Mortal Kombat (2021) ☆ 👁

(Simon McQuoid)

amerikai akciófilm, fantasy, kalandfilm, sci-fi, thriller

2,6
★★☆☆☆
229 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-03-17 13:04:25 Doc (?) #47

Nem nagyon játszottam a játékokkal (talán az első résszel egyszer-kétszer), szóval nem tudom a kivégzési módokat meg hasonlókat. Azt sem tudom hogy a későbbi játékok mennyi háttértörténetet adnak.

Filmnek nézve nem volt valami nagy szám.
Meg lehetett nézni, de nemigen maradt meg belőle semmi.

Pár dolog ami zavart:
Röhejes volt hogy a harcos mondja, hogy "Flawless victory".
Gorot túl könnyen kinyírták.
Sonya Blade úgy harcol (gyakorlatilag) a Tournamentben, hogy nem kiválasztott.


A harcjelenetek voltaképpen vállalhatók, bár nagyon sok volt a nézőpont-váltás.
A CGI egy kicsit vékony, de nem gáz.
Baromira hiányoltam a főcímzenét - konkrétan az a kedvencem az egész Mortal Kombatból :)
Hármas, de erősen a kettes elé hajlik - kicsit unalmas volt.

2023-07-27 14:04:19 BonnyJohnny (2) #46

Én nem is értem, hogy hozhatta össze ugyanaz a gárda a prológust, és a film többi részét.

előzmény: Tom85 (#45)

2023-07-27 13:41:50 Tom85 (3) #45

Tök jól indul, aztán meredeken romlik zs-kategória szintre...

2022-11-27 00:55:04 pelu (3) #44

Vagyok olyan bátor, h felpontozom ezt a szart, mert jó móka a játék ismeretében, és nehéz lett volna ebből jobbat kihozni. Totál értelmetlen, de alázattal nyúltak hozzá, a játékot tiszteletben tartva. Végezzetek ki! :)

2022-11-19 06:39:18 dittike (3) #43

Egyetértek avval, aki a film elejét jónak ítélte, sajnos ez a többi felére már egyáltalán nem mondható el.

2021-08-25 13:43:34 Dangar (2) #42

"That was pathetic..."
:(

2021-07-09 08:06:31 KicsiPeti (3) #41

Mortal Kombat... bevallom vártam ezt a filmet,bár én sokszor nem játszottam a játékkal, de az első filmet gyerekkoromban többször is láttam,másodikról már ne beszéljünk.
Szóval az új Mortal Kombat... ha forgatókönyvre jobban rágyúrnak, ha kerekìtenek neki egy erősebb sztorit,nekem jobban bejött volna, úgy éreztem mintha sity suty már a 15 percben mindenki tud mindet a Mortal Kombatról, és oké mentsük meg a világot. A casting is lehetett volna jobb , Sonjat alakitó színésznőt simán lecseréltem volna, de... Raiden.... kicsit nekem nevetséges volt, ennél Lambert is jobb volt a 95 verzioban. Az akciójelenetek tiszteségesek,de nem kiemelkedőek , ami talán a jobbak közé tartozik Subzero,és Scorpio végső csatája, vérgőzös jelenetekből nincs hiány,ezt jól használja,viszont az volt az érzésem, néha dirrekt dobálják a szereplőket a világok között, hogy csak harcoljanak. Viszont amennyibből kihozták ezt a filmet a látványra nem lehet panasz. Viszont a mágust alakító szinész, bocs , de nem tudom a nevét, elég ciki alakitást nyújtott. Azért nálam elérte a film a 60% -ot, ugy tudom nem bukott meg, és ez egyértelmű felvezetős rész volt. Jöhet a következő menet, de azért jobban rámehetnének a forgatókönyvre.

2021-05-09 22:42:59 BonnyJohnny (2) #40

Az eleje (Sanada Hiroyuki) jó, aztán, ami utána következik az is elmegy. Hogy a Mortak Kombat film sablon Mortal Kombat elemeket használ önmagában nem nagy hátrány a szememben (bár, hogy miként lehetne előnyt kovácsolni belőle, ha eltérnek tőlük, azt pont a prológus bizonyítja). Sőt, Kano kifejezetten jót tesz a semmilyen történet gördülékenységének. Aztán sajnos megakad a film. Agyatlan lesz és látványtalan, repetitív és unalmas. És nálam a film végi SubZero vs. Scorpion "reunion" is semmiből előhúzottnak érzem, nem adott hozzá, inkább elvett a szememben. És rohadtul nem adja a Mortal Kombat hangulatot, hiába a játékból ismerős speciális képességek, valamint kikacsintós kivégzések és egysorosok. Sőt, míg ez utóbbiak Kanonál ütöttek, a többieknél inkább kínosnak találtam.
Összességében amúgy nem rossz film. Valahol egy erős közepes film lehetősége is benne volt, de a végeredmény is megérdemel egy erős kettest.

