BP Underground

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Bp Underground - Hardcore/Punk (2017)

Bp Underground - Hardcore/Punk
 

Az 1989 utáni hazai underground közeg irányzatairól még nem született részletes és átfogó dokumentumfilm. A BP Underground az egyik legkeményebb műfajt, a szókimondó és erősen társadalomkritikus magyar hardcore/punk szubkultúrát járja körül. A társadalmi hatása mellett a közösségépítő erejét is bemutatja, illetve azt, hogy maga Budapest milyen szerepet játszott ennek a kialakulásában. A film a szubkultúra meghatározó figuráin keresztül kalauzolja el a nézőt az adott csoport legjobb zenekaraitól a közvetített üzenetig, az ikonikus lemezbolttól a kultikus kocsmáig, a ’80-as évek végétől a kétezres évekig.


2017 Koltay Anna - Turán Eszter dokumentumfilm 19 3,9
BP Underground - Hip hop (2018)

BP Underground - Hip hop
 

A BP Underground dokumetumfilm sorozat tisztelgés a város underground szubkultúrái előtt. A különböző epizódok célja az adott szcéna kialakulásának és közösségépítő erejének bemutatása. A film a szubkultúra meghatározó figuráin keresztül kalauzolja el a nézőt a legfontosabb zenéktől a közvetített üzenetig, az ikonikus lemezbolttól a kultikus klubig, a kezdetektől indulva, nagy hangsúllyal a ’90-es évek „aranykoráig”, eljutva a 2000-res évekig, végül kicsit a mára is reflektálva.


2018 Koltay Anna - Turán Eszter dokumentumfilm, zenés film 16 3,9
BP Underground - Elektronikus Zene (2019)

BP Underground - Elektronikus Zene
BP Underground - Electronic Music

A BP Underground dokumentumfilm sorozat tisztelgés a város underground szubkultúrái előtt. A film a szcéna meghatározó figuráin keresztül kalauzolja el a nézőt a legfontosabb zenéktől a közvetített üzenetig, az ikonikus lemezbolttól a kultikus klubig. Csakúgy, mint a többi rész, ez is sajátos képi világgal és sok archív felvétel segítségével idézi meg a közeg kialakulását és virágzását.


2019 Koltay Anna - Turán Eszter dokumentumfilm 13 4,2