Without Remorse (2021) ☆ 👁

Bűntudat nélkül

(Stefano Sollima)

amerikai akciófilm, dráma, háborús film, krimi, thriller

2,6
★★☆☆☆
54 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-01-05 20:17:16 Ubul (?) #9

Ahogy nézem az 1883-ban is írt, az meg most elég felkapott (imdb 9>).

előzmény: Bateman (#8)

2022-01-05 17:24:46 Bateman (2) #8

Kezdem azt hinni, hogy Taylor Sheridan a Hell or High Waterrel, a Sicarióval, de legfőképp a kiváló Wind Riverrel ellőtte az összes töltényét. Még a legutóbbi szuperpíszi és bugyuta Those Who wish Me Dead is jobb volt ennél a színtelen, szagtalan, és irritálóan fontoskodó ujjgyakorlatnál. A forgatókönyvet bármelyik filmes diák írhatta volna, nyoma sincs Sheridan tehetségének. Ugyanilyen hűdenagy-összeesküvésvan-aháttérben tematikát másik száz film ezerszer jobban elmesélt már. Az akciók is fáradtak, ötlettelenül kivitelezettek. A színészek közül számomra Jodie Turner-Smith nyújtott valamennyire értékelhetőt, Jordan meg ebben a filmben kábé egy faág érzelmi eszköztárával rendelkezik. Az egész projekt nem áll össze szerves egésszé.
Ja, a zene nem volt rossz, már amennyiben szereted az elektronikus zörejeket itt-ott némi dallammal megspékelve.

2021-05-06 23:37:26 BonnyJohnny (2) #7

Michael B. Jordan és Jamie Bell jók, de Guy Pearce-től épp csak a bajuszpödrés és a kamerába kacsintás hiányzik, Turner-Smith pedig jelentéktelen marad (hiába vágják le a haját és tesznek neki sebhelyet). Az akciók nem kiemelkedőek sem intenzitásukkal (Extraction), sem naturalizmusukkal (Mosul), látványosságokkal meg meg sem próbálkoznak. Az akció helyett lehetne az izgalom (hahó, Sicario), de azt nyomokban sem tartalmaz, akció filmbe oltott politikai thriller vonalon is halovány (ide a Spartant akartam írni... de lássuk be, ez még a Winter Soldiertől is elmarad). Hozzá akartam tenni, hogy mindezt PG-13-ban, de aztán láttam, hogy R rated volt... hát, ezt közben nem vettem észre...
Amúgy, ahogy lentebb többen megadták rá a hármast, én is hajlottam volna rá, de látva, hogy Clancy alapjaiból Sharidan ezt hozta össze, amit aztán Solima így tálalt... bűntudat nélkül adom rá a kettest.

2021-05-05 20:54:52 Benny Bug (3) #6

Túlzottan nem ismerem Tom Clamcy-világát, pedig érdekesnek tűnik. Filmek közül is csak a 2014-es Árnyékügynök volt meg, de nem igazán jött be. Sollima kézjegyei néhol felismerhetők, mindazonáltal tud ő ennél sokkal többet is. Oké, hogy hozott anyagból dolgozott, de Tye Sheridan színvonalát én ebben abszolút nem láttam, kicsit sem. Az akciójelenetek egész jól sikerültek és összességében rendben van, mint akciófilm. A stáblista utáni jelenet - a mai trendek majmolása mellett - erősen utal valamire, ami akár jól is sülhet el. Kiderül, lesz-e folytatás. Ennél a tisztességes kategóriánál egy kicsit többet várok tőle, ha esetleg megvalósul.

2021-05-03 22:28:33 Joeker81 (3) #5

Soha rosszabb akciófilmet, egy esti mozinak elment. Ami nagyon fáj, hogy visszafogták Stefano Sollimát, egy ilyen akciórendezőt nem visszafogni kell, hanem szabad kezet adni neki. Az első filmje, amit nem tudok szeretni. A szereplőket elég sótlannak éreztem - ott rontottam el még, hogy szinkronosan néztem meg - Michael B. Jordan annyira éreztem hiteles gyászoló apának, férjnek, mint kb. a Terminátort, Jodie Turner-Smith meg azt se tudom, hogy eszik-e vagy isszák, szvsz semmi keresni valója nem volt ebben a filmben, főleg nem ebben a szerepben. Szóval senkiért nem tudtam igazán aggódni, annyira színtelenek voltak a karakterek. A forgatókönyvről ordít, hogy utálta az írója, rohadtul nem akart semmi jót kihozni Clancy hagyatékából, vagy ha akart, akkor ez elég nagy székrekedésre sikerült. Remélem nem ilyen döcögősen akarják elindítani a Rainbow Six filmfranchise-t, mert ez így szerintem karcsú lesz. Bízom benne, hogy a Jack Ryan sorozat jobb ennél, az lesz a következő nálam. A zene viszont szuper volt Jónsinak köszönhetően, fura egyveleget alkottak Sollimával, de működtek. Összegezve mindent, egy erős hármas lesz ez most nálam.

2021-05-02 17:47:21 Kempesbaba (4) #4

Részemről ez egy teljesen vállalható akciófilm, se több, se kevesebb.

2021-05-01 09:30:59 bambula (1) #3

Köszönöm,tudom,hogy hozott anyagból dolgoztak.
Clancy ezen könyvét nem olvastam,másokat igen.
A pocsék párbeszédekért mást viszont nem nagyon tudok felelőssé tenné.
Az osztályzatom leginkább(többek közt) azt tükrözi,hogy mind Sheridan,mind Sollima ennél csak jobbat tud.

Ezek után annyira nem biztos,hogy kiváncsi vagyok az Akik az életemre törnek című filmre moziban,mivel Sheridan ott is hozott anyagból dolgozott.

2021-05-01 09:07:40 DevilTakeU (2) #2

1. hozott anyagból dolgozott
2. a teljes történet "rendes" megfilmesítése kb. 4 órás lett volna - ez nagyfilmeknél ugye öngyilkosság (btw. nálunk lesz mozikban)
3. a kötelezően beleerőltetett PC és a szokásos "washingok" mellett hangsúlyos,lassan szintén szokássá váló szájbarágós társadalmi üzenetek nélkül ma minden eladhatatlan,ezek viszont elveszik a helyet a forgatókönyvben más,esetleg fontosabb vagy izgalmasabb dolgok elől

előzmény: bambula (#1)

2021-05-01 07:56:42 bambula (1) #1

Hogy lehet köze Taylor Sheridannek egy ennyire szar forgatókönyvhöz? :(
Nem csodálkozom,hogy ez a film végül nem a mozikban kötött ki.