2021-05-09 16:43:13 ifj. Ó. Posszum (3) #39

Mintha szuper erővel megáldott növényeket néztem volna másfél órán át. Látványos zöldségfesztivál.

2021-05-01 23:56:14 lizardking (2) #38

Ez a film valójában elég rossz - alább már többen elmondták, miért -, de magáért a Mortal Kombat-feelingért kap egy hármast. Fájdalmat ugyan csak mérsékelten éreztem a nézése közben, de objektíven, filmművészeti vagy akár csak akció-, harcművészeti filmek szempontjából, ez bizony silány munka. Legalább a bunyók koreográfiája lenne jó, de még az sem... Kivételek ezek alól Scorpion és Sub-Zero összecsapásai, de ott meg a vágással cseszik el a dolgot.

2021-05-01 14:50:28 tomside (3) #37

Nagyon jól kikapcsolt, elbírtam volna még több vért, ez az univerzum erről szól. Ami másutt nagyon hiányzik általában - itt nem kell komolyabb háttér senkinek. Az újfiú lehetne picikét sósabb, de annyira nem lógott ki, hogy bedöntse az élvezhetőséget. Ellenben Kano üde színfolt volt - ezt nem gondoltam volna, a hangja telitalálat.
(Sajnálom, hogy a folytatás előkészítése arra utal, akire, mert én őt mindig is untam.)
Viszont van pàr karakter, aki egyelőre nem tűnt fel, de várósak, szóval, ha nem romlik (sokat) a minőség, mindig lesz egy csütörtök estém egy MK mozira.

2021-05-01 14:28:21 Gergely Gergő (4) #36

Várjuk ki a végét, skacok! Csak pozitívan, 2 napnyi bevételről beszélünk a pandémia alatt! :) +++

előzmény: Joeker81 (#35)

2021-05-01 13:40:10 Joeker81 (3) #35

Így még elkeserítőbb a marketing költségekkel együtt a végeredmény. Jobb lett volna, ha a marketing költségek egy jelentősebb részét a gyártásba forgatják, bár úgy gondolom ezzel a felállással az is kevés lett volna. Nem bízok a folytatásban, de ha lesz is tartok tőle, hogy nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. De ne legyen igazam. Adják el a jogokat, hátha tudnak vele mit kezdeni mások :P

előzmény: DevilTakeU (#34)

2021-05-01 09:00:50 DevilTakeU (2) #34

Bár hivatalos megerősítést nem kapott,több helyen is lehetett olvasni hogy a film a marketinggel együtt 95 millió dollárba került (ráadául nem légből kapott számokkal dobálóztak,minden felület ennyit írt). Na,ahhoz képest a 23M amerikai dollár egyelőre nagyon sovány,a nemzetközi bevételek (jelenleg 51M) ebben az esetben nem számítanak,mindig az USA Box Office a lényeg,szóval egyelőre nem muzsikál túl fényesen.

előzmény: Gergely Gergő (#33)

2021-04-30 16:04:46 Gergely Gergő (4) #33

Nem keseredtem el, mivel nyitóhétvégén több mint a fele a költségeknek visszajött csak Amerikában, úgyhogy ez szerintem már el is dőlt kb! :)

előzmény: Gruden Gergo (#32)

2021-04-30 13:47:26 Gruden Gergo (3) #32

Sajnálom, hogy el kell keserítselek (bár gondolom Te is tisztában vagy vele), de nem az a lényeg, hogy egy film jó-e vagy sem, hanem az, hogy mennyire sikeres. Tudod, pénz beszél, kutya ugat.
Egyébként a Sub-Zero karakterét játszó színész nyilatkozta, hogy további 4 filmre van szerződése, feltéve, hogy a mostani fil anyagilag sikeres lesz és meg is valósulnak azok a filmek.

előzmény: Gergely Gergő (#31)

2021-04-29 23:06:03 Gergely Gergő (4) #31

Nagyon remélem, nem lett ez olyan rossz, és az az érzésem a folytatás jobb lesz sokkal. Remélhetőleg tanulnak a hibákból, ha már egy kicsit csiszolnak az eddigieken én már elégedett leszek.

előzmény: Gruden Gergo (#29)

