Gyilkosság az Orient Expresszen adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Murder on the Orient Express (1974)

Murder on the Orient Express
Gyilkosság az Orient expresszen

A legendás luxusvonat, az Orient expressz a sűrű havazás miatt elakad a hegyek között, ezért valószínűleg néhány napos kényszerpihenő vár az utasokra. De hamarosan megdöbbentő felfedezés történik: valaki az éj leple alatt az egyik hálófülkében több késszúrással kioltotta egy utas életét. Ám mindenkinek megdönthetetlen alibije van... S ekkor közbeszól a véletlen: a vonaton tartózkodik a híres-neves belga mesterdetektív, Hercule Poirot, aki szinte kizárólag logikai úton találja meg a kulcsot a megoldhatatlannak tűnő rejtélyre.


1974 Sidney Lumet dráma, krimi 418 4,0
Murder on the Orient Express (2001)

Murder on the Orient Express
Gyilkosság az Orient expresszen

Agatha Christie világhírű krimije ezúttal napjainkban játszódik. Hercule Poirot isztambuli vakációját befejezvén az Orient expresszen kíván hazatérni. A hírneves nyomozó ekkor még nem is sejti, hogy egy váratlan sziklaomlás, majd egy rejtélyes gyilkosság újra munkába szólítja azokat a szürke agysejteket, amelyeknek eddigi karrierjét is köszönhette. Vajon kinek volt útjában az arrogáns amerikai műkincsgyűjtő, Samuel Ratchett, akinek múltja tragikusan kapcsolódott az évszázad egyik leghírhedtebb gyermekrablásához, az Armstrong-ügyhöz? Miközben a luxusvonat kényszerűen vesztegel, Poirot számba veszi a lehetőségeket, és megdöbbentő felfedezésre bukkan a gyilkos(ok) motivációit illetően...


2001 Carl Schenkel krimi 22 2,4
Murder on the Orient Express (2017)

Murder on the Orient Express
Gyilkosság az Orient expresszen

Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik; tizenhárom idegen találja magát összezárva a szerelvényen. Mindegyiküknek van múltja, vannak titkai - mindegyikük gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap.


2017 Kenneth Branagh dráma, krimi 428 3,1