Tears of the Sun (2003) ☆ 👁

A Nap könnyei

(Antoine Fuqua)

amerikai akciófilm, dráma, háborús film, thriller

3,3
★★★☆☆
405 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2012-10-24 20:20:09 Victor Vance (3) #3

Bruce Willis ezúttal nem a világot menti meg, csupán egy kis falu lakosságát. Azonban itt is adja az igazi akcióhőst, a kemény katonát, aki tud keményen nézni, és bizony mikor rácsodálkozik a dolgokra, valóban elhiszed hogy ezt egy igazi harcos ugyanígy teszi.
Egyébiránt a film sem lenne rossz, ha nem állna ilyen szubjektívan a dolgokhoz. A hangulatot remekül teremtik meg, s ahogy végignézzük a falut, a mészárlás nyomait – igen, sajnos ilyen van a valóságban, bármennyire is hihetetlen, szomorú tény, amit eddig nem egy film örökített meg, A Sólyom végveszélyben, a Véres gyémánt, de ezek valódi mesterművek, amelyek mindvégig háborúellenes hangvételről tanúskodnak.
Fuqua sem felejti el, de azért ez inkább egy sima akciófilm, mint egy háborús dráma. Néhol persze már túlságosan amerikai, giccs, pátosz, a végén happy end, és ömlengés, pedig amennyire hűen mutatta be a mozi az ország helyzetét, az utolsó jeleneteket látva mégis az az érzésünk, hogy ez így hiteltelen, bármennyire is jó lenne, ha a valóságban is így működnének a dolgok. Egy jobb forgatókönyvvel csodákat lehetett volna művelni. Így sem rossz, de nem is emelkedik ki a középmezőnyből. Hans Zimmer zenéje viszont csodálatos, megint hozta a formáját az öreg, szép, lírai, könnyfakasztó dallamok, érdemes külön is meghallgatni.

2010-11-21 19:51:35 urbkri (3) #2

Giccses a vége, meg az egész film túlságosan is kiszámítható. A zenéje viszont nagyon jó!

2008-07-28 17:20:35 synyster (4) #1

Senki nem ír ide? Pedig sztem nagyon jó kis film ez. Kicsit giccses a vége, de még elviselhető. Bruce meg a szokásos-nem nagy színész?-lehet, de amiért szeretjük abban a lejobb.