2021-04-29 20:06:56 Jason13 (4) #30

Hollywood még mindig erősen próbálkozik a videójáték-adaptációkkal, hiába értek el ilyen területen elenyésző sikereket. Igazából a legjobb darabok is maximum „jóra” sikerültek ebben a műfajban, de olyan nagyon még nem is készült, ami mind kritikailag, mind anyagilag jól teljesített volna.
Nem is olyan régen befutott az új Mortal Kombat mozi, ami szintén egy feldolgozás, mégpedig egy olyan játéké, ami elég nagy kultstátusznak örvend a rajongók körében és már nagyon régóta a popkultúra része.
Nem is olyan régen befutott az új Mortal Kombat mozi, ami szintén egy feldolgozás, mégpedig egy olyan játéké, ami elég nagy kultstátusznak örvend a rajongók körében és már nagyon régóta a popkultúra része.
1995-ben már készült belőle adaptáció, ezt nagyon sokan az egyik legjobbnak tartják a témában, azonban Paul W.S. Anderson munkája mai szemmel nézve eléggé megkopott. Igaz, még így is simán egy szórakoztató darab, de leginkább azért, mert körbelengi egy bájos, B-kategóriás hangulat, ami azért elég szerethetővé teszi. A ’97-es folytatásáról viszont jobb hallgatni.
Az első Mortal film óta elég sok idő telt el, a játék folytatásai pedig csak jöttek és jöttek, míg filmes fronton a rajongóknak meg kellett elégedniük néhány websorozattal és rajongói próbálkozással.
Pár éve aztán a Warner bejelentette, készül az új feldolgozás, mégpedig R-es korhatár besorolással és James Wan-nal a produceri székben. Ez azért eléggé feltüzelte a kedélyeket, most pedig már ott tartunk, hogy meg is nézhetjük a végeredményt, amit eléggé vegyesen fogadtak mind a kritikusok, mind a nézők.
Én még így az elején kijelenteném, hogy elég alacsony elvárásokkal ültem le a produktum elé, hiszen hiába tetszett úgy-ahogy az előzetes, azt gondoltam, itt azért bőven benne van a pakliban, hogy félremenjen a végeredmény.
Egyrészt, a Mortal Kombat világa a töménytelen bunyón túl egy érdekes fantasyt is rejt, melyben elég sok a potenciál, viszont könnyű elveszni benne. Másrészt rengeteg karaktert vonultat fel, akiket lehetetlen belepasszírozni két órába úgy, hogy épkézláb kidolgozást kapjanak.
Ezek a félelmein pedig nem voltak alaptalanok, ugyanis az idei Mortal Kombat elég sok hibát vét, de meglepő módon még így is sikerült pozitívan csalódnom benne.
A történeten sokat nem időznék, hiszen baromi egyszerű az alapszituáció. Adva van a Mortal Kombat torna, ahol különböző világok harcosai mérik össze erejüket, erre próbálnak felkészülni filmünk főszereplői.
Ahogy fentebb említettem, a rengeteg bunyó mellett az MK sztorija egy fantasy világot is magában foglal, melyben elég sok lehetőség rejlik, ezt viszont itt nem sikerült bemutatni. Ezzel még nem lenne baj, hiszen ahogy írtam, egy film nem is elég ahhoz, hogy kiaknázza az ebben megbújó lehetőségeket, viszont az új Mortal legnagyobb hibája az, hogy néhol elképesztően kapkod a világépítés terén, máshol meg túlságosan leül.
Ugyan a készítők lenyilatkozták, hogy folytatásokra gyúrnak, de ez nem mentség arra, hogy a film egy tévésorozat pilotjának érződik. Manapság szinte az összes stúdiónál univerzumépítésben gondolkoznak (leginkább a Marvel bevált receptjét próbálják reprodukálni), de egy első film esetében célszerűbb lenne arra törekedni, hogy a végeredmény egy kompakt egész legyen, amire aztán a későbbiekben lehet támaszkodni.
Jelen esetünkben viszont megy a rohanás, gyenge dialógusokkal próbálják megágyazni a későbbi folytatásokat, miközben a legtöbb karakter hátterét és viszonyrendszerét
félmondatokkal elintézi a film.
Az sem elhanyagolható tényező, hogy az MK torna hátterét szolgáltató fantasy világból se látunk sokat, hiszen elég kevés a helyszín, ezek közül a legtöbb kivitelezése elég olcsó,tévéfilmes hatást kelt.
Így nem igazán lehet elmélyülni a sztoriban, sőt, helyenként logikai bakikkal/hiányosságokkal is találkozhatunk, melyek szintén nem segítik a helyzetet.
