Insurgent (2015) ☆ 👁

A lázadó

(Robert Schwentke)

amerikai akciófilm, sci-fi, thriller

2,6
★★☆☆☆
233 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-05-23 14:02:23 lakatoszoltan01 (2) #13

Nincs semmi értelme. Számomra nincs. A sorozatnak sem...

2015-09-12 12:04:24 Killjoy (3) #12

Hát, az első rész egészen bejött a sok vacak YA film között. Ez sem lett volna rossz, még több akció, még több látvány, de iszonyatosan érződik, hogy azért az alap valójában egy romantikus regény, amit a mai kor elvárásaihoz igazodva egy disztópikus környezetbe tett az írónő és igazi akció közelében kb. akkor volt, amikor megnézte a Tom és Jerry aktuális részét a TV-ben. (Bár lehet, hogy a regényben jobban kidolgozta ezeket, akkor meg a forgatókönyv nem lett túl erős.) A plakátok valami látványos akcióorgiát sugalltak, amiből semmi sem volt.

De talán a legnagyobb baj ott volt, hogy annyira közepes lett az egész, és nem szögezett a székhez, hogy olyan dolgokon húztam fel magam, mint pl. az elején a hajvágás. Nekiesik a saját hajának egy szép nagy ollóval, snitt és olyan belőtt, lépcsőzetesen nyírt és szépen festett modern frizurája van, hogy a Zsidró is mind a tíz ujját megnyalta volna. Miért nem lehet egyszer az, hogy a saját maga által levágott haj az úgy is áll a film végéig, mintha tényleg magának vágta volna? (Jó, gondolom ciki lenne a színésznek a forgatás heteiben, hónapjaiban olyan tré fejjel járni, de így meg tök röhejes az ilyen mozzanatok erőltetése.)

Két nap alatt letudtam Shailene Woodley három fontosabb filmjét az elmúlt évekből és ami még érdekes volt, hogy mennyire más megjelenése volt mindhárom filmben. De megjelenés szempontjából volt más érdekesség is nekem, mert ha nem nézem meg a stáblistát, akkor rá nem jöttem volna, hogy Naomi Watts és Kate Winslet a két "vezér". (Igen! Winsletet már az első részben sem ismertem fel :)

Összességében egyszer nézős, és totálisan nem lennék összetörve, ha nem készülne el a befejezés. (Amit gondolom majd jól kettévágnak...) A színvonal csökkenésen pedig nem is nagyon kell csodálkozni, az egyik nagy magyar könyvbarát oldalon is az első rész értékelése a legmagasabb és szépen mennek lefelé a százalékok, ahogy halad előre a trilógia. A magyar kiadást értékelőknél 91-87-77 a pontozás, az angol eredetit értékelőknél pedig 86-82-78. Szóval akinek az első két rész nem jött be, az sok jóra ne számítson a lezárástól se, hacsak valami csoda nem történik.

2015-03-31 09:02:43 Ubul (2) #11

egyszerűen 2-nél jobb pontot nem lehet rá adni. Ott verte ki a biztosítékot



mikor a 3 öngyilkos jelöltből 1 leesett...mindenki ott áll előtte, szabad a tér, senki nem ment oda , hogy elkapja (3-4 ember simán elkaphatta volna)


felesleges túldrámázás, plusz agyatlanság a köbön.

Plusz a szokásos



"Én jók között vagyok, de mégsem, viszont a végén mégis a jók táborát erősítem" jellegű karakter




de Tris tetőn lévő szaladgálása is megér egy misét, amikor lövöldöznek rá mindenhonnét.


