Szelíd-szédítő, csöndes érzelmi hullámvasút - kiváló kapcsolati drámák (INFJ, INFP)

mimóza toplistája, 2021. szeptember 30.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 La vie revée des anges (1998)
Élet, amiről az angyalok álmodnak
Erick Zonca dráma 55 4,2 Kapcsolódásaink őszinte volta, bármily egyszerű módszereket és gesztusokat használunk is, az Életet hordozza.
2 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (2020)
Preparations to Be Together for an Unknown Period of Time
Horvát Lili dráma, szerelmi történet 238 3,5 Dr. Fried: Minek jött maga haza? Menjen vissza Amerikába. De gyorsan. Márta: Magánéleti okból jöttem haza. Dr. Fried: Valami pasi? Márta: ---- Dr. Fried (homlokráncolva): Istenem, de hülyék a nők! Még az okosak is!
3 Reconstruction (2003)
Rekonstrukció
Christoffer Boe dráma, szerelmi történet 98 3,9 Ez a téren és időn kívül lebegő mese finom és törékeny, alig szabad hozzáérni, talán csak alig, az ujjaid hegyével. Mégis valóságos, lábad elé hulló mozaikdarabkákból építkezik, és csak tűnődsz és tűnődsz, mire jut, hová ér. Több itt a kérdés, mint a válasz. Ami sosem baj. Mélyebb utazás ez, mint gondolod, várod vagy érzed. Ott állsz, ahol nincs már ajtó, futsz, de nem tudod, hogy amikor visszanézel, ki van még ott, és ahová beesel, ott ki vár rád. S aki vár, őt ismered-e úgy igazán, és fordítva.
4 Fa yeung nin wa (2000)
Szerelemre hangolva
Wong Kar-Wai dráma, szerelmi történet 330 4,2 Tétova találkozás volt. A nő szemérmesen lesütötte szemét, de kiérződött, hogy nem elutasító. A férfi nem mert közeledni. Végül a nő elment.
5 Kertes házak utcája (1962)
 
Fejér Tamás dráma, szerelmi történet 43 4,0 Palotás: Sok mindent tudok magáról, de egyet még nem. Volt már igazán szerelmes? Anna: Voltam. Régen. Egy csodálatos, bátor fiúba. Annyira bátor volt, hogy semmibe merte venni a szerelmet.
6 La dentellière (1977)
A csipkeverőnő
Claude Goretta dráma, szerelmi történet 19 4,4 A fiú egyszer majd elmegy mellette, közvetlenül mellette, és még csak meg sem látja. Mert olyan lány ő, aki nem hívja fel magára a figyelmet. Akit faggatnunk kell türelmesen. És akit tudnunk kell észrevenni. Valaha zsánerképet festett volna róla a festő. Ő lett volna a Házivarrónő, a Vízhordólány, vagy a Csipkeverőnő.
7 Close (2022)
Közel
Lukas Dhont dráma 104 4,1
8 An Cailín Ciúin (2022)
A csendes lány
Colm Bairéad dráma 180 4,2
9 Past Lives (2023)
Előző életek
Celine Song dráma, szerelmi történet 146 4,2