Real Steel (2011) ☆ 👁

Vasököl

(Shawn Levy)

amerikai-indiai akciófilm, dráma, sci-fi, sportfilm

3,1
★★★☆☆
400 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Don Murphy és Susan Montford producerek (egyébként házastársak) 2004-ben kezdtek el dolgozni a Vasököl forgatókönyvén, és úgy képzelték, Sylvester Stallone nagy visszatérése lehetne a film.

A Nokiától és a Hewlett Packardtól megkapták néhány jövőbeli mobiltelefon és más kütyü prototípusait, ezek szolgáltak a 2020-ban játszódó filmben szereplő telefonok és egyebek alapjául.

A rendező eredeti elképzelése az volt, hogy először felveszik Charlie filmvégi visszatérését, aztán tartanak egy szünetet, ami alatt Hugh Jackman felszed jó néhány kilót és pocakot ereszt a film elejéhez, amikor szétesett arcot játszik. Levy közben meggondolta magát, mert rájött, hogy az emberek inkább az izmos Jackmanre kíváncsiak, és amúgy sem ez lesz az a szerep, amiért Jackman Oscar-díjat kap, csak mert elcsúfította magát.

Majdnem az összes robotot megépítették életnagyságban, mert a színészeknek könnyebb volt velük dolgozni, de ezek a modellek csak néhány alapvető mozdulatra voltak képesek. A filmben látható robotokat számítógépes grafikával, motion capture-rel alkották meg: minden robotnak más bokszolóról mintázták a mozgását, hogy különböző személyiségük legyen.

Hugh Jackman állítólag szuper jófej volt az egész stábbal a forgatás során: minden pénteken vastag stóc lottószelvényt és kubai szivarokat osztott szét a stábtagok közt.

A producerek először egy kifejezetten híres, 14 év körüli gyerekszínészt választottak Max szerepére (persze nem árulták el, kit), de az executive producer Steven Spielberg meggyőzte őket, hogy keressenek egy fiatalabb, ismeretlen srácot. Mivel Spielberg csinált már néhány sikeres filmet gyerekekkel, hallgattak rá.