2019

coles toplistája, 2020. március 29.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Chernobyl (2019)
Csernobil
Johan Renck dráma, minisorozat, történelmi film 545 4,8 Vitathatatlanul. Egy júniusi, vasárnapi est (Eger után?), budai kollégium, vele... A többi már tört-én(elem). Még külön-külön is megnéztünk egy-egy epizódot (aztán Kaba-, Bubo- és NyomoRékánál az utolsót). S az a könyv! Gazdag Jóska is szépen ráment a témára (Rangadó!).
2 Joker (2019)
 
Todd Phillips dráma, krimi, thriller 810 4,2 HétVÉG(r)E: Győri mozi, késés (sor), élmény, cirkusz, fogyasztás. (Joaquin Phoenix I.)
3 Midsommar (2019)
Fehér éjszakák
Ari Aster dráma, horror, thriller 523 3,7 Épp' a napokban meséltem valakinek (Angi Vera), de már a címére se' emlékeztem. A balatoni balhé után Komáromban (HU) csobbantunk bele. A végén már fájt (legutóbb talán szintén egy Joaquin Phoenix-film (II.) váltott ki hasonlót: Earth...)!
4 You Were Never Really Here (2017)
Sosem voltál itt
Lynne Ramsay dráma, thriller 322 3,4 Joaquin Phoenix III. De k.rva rég' töltöttem le (be!) filmet gépen, s néztem éjjel, egyedül... (S még a Skala-Zsófi tandemnek is ajánlhattam.) (I'm Still Here!) TOVÁBBIAK: Anna (mini-sor.), Ne nézz vissza!, Ivan Csonkin közkatona élete és különleges kalandjai, Charly - Virágot Algernonnak, 2 Star Wars "doku.", Vámpírok, Csillag születik, Lengyel József: Igéző, Bolygónk, a Föld 2., A csodálatos Galápagos, Dilisek vacsorája, Az áruló, Két nővér, Zöld könyv - Útmutató az élethez, Ida, Évszakok, Pókember: Irány a Pókverzum!, Ordító egér, Mustang, A hihetetlenül zsugorodó ember, Életvonat, Mandy, A kedvenc, Az ember, akit Ovénak hívnak, A sógun gyilkosa, Az ügynök halála, Arc, Ház a Kísértet-hegyen, Szerelempatak, Dogman, 1945, Woyzeck, Gyilkosok, Csigalépcső, Elveszett lélek, A medúza pillantása, Ruben Brandt, Collector, Én, Tonya, A Pókasszony csókja, Tüske a köröm alatt, Angi Vera, Volt egyszer egy... Hollywood, Csernobil Öröksége: a Zóna, A legjobb szándékok, Karancs United, Ítélet, Fényes szelek, Ralph lezúzza..., Boldog karácsonyt Mr. Lawrence!, 45 év, RÖVIDEN: Susotázs, Moose Hunters, Late Afternoon, Roadrunner, A róka, The Art of Work with Maynard James Keenan, Szerelő, Weekends, Silnice zpivá, Rakka, Vad Balaton, Porky Pig's Feat, Thanksgiving, Skazka skazok, Körforgalom, Muszkaföldön, Budapest halai, Hongarije, The Knockout, Land en volk van Hongarije, A doboz, Point of View... KLIPEK: Tool, A Perfect Circle, Nine Inch Nails, Korn, Vad Fruttik...