Escape Room (2019) ☆ 👁

Végtelen útvesztő

(Adam Robitel)

amerikai-dél-afrikai kalandfilm, thriller

3,0
★★★☆☆
201 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-11-03 20:46:14 Ubul (4) #10

ez bejött. Tudom, rengeteg a hibája és logikátlansága, de a szobák pl tök jól néztek ki, kellően felépítve a feladványokat, még ha amúgy egy idő után túl pörgős lett és nem volt már idő átgondolni, hogy mi-hogy-merre.
És ahogy lentebb írták, annyira érdekes volt, hogy már rögtön csúszott a folytatás is.

2022-06-07 08:51:09 fempolip (4) #9

Mikor kijött a második rész csodálkoztam, mivel nem tudtam az elsőről, így gyorsan beszereztem azt. És megnéztem. (Biztos a címét összekevertem a Stallone mozival)

És örülök, hogy megnéztem. Persze aki látott már egy Kocka és hasonló filmet, keverve egy kevés Fűrésszel azt nem éri meglepetés. De, mivel jól szórakoztam, így mindenképpen tudom ajánlani. Nem emelkedik ki a tömegből, de mégis kellemes volt nézni, így erősebb az átlagnál.

2021-08-17 19:56:14 Nordbright (4) #8

Azért válik csak akkor a státusza újra játékbanra, mert addig senki nem tudta, hogy még él. A kamerákat leverte, a két takarítót kinyírta a kiscsaj. Újra csak akkor látják a kamerán, mikor a pisztollyal belép a vezérlőbe, akkor változik meg.

előzmény: Calavera (#3)

2021-08-17 19:54:00 Nordbright (4) #7

Nem teljesen értem a nagy lepontozásokat. Lehet tényleg átlagos, és igen, szokásos klisék is akadnak benne, de azért elég jól elszórakoztat. A végén lehet egy kicsit túlkombinálták, sajnos manapság az is elvárás, hogy negyvenkilenc csavar legyen minden filmben. Néha épp a kevesebb lenne a több.
Máshonnan "lopás"...? Egyébként lehet még egyáltalán valami újat alkotni, vagy már minden ötletet feldolgoztak (minimum) egyszer?

2020-01-04 20:59:50 Doc (4) #6

Izgalmas, kifejezetten feszült film, egészen addig amíg a néger csaj külön nem válik.
Sajnos ezt a részt a kommentek kissé elspoilerezték, bár így utólag újraolvasva közel sem annyira, mint emlékeztem - úgyhogy simán lehet hogy amúgyis rájöttem volna, ez már utólag eldönthetetlen.
Mindenesetre ott egy kicsit leült a sztori, és nem is igazán tér magához.
A befejezés egy kicsit erőltetett, a néger csaj számára teljesen nyilvánvaló kellene legyen, hogy a logóba rejtett koordináták csalinak vannak ott.

Ezzel együtt jó film.

2019-12-30 23:38:39 DevilTakeU (3) #5

Ahhoz képest hogy Adam Robitel filmje mekkora kliséhalmaz (kevés Kocka,csipetnyi Fűrész,minimális Motel..),a zseniális januári premierdátumnak,nameg a szabadulószobák és/vagy horrorfilmek iránti olthatatlan vonzalomnak köszönhetően mintegy 200M dollárt fialt,ami több mint megsüvegelendő. Mivel a befejezése nyitott,ezért simán folytatható,és bár nem életem filmje,de annyit elért nálam hogy amennyiben elkészül a második rész,én tutira megnézem.

Szívem szerint 2.5 csillagot adnék rá,de az nem opció,a kettőt viszont valahogy kevésnek érzem,annál azért többet érdemel,szóval marad egy halvány hármas. Tulajdonképpen olyan ez a film mint egy szabadulószoba: egyedül nem az igazi,társaságban viszont rá lehet hangolódni.

2019-07-20 16:18:30 The Cortez (3) #4

Szabadulószobás túlélőthriller a szokásos, erőltetett PC-vel, ugyanis a főszereplő egy mindenre rájövő, mindenkinél mindent okosabban tudó néger csaj. A kicsit sem eredeti film gyengén és összecsapottan kezdődik, majd amikor beindul, elkezd egyre érdekesebbé válni. A CGI-trükkök szarul néznek ki, viszont a pályák kivitelezésében akad bőven kreativitás. A párbeszédek meg a szereplők viselkedése-reakciói 1-1-ig klisések. A lezárással nyilvánvalóan egy újabb, soha véget nem érő franchise-t kívántak felvezetni az alkotók.

2019-06-03 11:52:26 Calavera (?) #3

Tegnap megnéztem és a 1.5 órát végig izgultam. A bár-szobás jelenet egészet zseniális volt, a film maga végülis tetszett, csak egy akár jó történet kicsit bárgyúra sikerült. De a díszlet jó volt...mondjuk kb ennyi. A szereplők ergyák, úgy az egész butácska.
Nekem a Cabin in the woods ugrott be, de mondjuk az valami egészen remek. Itt a végén amikor kell a csavar, ott felesleges volt hagyni a fejekben kérdőjeleket. Ha lezárják, akkor egy teljes egész történet lehetett volna és pont.
a kiscsaj fényképe miért csak akkor válik újra "játékban" feliratúvá, amikor szobába belép a fegyverrel? itt már össze lett csapva.
mindegy, egynek jó volt

2019-05-05 14:05:45 kovi1970 (3) #2

Nem volt ebben semmi megmagyarázatlan.
Pár pénzes elmebetegnek az a szórakozás, hogy nézik a szereplők hogyan halnak meg, és a sorrendre fogadnak.
Különben ez sem újdonság. Már sok film, sorozat feldolgozta. Mondjuk, a díszlet viszont elég jól sikerült. Lehet többet költöttek rá, mint amennyit visszahozott.

előzmény: BonnyJohnny (#1)

2019-01-27 22:27:54 BonnyJohnny (2) #1

Pár ismeretlen, akinek vaj van a füle mögött, egy szabaduló szobába mennek a nagy díj reményében. Minden elszaródik, és közben lehull a lepel a valódi természetükről, és flashbackekben a múltjukról is. Nem, ez nem a Fermat szobájának a leírása, hanem ennek a filmnek. Ezzel önmagában nincsen semmi baj. Azon a filmen bőven lehetett volna csiszolni. De ehelyett inkább elvitték a Kocka és Fűrész egy érdektelen keverékébe.
Az eddig írtakhoz megjegyezném, hogy a film legnagyobb hibája nem az eredetiség hiánya. Hanem, hogy mindent rendesen túltolnak, aztán meg előhúzzák ezt a szervezetet, meg a titokzatos tervezőt, és minden megmagyarázatlan, és minden olyan izgalmasnak szánt, és ösztönöz, hogy érdekeljen a folytatás... de ezzel inkább megölik az izgalmat, ami addig benne volt (és amiért megérdemelte volna a hármast), és tökre érdektelenné tették nem csak a folytatást, hanem még visszamenőlegesen ezt a filmet is. És ez az az érzés, amiért végül nem kapja meg tőlem (az amúgy addig megérdemelt) hármast.