Dollanganger

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Flowers in the Attic (2014)

Flowers in the Attic
V.C. Andrews: Virágok a padláson

Imádott és bálványozott édesapjuk hirtelen halála után a négy Dollanganger testvér árván marad és kénytelen elviselni gonosz nagyanyjuk kínzásait. Az asszony kemény szabályokat állít, ha pedig szabályt szegnek iszonyatos büntetéseket kell kiállniuk. A gyerekek egyetlen menedéke a padlás, ahol reménykedve várják a szabadulást.


2014 Deborah Chow dráma, szerelmi történet, thriller 7 ?
Petals on the Wind (2014)

Petals on the Wind
V.C. Andrews: Virágszirmok a szélben

A történet a túlélő Dollanganger gyerekek - Cathy, Chris és Carrie sorsát mutatja be, tíz évvel szabadulásuk után. Annak ellenére, hogy megpróbálnák normális életet éni és továbblépni a borzalmakon, kudarcok sorozatát kénytelenek elszenvedni. Egy idő után Cathy úgy dönt, hogy ideje bosszút állni anyján.


2014 Karen Moncrieff dráma, szerelmi történet, thriller 7 ?
If There Be Thorns (2015)

If There Be Thorns
V.C. Andrews: Ha szúr a tövis

V. C. Andrews Dollenganger családtörténetének regényfolyama rendkívül különleges. Az írónő vegyíti a gótikus irodalom elemeit, az 50-es évek tuppelware háztartások hangulatával, a romantikus műfajt a horrorral, a kollektív társadalom által meghatározott erkölcsi értékeket szembeállítja egymással, külső tényezőket eszközül hívva. A sága két főszereplője egy testvérpár, Cathy és Christopher, akiket apjuk tragikus halála után anyjuk, Corinne saját családjához vitt, hogy szülei visszafogadják végrendeletükbe. A Ha szúr a tövisben lezárulni tűnik a magára maradt testvérpár, Cathy és Chris története, amikor a mocskos múlt újra felüti fejét: az anyjuk, Corinne a szomszédba költözik.


2015 Nancy Savoca dráma, horror, thriller 4 ?
Seeds of Yesterday (2015)

Seeds of Yesterday
V.C. Andrews: A tegnap magvai

Miután tizenéves korában pszichiátriai kezelést kapott, majd most elhunyt nagyanyjával, Corrine Foxworth-lel való találkozás után Bart Sheffield lett birtokának egyetlen örököse. Újjáépítette és beköltözött a Foxworth Hallba, és legutóbb utónevét Foxworth-re változtatta.


2015 Shawn Ku dráma, horror, thriller 3 ?