Nyilván a Mortal címtől senki se vár elképesztő mélységeket, de azért a cselekményvilágot legalább épkézláb módon fel lehetett volna skiccelni ebben az epizódban is, folytatások ide vagy oda.
De talán a legfontosabb a játék és a ’95-s film rajongóinak az az, hogy mennyire sikerültek jól a harcok. Ilyen téren nagy probléma nincs, az R-besorolásnak köszönhetően ömlik a vér, helyenként szakadnak a testrészek/testek és a koreográfia is simán hozza azt a szintet, amit az ember elvár egy mai akciófilmtől.
A vágás az, ami néhol aláaknázza a bunyók élvezetét. Néhol párhuzamosan láthatjuk azt, ahogy a szereplők épp ütik-verik egymást, ez pedig elveszi az akció élét. Nem értem, miért nem lehetett letisztult módon, külön-külön prezentálni a csetepatékat, mert így elég zavaró az, hogy pofononként ugrálunk különböző szereplők párbajai között. Ez szerencsére a fináléban kissé rendeződik, ahogy emelkednek a tétek, egyre hosszabbak és szórakoztatóbbak lesznek a harcjelenetek.
Elég sok negatívumot sikerült fentebb felsorolnom, így jöhet a kérdés, nálam miért billent végül a mérleg nyelve pozitív irányba?
Hiába a kapkodás, az elnagyoltság, Scorpion és Sub-Zero figuráját egész jól kezelte a film annak ellenére, hogy kevés teret kaptak a kibontakozásra. Nem mellesleg az ő összecsapásaik azok, melyek a film csúcspontjait jelentik, ezekre aztán tényleg nem lehet panasz.
Az szintén nagy pozitívum, hogy az előbb említett szereplőkön kívül a többi karakter is egész jól visszaadja a játékok hangulatát, legalábbis ami a külsőségeket illeti. Én Raiden és Shang Tsung megjelenítésével nem voltam megelégedve, náluk szerintem a szereposztás ment egy kicsit félre. De Jaxx, Kano, Sonya Blade és Liu Kang nem okozott csalódást.
Itt azonban vissza kell kapcsolnom a negatívumokhoz, ugyanis a főszereplő Cole Young egy elképesztően sótlan figura. Őt a filmhez alkották a készítők, nincs játékbeli megfelelője (tudtom szerint), de teljes mértékben kihagyhatták volna sztoriból. Unalmas a háttere, nincs karizmája, tipikusan egy olyan szereplő, aki csak azért lett beleírva a cselekménybe, hogy a nézőt bevezesse ebbe a fantasy világba. Ezt viszont megtehették volna egy olyan figurával, aki szerves része az MK-univerzumának.
Félreértés ne essék, a többi karakter se lett jól kidolgozva, az ő jellemük is elférnének egy poháralátéten, de legalább változatos annyira a hátterük és a motivációjuk, hogy kicsit kiemelkedjenek a középszerűségből.
De vissza a pozitívumokhoz.
Benjamin Wallfisch zenei aláfestése egész jól sikerült. Nem vitte túlzásba a kultikus főtéma használatát, de ez engem nem zavart, hiszen önálló dallamai jól passzolnak a képsorokhoz. Nem kell semmi átütőre gondolni, egy korrekt muzsika lett a végeredmény, ami pörgős, dinamikus és helyenként (leginkább a fináléhoz közeledve) egész fülbemászó. A jól ismert Mortal Kombat főcím pedig kapott egy modernebb változatot, ez nyilván elmaradt az eredetitől, de egyáltalán nem rossz.
Amit még kiemelnék, az a film tempója. A majd kétórás játékidő igencsak pörgős, végig gyors tempóban zajlanak az események. Persze, emiatt akad pár olyan hiba, amit fentebb már említettem, viszont így egy percig sem unalmas a cselekmény. Helyenként ugyan leül a hangulat, de mikor már elvesztenénk az érdeklődésünket, mindig beindulnak a történések.
Így a végén muszáj még egyszer megjegyeznem, rendkívül ambivalensek az érzéseim a filmmel kapcsolatban és tényleg sok a hiba az összképben, de kár lenne tagadnom, végtére is jól szórakoztam a látottakon.
Elnagyolt világépítés, felszínes karakterek, néhol túlságosan összesűrített de legalább látványos harc jelenetek, sok vér, káromkodás és néhány vicces beszólás. Röviden ez az új Mortal Kombat.
Mindenesetre, én örülnék, ha készülnének még folytatások, jó lenne ha a büdzsé is növekedne, hiszen nem csak sztori és szereplők, de látvány terén is lenne hova fejlődni, arról nem beszélve, hogy ez a világ is bőven rejt még magában potenciált.