2 hete láttam, de egyszerűen akkora volt a sokk, hogy csak most tudtam lereagálni :D

2015-03-27 20:28:11 flake (?) #10

Valóban! A Maze Runner-re is emlékszem, sőt... lehet, jobb volt mint a The Giver? Á, hagyjuk ezt a listázást :D

előzmény: BonnyJohnny (#9)

2015-03-27 20:10:21 BonnyJohnny (2) #9

Akkor neked is furcsa élmény lesz megnézni. :)
Amúgy ott van még a City of Bones, meg a Percy Jackson (igaz azok fantasy vonalon), amik szintén vállalhatatlanok, valamint a Maze Runner, ami szerintem nem rossz (már persze a műfaján belül).

előzmény: flake (#8)

2015-03-27 19:44:31 flake (?) #8

Fogalmam sincs már, miről szólt az első része. Tényleg, miről szólt? Azt hiszem ezzel fel is állítottam itt mondatalkotás közben a sorrendet a fejemben.

Hunger Games, The Giver(arra is emlékszem)... a harmadik hely még várat magára vagy remélem az első kettő cserélődik :)

előzmény: BonnyJohnny (#7)

2015-03-27 19:06:37 BonnyJohnny (2) #7

Furcsa élmény volt megnézni, mivel az első résszel kapcsolatos emlékeim összekeveredtek a Giverével. A Hunger Gamesnek legalább egy markáns (többé-kevésbé) érdekes világot sikerült felépítenie. Ezeknek a filmeknek nem. Egyszerűen annyira felszínesek és üresek (filmben, könyvben nem tudom), hogy konkrétan nehezen megkülönböztethetőek. És nem segít a lelketlen rendezés, sem a gyenge színészi játék (Kate Winslet különösen fájó, mint ahogy a másikban Meryl Streep).

2015-03-19 18:26:08 Ubul (2) #6

köszi :)

előzmény: kfiro (#5)

2015-03-19 13:52:42 kfiro (3) #5

Nem csalódás, nagyon látványos, én 3D-ben láttam (nem vagyok 3D fun), premier előtti bemutatón.
Aki olvasta a könyvet (én nem) az tudja mire számíthat, gondolom ahhoz képest csalódás, de az első részhez képest kb. ugyan ott van.
A rendező váltás talán abban nyilvánul meg, hogy még mozgalmasabb és látványosabb a film, persze lehet hogy a történések miatt is az lett volna. Gondolom a költségvetésen is látszik ez :-)
Jó szórakozást! :-)

előzmény: Ubul (#4)

2015-03-19 09:25:35 Ubul (2) #4

első részhez képest mennyire csalódás? (ha az, bár előzetes kritikák szerint úgy látszik)

Rendező már nem ua. szóval ezért is kérdezem, mert vasárnap néznénk moziban, bár valószínűleg barátnőmet nemi gazán érdekelné, ha rosszabb lett is :D

2015-03-18 22:53:42 kfiro (3) #3

Kérdés, hogy ki lopott és kitől? :-)......vagy lehet, hogy mindegyiket ugyan az írta, csak más álnéven. ;-)
Az éhezők viadala IV. részét is, csak azért fogom megnézni, mert elolvastam a trilogiát és most már kíváncsi vagyok a képi megjelenítesre, ami egyébként tetszett, az eddigi részekben.
A beavatott négy részét már el sem olvasom ezután, mert félek csak időpocsékolás lenne, persze a könyv az azért más. :-}

előzmény: ChrisAdam (#2)

2015-03-18 22:45:43 ChrisAdam (?) #2

Még a plakát is hajaz a Catching Fire-ra. :) Majd megunják.

előzmény: kfiro (#1)

2015-03-18 22:14:23 kfiro (3) #1

Látvány: ötös.
Színészi munka: közepes

Semmi különleges nincs az alakításokban, de ez egy ilyen filmnél nem is követelmény.
Az "egynek jó" tehát a közepes értékelést megkapta nálam.
Valójában nagyon összemosódnak már a történetek. Ezek a mai utópisztikus filmek, (vagy könyvek) túlzottan sablonosak és nagyon egymásból merítenek.
Olyan érzésem támadt, mint ha jól összegyurmázták volna az Éhezők viadalát, Az emlékek őrét és Az útvesztőt. Persze ez az érzés már A Beavatottnál is megvolt. :-)