Kedvenc horrorjaim 2002-ből

Bateman toplistája, 2019. október 31.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 The Ring (2002)
A kör
Gore Verbinski horror, thriller 1070 3,6 Ebből az évből ezt a horrort éreztem a legerősebbnek. Ezzel a filmmel indult el egy soha véget érni nem akaró rimékelési láz, amelyben az amerikai filmesek gyakorlatilag az összes híresebb ázsiai horrorra rátették a kezüket, hol jobb (The Grudge), hol rosszabb (Shutter; The Eye) eredménnyel, de inkább utóbbival. Jelen mozi a jól sikerültekhez tartozik. Termelt is szépen, méghozzá olyannyira, hogy legyártottak hozzá egy folytatást is, ami persze ócska lett. A mozi erényeit az erős rendezés, a jó operatőri munka, Naomi Watts alakítása és Hans Zimmer zenéje gyarapítja, amit utána rendesen koppintott is több tucat egyéb horror.
2 28 Days Later (2002)
28 nappal később
Danny Boyle akciófilm, horror, sci-fi, ... 1004 3,8 Danny Boyle ezzel az alkotással megreformálta a zombifilmet. Manapság nem nagyon van olyan zombi-toplista, amin ez a film ne szerepelne.
3 Below (2002)
Merülés a félelembe
David Twohy horror, thriller 117 3,0 Kissé méltatlanul mellőzött film. Talán azért, mert a hangulattal, a kimondatlan dolgokkal és nem CGI mumusokkal próbál sokkolni. Ez az a fajta film, ahol attól leszel libabőrös, ha egy szereplő lélegzete apró felhőként gomolyog, vagy valaki fémmel ütögeti a tengeralattjáró másik végében a falat, holott a legénységből senki nincs ott. Eszméletlenül parás légkörű mozi.
4 Blade II (2002)
Penge 2.
Guillermo del Toro akciófilm, horror, sci-fi, ... 697 3,1 Del Torro azért tud, ez kétségtelen. Nekem jobban tetszik, mint az első rész.
5 Dog Soldiers (2002)
Démoni harcosok
Neil Marshall akciófilm, fantasy, horror, ... 136 3,3 Kissé karcos, de jó vérfarkas sztori. Manapság kultfilmként szokás emlegetni.
6 Bubba Ho-tep (2002)
 
Don Coscarelli dráma, horror, vígjáték 93 3,9 Eredeti horror-komédia Bruce Campbell nagy Elvis-alakításával.
7 The Mothman Prophecies (2002)
Megszólít az éjszaka
Mark Pellington dráma, horror, thriller 342 3,5 Nekem úgy tűnik, hogy sokan félreértették ezt a mozit. "lassú, unalmas"...stb. Ez elsősorban egy dráma és csak másodsorban horror. Ráadásul egy lassabban hömpölygő dráma. Vagy inkább misztikus dráma. Mindenesetre jó a hangulata, és a telefonos jelenetnél mindig kiver a víz.
8 Cabin Fever (2002)
Kabinláz
Eli Roth horror 221 3,0 Minőségi trash, ami azóta kultfilmmé nőtte ki magát.
9 Rose Red (2002)
A rózsa vére
Craig R. Baxley horror, minisorozat, thriller 181 3,2 Nem rossz kis horror, nagy problémája, hogy tévéfilmnek készült. Ettől függetlenül hatásos ijesztgetések vannak benne, sőt.
10 Halloween: Resurrection (2002)
Halloween: Feltámadás
Rick Rosenthal horror, thriller 122 2,0 Rob Zombie H2-je után a legrosszabb Halloween-rész, mégis időről időre késztetést érzek arra, hogy megnézzem. Ha túllendülünk a bántóan ostoba sztorin, akkor néhány egészen pofás Michael akcióban-féle jelenetet láthatunk.