2021-04-29 01:38:10 Gruden Gergo (3) #29

feltéve, hogy lesz folytatás :)

előzmény: Gergely Gergő (#24)

2021-04-28 21:18:25 XERADERIN3 (4) #28

Bizony,jó lett volna.A lehetőség adott volt.Vagy ha már karakter elősztoriztak,aknázták volna ki tartalmasabban.A Sub-Zero viszont pozitívum,az eredetiben elég gyenge volt,ebben már komolyabb.Persze nem igaz,hogy ő a Császár legerősebb harcosa.

Joeker81
Ezt sokan mondták már,aztán később meg is változtatták a véleményüket és az értékelést is.
Igazából nem azt jelenti,hogy majd holnap mindenki meggondolja magát,hanem arra,hogy hígul a filmek minősége tartalmilag és ábrázolásban.Nem azért fogják később jobbnak találni,mert jó,hanem mert akkorra olyan hulladékok készülnek,amikhez mérten még ez is igényesebb.
Remélem,hogy így érthetőbb.
A vérpezsdítés hiányával egyetértek.

előzmény: Gasz András (#26)

2021-04-28 19:15:24 Joeker81 (3) #27

Köszi a kiegészítést Gergő, akkor még ott is volt egy kis zene, de ezek szerint nem volt ténylegesen maradandó. A kis költségvetés, a gyártó bizalmatlanságának, és az időzítésnek áldozata lett a film, ez tény. Ha igaz, 55 millió amerikai dollárból készült, ami édes kevés, mozi esetében pláne, ha egy franchise-t életben akarsz tartani/fel akarsz támasztani, főleg a franchise-ok korában, úgy hogy a játék-adaptációk mindig mostohák és közelébe se érnek a képregény-adaptációknak jelenleg. Ezt tudta New Line Cinema és a Warner Bros. is, és pont ezért, vagy ennek ellenére nem mert kockáztatni, pedig lenne miből pengetni. Arról nem is beszélve, hogy a 95-ös verzió már akkor kb. 18 millióból készült! Csak viszonyítás alapként hozom: a Marvel 150-200 milliót szán egy-egy tévésorozatra átlag 6-8 résszel számolva szériánként. A koreográfia a harcok esetében inkább simán csak iparos volt (DOA szerintem simán túltett rajta), nincs igazán nagy név harci jelenetek koreográfusai, koordinátorai közt sem (én mondjuk erre azért áldoztam volna, ha már minden máson húzok is, de hát ugye drága a CGI, mert anélkül már nem lehet filmet készíteni(?)) de szerintem ezt is hazavágták a darabos forgatókönyvvel, gyatra rendezéssel, vágással, operatőri munkával (túl sok rángatós közeli) helyszínekkel és jellegtelen színészekkel (Hello Cary-Hiroyuki Tagawa merre vagy? Tüzet kéne oltani.) és a zene nem megfelelő használatával. A CGI pedig korrekt lenne... egy CW-sorozatban, de egy ilyen moziban, amit még ha jól láttam IMAX-be is tolni akartak/fognak, hát nem tudom. A belezések, ízlések és pofonok, de még a SaW-ban is durvábbak voltak, mint itt. Én azt vártam, hogy kapok adrenalin löketeket a zene+harc+brutális jelenetek kombóval, de ennek nyoma sem volt. XERADERIN3 írta, hogyha ismét megnézem, na majd akkor...ezt nem akarom sajnos újra megnézni, így kicsi a valószínűsége, hogy rájövök, hogy nem is volt olyan rossz...és szerencsére nem a véleményünknek kell értékelhetőbbnek lennie, hanem a filmnek kellett volna.

előzmény: Gergely Gergő (#24)

2021-04-28 18:37:15 Gasz András (2) #26

A játékokban mind választható harcosok és harcolnak is valakikkel mindig. A régi filmekben is volt harcuk. Na nem egymással, hanem bárkivel, s legalább egyszer jó lett volna látni. Talán a 2. részben.

előzmény: XERADERIN3 (#25)

2021-04-28 17:51:16 XERADERIN3 (4) #25

Ez a film is azok közé tartozik,amit most a legtöbben gyengének tartanak,aztán később majd,amikor ismét megnézik,rájönnek,hogy nem is volt olyan rossz és értékelhetőbb véleményt adnak róla.
Ettől függetlenül nem éri el az eredetit,tipikus zagyvalék,viszont szórakoztató.
A képességeket összecserélik,a karakterek sztoriját nem mutatják be megfelelően,nincsenek látványos,megkoreografált harcok,nincs kultusz jellege és ami a legfájóbb,hogy hiányzik belőle a zene is.
A brutalitás viszont megfelelően ábrázolt,ha igaz,akkor ez volt a készítők célja vele,a többi csak adalék.
Összességében többet kellett volna mutatnia,de azért nézhető.


Gasz András

Az általad említett két karakternek nem is kell harcolnia,bár érdekes lett volna,ha beleteszik.
A Scorpion nem a pokolból kerül elő,mert már rég visszaküldték,csak nem magyarázzák el normálisan,ahogyan az ellenfele sztoriját sem.
A torna pedig azért nincs,mert még a kezdete előtt óhajtják kivégezni a hősöket.

2021-04-28 09:29:07 Gergely Gergő (4) #24

Nem csak a vége főcím alatt szól a main theme,hanem mikor a két ősellenség összecsap, a "gyere csak ide" jelmondat előtt is felcsendül, igaz, nem sokáig. Nekem a film viszont tetszett, nem vártam nagy színészi játékokat, vagy mély gondolatokat. Amit vártam (belek, jó kis fightok) azt megkaptam. Még talán többet is! Ez a film amúgy is csak egy kis ízelítő, és bevezető a nagy tornához! A CGI teljesen korrekt, költségvetéshez képest meglepően jónak mondanám! Kano picit túltolta, de tényleg csak egy picit! Én jól szórakoztam!

előzmény: Joeker81 (#23)

