. "A foci csak egy játék." Nem, a labdarúgás jóval több, mint játék. A sport jóval több, mint egyszerű játék. Nem, természetesen nem háború és nem kell, sőt nem is szabad egymás torkának esni, pont nem erről szól, de minden porcikájában távol áll a zsibvásári játéktól, népi ünnepélytől. Pontosabban több annál. Nézd meg Hosszú Katinkát. Amit ő tett az elmúlt négy évben, hogy azt elérje amit. Az játék? Aligha hinném. Vér és veríték, kőkemény munka.

Ebben a részében számomra pozitívan több, mint csak játék a sport. Egy gyönyörű ünnep, ami mögött elmondhatatlanul sok munka és áldozathozatal van. Ellenben ott az árnyoldal. Az üzlet és a dopping, kéz a kézben. Sokáig felfoghatatlan volt számomra is, de az élsportban mindenki doppingol. Különböző módon és mértékben, de mindenki, aki ott van az élvonalban. És ez az üzlet miatt van, a pénz diktálja az orvosi előnyszerzést. Ezt mindenki tudja, aki a sport berkeiben van, mégis megmaradt valami a sport eredeti szépségéből és néha ez ki is csillan. Mint amikor több ezer szurkoló pendül egy húron a nemzeti válogatottal és többek között ezért is érnek el sikereket, örömmámorban élnek át néhány napot egy világeseményen harminc év után. Ez a sport hatalmas összetartó ereje, melyet még nem tudott teljes mértékben felőrölni az üzletvilág. És ebben a maradék tisztaságban az egyenlő feltételek biztosítása alapfeltétel egy-egy mérkőzésen, tornán. Ha az sincs meg, akkor már semmi sem menti meg a sportot és nem lesz értelme sem űzni, sem nézni, maximum annak akit meg lehet vele etetni, mint a tucatgyártott filmekkel. Szerintem ezért fontos odafigyelni a maradék igazságosságra és kiállni érte. Hisz tudjuk az még a játékban is fontos.

előzmény: Ugor (#76)

2016-08-16 03:02:48 [Olimpia (Rio, 2016)] from hell #75

Elvicceled, de ezek komoly dolgok, ha sportoltál tudhatnád. És mivel ezek fontos értékrendbeli kérdések is, nyilvánvalóan nagy vitáknak & eszmecseréknek adhat teret, amik akár előrevezetőek is lehetnek, lehetnének. Más kérdés, hogy ezt ezen a filmes fórumon kéne-e megvitatni.. :) Eddig én nem tettem és továbbra sem tervezem.

U.i.: Mindenesetre ha holnap a másik Lőrincz fivér mérkőzéseit is szétfújják miközben szerencsétlen széjjel küzdötte magát, és esetleg azt olvasom itt, hogy a fütyköse csak szépen lébecolt míg a bírók szegények pedig nem láthatták rendesen, hát akkor lehet megint betérek egy ejnyére! :) Bár nem hiszem..inkább kiszurkolom a győzelmet Tamásnak!

előzmény: Ugor (#74)

2016-08-16 02:45:10 [Olimpia (Rio, 2016)] from hell #72

Ha neked jobb csukott szemmel nézni hát tessék.. Nem, nem kell világösszefogást a magyarok ellen kurjantani és túlozni, szimplán néhány sportoló karrierjéről van szó...(A lentebb felsoroltak közül kettőnek valószínűleg az utolsó olimpiáját tették tönkre.) Hogy a bírók feltűnően részrehajlóak ellenünk azt már nemcsak mi mondjuk, hanem másnak is feltűnik. Azért az már jelent valamit... Emlékszem az orosz bíró orbitális félrefújását és ténykedését is bevédték néhányan az Izland-Magyarország meccsen. Az sem a szokásos kis emberi hiba volt, ami a sport természetes velejárója és el is fogadjuk. Az ilyen feltűnő félrefújások és részrehajló intések a sport szégyenei és nem az igazságot keresik. Ártalmasak a sportnak. ("Győzzön a jobbik" ugyebár...) Ha te elfogadod az igazságtalanságot, sőt nem is látod, azt megint csak őszintén sajnálni tudom és ez nem sportemberség kérdése.

előzmény: Ugor (#69)

2016-08-16 02:14:47 [Olimpia (Rio, 2016)] from hell #68

Drága Ugor, ha te most arra a Lőrincz Viktorra értetted a fütyi, nem csinált látványos, értékelhető akciót jelzőt, aki előtte végigverte az egész mezőnyt és úgy ejtették ki (utolsó fél perces!) intéssel a bronzmeccsen, hogy ő ért el akciópontot, míg ellenfele nem, akkor nagyon elszomorítasz. Még az ellenfele is elismerte, hogy ajándékba kapott egy pontot.

Amit az Olimpián a magyarok ellen művelnek a bírók Rióban, az pedig egyenesen felháborító! Már számolni sem tudom hányadik magyar ellen intenek részrehajlóan, végeredményt befolyásolóan. Judo (Ungvári, Bor), Birkó (Bácsi, Lőrincz), vívók (Decsi), vízilabdás lányok... ilyen ellenszélben küzdeni...és még így is állják a sarat!.. Hangsúlyozom nem csak kis tévesztésekről van szó, 4 év kőkemény munkáját teszik tönkre nevetséges szabályokkal és még csak nem is árnyalt csalással egy OLIMPIÁN! Még jó, hogy Katkára nem kötöttek nehezéket...
Hatalmas elismerés az ellenszélben is brillírozó magyaroknak!!!

A foci EB alatt kibírtam valahogy, hogy itt ne szóljak hozzá némely sértően komolytalan megnyilvánuláshoz, de sportemberként ezt már nem hagyhattam, bocsánat!

előzmény: Ugor (#65)

Összes komment...