Flight 7500 (2014) ☆ 👁

(Shimizu Takashi)

amerikai-japán horror, thriller

2,2
★★☆☆☆
22 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2015-07-05 20:24:29 Tetovaltlany (2) #6

Nagyon sablonos,lassú és unalmas film volt.

2014-09-24 18:36:49 HejjaX (2) #5

Fura, mert én egy 80 perc körüli változatot láttam, Imdb viszont 97 percet ír. Talán ez a különbség lehet a magyarázat arra, hogy olyan, mintha a végét jó alaposan megvágták volna. Vagy 60 percig nem történik semmi (bár ez a film nézhetőbb része), majd pillanatok alatt mindenki bekrepál, kb 15 perc alatt lezavarják a film lényegi részét. A Wikipédiás tartalmi leírás alapján nem hiányzott belőle semmi, mégis, mintha menet közben elunták volna a filmezést és "fejezzük be gyorsan ezt a szart" felkiáltással pikk-pakk lerendezték volna az egészet.
A zárójelenet meg simán egy egész jegyet rontott rajta.

2014-09-23 20:07:19 Jason13 (1) #4

Nem jelent jót, ha egy filmet két évig a dobozban tartanak a producerek.
A 7500 című horrort még 2012 nyarán akarták eredetileg bemutatni, de aztán jött a premier tologatás, ez pedig odáig fajult, hogy idén októberben kerül műsorra Takashi Shimizu misztikus darabja.
Látva a filmet, teljesen megértem, miért rejtegették ezt a művet a nézők elől.
A történet egyszerűsége és sablonossága ellenére még működhetne is: szellemjárás egy repülőn.
Azonban a forgatókönyv elképesztően gyenge, az ijesztgetések erőtlenek és a csavarok is előre kiszámíthatóak.
De ami még ezeknél is nagyobb baj, az a tempó. 1 óra 20 perc a teljes játékidő, viszont a bevezetés eléggé el lett húzva, kb. az utolsó negyedben zajlanak le az "izgalmasnak" szánt dolgok.
A helyzetet a logikai bakik és a megválaszolatlan kérdések is súlyosbítják, viszont a rövid terjedelmet és a rosszul levezetett cselekményt elnézve szerintem elég sok minden maradt a vágószoba padlóján. Sőt, az alacsony korhatár besorolásnak köszönhetően vér se folyik, de még a túlvilági szereplőkből se láthatunk semmit.
Amire még kitérnék az a látvány. A külső felvételek a repülőről nagyon gyengék (köszönhetően a pocsék CGI-nak), de a belső terek bemutatása is azt tükrözi vissza, hogy amit nézünk, az egy alacsony költségvetésű dráma, nem pedig horror.
Mindent összevetve, ez egy óriási kliséhegy érdektelen sztorival, gyenge technikai kivitelezéssel és félresikerült ijesztgetésekkel.
Számomra különösen nagy csalódás, hiszen anno az előzetes megfogott és azért a rendező se egy kókler, de ez most nem jött össze neki.

2014-09-18 17:47:23 zs93 (3) #3

A forgatókönyvírón és az amerikai stábon múlt a nézhetősége a filmnek. (Aki ugyanis azt hiszi, hogy a fehérre kent lányok, kezek, fekete hajjal a horror fogalma - sajna téved.) Egyébként a vége rossz! Közepes filmnek mondanám.

2014-09-15 23:08:18 Dió (3) #2

Ha a Grudge négyes volt, ez egy erős hármas. Bár sok különbség nincs a kettő között, ráadásul ennek a vége még egy okos és meglepő csavart is tartogat (pláne okos egy ilyen idióta filmhez), valahogy túl sok a sablon és az olcsó ijesztgetés, illetve az utolsó jelenet is levon vagy egy fél osztályzatot, szóval kár érte... ettől függetlenül tény ami tény, Takashi még mindig azon rendezők között van, aki ért annyira a horror nyelvén, hogy be tudjon fosatni egy edzettebb nézőt is. Valahol olvastam egy "Takashi's new film - yeah like I'm gonna watch it alone" kommentet, és van benne valami: nyilván nem egy Alien, de azért aki a havi para-adagjára vágyik, az ettől lehet megkapja.

2014-09-14 17:58:04 Ubul (1) #1

nem lehet szavazni :/ szvsz nem hiszem, hogy itthon bemutatnák valaha is...