2021-04-28 00:32:12 Joeker81 (3) #23

Nos, megnéztem végre én is. Összeszorított fogakkal vártam, hogy elkezdődjön a film a véleményeitek alapján. Onnan indult a történet, hogy baromi rossz lesz, na innen kellene ugye felállnia, és meggyőznie még engem, még ha a végére nem is lesz "Flawless Victory" (erről jut eszembe, ha látni és hallani akarod, hogy Kung Lao, alias Max Huang miképpen énekel, mint újkori Bon Jovi-imitátor a taktaharkányi falunapon a Féltökű Kakas helyi krimó támogatásával, akkor lesd meg a Flawless Victory c. klipjét itt), de azért még is mutasson valamit.
Az első negyed óra, ami Hiroyuki Sanadához köthető, tetszett, de tényleg, gyönyörű színek és képek, szuper japán hangulat és némi színészi játék is tetten érhető volt (Sanada nálam nem tud bukni az Ultra Force óta). Felcsillant a remény, hogy talán nem is lesz annyira rossz ez, és aztán csak vártam, hogy történjen valami...és csak vártam, és vártam, de vége lett a filmnek úgy, hogy igazából a délutáni matiné jobban felizgatott, - volt ugyan egy-két játék szintjét is elérő ez-már-valami kivégzés, de nem tudtam tőle elérzékenyülni sajnos - mint ez. Kanón néha felröhögtem (kerti törpe :D), de ő kb. az első 5 perc után kifulladt, és ahogy írta Gergő a #22 alatt, idegesítővé vált, és az is maradt, a többiek pedig olyan harmatgyönge játékot produkáltak, hogy azt nem volt öröm nézni. És a zene...hát nem volt semmi szerepe, nem támogatta a pörgős akció jeleneteket semennyire sem..nem teszem rá a nagy esküt, de tuti, hogy én csak a film végén a stáblista alatt hallottam a főcímzenét, aminek annyira örültek, hogy új köntösbe sikerült felöltöztetniük. Érződik a filmen, hogy nagyot akar szakítani, hogy ő akar lenni az új Harry Potter, azaz legalább annyi bőrt lenyúzva róla több részen keresztül képzelik el a sztorit, azonban annyira semmit nem adtak nekünk az első részben, hogy már nem hiszek nekik abban, hogy a folytatások is jók lehetnek majd (már ha ugye ezek után lesz folytatása). Szerintem ott elbukták a dolgot, hogy nem tudták moziba behívni rá az embereket a jelenlegi helyzet miatt. A streaming/internet/Torrente, de még Thanos csettintése se menti meg őket a rengeteg hiba miatt, felsorolni is nehéz lenne mennyi rossz megoldás van benne szinte minden téren, ez ma már nem elég. Szóval kap tőlem egy könyörületes, gyenge 3-as alát Sanada miatt, illetve a nosztalgia és MKkedvelés-faktor miatt, valamint azért, mert sikerült azért felülmúlnia a Mortal Kombat 2. - A második menet c. rettenetet (ha szóba kerül ez a film, mindig Bill Nighy Igazából szerelem c. film rádiós jelenete ugrik be, ahogy megborzong a saját dalától :D).

2021-04-25 22:50:29 Gruden Gergo (3) #22

Csak azért 3-as, mert nagyon szeretem a játékokat és sok volt az áthallás (Fatality-k, Kano wins, Flawless victory, a szereplők "szuper ereje", stb).
Más minden szar benne.... Kano idegesítő, a főhős szintén idegesítő, idegesítő, hogy a családja túlélte, idegesítő, hogy Goro olyan könnyen és hamar meghal, idegesítő, hogy a főhős az egyetlen aki lelép és feladja, majd visszatér és o fog dirigálni, stb

2021-04-25 15:12:41 Gasz András (2) #21

Scorpion és Sub-Zero miatt és az ő harcaik miatt, egyszer érdemes megnézni szerintem is. De tényleg nem fog évekig akár az emlékezetünkben maradni sajnos.

előzmény: oilboy (#20)

2021-04-25 02:45:10 oilboy (2) #20

Mint film, eléggé értékelhetetlen, sztori, párbeszédek, karakterbemutatás konvergál a nullához, aki nem ismeri a játékot, az el se kezdje nézni. Nekem a látvánnyal nem volt különösebb bajom, talán az volt a legértékelhetőbb az egészben. Nekem tetszettek a játékra utalások (a különböző bemondások, Flawless victory, Get over here, amikor háromszor egymás után elgáncsolja gyakorlás alatt Liu Kang Kanot, utalva ezzel arra, hogy a kezdők kb. így harcolnak, nekem ezek tetszettek, viszont összességében maga a film elég gyötrelmes. Ha úgy fogom fel az egészet, mint egy élőszereplős Mortal Kombat játékvideót, akkor tökéletesen működik, ha filmként fogom fel, akkor értékelhetetlen. Fogalmam sincs milyen osztályzatot kéne rá adni, filmként gyenge, viszont én élveztem, mivel a játékot ismerem valamennyire. Lehetett volna sokkal jobb, a harcjelenetek is agyon lettek vagdosva, epilepsziás rohamot lehet kapni 1-1 jelenet alatt... Az előző Mortal Kombat filmeket nem láttam, így összehasonlítási alapom nincs, de kétlem, hogy ettől rosszabb lenne, mint film. 2-es 3-as értékelés között gondolkodok, egyelőre marad a 2, mivel újranézni biztosan nem fogom és a véleményem sem hiszem hogy megváltozna holnapra (vannak olyan filmek, amiknek érnie kell, ez nem olyan). Viszont azt meg kell hagyni, hogy én jót szórakoztam és ezt nem tagadhatom le még akkor sem, ha tudom, hogy rossz filmet láttam.

2021-04-24 19:14:27 Gasz András (2) #19

Igen kár hogy még az alapot se tudják hozni sokszor..... Az 1995 ös film tizedannyi pénzből jobbat ki tudott hozni persze az is sokszor volt B filmszerű.

előzmény: VVega (#18)

2021-04-24 11:55:42 VVega (1) #18

Rettenetes ipari hulladék. Minimálisan elfogadható hátterül szolgáló történetet se tudtak mögé rakni, nagyon rossz színészek mondanak nagyon rossz szövegeket, a CGI is elég harmatos. Goro például úgy néz ki, mint egy háttérstatiszta ork a Warcraft filmből. Pedig nem kellene sok, nem Shakespeare-t vár senki. Pár laza egysoros és teljesen a harci tornára fókuszálás az eredeti zenével. Úgy látszik, ez túl nagy kérés és megugorhatatlan.

2021-04-24 10:33:21 Gasz András (2) #17

Nagy csalódás! Ennél koherensebb története, vágása, gárdája volt az 1995 ös résznek is! Csak kisebb költségvetéssel készült. A direktor mit tett hozzá? Semmit sajnos. Egyedül a Sub-Zero-s és a Scorpionos színész akik kiemelhetőek. S amilyen jól indult a film olyan lejtmenet volt utána a modern szálban..... S mennyivel többet meg tudtunk a 10 perccel rövidebb 1995 ös részben az MK világainak dolgairól és a karaktereiről mint itt. Itt van hogy fél mondat se hangzik el 1-1 karakterről vagy a Külső világról , a császárról stb..... Pedig a látvány itt már jobb egyes harci jelenetek (kezdés és zárás) szintén jól koreografáltak. Elszalasztott lehetőség majdnem az 1997 es 2. rész forgatókönyvének szintjén áll a film,. iszonyat kínos párbeszédekkel és egy totál erőltetett 8 éves szinten álló Kanoval. (Maga a színész jó lett volna ha nem dumál poénokat 2 percenként harcolni meg nem is tud igazán). A zene is egyszerre akar Zimmeri lenni és Junkie XL, mellette MK témákkal tarkított és olyan nagyon rossz egyveleggé válik. Ebben is egységesebb volt a régi rész. Shang Tsung és Raiden nem is harcol igazából. Sok fura dolog van a filmben.... Scorpion csak előtűnik egyszer a Pokolból. Nincs torna a filmben, miközben a játék egyik alapja, de azért itt is folyton emlegetik. Az Arcana képességek csak úgy a semmiből előtűnnek mikor megtalálják önmagukban őket :D , tényleg mint ha egy konzol játékot néznénk ala Jumanji 2-3. :D Goro felvezetése az 1995 ös részben is jobb.
Akik a játékokat nem ismerik azok csak nézhetnek mint borjú az új kapura 5 percenként. A vágások a harcok közt melyek párhuzamosan mennek is szintén kritikán aluli döntés.

35%

2021-04-24 00:24:33 Zsoca87 (3) #16

Na hát ez egy kurva szar film, ami jó móka egyben.
Ne vedd komolyan és rendben van. Ha elkezdesz logikát, színészi játékot, történetet, bármit :D keresni benne, akkor egy trágya.

2021-04-24 00:11:31 pointless (2) #15

Soha nem játszottam a játékokkal (tán egyszer-kétszer havernál az őskorban), szóval semmit nem tudtam a karakterektől, hátterükről, csupán egy-egy kép rémlik fel, meg persze a zene, ami itt sajnos nem az én ízlésemre lett átírva. Így néztem teljesen önálló filmként.

A játékot nem ismerve is látszik, hogy játékadaptáció, minden öt percbe beleerőltetnek egy verekedést, állandóan a Tournamentet emlegetik (ami nekem nem jött át, miért is élet-halál kérdés), de a hab az i-re, hogy egy-egy verekedést "Kano wins" vagy "Flawless Victory" felkiáltással zárnak, amit konkrétan kimondanak az ő szájukkal.

Amúgy a vicces karakter vicces, a többiek is élvezhetőek amíg egyáltalán vannak karakterek, mert a film második felében már csak a bunyó megy szinte szünet nélkül. Ami közt azért van szórakoztató, ötletes is (pedig engem nem könnyű akciójelenettel lenyűgözni), de azért kicsit sok. Persze mit panaszkodom a sok verekedésre egy Mortal Kombat filmben.

Igazából az első fele egy sablonos sportfilm, a második egy sablonos szuperhősfilm, és játékadaptációnál szokás szerint nem erőltették meg magukat, hogy önállóan megálló történetet kerekítsenek neki.

2021-04-23 22:31:52 Joeker81 (3) #14

Ezt sajnálattal olvasom, reménykedtem benne, hogy kapunk egy jó kis MK-t, figyelembe jobb technikai feltételeket, és az első rész bemutatás óta eltelt idő alatt felhalmozódott tapasztalatot. Akkor marad most egyelőre nekünk a Mortal Kombat Legends: Scorpions Revenge.

előzmény: DevilTakeU (#13)

2021-04-23 22:19:32 DevilTakeU (2) #13

Ha valaki igényt tart rá,szívesen kifejtem bővebben is - a rövid,summás véleményem MK rajongóként annyi csupán,hogy ez számomra minden idők egyik legnagyobb filmes csalódása. A negyedét nem kaptam annak amit McQuoid ígért,mint videojátékadaptáció,véleményem szerint az 1995-ös verzió még az esetlenségei ellenére is jobb,szinte minden tekintetben (igen,még kaszting terén is).

Néhány órája néztem,egyetlenegy értékelhető momentumra nem emlékszem belőle. Szégyen. :(

3/10

2021-04-20 22:16:54 Mario Brothers (4) #12

Én mozisan láttam, de egész jó minőségben angolul. Megnézném moziban is, de mivel ez jelenleg képtelenség, ezért a könnyebb utat választottam.

előzmény: Gruden Gergo (#11)

2021-04-20 22:06:07 Gruden Gergo (3) #11

Igazából csak a minőségre és a nyelvre lettem volna kíváncsi.
Érdekes, hogy azt mondod, hogy fent van neten nem pedig azt, hogy ott már megy a moziban :)
Ha az USA-ban még nem mutatták be, akkor mandarinul, japánul, kínaiul vagy milyen nyelven elérhető? Gondolom nem angolul, hisz akkor elég nagy bevételtől esnének el az amúgy is szar Covid helyzeten felül, mert mindenki megnézné netről. Gondolom.

2021-04-20 21:45:01 Mario Brothers (4) #10

Pedig válaszoltam volna jóságosan. :)

előzmény: Gruden Gergo (#9)

2021-04-20 21:34:10 Gruden Gergo (3) #9

És tényleg. Lenne még pár kérdésem, de annyira nem érdekel, hogy feszegessem a témát :)

2021-04-20 21:06:55 Mario Brothers (4) #8

Fent van neten. Több ázsiai országban már majdnem 2 hete bemutatták.

előzmény: Gruden Gergo (#7)

2021-04-20 21:02:58 Gruden Gergo (3) #7

Vajon Te, hogy láthattad 18.-án, amikor a:
Release Date: 23 April 2021 (USA)

Egyébéknt elég sok helyen értékelve van már úgy, hogy maga a film még meg sem jelent...

2021-04-18 17:58:01 Mario Brothers (4) #6

Én megnéztem angolul.
Spoiler!
Hát a játékokhoz és azok hangulatához nem sok köze van, ugyanis tulajdonképpen egy szuperhősfilmet csináltak belőle. A brutalitás azért ott van a toppon, ebből a szempontból felülmúlja a '95-ös verziót. Joe Taslim és Hiroyuki Sanada. Miattuk érdemes megnézni a filmet, még akkor is ha alig 20 percet vannak jelen a filmben. A vége alapján gyanús, hogy lesz folytatása... nem volt rossz.

2021-04-12 21:27:59 Joeker81 (3) #5

A régi verzió nekem is tetszett, pedig nem vagyok oda ezért a műfajért. :) Még talán a Penge Confusion - New Order 'Bloodbath' remixe, aminél szívesen tekerem fel a hangerőt. Na, de majd meglátjuk, hogy a filmmel együtt mennyire visz el minket a zene.

2021-04-12 20:55:06 BonnyJohnny (2) #4

Nekem az eredeti jobban tetszik. :/ (Ez már nekem túl diszkós... :P)

előzmény: Joeker81 (#3)

2021-04-12 20:26:54 Joeker81 (3) #3

Megérkezett az új soundtrack is a filmhez Techno Syndrome 2021 címmel Benjamin Wallfischtől (A láthatatlan ember (2019), Az - Második fejezet (2019), Hellboy (2019)). A régi jól bevált főcímzene új köntösben. Tényleg "ütős" lett :-)
Meghallgatható: itt.

2021-02-22 23:26:11 Joeker81 (3) #2

Én is reménykedem benne, hogy kapunk végre egy jó kis adaptációt. De sajnos az előzetes alapján nekem nem tűnik ígéretesebbnek a Mortal Kombat: Rebirth-nél, és a Mortal Kombat: Legacy-nél. Az biztos, hogy a nosztalgiafaktor miatt nézendő nálam is :)

előzmény: Ágó (#1)

2021-02-22 22:54:55 Ágó (3) #1

FINISH THEM!
Van némi reményem, hogy nézhető lesz... bár elég csekélyke. A trailer azért pofás.
Látszik, hogy Simon McQuoid is ezen nőtt fel. :)